mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Ľudská duša - 

Knihy

Antonidas
Antonidas | 11.11.2011 22:21
Ktoré knihy čítate? Ale také,čo Vás oslovili.... Nemám na mysli Sväté Písma náboženstiev.... Poradte ;)
Ja vrelo odporúčam :
Slepačia polievka pre dušu I. II. III. porcia (Jack Canfield, Mark Victor Hansen)
knižky od Bruna Ferrera
Päť stretnutí v nebi (Mitch Albom)
Ako rieka, ktorá plynie... (Paulo Coelho)
Ráno kúzelníkov - Úvod do fantastického realizmu (Louis Pauwels,Jacques Bergier)
neznámy
neznámy » Antonidas | 12.11.2011 09:09
tak momentalne striedavo citam knihy z troch oblasti a to z astrologie, alternativnej mediciny a literatury (poezie)...
a konkretne napriklad tranzity od roberta handa, ci Astrologicke znameni od Dane Rudhyara...z alternativnej knihy od Rudigera Dahlkeho - Jak spravne jist, ci Nemoc jako rec duse...alebo od Kurta Tepperweina - omladzujuce odkyslenie, ci od Normana Walkera - Cerstve ovocne a zaleninove stavy...a z litertury od Roberta Schnakenberga - Tajne zivoty slavnych spisovatelu alebo od Stefana Zaryho - bratislavsky chodec...a zbierky Robert Bielik - Vlci ruzenec, Peter Staricek - Chodec...
takze postupne rotujem z jednej knizky do druhej:)
a co odporucam z toho, co som cital dakedy davno? trebars od Paula Bruntona - tajnosti indicke, ci od Milana Nakonecneho - Novodobi cesky hermetismus...
neznámy
neznámy | 13.11.2011 18:35
ahoj cital si knihu ,,Boh nehra v kocky,, od Johanesa von Buttlara neviem ci si precitas aj obycajnu beletriu taka odychovka, ale dobre su Muz ktory hladal pravdu a Zazrak obe napisal Irving Wallace.je to vyslovene relax a su dobre odporucam su ako dobry veternik take mňamky.Januška.
neznámy
neznámy » Antonidas | 13.11.2011 18:40
ahoj no z tychto ani jednu citala som od Paula C. Alchymistu ,no sak dobre ludom sa velice pacila ale ja neviem zistit zasvet preco taka jednoducha vec no s posolstvom je pravda.Ale tieto co tu pises to su tiez nie obycajne knihy nie je to beletria daj nieco jednoduchsie a dobre ....... jana.
Antonidas
Antonidas | 13.11.2011 20:00
Ahoj,
odporučam si pozrieť martinus, ak sa ľuďom páčila kniha, pozrieť si ju v kníhkupectve. Viacmenej sa riadim tým. Beletriu v poslednom čase ani nečítavam.
Ale čo začínam čítať ;) Ježiš - Syn človeka Očami ľudí, ktorí ho poznali
od Chalíl Džibrán
neznámy
neznámy » Antonidas | 13.11.2011 22:09
Momentálne tiež oscilujem medzi viacerými kategóriami kníh.
Požičanú mám veľmi zaujímavú Angelológiu dejín do Páleša, ktorá je síce hrubá, ale oplatí sa ju čítať.
Tiež už druhý raz čítam knihu Poetika mýtu (Meletinskij, J.), sú v nej zhromaždené kozmologické a i. mýty takmer všetkých krajín sveta, proste je tu všetko v jednom, takže sa dá veľmi dobre porovnávať.
Zaujali ma aj knihy, ktoré som nedávno dočítala: Túžba po mýtoch (Rollo May) a Život, mýtus, umenie : Mayovia (Laughton, T.).
No a z poézie si pre blaho duše zvyknem prečítať denne aspoň 2-3 básne. Aktuálne ma pritiahla priečinková poézia, kvôli autenticite tvorcov, ktorú v týchto básňach cítiť. Čistú úprimnosť bez snahy o akúkoľvek tvárnosť som cítila najmä v zbierkach: Proti noci (J. Smrek) a v 7. zv. Súborného diela J. Silana.
Podobnou čistotou zmýšľania ma zaujala esejisticky koncipovaná kniha Michale de Montaigne : Eseje, ktorá je miestami ladená až do humorných polôh. Ľúto mi prišlo aj pri čítaní Roznerovej knihy, Sedem dní do pohrebu, táto ma zasiahla priamo pri srdci.
Od Coelha som čítala skoro všetky knihy - pri posledných sa mi zdalo, že sa už opakuje, ale najviac sa mi páčili tieto: Tak, ako rieka, ktorá plynie, Pútnik z Compostely, Záhir a Jedenásť minút (táto bola skutočne odlišná od ostatných).
Často sa spätne ohliadam aj po knihách od Dale Carnegieho : napr. Ako sa zbaviť starostí a začať žiť a po knihe Typologie (Kroeger a Thuesenová).
Ona
Ona » Antonidas | 13.11.2011 22:14
Ja som si momentalne zaobstarala 5 Tibetanov – chystam sa pravidelne cvicit, aby som bola na stare kolena svieza a zivotaschopna :)

