mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Voľný pokec - 

Duchovný učiteľ

Slnecnica
Slnecnica | 14.3.2015 14:40
Ahoj vospolok!

Mám jednoduchú otázku. Odporučili by ste mi dobrého duchovného učiteľa? Momentálne bývam v Bratislave, ale môže byť aj mimo BA. Čo-to už viem, čo-to som zažila, ale mám pocit, že knihy/videá/prednášky mi nedávajú nič. Chýba mi priama komunikácia zoči-voči s niekým, kto vie.

Majte kráááásny deň! :)

Slnečnica
milan08
milan08 » Slnecnica | 14.3.2015 15:08
najlepsi duchovny ucitel si sama ,mila slnecnica.vsetko mas v sebe co chces vediet,len sa treba naucit rozpravat sama so seboucas a zivot a skusenosti ta to naucia.
Slnecnica
Slnecnica » milan08 | 14.3.2015 15:56
Milý Milan, toto viem už roky. Toto nie je odpoveď na moju otázku.
neznámy
neznámy » Slnecnica | 14.3.2015 20:58
Jan Rychlík ... je to Čech,má školu aj v Bratislave,keďže do nej chodím,takdoporučujem;)
vevuska
vevuska » Slnecnica | 14.3.2015 22:23
A v čom konkrétne by si sa chcela zlepšiť. Či zatiaľ tak všeobecne? Ak chceš, môžeme sa osobne dakedy stretnúť a pokecať :)
Slnecnica
Slnecnica | 15.3.2015 01:10
Ahoj a ďakujem za tip! :) Práve som ho googlila a myslím, že som našla to, o čom hovoríte. Vyzerá to zaujímavo, akurát, že za rovnakú cenu by som mohla pomaly vyštudovať medicínu na súkromnej škole. :D Ja viem, "osvietenie" je na nezaplatenie, ale predsa by som si v momentálnej situácii zvolila menej nákladnú alternatívu.
Slnecnica
Slnecnica » vevuska | 15.3.2015 01:14
Poznám veľmi presne svoje slabé miesta. Najhoršie je, že mám už niekoľko rokov dojem, že mi nikto nedokáže povedať nič nové, čo by som už dávno nevedela. Netvrdím, že som teraz dokonalá, lebo už všetko viem. Totiž všetko viem teoreticky, ale väčšinu mám problém aplikovať do praxe. Iste mnohí poznajú ten pocit. :) A tak stojím na mŕtvom bode.
martinbd
martinbd » Slnecnica | 15.3.2015 07:29
Ono ide o to, akému duchovnému smeru sa venuješ. V budhizme, hlavne v lamaizme, má duchovný učiteľ dôležitú úlohu a podobne u mnohých východných náuk, ale v niektorých západných prúdoch sa dá zaobísť aj bez priamej účasti učiteľa, hoci jeho prítomnosť je vždy vítaná.
neznámy
neznámy » Slnecnica | 15.3.2015 10:03
Taký pocit má veľa hlavne vysokoškolsky vzdelaných ľudí. Pri aplikovaní teoretických vedomosti do praxe som aj ja mala pocit, že k práci mi treba len malá časť naučených vecí a treba k tomu zase iné, ale aj pevná vôľa, nedať sa odradiť aj pomalým postupom alebo aj neúspechmi, príliš sa neponáhľať a veľa ďalších vecí.
Obyčajne s tým nemajú väčší problém ľudia, ktorí majú veľa planét v zemných znameniach, ktorí vedia byť praktickí alebo aj prakticky poradiť.
Neviem či sa dá nájsť vhodný duchovný učiteľ, to by musel toho svojho "žiaka"
poznať naozaj veľmi dobre, aby mu správne poradil, obyčajne tak dobre poznajú rodičia svoje deti a ich rady sú dobré.
V poslednom čase sa mi celkom páči ako Gizka Oňová radí v relácii Svokra,
je to k veci, praktické a podložené skúsenosťami.
Tam tiež u jednej rodiny naznačovala, že najdôležitejšie je pracovať tak, aby mal radosť z výsledkov svojej práce, niečo prakticky dokázať urobiť, vylepšiť . Pomoc od iných je tiež niekedy potrebná, ale dobre je naučiť sa spoliehať na seba.
neznámy
neznámy » Slnecnica | 15.3.2015 10:12
I státie na mŕtvom bode má svoj význam:) hovorí sa, že keď je žiak pripravený, učiteľ príde:)
neznámy
neznámy » Slnecnica | 15.3.2015 10:24
Som duchovný učiteľ a som ochotný sa Ti vo voľnom čase venovať.
vevuska
vevuska » Slnecnica | 15.3.2015 10:29
Niekedy aj to treba.... stáť na mŕtvom bode. Ale keď je to dlhodobé, tak to nie je dobré. Poznám to. :) Ale niekedy táto prestávka je výborná v spracovaní si všetkých vedomostí a udalostí, ktoré si doteraz zažila. Je to dobrý odrazový mostík k ďalšiemu duchovnému rastu. :)
granko
granko » Slnecnica | 15.3.2015 12:46
nájdeš ho určite v nejakej duchovnej zborovni -PUH-

