mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Voľný pokec - 

Blackout Slovenska

Ailin
Ailin | 2.4.2020 12:24
Panebože náčelník, ty si urob sám v sebe blackout. Máme za dnešok 26 ľudí pozitívnych z 1191 ľudí t. je 2%. Takýto dobrý výsledok nemá snáď žiadna krajina v Európe. Skôr by som všetkých ľudí plošne otestovala, nikoho nepustila do SR zo zahraničia a ak sem niekto príde - rovno do karantény a testy. To by bolo oveľa, oveľa účinnejšie riešenie a aj lacnejšie o niekoľko miliárd eur.

A život je jednoznačne prvoradý, ale blackout je smrť pre všetkých. Blackout by mal zmysel, ak by sme tu mali 500 000 nakazených, v tejto situácii - v našom prípade veľmi dobrej, by to bola čistá samovražda.
neznámy
neznámy » Ailin | 2.4.2020 12:47
Alin myslim ze dolezitejsie ako nazory a boj o pravdu je sledovanie svojich reakcii -COOL-
nikav
nikav | 2.4.2020 14:57
Sledujem anketu. Pre ÁNO je teraz 2.587 hlasov

NIE 9.296 "

Pre NIE sa počet zvyšuje rýchlejšie, som zvedavá, ako to bude vyzerať večer.
emanuel
emanuel » Ailin | 2.4.2020 15:21
súhlasím skôr by som videla medzery v dohliadaní na súčasné opatrenia....je naozaj veľa ľudí čo nedodržiavajú zákaz zhromažďovania a ako bolo aj písané v ľuďoch čo cestujú do zahraničia za prácou,nie všetci hlavne čo pracujú v Rakúsku,Nemecku a Čechách dodržujú karanténu
athena21
athena21 » simetra | 2.4.2020 16:22
Nezabudla... to je môj blackout z tejto “úžasnej “ myšlienky -blackoutu ekonomiky

A keď som dnes v rádiu počula, že sme možno jednou z európskych krajín, ktorá má najlepšie opatrenia, tak ma skoro vystrelo- čisté zatmenie rozumu...

Pánom sa zachcelo súťažit v opatreniach... a tváriť sa, že to chcú s nami konzultovať...

Jedna perla za druhou...
Magnician
Magnician » nikav | 2.4.2020 17:29
aj ja,predpokladám,že to sem dáš
Magnician
Magnician | 2.4.2020 17:31
ale trt,,,,,,,som proti a peniaze ma napadli až dlho dlho potom
Ailin
Ailin | 2.4.2020 20:07
Moje reakcie sú prirodzené, ja sa nehrám na žiadneho guru. Píšem to, co si uprimne myslím, záleží mi na ľuďoch, ale ak vidím, čo Slovákom viac ublíži, tak jednoducho nemlcim a vyjadrim svoj nazor. Liečiť koronu blackoutom je ako liečiť zlomenú nohu kvapkami od kašľu.
athena21
athena21 » Ailin | 2.4.2020 20:23
Nechcú priznať, že sa testuje minimálne a nemáme dostatok ventilácií a kapacít na zvládnutie- ani ich nevedia zabezpečiť- tak hrajú o čas ... aj za cenu, že ekonomika pôjde do kolien- ak neľahne úplne.
Gitus
Gitus » athena21 | 2.4.2020 20:53
Nechcu priznat? Ved to vieme všetci.. Ci niekto hovori ze mame vsetko nachystane???
Rozkradnute cele slovensko.
Bez pomocok pojde cele zdravotnictvo do karanteny. Pomalicky.
To nehovoriac ze chybali na slovensku este pred virusom, plus polovica ma vyssi vek.

tak ako kto bude liecit a ošetrovať, ked to nejako neskusime pribrzdit?

Potom mozete mat ekonomiku....
Ked si zavola niekto sanitku k infarktu a ta nepríde lebo nebude mat kto,ako je to v italii. Kde maju 30 percent zdravotakov chorych.
A to oni mali najskor aj pomocky, aj personal...
Gitus
Gitus » simetra | 2.4.2020 21:08
Este je tu moznost kolektivnej nocnej mory.....
nikav
nikav » nikav | 2.4.2020 21:46
Od 15.00 hod. pribudlo pre ÁNO 682 hlasov

pre NIE 2.498 hlasov - skoro 3x viac /ľudia majú viac informácií/ OK
milan08
milan08 » simetra | 3.4.2020 05:08
nespravny usudok som tak chudobny ze sa mi mysi od hladu vesaju ve spajzi!
Ailin
Ailin » Gitus | 3.4.2020 08:37
Veľkou chybou je to , že nakupujeme drahé testy zo zahraničia namiesto aby sme si ich sami vyrobili. Nakupujeme drahé respirátory zo zahraničia, namiesto aby štát dal zákazku naším firmám, ktoré ich tiež dokážu vyrobiť. Respirátor FFP3 pre obyčajných ľudí zakázal !!!!!! pretože človek nechráni druhých ale len seba. A tak sa opýtam ak by všetci mali FFP3, tak by o všetkých bolo postarané a nikto by sa nenakazil.

