mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Ľudská duša - 

Strach

neznámy
neznámy | 24.4.2013 23:55
strach je emoce, hněv je emoce, žárlivost je emoce a podporují se myslí. Jednoducho se to dá trénovat. Změnit myšlení. Třeba příklad: mé děti jsou chráněné, hlídá je anděl strážny. Můj milovany člověk je v pohodě, také ma anděla strážného, vím že mně miluje atd. Je to na každém člověku, myslet na to co chci a né na to co nechci. Samozřejmě jak psala zornička, S TOU SOUHLASÍM A MÁ PRAVDU, VYŘEŠIT ODPUSTIT A JDE SE DÁL. nENÍ NUTNÉ SI STRACH A JINÉ EMOCE PODPOROVAT JEŠTĚ TÍM, ŽE NA TO BUDU MYSLET. tAKÉ MYŠLENKY MAJÍ VELKOU SÍLU A NA CO MYSLÍŠ , TO SI DO ŽIVOTA PŘITÁHNEŠ.
jafima
jafima | 25.4.2013 07:08
... "akýkoľvek strach má jadro vlastne v strachu zo smrti"... ;) ... akoby si mala prečítaného toho Osha. Ono - prvým krokom k tomu, aby som mohla s nejakým "problémom" pohnúť, je jeho pochopenie. Na sebe som ale zistila, že od pochopenia (racionálneho) musím prejsť ešte dlhú cestu k niečomu ako "prijatie" (iracionálne?, emocionálne?... neviem), ktoré nedokážem nijako ovplyvniť... proste - len príde, udeje sa - raz skôr, inokedy neskôr... a až vtedy ten "problém" ani nie, že vyriešim... skôr - akoby sa vo mne "rozpustil"... vymizol.
No "rozpustiť" základný strach zo smrti, to je asi pre mňa doživotné zadanie... -LOL-
jafima
jafima | 25.4.2013 07:15
... ešte mi napadlo - dosť presne si pamätám "čas", kedy som začala pociťovať ten permanentný strach... bolo to niekedy na prelome mojich 12 - 13 rokov. Zvláštne, ale dovtedy som žila v takej pohode a vyrovnanosti so sebou..., že si to pamätám.
neznámy
neznámy | 25.4.2013 08:57
traduje se výrok Lao c´(zda je autentický není jisté).

"Máte-li depresi, žijete minulostí. Máte-li strach, žijete budoucností. Pokud jste vyrovnaní, žijete v přítomnosti."

Uvádím to zde s vědomím, že takové citáty jsou ošidné. Vyrvány z kontextu, přeloženy z cizího jazyka, mohou být pochopeny mylně, i když na první pohled mohou být jasné. Nemusí tomu tak být. Jsou spíš takové anekdoty.
neznámy
neznámy | 25.4.2013 09:24
Ano, o sile mysle, myslienok, myslenia viem, a citim to i na sebe.
Snazim sa mysliet pozitivne, a s odpustenim nemam problem. Odpustila som davno i mame; uz bohuzial nezije, ani otec.-SADLEY-
U mna nestaci zmenit len myslenie/s tym nemam velky problem/ no ocitla som sa v dost zlozitej, a zda sa i neriesitelnej/dlhodobo/ situacii. A ten problem je pritomnost.../nechcem uvadzat detaily/:)-NOSMILE-. Dik.:)
neznámy
neznámy | 25.4.2013 09:32
S tym vyrokom celkom suhlasim, poznam ho a dava mi zmysel. U mna sa vsetky stavy striedaju od isteho casu, ale k tej vyrovnanosti prichadzam. Sice pomaly...u nas sa hovori, ze pomaly dalej zajdes. Neviem ci toto prislovie plati i v tomto pripade.:)
neznámy
neznámy | 25.4.2013 10:27
Mne,ked nieco vstupi co sa mi zda neriesitelne alebo neviem to este teraz riesit tak sa na ten problem pozriem zblizka a berem ho z kazdeho uhlu.Rozoberam si to v sebe a akoby som sa bavila s niekym kto prisiel kumne po radu.Tym vlastne ho presvietujem a treba sa opytat co mi tato situacia ma povedat alebo ukazat,opytam sa je teraz mozne to riesit? A takto si kladiem a zaroven si zavolam svojich ucitelov a boha aby mi pomohli to presvietit aby to vyslo vsetko na povrch.Potom uz sama pochopim,ze teraz to neviem vyriesit tak to necham v klude ale zaroven som si vedoma,ze nemam este vyriesene,len to pozorujem.To,ze budem sa strachovat alebo si budem vytvarat scenare,ktore by mi iba viac uskodili tak radsej to necham a pomyslim si,ze este to nedozrelo.Prijmem to,ze je uz to tu a vysielam nato svetlo a zaroven ho berem,ze prisla ma posunut dalej.Treba len vytrvat a byt v pokoji aj ked z vonku to vypada hrozivo.Vtedy aj ja mam vela myslienok a neviem ich zastavit ale robim to tak aby som tam nevtiahla emocie a pocity.Ver tomu,ze dopadne to dobre a uplne inac ako si mi dokazeme vykreslit v mysliach.Skus len to prijat a podakuj sa,miluj to akoby to bolo tvoje druhe ja.Mne to velmi pomaha a ked je cas na riesenie vyriesi sa to.Overene na sebe.Ja tiez riesim pritomnost .
neznámy
neznámy | 25.4.2013 12:00
Krásně na řešení problému ti odpísala Tulinka, je důležité spracovat emoce , odstoupit od nich a vše se vyřeší v pravy čas. Držím palečky at to zvládáš.
neznámy
neznámy | 25.4.2013 13:45
Dakujem, budem si tvoj prispevok denne citat. Zelam nam aby sme vsetko vyriesili-HEART-
neznámy
neznámy | 25.4.2013 13:47
Ano. Dakujem aj Tebe.-HEART-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...