kdo má vôľu a schopnosť učiť sa, môže sa učiť každý deň a od hocikoho.. ono tie súčasné, najväčšie duchovné ikony aj tak "iba" inšpirujú a kriesia to, čo má každý človek dávno v sebe len o tom nevie alebo nato zabudol.. v tom sú taký dobrí..
všetko vyviera z vnútra..
Slnecnica
Slnecnica | 15.3.2015 14:02
Neviem, či by mi Gizka Oňová vedela poradiť konkrétne v tých oblastiach, ktoré ma zaujímajú. :) Ale na druhej strane uznávam, že je to veľmi bystrá a skúsená žena a naozaj tým ľuďom veľmi múdro radí v ich situácii.
A rodičia by museli byť na jednej vlne so svojimi deťmi, aby im mohli radiť. Inak to nepôjde.
neznámy
neznámy | 16.3.2015 08:06
ty si duchovny ucitel? prosim ta nehnevaj sa na mna. to je presne to iste ako by som napisal som pokorny. nepise to prave ego takto? pokora je pekna v tom ze clovek o nej nevie, preto ta nevinnost. ak si ale poviem som pokorny , tak je to stale iba ego

ak si niekto mysli ze vie, je mimo pravdy. daj odpoved - kde ma myslienka pociatok? som myslienka ja alebo je myslienka nezavisla na mne? ak toto niekto nevie ako moze ucit veci presahujuce cloveka, ked sam v sebe nema jasno? takych tu uz bolo a urobili len daslie a hlbsie pasce. wake up!
neznámy
neznámy | 16.3.2015 09:28
Mne taky?-WINKIE-
Slnecnica
Slnecnica | 16.3.2015 13:12
Veď ho netrápte. Chcel len nezištne pomôcť mladému ženskému telu. :) Nie každý je zameraný na duchovno.
neznámy
neznámy | 16.3.2015 16:11
Nehnevám sa na Teba, to je v poriadku.
Čo máš proti egu? Ja nemám vrodenú skromnosť ani pokoru. Mám ich naučené.
Neuvedomená pokora je nevinná.....potom je neuvedomená krutosť, o ktorej človek nevie, tiež nevinná.
Ak si povieš, že si pokorný a naozaj si pokorný, je to len konštatovanie faktu.

Kde má myšlienka počiatok? Tam, kde má počiatok úplne všetko, niet iného počiatku.... už v tej otázke je chyba, ak oddeľuješ myšlienku od seba a ak myslíš, že vznikla teraz v čase.
neznámy
neznámy | 16.3.2015 16:12
Kohokoľvek s úprimným záujmom.
Za hodinu duchovného učenia beriem tridsať euro.
neznámy
neznámy » Slnecnica | 16.3.2015 16:16
Nechaj ich, nech ma trápia....ja som zvyknutý.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...