mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Ezoterika a záhady - 

Tarot

neznámy
neznámy | 7.3.2010 21:15
Všimol som si, že v profiloch má viacej ľudí medzi záujmami uvedený aj tarot, keďže sa mu profesionálne venujem a v súčasnosti mi o ňom vychádzajú aj články v mesačníku Vitalita, rozhodol som sa založiť toto vlákno, aby sa debata mohla rozvíjať aj týmto smerom. :)
neznámy
neznámy | 7.3.2010 21:20
a ked si uz nacal tuto temu-PUH-...aky tarot pouzivas a preco si si vybral prave ten
tarotu??? ake v nom vidis vyhody oproti konkurencnym sadam???
neznámy
neznámy | 7.3.2010 21:46
Ja osobne som veľkým fanúšikom a propagátorom Cira Marchetti a jeho troch tarotových sád. Prvá vyšla u nás pod názvom Zlatý tarot, druhá vyšla tiež u nás ako Tarot snov a tretia Legacy Of The Divine Tarot vyšla nedávno, no zatiaľ nie u nás. Vyhovuje mi jeho špičková počítačová grafika aj netradičné spracovanie kariet. Posledné dva taroty majú veľký formát a hrubý papier, pri Tarote snov lakovaný a pri Legacy potiahnutý matnou fóliou. To sú však verzie priamo od neho, tie komerčné nemajú až také výnimočné spracovanie.
Úžasné je aj to, že počas približne šiestich rokov, ktoré venoval postupne vytvoreniu všetkých troch sád, prenikol celkom slušne do podstaty tarotu a kým Zlatý tarot bol iba počítačová kópia klasiky od Rider-Waite, tak nasledujúce dva taroty nesú jeho vlastný a pozoruhodný rukopis.
neznámy
neznámy | 8.3.2010 11:36
Tak by som poprosila vyvestit :-)Mna tiez zaujimaju tatotove karty aj doma mam, ale pocula som, ze sama si nemam vestit, ze to prinasa smolu...a tak ich uz radsej nepouzivam.
neznámy
neznámy | 9.3.2010 08:52
...je milé vidieť muža ktorý sa zaoberá tarotom......je to len tvoj koníček alebo aj vykladáš ?
neznámy
neznámy | 9.3.2010 13:23
Na ten výklad by si musela prísť, a čo sa týka používania tarotu pre vlastné potreby, nevidím v tom žiadny problém. Iba ten, že treba tarot poznať a vedieť ako na to. :)
neznámy
neznámy | 9.3.2010 13:32
...ďakujem...tarotom sa zaoberám veľmi vážne (viď. začiatok tejto diskusie), možno vážnejšie ako je vo väčšine prípadov zvykom -YES-
neznámy
neznámy | 9.3.2010 14:50
Ako kukám do profilu..Nitra je pre mňa daleko...ale nevadí a dakujem za odpoved...:)
neznámy
neznámy | 9.3.2010 15:49
...prečítala som si že sa tarotom zaoberáš profesionálne...ale to ešte neznamená že aj vykladáš :) dakujem za odpoved ....ak sa môžem opýtať...prečo vykladáš len osobne ? čo sa týka vykladaniu sebe samému....máš pravdu že treba poznať tarot...ale myslím že je tam velké ovplyvnenie výkladu práve sebou samým....
neznámy
neznámy | 9.3.2010 17:16
...rado sa stalo...
neznámy
neznámy | 9.3.2010 17:34
Teória bez praxe nemá žiadny význam, nech sa to týka čohokoľvek v živote (viď. napríklad diskusia o reinkarnácii), pri tarote je to rovnaké. Naučené významy z knižiek sú iba teória prevzatá z druhej ruky. Ak si ale významy kariet zažiješ na vlastnej koži, tak pri vykladaní iným ľuďom nebudeš "papagájovať" nejaké naučené významy z knižiek (je v nich často množstvo blbostí), ale im ponúkneš bezprostrednú skúsenosť a to je obrovský rozdiel. Čo sa týka ovplyvnenia, neviem na čo myslíš: tarot je zrkadlo a ukáže iba to, čo ukázať má a môže a aj preto je ideálny osobný výklad. Dá sa aj na diaľku, ak má dotyčný tarot doma a môže si karty, podľa mojich inštrukcií, sám vyložiť, alebo mu stačí počítačový generátor (sú na rôznych stránkach, aj na mojej) a ja potom už iba vyložené karty interpretujem. Je to ale často nepohodlné, pre obe strany.
