mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Voľný pokec - 

Blackout Slovenska

lak
lak | 6.4.2020 04:02
-COFFEE-:)
emanuel
emanuel » Gitus | 6.4.2020 04:38
opatrenia čo zaviedol starý premiér fungovali aj fungujú,už pri nakupovaní je problém hodiny pre dôchodcov,čo prinieslo riadne zhromažďovanie sa pred obchodmi a nervozitu,myslím že zbytočne....druhý aspekt sú jeho každodenné niekedy protirečivé vyhlásenia v médiách......treba si uvedomiť dopad na psychyku obyvateľstva a nie je malý....už teraz majú problém ľudia ekonomicky ,jeho nestabilita len zhoršuje ich vyhliadky.....malý podnikatelia sú pomaly na dne,boja sa či vôbec bude čo do úst pre rodinu,kto má s nich zamestnancov prepúšťa,to sa Vám zdá málo a ide iba o začiatky
milan08
milan08 » milan08 | 6.4.2020 05:48
menim oodnutie ,som ZA
Trevregent
Trevregent » lak | 6.4.2020 08:36
Jednoznačne PROTI.
Gitus
Gitus » emanuel | 6.4.2020 08:49
Nemoze nahodou ten Matovic aj za coronu???
Zda sa mi ze nebudete spokojní nech spraví cokolvek, kedze ho nemate radi.
Tento virus je na celej planéte, napriklad ludia na bali bez turistov zomru od hladu.
A co taka india?
Tu sa ale caka ze Matovic to vyriesi tak, ze vsetko bude ako bolo, kazdy bude mat dostatok... Vsetkeho.
To je hrozne ze este aj v takejto situacii ludia frflu a hladaju chyby namiesto toho aby sa snazili sami nejako prispiet co i len k malemu zlepseniu.
To je dobre na psychiku ludi, ktori su tu na fore, tu na neho utocit, a hovorit ze to nezvladne ? Nevyvolava to strach? Ved robite to co mu vycitate.
Ailin
Ailin » Gitus | 6.4.2020 08:52
Gitus, ak máš niekoho v zahraničí, tak už chápem tvoju paniku, pretože tam to skutočne neberú , alebo to nebrali vážne. Resp. začali to brať vážne až potom, keď mali tisíce mŕtvych. Zľahčovali to vo väčšine štátov Európy. Ale my sme v úplne inej situácii. Ja jednoducho tým katastrofickým scenárom, ktorými nás zásobuje Matovič neverím. Viac verím Sulíkovi, ktorý chce aspoň trochu zachrániť malých podnikateľov, viac verím ministrovi školstva, aj ministrovi zdravotníctva, a predovšetkým profesorovi Krčmérymu, ktorý hovorí, presne to čo som napísala v mojom predchádzajúcom príspevku. Choď von do prírody, samozrejme osamote, alebo maximálne s rodinou s ktorou bývaš, buduj svoju imunitu, ty si zodpovedná za svoje zdravie, tým že budeš doma a nebudeš potom zdravá, môžeš zaťažiť zdravotný systém oveľa viac. Veľa zaslepených ľudí plných strachu to nevie pochopiť. Ja sama som bola včera bicyklovať. Zastavila som sa na priehrade, sto metrov nikto napravo, sto metrov naľavo, (ďalej som sa ani nepozerala) z neďalekej chatky cca sa síce ozývali nejaké hlasy a pár ľudí som cestou stretla, ale keď som ich videla tak sme si jednoducho nasadili rúška a hotovo.
Matovič šíri paniku, lebo sám je v panike. Veľmi ťažko znáša stres, hovorí o blackoute, ale nie je na to absolútne žiadny dôvod. Počet testov stúpa a počet nakazených zatiaľ klesá. Jedno mi nejde do hlavy.
Hovoria, že my budeme mať koncom júla 100 000 nakazených a náš zdravotný systém nebude stíhať. My s našimi prísnymi opatreniami hneď od začiatku!!!! Pritom iným štátom sa o takýchto opatreniach ani len nesnívalo, keď mali 3 nakazených.
Taliansko - hovoria, že už tam prebehol vrchol - je pravda- že počet nakazených denne tam začal klesať. Mali k včerajšku cca 129 000 nakazených, nemali zo začiatku žiadne opatrenia. (To že tam teraz majú opatrenia dosť podobné naším, je už irelevantné, keďže tam majú štát zamorený - je to už len z núdze cnosť.) Majú cca 60 mil ľudí. Takže vrchol dosiahli keď vírus zistili cca u 0,215 % populácie.

