mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Ľudská duša - 

Viera v seba – ego – pokora

neznámy
neznámy | 31.3.2013 22:52
ty tomu vzdy nasadis korunu krasy velmi ma bavis cau.-BYE-
je vidiet ze si skuseny žrebec:D
neznámy
neznámy | 1.4.2013 16:57
Pre mna je dobra meditacna pomocka aj dobre vino - vtedy mi je dobre, no na druhy den to lutujem-YES--WINKIE-
Orgasmus je z toho najlepsi...no trva kratko-SAD-
liena
liena | 1.4.2013 17:31
...je úžasné,keď ľudia dôjdu k tak podstatnému poznaniu cez vlastnú skúsenosť -THUMBSUP-..až vtedy sa všetky tie teórie načítané z kníh stanú skutočnosťou

...tiež som si prešla zopár podobnými skúsenosťami,kým som pochopila, že všetko,úplne všetko čo sa mi deje,je predovšetkým o mne,až potom o tých druhých...najviac nešťastní sú tí,ktorí príčinu svojho nešťastia hľadajú mimo seba...to sa potom z večných problémov a nešťastia nikdy nevyhrabú
...pritom všetci tí mimo nás - najčastejšie práve naši najbližší - nerobia nič iné,len nám pomáhajú si uvedomiť práve túto skutočnosť - že za svoj život sme zodpovední každý sám..
...ja napríklad som presvedčená,že nikto nám neubližuje úmyselne...len sa proste v danom momente inak zachovať nevie...a to,že my si to vezmeme osobne,je len náš problém..teda,ono to problém vlastne nie je - len to momentálne tiež ináč zobrať nevieme :)))

Jednoducho sa celý život učíme žiť...a prechádzame rôznymi lekciami,stretávame sa s rôznymi učiteľmi...a mne osobne najväčší pocit slobody prinieslo práve poznanie,že vždy mám možnosť slobodne sa rozhodnúť,ako v ktorej situácii zareagujem a čo si z každej lekcie odnesiem...som tvorcom svojho života,nie obeťou...a keď aj niekedy mám pocit,že sa niekto nezachoval voči mne fér - hneď sa pozriem do seba,či som ja vždy férová k ostatným a hlavne sama k sebe...väčšinou prídem na to,že nie...nuž čo,tak si odpustím a o skúsenosť bohatšia idem ďalej :)))

Hlavne sa snažím nebrať sama seba až tak vážne...to dáva životu tak úžasnú ľahkosť bytia :)
neznámy
neznámy » liena | 1.4.2013 18:02
napísala si to nádherne... pre mňa veľmi zrozumiteľne. ďakujem -THUMBSUP--FLOWER-:)
neznámy
neznámy » adelaida | 4.4.2013 08:29
Článek není špatný, ale nemohu souhlasit s nadpisem. Ego totiž nelze nechat rozplynout. Slovo ego si každý vykládá jinak, dodnes neexistuje jeden jediný výklad a chápání ega.
neznámy
neznámy | 4.4.2013 16:40
ale je rozdiel JA a EGO. najčistejšia definícia ega je: ego je ego. pri takej definícii sa nedá špekulovať so slovíčkami. a tiež je rozdiel chápanie (považovanie) a pochopenie (poznanie). pochopenie ega nie je o jedinom momente "osvietenia" a chce to cielenú a trpezlivú prácu očisty mysle
neznámy
neznámy | 5.4.2013 12:13
Ego je ego-ROLL-
Ja chapem ego ako sucast seba/JA/, ktoru som si o sebe /JA/ vytvorila ja sama, nie niekto iny. Tak sa v skutocnosti vidim len ja a podla toho sa aj chovam. Aj obranne, aj utocne. Toto sebaprijatie-ohodnotenie/tento koncept/ vsak moze byt mylne. Ini ludia vidia mna nie moje ego.
Freud ma este ID, EGO a SUPEREGO....
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...