neznámy
neznámy | 9.3.2010 17:57
Akurát som si našla tú tvoju stránku je dobrá a veľmi zaujímavé čítanie tam je. Tak som ťa chcela pochváliť:)-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 9.3.2010 18:05
samozrejme súhlasím že teoria bez praxe nemá význam....i ked by sa našli aj výnimky.....ja osobne nepotrebujem žiadné knihy ani popisy ku kartám.....vnímam a čítam ich svojími očami.....ale sú ludia ktorí nemajú tak vyvinutú intuíciu a neznamená to že karty vykladať nemôžu podla kníh či popisov... čo sa týka ovplyvňovania výkladu sebe samej...no myslím si že podvedome vyberám karty ktoré sa mi do výjkladu " hodia" a preto nie vždy je to obraz pravdy ........
to je fakt zaujímavý spôsob výkladu ......ja si doma vytiahnem karty a ty mi k tomu urobíš interpretáciu....to ma naozaj ešte nenapadlo ;)
čiže ak tomu dobre rozumiem potrebuješ mať osobný kontakt s šlovekom ktorému vykladáš....
neznámy
neznámy | 9.3.2010 18:18
...stránku máš naozaj pôsobivú....ale nikde som nenašla kontakt na teba....
neznámy
neznámy | 9.3.2010 19:04
Dík :) s dizajnom som v podstate spokojný, len mám málo času zapĺňať ju textami, skrátka je čo zlepšovať...
neznámy
neznámy | 9.3.2010 19:18
Vykladať tarot podľa kníh sa dá, veď väčšina z nás tak aj začínala, iba som napísal, že je obrovský rozdiel pri vykladaní podľa knihy a pri vykladaní, na základe osobných skúseností s jednotlivými kartami. Ovplyvňovanie je podľa mňa hlúposť, alebo mi chceš povedať, že by som bol taký masochista a naschvál si vybral do výkladu 9 mečov alebo 10 palíc -LOL- , a "užil" som si ich už obidve, takže viem o čom hovorím. Čo sa týka toho výkladu nadiaľku, skrátka potrebujem aby si karty vyberal ten, komu ich vykladám, nebudem predsa vykladať niekomu karty, ktoré som si vytiahol ja.
neznámy
neznámy | 9.3.2010 19:46
...ale samozrejme že si podvedome vytiahnem karty ktoré sa mi páčia.....napr. zamilovanie...eso pohárov atd.... nemala som na mysli masochistické ťahanie kariet ktoré mi ublížia......ja si len proste myslím že ak si vykladáme samy sebe tak to je prejav toho čo chceme vidieť....a nie obraz skutočnosti.....
máš pravdu najlepšie je ak si karty ťahá ten komu vykladáš...ale vela kartáriek pracuje s energiou a potom stačí niekomu len fotka...niekomu hlas a aj ked ťahá karty sám kartár/ka nie sú to jeho karty.....
9mečov či 10 palíc ale aj 10 mečov som si užila aj ja....hoci v konečnom dôsledku mi to prinieslo do života vela nového a pozitívného....
neznámy
neznámy | 12.3.2010 17:14
Rudi, každý pracuje výlučne s tarotom, ktorý ho oslovil. Funguje to ako magnet - karty ťa jednoducho pritiahnu. AstroNell si vybral tarot Cira Marchetti, ja osobne môžem povedať, že tie karty majú svoje čaro.:-)
neznámy
neznámy | 12.3.2010 21:24
ja to chapem, ze ho oslovil....podobne je to aj s astrologiou, tam tiez si vyberies
smer, ktory ta oslovi...ale skor nejako rozumovo ako intuitivne...-SHINY-
neznámy
neznámy | 14.3.2010 16:42
9.3.2010 19:18
no velmi zaujimave tvrdenie mas v tomto prispevku DD


Co vravis na crowleyov tarot, niektory sa ho boja pre neciste vibracie a celkovo jeho povod, alebo si nazoru ze cistemu vsetko ciste..?
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...