mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Ľudská duša - 

Karma,Reinkarnácia

neznámy
neznámy | 9.6.2016 11:24
dosť často sa tu stretávam s týmito výrazmi a ich vysvetlenie na nete mi ppripadá logické,,ale kedže inklinujem skôr k slovanskému náboženstvu alebo teda pohanstvu ,rada by som vedela ako ste sa k tomuto pprežívaniu dostali alebo čo vás k tomuto vedie,,,berte to iba ako otázku ak budete mať dobrú vôľu ,,,snád sa aj v tomto nejak posuniem a budem vám viac rozumieť,,lebo aj v slovanskýh védach sú ppodobné názory,,,,,,hlavne sa nikoho nechcem týmto dotknúúť,ved každý sme jedinečný:):):)
neznámy
neznámy | 9.6.2016 11:53
k jakému prožívání? na co se ptáš?
neznámy
neznámy | 9.6.2016 11:59
nuž veru,,ja len špekulujem nad pojmami ako karma a reinkarnácia ,,dosť často sa tu používajú ,,snád súú výsledkom filozofie alebo viery,,,, doma sa niečo stane a niekto ppovie,,jo karma,,ale mne je to hodne cudzie,,-BLUSH-
neznámy
neznámy | 9.6.2016 12:02
já si tím třeba vůbec nelámu hlavu.
neznámy
neznámy | 9.6.2016 12:13
aha áno,,,,je to ppre mňa dokonalá odpoved,,,,už len pouvažujem a zariadim sa:)
Putes
Putes | 9.6.2016 12:43
Byla jsem loni na ezoterické dovolené, kde byla jako lektorka karmická numeroložka paní Hanah Nesvatba. Přiznám se, že už dříve jsem sledovala její výklady numerologie z hlediska karmy a vůbec se mi to nelíbilo, protože numerologii mám prostě moc ráda a naopak všem říkám, že je velmi laskavá a nikomu neublíží. Jenže podle paní Hanah bylo všechno jinak a prostě naopak, všechno vykládala z negativního hlediska. Tak jsem byla moc zvědavá na její přednášky a opravdu nezklamala. Bože, co já jsem se všechno dozvěděla-ROLL-. Jen samé zlo a zlo a všechna čísla byla karmická, a to jsem jí ještě dala k dispozici a posouzení data narození mě, muže, dětí a rodičů, abych se dozvěděla, že všichni máme zlou i tu nejhorší karmu. Vůbec to na mě nepůsobilo dobře a naopak jsem si dávala za vinu, že jsem své děti porodila právě v den, kdy byla zlá karma. Bože, co jsem jim to jenom způsobila?-CRY-. Na závěr po nás chtěla, abychom na ni napsaly hodnocení, které potom nechá zveřejnit ve Spiritu. I když vždycky a s chutí píšu o všech lektorech, tentokrát jsem nenapsala ani čárku, protože se mi to vůbec, ale vůbec nelíbilo.
No a k reinkarnaci v mé rodině bych také měla co říct.-YES-
neznámy
neznámy » Putes | 9.6.2016 13:09
no ved toto....-THUMBSUP--NOSMILE-
neznámy
neznámy | 9.6.2016 13:50
Ja mám zas opačný dojem, že sú tu ľudia časťo na slová karma a reinkarnácia až alergický :D
Prípadne často narážam na pre mňa nepochopiteľný názor, ze karma a reinkarnácia áno, ale inak ako to ľudia chápu. Netuším ako to kto chápe totiž :D
Ja sa karmou a reinkarnáciou príliš nezaoberám, v súvislosti akú naznacujes už vôbec nie, ale nevadí mi ak iní použijú tieto slova, zdajú sa mi výstižné v mnohých súvislostiach.....

Som si vedomá toho, že čas neexistuje, všetko sa deje teraz, preto vlastne reinkarnácia či karma ak spôsobuje pocity viny, bezmocnosti, prípadne nadradenosti či vlastnej dôležitosti, tak zrejme nie je pochopena..... môžeme však uvidieť stále sa opakujúci zvazujuci vzorec a ten raz a navždy odstrániť, a priblížiť sa tak o krôčik k Sebe, k Bohu :)

Tak netuším, či sa mi podarilo byť aspon trochu zrozumiteľná, no odporučím úžasnú knihu, pribeh Anity Moorjani (nie je o reinkarnácii a karme) ktorá mi naskočila ako odpoveď na túto tvoju otázku :)

