mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Voľný pokec - 

ako z chladnej bžundy von

neznámy
neznámy | 2.4.2013 19:40
Vopred sa ospravedlňujem za tento výkrik do tmy, ale potrebujem poradiť.
Má niekto recept, ako si vynahradiť nedostatok lásky a porozumenia, prípadne celkovo kladnej emocionality vo svojom okolí? Som v spoločnosti často, pravidelne sa vídam s najlepšou priateľkou, spolužiakmi, ale akoby som si tú radosť pustila a ona sa v okamihu rozplynie do prostredia... Je pravda, že sa stretávam prevažne s pesimistickým typom ľudí ale na druhej strane po stretnutí s veselými a naivnými sa tak neviem uvoľniť.
Najúčinnejšie je zatiaľ jedlo, potom časté objímanie s kamarátmi, umelecké filmy a samozrejme prechádzky a šport. Ale i tak mi to nestačí, ten deficit mám asi už odkedy sa na seba pamätám, pokúšala som sa s tým pracovať, ale nič dlhodobé nefungovalo. Ak prosím viete o nejake autosugestívnej metóde, príp. čokoľvek iné, budem vďačná za každú radu. Keďže momentálne som na úrovni veeeľmi light astrológie, k takýmto konkrétnym veciam sa ešte nedokážem prepracovať, tak aby som si bola istá správnosťou výkladu.
Ďakujem za každú radu, postreh, pomoc alebo urážku nútiacu k sebareflexii :-)
neznámy
neznámy | 2.4.2013 20:00
Ha, tak tomu rozumiem. :D Veta: "Som v spoločnosti často.", je pre mńa dokonalým návodom, ako prísť o radosť.
Asi si extrovertný typ, tak ti moja rada nebude nič platná.
Ale pre mńa je to samota, príroda a prítomnosť. Z toho čerpám všetky pozitívne pocity. :)
neznámy
neznámy | 2.4.2013 20:08
Práveže som strávila celý január a február mimo spoločnosť, ležala som doma so zlomenou nohou... bolo to neznesiteľné. Nie, že by som bola úplny extrovert, ale tie dva mesiace mimo mi pomohli dostať sa z toho stavu predtým. Do spoločnosti idem len, keď sama viem, že ozaj chcem. Ale teraz som zasa nejaká zaseknuto zaseknutá v enormnej pasivite a ľahostajnosti ku všetkému. Ale, zrejme to bude iba doznievajúca konštelácia z 15.1 - 25.3....dúfam :D
neznámy
neznámy | 2.4.2013 20:13
Byť doma so zlomenou nohou, to nebude to pravé orechové. -NOOO-
A čože si to mala za konšteláciu?
Ona
Ona | 2.4.2013 20:30
Myslim si, ze Ty si dost tazka povaha a musis sa spoliehat hlavne sama na seba.
Tu zivotnu radost a lasku musis najst predovsetkym v sebe - tesit sa z malickosti (ze svieti slniecko, ze prave napadol krasny biely sneh, ze prsi, ze vtaciky stebocu na stromoch ... atd.) - pretoze to je vlastne velke stastie ze zijeme a prave na tejto Zemi a prave v tejto krajine, ze sa spojili prave take bunky ktore nam umoznili vzniknut a existovat.
Myslim si ze sa musis naucit pochopit a hlavne prijat veci take ake su - pretoze niektore veci nemozeme ovplyvnit.
Pri veciach ktore mozeme ovplyvnit velmi pomaha, ak clovek vela pracuje, a potom vidi vysledky svojej prace - umocnuje to sebavedomie a aj zivotny optimizmus, clovek vsak musi byt presvedceny o zmysle tejto prace.
Ak sa spolahnes na svoje pocity a intuiciu, tak pojdes spravnym smerom.
Pocity a intuicia plati aj pri vztahoch. Pravdepodobne Ti chyba laska (ak sa mylim, tak prepac - a beriem to spat) - to je prirodzene mat vztah a lasku k partnerovi - neda sa to vsak ani naplanovat, ani vynutit - pomoze jedine ak sa budes pohybovat v spolocnosti a stretavat sa s ludmi, pripadne ak nemas cas, tak stretnut sa da aj na inzerat a aj nezavazne - nemusi z toho byt hned vztah a ocakavania ktorym sa tazko vyhovie lebo "neprebehla iskra".
Tak - ja by som Ti radila takto.
Prajem vsetko dobre.
neznámy
neznámy | 2.4.2013 20:32
dnes rano som sa presne o tomto zhovarala s jednym priatelom kedze obaja mame tento problem - "akoby som si tú radosť pustila a ona sa v okamihu rozplynie do prostredia" - myslim, ze skoro rovnaku vetu som dnes pouzila.....lahko sa zacnem nudit a vacsina beznych cinnosti mi pripada nepodnetna, ked sa vyberiem niekam "za kulturou" tiez to nema vo mne vacsiu, resp. dlhsie trvajucu odozvu lebo chcem stale viac, nic mi nestaci....presne rovnaky problem mam aj so svojim okolim - pesimisti ma zvazuju a pri optimistoch sa necitim prirodzene....samu seba nepovazujem ani za jeden typ, neviem presne ako sa zaradit, asi skor optimista, ktory ale neposobi zas tak veselo :p krute je, ze mi stretnutia s vacsinou ludi nedavaju vobec nic ak neratam nejaky lahky pokec, asi by som potrebovala hlbsie a extremnejsie zazitky, momentalne som tiez v stave jemnej "pribrzdenosti", vela ludi by radilo, ze nemam hladat podnety v okoli ale v sebe, avsak pravdou je, ze som sa vzdy nechavala rada inspirovat inymi ludmi, robi mi to radost a ked mam pocit, ze inspirativnych stretnuti je pomenej, mam takuto naladu....hm vlastne ti teda ani nemam co poradit, len ma zaujala ta dnesna nahoda
neznámy
neznámy | 2.4.2013 20:45
Saturn v kvadratúre s Jupiterom. 15.1. som sa začala učiť na štátnice v najhoršom možnom stave, akom som len mohla a pokračovalo to tou zlomenou nohou. A to doma bolo práve super! Videla som kvantum inšpiratívnych filmov, konečne som si oddýchla po náročnom roku, zlé to bolo iba zo začiatku :D
neznámy
neznámy » Ona | 2.4.2013 20:46
Mna by zaujímalo ako sa dá spolahnut na pocity a intuíciu. Ak to niekto dokaze, ide za tym a najde svoje šťastie, tak má moj nekonečný obdiv -PUH-
neznámy
neznámy | 2.4.2013 20:55
"nič mi nestačí" v dlhodobom merítku, presne. Všetko vyprcháva ako lacný osviežovač vzduchu na verejnom wc. viacmenej všetko čo si vymenovala platí aj na mňa. keď nájdeš spôsob, ako z toho vonku, prosím pošli holuba :-)
neznámy
neznámy | 2.4.2013 21:05
Pravdupovediac, ja robim vacsinu rozhodnuti na zaklade pocitov. Ked robim rozhodnutia hlavou, nikdy to nedopadne dobre, a ak nepocuvam vnutorne pocity, vyvrbi sa to ako megapruser. Ak idem podla pocitov, nikdy to nedopadlo zle, naopak, dostalo ma to z megaproblemov, do ktorych som sa dostala hlavou.:) Najhorsie dopadne, to som si vsimla aj u inych, ak sa ludia snazia usporiadat si vztahy hlavou. Boli obdobia, ked som sa spoliehala na pocit v okoli tretej cakry, to urcite pozna kazdy, uz to tu niekto spominal, ze brucho vie lepsie ako hlava. Posledne roky mam tie pocity skor na urovni stvrtej cakry. Hovorim tomu, ze sa rozhodujem srdcom. Ta trojka mi pride skor ako intuicia. Ale obidve urovne mi pridu na rozhodnutia ovela spolahlivejsie ako hlava.:)
neznámy
neznámy | 3.4.2013 00:23
Ahoj,podle toho co popisuješ, mám pocit, žemáš porušenou rovnováhu energií, ty lidi kolem sebe napumpuješ dobrou energií, ale samotné už ti nezbyde, energeticky tě vysajou.