https://www.hlavnespravy.sk/hlavne-transparentne-firma-kosic-ponuka-ucinne-testy-koronavirus-za-polovicnu-cenu-preco-nej-vedec-mistrik-mlci/2103833

Ak nebudú mať zdravotníci z čoho žiť a nebudú mať na jedlo, tak tiež neprídu nikoho zachrániť. Celé zdravotníctvo závisí na ekonomike.

Som za model, ktorý si zvolila Južná Kórea a Island. Veľa testov, okrem zhromažďovacích zábavných podujatí nič neobmedzili, prísna hygiena, rúška, fungujúce obchody, a hlavne aj priemyselné podniky teda ťahače ekonomiky atď. A ak sa niekde vyskytla vysoká koncentrácia vírusu, tak tú oblasť uzavreli a celá ostatná krajina fungovala ďalej. V našom prípade by sme asi museli uzavrieť Bratislavu. Nakoľko tam sa to kopí a odtiaľ vidím nedisciplinovaných ľudí na fotkách, ale možno len novinári chcú mať o čom písať, Ja môžem len povedať za mesto kde žijem, nevidela som nikoho bez rúška ani nepamätám, všade dezinfekcie, povinné rukavice v obchodoch a jediný problém vidím v tom, že ľudia sa kopia a čakajú v
radoch pri veľkých potravinách, pretože tam sú obmedzené kapacity a teraz aj skrátené hodiny. Ak by sa toto ponechalo ako predtým, tak ani tie rady tam nie sú.

A čo sa týka pribrzdenia, tak my sme pribrzdili tak, že budeme čakať do skončenia krízy asi tak 100 rokov. Ak počítam priemer: 40 ľudí nakazených za deň x 365 = 14600 ľudí nakazených za rok , 146 000 za desať rokov, 1 460 000 za sto rokov.

A otvorenie malých obchodíkov počet nakazených vôbec nezvýšil, skôr by som povedala, že to pomohlo aby ľudia nečakali tie dlhé rady pri obchodných centrách, ak chceli napríklad semená do záhrady, a tým že boli v malom obchode sami sa vlastne viac chránili.
Gitus
Gitus » Ailin | 3.4.2020 08:58
Ako vies ze sa nezvysil pocet nakazenych vdaka otvoreniu malych obchodov, ked inkubacna doba je 21 dni?
Ja si nemyslim si ze toto je vlada ktora chce kradnut a nakupuje zbytocne drahe testy zo zahranicia.. Co ked tie testy nevysetruju co maju??
To su uplne strasne konspiracie toto.. Hlavne spravy?? ....
Kazdemu jednemu cloveku je dlho doma. KAZDY SA BOJI. Ale urcite je rozumnejsie nachvilku sa stisit a uskromniť ako zit takto dalsieho pol roka..
To je horsie na psychiku cloveka...a tie deti co nepojdu uz do skoly? A ti stari ludia ktori su doma sami zavreti? A ti co umieraju v nemocniciach sami, bez rodiny ktora ich pride posledny krat chytit za ruku? Takto to nema byt.
A mne sa nezda ze by niekto hovoril o odstaveni potravin pre ludi, ci hej?mame doma hladovat? D
A este....
Porovnavat island je nerealne. Minimalne rozlozenim obyvatelstva.
A juzna korea? Ved my sme slovaci, my nerespektujeme absolutne nic....
Ailin
Ailin » Gitus | 3.4.2020 09:46
Myslím, že každý posudzuje druhých podľa seba, ja rešpektujem všetky veci, ktoré sú predpísané a iní ľudia okolo mňa tiež. Ja sa korona vírusu vôbec nebojím, robím všetko preto aby som ho nedostala. A ak ho dostanem, tak to asi tak malo byť. Skôr mám zmiešané pocity u dôchodcov, ktorí si svoje zdravie nevážia a riskujú, ale mala by to byť v prvom rade ich zodpovednosť.

