mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Láska a vzťahy - 

Svadba / Sobas

neznámy
neznámy | 26.9.2014 09:48
hej, tiez som mala susenu kyticu a inspiracia prisla zo Sashe)))
milan08
milan08 | 26.9.2014 14:12
mam podobny nazor ale niekedy ten papier je potrebny pre urady
Putes
Putes | 26.9.2014 14:45
Byla jsem tehdy snad v tvém věku a měla jsem dvě děti a v manželství jsem byla nešťastná, ale také velmi naivní. Hned to vysvětlím. Tehdy jsem pracovala na obecním úřadě a zúčastnila jsem se školení na okrese, kde byl pozván doktor z manželské poradny. Já naivní, mladá holka jsem v návalu emocí chtěla okamžitě svého manžela dotáhnout do této poradny. Nedotáhla jsem ho nikam, protože mi spadly klapky z očí. Co se stalo? -WINKIE- Tento odborník se před celým sálem vyjadřoval k manželské problematice tak pohrdlivě, že mě okamžitě odradil. Zřejmě ho vůbec nenapadlo, že účastníci školení mohou mít také v manželství problémy, se kterými se vůbec neví rady. -NOOO-:) Ano, i tak člověk přichází k poznání, co je to vlastně život.-FLOWER-
neznámy
neznámy | 7.10.2014 00:04
Manželstvo, určite áno, ale nie v duchu obrazu, akým nám ho servíruje dnešná spoločnosť. Tento plánovane doživotný zväzok bol úspechom evolúcie človeka (okolnosti v pozadí sú na dlho), problém je, že ako dobre sa to naštartovalo, niekde sme urobili chybu a výsledok je súčasný stav..vehementne podporovaní rôznymi záujmovými skupinami (veď ich poznáš: cirkev - jedno aká, štát, zvyky a tradície, a napokom moje najobľúbenejšie neskonalá ľudská blbosť alias "ako to má byť a čo sa patrí" - iste si to niekde už počula...a nie nepatrí to medzi zvyky ani tradície).

Najmä to posledné, obsahuje v sebe všetky tie z matky na dcéru z otca na syna prenášané "pravdy" o čom to celé je a potom niet divu, že to vnáša strach z obmedzovania slobody a ako píšeš..veci podobné.

Skús sa skôr zamerať iba na partnera, predstav si ho ako spolu fungujete bok po boku, pričom okolo Vás je určite vami pestované puto/zväzok pomenovaný manželstvo (prostredníctvom obradu - svatby - ktorá, len v krátksoti nie je obrad hmoný ale duševný).
neznámy
neznámy | 7.10.2014 06:59
" moje najobľúbenejšie neskonalá ľudská blbosť alias "ako to má byť a čo sa patrí"..."

Síce som si to nikdy nedovolila pomenovať ako ľudská blbosť, ale presne toto mi otvára nožík vo vrecku a ježia sa mi z tých slov všetky chlpy na tele :)

S obľubou používané staršími ročníkmi hlavne a za účelom prevychovávať mladších a viesť ich tak v ich obraz dokonalosti. Samozrejme s dobrým úmyslom, lebo veď odovzdávajú to najlepšie zo seba, čo bolo vštepované do nich celý život ich rodičmi a spoločnosťou. Častý jav hlavne z rodín, kde sa nútene chodilo každú nedeľu do kostola.
neznámy
neznámy | 7.10.2014 19:26
Nie všetci to myslia v dobrom úmysle, častokrát je to čistý egoizmus, pretože nesprávne rozhodnutie potomka by ich mohlo uviesť do hanby...je jedno akým spôsobom.
Niektorí dokonca odpočítavajú podľa rokov, keď už je najvyšší čas sa usadiť a ísť podľa učebnice vzorného človeka...."tak je to správne soudruzi, tak to máá býýýt"