podívej já to tak nemám, takže ti nechci radit, ale zkus si když jsi mezi lidma občas okolo sebe představit takovou bublinu, nebo průhledný vajíčko a všímej si, jestli ti pozitivní energie zůstane.

jinak z toho zbytku mám vážně pocit, že jsi ať už v rodině jako děcko nebo ještě dřív, asi hrála roli opory jednoho nebo obou rodičů?, pečovatelky, vlastně spíš maminy než dítěte. Možná jsi měla pocit, že jedině tak si tu lásku zasloužíš?

Jestli to tak je, určitě doporučuju rodinný konstelace, tam se to krásně rozklíčuje:)
neznámy
neznámy | 15.5.2013 23:51
netreba sa toľko zapodievať sama sebou a svojimi pocitmi a neočakávať od ľudí nič resp. skôr len to zlé , žiť pre moment a to čo máš rada ( asi to mám ľahké som samotársky typ knihomoľ a psíčkarka ,ktorí po dnešnej ľudskej spoločnosti zrovna neprahne , z toho vyplývajú moje rady ..u teba to fungovať asi nebude )
neznámy
neznámy | 15.5.2013 23:51
netreba sa toľko zapodievať sama sebou a svojimi pocitmi a neočakávať od ľudí nič resp. skôr len to zlé , žiť pre moment a to čo máš rada ( asi to mám ľahké som samotársky typ knihomoľ a psíčkarka ,ktorí po dnešnej ľudskej spoločnosti zrovna neprahne , z toho vyplývajú moje rady ..u teba to fungovať asi nebude )
neznámy
neznámy | 16.5.2013 11:00
Ahoj :) Zkus si najit jine kamaradky a jiny typ lidi. Co hledas vetsinou vyzaruji lide, kteri uz maji rodinu a jiny smysl zivota. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 16.5.2013 12:24
Dost jsi se trefil, u mne, byla jsem takova pecovatelka od mala. Taky mi chybi laska, a asi je toho vic. V te citove oblasti.-CONFUSED- No uz je to lepsi, vystacim si i sama se sebou.:) Ja rada lidi pozoruju, treba i venku v restauraci.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...