A nedavno som v televiznych novinach videla pohreb ciganskeho vajdu, ktoremu hrali piesen z filmu Krstny otec – tak prave vcera som si vypozicala knizku od Maria Puza: Krstny otec.
:D
neznámy
neznámy » Antonidas | 13.11.2011 23:07
Slavoj Žižek: Jednou jako tragédie, podruhé jako fraška aneb proč musela utopie liberalismu zemřít dvakrát

Jaroslav Peregrin: Člověk a pravidla - Kde se berou rozum, jazyk a svoboda

Vít HUšek: Symbol ve filosofii Paula Ricoera
neznámy
neznámy | 13.11.2011 23:44
Dobry večer zdravim Vas ako tak pozeram na vase knihy vsetko tazka literatura zaujimalo by ma ci citate aj beletriu a dajte povedzte nieco hadam hej co vas oslovilo. jana.
neznámy
neznámy | 14.11.2011 11:05
belletriu jasně taky, poslední co jsem četl byl minulý měsíc Tunel od Sabata a chystám se na Pražský hřbitov od Eca

Pracovně, nicméně s radostí jsem četl minulé dny frašku Matěj Poctivý od Ladislava Klímy a Arnošta Dvořáka a Seifertovy básně a vzpomínky

a když už jsme na slovenských stránkách tak miluju Raymonda Quenoa Zazie v metre ve slovenském prekladě od Blahoslava Hečko, ten je bohovský! I Hobbity jsem četl prvně ve slovenčině, když vyšel počátkem 70. let na Slovensku (ukázky z něho i z Pána prstenů byly v Revue svetovej literatury tuším 1968, tedy podstatně dřív než kdo v Čechách ta díla zaznamenal)
Antonidas
Antonidas | 14.11.2011 17:50
No tak po dlhšej dobe som si spomenul, čo vo mne evokovali dosť dlho a ja odporúčam : Mario Puzo - Posledný don (skvela kniha o mafii) ; Bernard Werber - Mravce (pohľad z mravčej perspektívy - ďalšia skvelá kniha ale sa pomaly rozbieha) a Stephen King - Tretie oko a Podpaľačka (temné klasiky od vynikajúceho autora) ;)
Novinky jedine ak majú skvelé ohlasy a niekto odporučí... Akú knihu by ste kúpili pod vianočný stromček ?
Ona
Ona | 14.11.2011 18:11
.... inak - ja tiez rotujem od jednej knizky k druhej - uz roky mam pri posteli Myslienky od Marca Aurelia (ktore napisal ked bol na nasom uzemi cca v r. 179 n.l. a ktore som si kupila ked som mala 15-rokov) a malu zltu knizocku Evanjeliá (od mamy) - citam ich vzdy namatkovo - tam kde sa mi knizka otvori ... :)
Ona
Ona | 14.11.2011 22:43
Ano - Blahoslav Hecko bol snad nas najlepsi prekladatel - bol to Pan umelec prekladatel.
neznámy
neznámy » Ona | 16.11.2011 22:42
díky, to jsem nevěděl.

Tolkiena v RSL překládal Viktor Krupa.
neznámy
neznámy » Antonidas | 3.12.2011 16:38
čítam teraz Pros a dostaneš-Eshter a Jerry Hicks prečítala som Tajomstvo-Rhonda Byrne,Klúč-Joe Vitale,Andelé-Doreen Virtue,Svet bez obmedzení-Joe Vitale ešte mám doma posolstvá anjelov to si len námatkovo prečítam kde otvorím ale najviac som hltala Knihu Kam se podel muj sýr....:)
neznámy
neznámy » Antonidas | 6.5.2012 22:16
Mňa dosť zaujala knížka Tvúrci křídel, autor neznámy a bez nároku na honorár a jej druhý diel Čtyři rozhovory.Formou príbehu zaujímavý pohľad na človeka,pokročilú civilizáciu i celku vesmíru.
neznámy
neznámy » Antonidas | 6.5.2012 22:16
Mňa dosť zaujala knížka Tvúrci křídel, autor neznámy a bez nároku na honorár a jej druhý diel Čtyři rozhovory.Formou príbehu zaujímavý pohľad na človeka,pokročilú civilizáciu a jej odkazy pre nás i celku vesmíru.
neznámy
neznámy » Antonidas | 9.5.2012 09:13
Keď spomínaš Coelho - tak od neho Piata hora. Už dávno som nečítala niečo, čo má takú citovú hĺbku.
neznámy
neznámy | 9.5.2012 09:30
Pátá hora je krásná. Já od něj dočetla tu poslední- Alef. Nádherná.
Teď jsem doma s rukou, tak mám na čtení čas, tak jsem přečetla krásný román Čas čarodějnic.
neznámy
neznámy | 9.5.2012 09:58
Kto ju napísal a aspoň približne povedz o čom je :) to ja som zahrabaná skoro nepretržite len v literatúre faktu - matika, programovanie a tak :D a k takému ľudskému sa nejako často nedostanem ... tak som rozmýšľala, že pomaly už ani neviem takéto knihy čítať ... a s hrôzou som skonštatovala, že moju fakt veľmi rozsiahlu knižnicu tvoria väčšinou rôzne odborné knihy ... -WALL-
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...