Ty vidíš vo svojom okolí nerešpektovanie, tvoje okolie teda odráža tú tvoju časť, ktorá niečo nechce rešpektovať. Ak by sa zaviedol blackout, tak by sa musel zaviesť minimálne na jeden rok, aby to malo účinok, to je každému človeku, ktorý aspoň trochu reálne uvažuje, jasné. Blackout na mesiac nič nevyrieši, veď v podstate my sme žili teraz 2 týždne v blackoute veľké firmy aj tak stáli, ľudia išli na Očr, pn, stačilo povedať lekárovi, že sa boja korony a on ich vypísal. Vyriešili tie dva týždne niečo? áno máme minimum nakazených, že nám to závidí celý svet. Ale to že by sme sa zbavili korony úplne to je v nedohľadne, to sa stane až vtedy, ak vymizne v okolitých štátoch.

Skús sa stíšiť sama v sebe, strachom si len priťahujeme to, čoho sa bojíme.
simetra
simetra » Gitus | 3.4.2020 11:28
To odstavenie potravín spomínal Matovič. Predtým by sa nejakým spôsobom ľudia zásobili na dva, tri týždne (hovoril, že nevie presne ako by sa to zrealizovalo, možno podľa abecedy....dnes ľudia s priezviskami od A - po neviem už aké písmeno povedal, druhý deň ďalší atď.)
A seniorom, ktorí by neboli schopní sa takto predzásobiť, by nosili potraviny vojaci.

Čiže odstavenie potravín počas doby vypnutia štátu by bolo.

To len technická pripomienka :)


Momentálne som zvedavá, na čom sa nejako dohodne krízový štáb s prezidentkou.
Gitus
Gitus » simetra | 3.4.2020 11:31
Odstavenie potravin ako obchodu. Ale jedlo by sme zabezpecene mali, takze by hladomor nebol.
Ak ma ale niekto krizu z toho, ze nemoze ist do obchodu, tak potom ano.
Gitus
Gitus » Ailin | 3.4.2020 11:41
Dakujem za nevyziadane rady...ale to su asi rady pre teba samu, nakolko ma nepoznas a nevies o mne nic.
Ale vysvetlim ti a mozno pochopis. Ja zijem v meste. Celkom velkom. Namiesto toho aby bol kazdy doma,
sa ludia hufne vencia, bycikluju, prechadzaju po hradzi, korculuju... Su ich kvanta.
Takze dvojtyzndnove volno sposobilo akurat to, ze sa zacali zgrupovat na inych miestach.
Nieje sanca izolovat chorych. Zober si ze ochorie sestricka v praci, ale ma sa dobre, tak bude doma. A co ked ma doma staru mamu, alebo chore dieta? Tak s nim bude v spolocnej domacnosti zit tri tyzdne? To je izolacia? Ked nevieme izolovat tychto ludi, ako chceme izolovat kopec dalsich.
Netreba mysliet len na seba. Mozno ty zijes niekde.. Daleko. Ale su aj ine miesta na slovensku.
Ailin
Ailin » Gitus | 3.4.2020 12:53
Nuž ja myslím, že náš vývoj ohľadom koronavírusu ide na rozdieľ od ostatných štátov pozitívnym smerom. Je to vidieť aj na testovaných ľuďoch za včerajšok 24 pozitívnych ľudí z 1454 vzoriek. To je 1,65 %. Takýmto tempom to pribúda už 3 týždne. Aj ja sa mienim bicyklovať tento víkend v lese a takisto sa pôjdem prechádzať, samozrejme sama. Ak chce byť niekto zdravý, tak sa o svoje zdravie stará aj tým, že má pohyb vonku. Ak má niekto psíka, tak ho nemá tiež týrať doma ale ísť s ním von. A nemáš týrať ani samu seba. Áno mnohí ľudia presadzujú sebevražedný scenár, že zdraví ľudia nemajú nikam chodiť do prírody. To je hlúposť najväčšia čo by mali robiť. Nech idú do prírody, ak tam budú sami vzdialení od ľudí, tak je to v poriadku.
Ak má niekto byť doma, tak to sú tí chorí ľudia, a ich rodinní príslušníci, tam to má zmysel a je to aj povinnosť. Takže aj sestrička, ktorá ochorela a všetci ľudia, ktorí bývajú s ňou, musia byť doma. V inom prípade je priam povinnosťou každého v týchto časoch budovať svoju imunitu, aby sa v budúcnosti nezaťažoval zdravotný systém ťažkým priebehom ochorenia.
Stránka:
< 1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...