Ale tiež nepochybujem, že je to ako píšeš, že sú aj takí, čo tak nešťastne konajú v najlepšom úmysle....hold aj oni sú iba obeťami svojich rodičov/blízkych/známych -WALL-
Raz to ale treba zastaviť a ponechať možnosť slobodnej voľby za podmienky, že osoba je ochotná za tútu voľbu niesť aj zodpovednosť ;)
neznámy
neznámy | 7.10.2014 22:02
Ja mám celý život názor - svadba nie je pre mňa dôležitá, ľúbime sa už desaťročie, nikdy som nesnívala o veľkom dni, o bielych šatách, priam naopak je to pre mňa "nočná mora", len v úvodzovkách samozrejme.. straší ma ten zhon, stres z príprav, stres či budú všetci spokojní, vrátane mňa, či sa niečo nepohnojí, či sa nepotknem, neutečiem :)
Nie je to pre mňa, celý život som presvedčená, že ak svadba, tak v malom casual štýle niekde buď na chalupe na dvore. Tým chcem povedať, že pokiaľ by sme sa mali rozrásť, chcela by som rodinu, je to tak správne, ja viem, že netreba sa riadiť tým čo je správne a čo nie, čo sa očakáva a čo nie, ale o tom to som presvedčená, že rodina má byť "úplná", a samozrejme už spomenuté praktické výhodu sú dostatočne presvedčivé. Ale každému podľa chuti samozrejme. Ak to pre toho oného nie je dôležité, tak to nie je potrebné, je to o pocite. Ak je človek šťastný slobodný, tak nech zostane slobodný! Ale nemyslím si že manželstvo je obmedzovanie slobody, s týmto nesúhlasím.
neznámy
neznámy | 9.10.2014 19:39
Amen-HEART-ako z duše keby si mojej hovorila :)
milan08
milan08 | 10.10.2014 10:52
prave vztahy sa uzatvaraju v nebi ,obrazne povedane.svetske sobase skor pripominaju vecsinou trhy so zenami.
neznámy
neznámy | 16.10.2014 19:59
Aj ja som sa vždy vyhýbala tejto téme,pretože sa obávam určitej rutiny a stereotypu vo vzťahu:predsa len,ten podvedomý pocit,že existuje určitá sloboda,resp. ,,nezviazanosť" vzťahu ho robí uvoľnenejším.Dvaja sa môžu cítiť stále voľne a nespútane.Neviem,ešte som relatívne mladá a svadbu som teda nemala. Je naozaj ojedinele v súčasnosti vnímať pekný dlhoročný pár,ktorý aj po rokoch manželstva pôsobí láskavo a zamilovane....
neznámy
neznámy | 16.10.2014 20:08
no ja mam 2x svadbu a nebranim sa ani tretej ale az po dlhodobom skumani daneho individua.radsej len tak na hromadce....pokial nie su deti:)
neznámy
neznámy | 16.10.2014 22:25
V mojom veku by som sa vydala len kôli tomu,ako písala Putes,aby partner po mojej smrti mal vdovský dôchodok,pozerala by som sa na tento aspekt:)
neznámy
neznámy | 16.10.2014 23:08
no ved ja uz ho mam tak treti krat sa asi nevydam-LOL-
Putes
Putes | 17.10.2014 04:47
Žiji celý život na jednom místě a tak mám možnost sledovat zpovzdálí i ostatní páry. S jistým pocitem závisti jsem dlouhá léta sledovala 2 manželské páry, záviděla jsem jim,že se pořád vodí za ruku. Já bych to už prostě nedokázala a představ si, že právě u těchto dvou párů došlo k předčasné smrti jejich mužů. Život je někdy moc nespravedlivý.-NOOO-
lak
lak | 17.10.2014 06:08
akoby som citala po sebe.. toto tesat do kamena :)-THUMBSUP-
Ailime
Ailime | 17.10.2014 11:38
"Manželstvo je inštitúcia na ochranu detí !" taký bol môj názor na manželstvo.
Vydala som sa aj druhýkrát, hoci nešlo o deti, dodalo to istotu a šťastie mojej ťažko chorej láske, vlialo nádej, hoci nebola šanca, na obrade v nemocnici plakal dojatím ako malý chlapec... Skrášlilo a uľahčilo nám to posledné spoločne prežité chvíle...
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...