My máme 5,5 milióna ľudí a pri našich prísnych opatreniach by sme sa mali dostať podľa Matovičových prognóz na 156 000 nakazených v júli ?????!!!!!!!

https://domov.sme.sk/c/22372427/v-nemocniciach-bude-pre-koronavirus-vyse-stotisic-ludi.html
simetra
simetra » Ailin | 6.4.2020 09:05
Sulík je v momentálne vláde ten najpríčetnejší.
simetra
simetra » Gitus | 6.4.2020 09:11
Je ľudský, prihovára sa mnohý ľuďom na určitej úrovni a vie prejaviť aj humor :)





Momentálne však národ potrebuje stabilného, rozhodného a skúseného politika.
nikav
nikav » milan08 | 6.4.2020 09:52
Prečo?
emanuel
emanuel » Gitus | 6.4.2020 10:08
V tejto situácii som pochopila že mnohým ľuďom škodí čítanie novín a brázdenie po internete
nikav
nikav » simetra | 6.4.2020 10:21
Sulíkovi som začala fandiť už pri jeho plamenných a fundovaných konfrontáciách v Bruseli.
Gitus
Gitus » emanuel | 6.4.2020 11:42
Presne to si myslim o Vas.
emanuel
emanuel » Gitus | 6.4.2020 12:47
ja Vás poprosím prestaňte sa do mňa navážať,presne to čo ja Vám tu napísalo viac osôb takže rozdeľte svoju frustráciu aj na iné strany,ja nemôžem za Vašu situáciu a som v rovnakej,to však neznamená,že nemôžem mať svoj názor,jednoducho vidím veci inak
neznámy
neznámy » emanuel | 6.4.2020 13:18
Nie som fanúšik Matoviča ani Sulíka. Matoviča vnímam skôr kriticky. Ale nemožno mu uprieť snahu a nasadenie. Bývalá vláda nechala prázdne sklady, vytunelované štátne hmotné rezervy, na poslednú chvíľu podpísané nevýhodné zmluvy a odmeny. A hlavne: Nebol žiaden krízový plán pre boj s pandémiou!!! Dajme Matovičovi Čas. Uvidí sa s odstupom, či bola slovenská cesta lepšia a zodpovednejšia ako v iných krajinách. Tiež mám dieťa v zahraničí a nie je mi jedno, kde sa čo deje.

PS: toto je reakcia nie osobne na emanuel, ale na všetkých diskutujúcich

PS2: Som PROTI blackoutu
neznámy
neznámy » Gitus | 6.4.2020 13:20
Chcela by som sa poďakovať všetkým, ktorí bojujú s vírusom v prvej línii, a teda aj tebe, Gituš.:FLOWER-
Magnician
Magnician | 6.4.2020 13:33
aj ja mu dávam čas,,však iná možnosť nie je,,,a úprimne mu držím palce:)
elenalaukova
elenalaukova » emanuel | 6.4.2020 15:47
Velmi vystizne napisane.......presne tak!!!!
elenalaukova
elenalaukova | 6.4.2020 15:51
Co taky nazor-COVID-19 je len na znicenie svetovej ekonomiky.Kto z toho bude mat zisk???Verim,ze koronavirus je len strasenie ludi a je to umelo vypusteny virus,len neviem este ,kto bude z toho profitovat......Podla odbornikov-na chripku zomiera daleko viac ludi.
neznámy
neznámy » elenalaukova | 6.4.2020 17:43
Práve takéto informácie slúžia na strašenie ľudí a šírenie paniky. Nezverejňujte tu nezmysly, na ktoré nemáte žiaden dôkaz.
simetra
simetra » elenalaukova | 6.4.2020 19:10
Momentálne sa treba zamerať na to, že nikto z nás nechce vidieť trpieť či umierať svojich blížnych a tomu treba všetko prispôsobiť. Rozhodne si však nemyslím, že tomu má prispieť vypnutie krajiny. Naopak sa obávam, že tento krok by život mnohých natoľko narušil či vyvolal krízu, že by to malo fatálne následky, aj bez napadnutia korona vírusu u tých rodín. Stačí sa pohybovať medzi ľuďmi a počúvať, empaticky vnímať ich osudy, životy.

A rovnako treba dávať pozor na to, aby sa dočasné opatrenia nezabudli po upokojení situácie vrátiť do ochrany a práva slobody človeka.

Či už bol vírus umelo nastavený (ako hovorí napr. virologička Peková) alebo sa príroda zariadila sama....berúc do úvahy, že epidémie a pandémie už tu boli.....na to bude čas potom.

Mať len názor v tomto nestačí. Treba fakty a dôkazy.


Myslím, že mnohí sme zaskočení, lebo v tak technologicky vyšpičkovanej spoločnosti si dovolil tak malinkatý vírus spôsobiť to, čo spôsobil...? Toľká drzosť!
Stránka:
< 2 3 4 5 6 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...