http://www.databazeknih.cz/knihy/musela-jsem-zemrit-166464
neznámy
neznámy | 9.6.2016 13:51
Pochybujem, že by ľudia vedeli čo i len vytvoriť pojmy - karma a reinkarnácia, keby tu kedysi nebol niekto, kto vedel presne, o čom hovorí a dokázal to nielen vysvetliť, ale o tom aj učiť a nahliadať do minulosti iných.
Zas ďalšia vec je, že nie je majster, ako majster.
lak
lak | 9.6.2016 14:40
v mojom ponimani je karma o tom, ze ked clovek nieco sposobi, tak sa mu to vrati.. pre mna je to opak krestanstva, ktore uci, ze ked sa vyznas z hriechov, vsetko je odpustene a si cisty.. kde je tam zodpovednost? podla karmy sa vsetko vrati, ziadne vyznanie, pri ktorom si "operes" dusu (ako nas ucili) a ides dalej ako keby sa nic nestalo, neexistuje.. mam navyse den narodenia 8, co je silne karmicke cislo, cize vsetko - dobre ci zle - sa mi vracia viacnasobne a obcas je fascinujuce to sledovat -LOL-
neznámy
neznámy » lak | 9.6.2016 14:45
ja v tomto dosť tápem,,som vdačná za každý názor:)
lak
lak | 9.6.2016 15:08
-FLOWER-
vevuska
vevuska » Putes | 10.6.2016 10:37
no pekne....

ono karma nie je len o negatíve ale aj o pozitíve. Niekto by to nazval skôr ako príčina a následok - dôsledok. Resp. keď niekomu dačo spravíš - či už zlé, alebo dobré, tak v budúcom živote sa ti to vráti. ( Síce toto vyznelo, akoby sa to nedialo teraz, ale nie každý to stíhne v tomto živote).

Takže je blbosť, aby si sa trápila nad tou pani Hanah, lebo negatívne veci si má ona poriešiť a nevypúšťať von iným ľuďom. To v tebe iba rozosieva pochybnosti.
Treba si uvedomiť, že každý človek má na tejto planéte dáku životnú úlohu. Niekto aj len takú, že má porodiť dve - tri deti a starať sa o ne. Aby mohla jej duša rásť prostredníctvom detí. To, že sa narodili vtedy a vtedy záviselo od nich samích. Oni si to sami zvolili, aby sa poučili, naučili voľačomu. :)
vevuska
vevuska | 10.6.2016 10:44
presne ako napísala milamora aj Putes som to napísala... karma je vlastne príčina a dôsledok. Všetko čo spravíš, sa ti časom vráti dvojnásobne. Či už je to zlé, alebo dobré. Či už niekomu ublížiš vedome, alebo opačne - že niekomu pomôžeš. Píšem o vedomom ubližovaní, pretože toho sme si vedomí a robíme to kvázi naschváľ. Ale keď je to nevedomé, tak sa nám to v kresťanskom ponímaní v očistci urovná a vymaže. Preto je dobré ľuďom už teraz počas života odpúšťať. Ako vravel Ježiš Kristus - odpusti im, bo nevedia, čo činia.
neznámy
neznámy » vevuska | 10.6.2016 10:47
....-FLOWER-
neznámy
neznámy » Putes | 12.6.2016 14:42
Ja tú pani Nesvatbu nemôžem. Takisto na mňa pôsobí veľmi negatívne. Ona všetko vidí z tej horšej stránky. Jedným časom som čítala jej články, ale po každom jednom som sa cítila zle a vo všetkom videla nástrahy a nebezpečenstvo a nešťastie. Potom som to nechala tak. Nepozerám ani správy, preto nebudem čítať ani ju.
neznámy
neznámy » lak | 12.6.2016 14:49
Myslela som si, že takto to vnímam len ja, ale vidím, že nie som sama. :) Tiež som si všimla, že čokoľvek urobím, po čase sa mi to vráti, minimálne trojnásobne. Preto sa snažím konať len dobro, v súlade so svojím svedomím. Ak urobím niečo zle, tak o pár dní alebo týždňov som si vedomá, keď sa mi to vracia. A vtedy si len poviem, no čo, sama si si to urobila, tak teraz to preži. A zas sa len presvedčím o tom, že všetko sa mi ako bumerang vráti. Prijmem trest, zoberiem si ponaučenie a idem ďalej.
Ja mám v dátume narodenia dve 8 a takisto v numerologii mena mám 8ku.
vevuska
vevuska | 12.6.2016 16:25
ahoj, to, že máš 8-mičky ešte neznamená, že sa ti v živote nebude dariť. Je to ako keď máš šancu niečo urobiť - dáku zmenu chytiť za pačesy a spraviť to. No ak budeš lenivá a dlho váhať, tak ti tá šanca ujde pomedzi prsty. Tak je to aj s tými osmičkami. Ak im podľahneš, nebude sa ti dariť. Ale ak sa chytíš šance, bude sa ti dariť. V takýchto prípadoch je to len o psychológii, čo si dáš sama do hlavy. Aj to čo ti ostatní povedia. Záleží od toho ako to spracuješ. Vyber si len to pozitívne a na tom pracuj. Osmička totiž ešte znamená aj moc, vodcovstvo, líder v tíme a podobne dobré veci. :)
neznámy
neznámy » vevuska | 12.6.2016 16:50
Pekne napisane... Ja by som este dodala, ze 8-cky mozu byt v zivote skusane aj skrz peniaze... Napr. velmi vela penazi, ktore pridu nahle... Ja som tiez zivotna 8-cka... -PUH-
vevuska
vevuska | 12.6.2016 18:51
ďakujem :)
... a áno, môže to byť aj v tomto smere :)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...