mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Ezoterika a záhady - 

Funkce mozku a vnímání jiných dimenzí

neznámy
neznámy
neznámy | 28.5.2013 21:15
Naozaj zaujímavý článok /až na ten dotvorený záver :)/, súvisí s mnohým.
neznámy
neznámy | 28.5.2013 21:32
No, ten závěr tam neberu jako zajímavý. O funkci šišinky mám méně podrobné informace už z knížek o čakrách apod. Vždy byla spojována se 7. čakrou korunní a spolu s 6. čakrou "třetího oka" tvoří mechanismus jasnovidných schopností a vlastně všech těch skrytých a tajemných "mezi nebem a zemí". Také jsem někde četla, jak je tady popisována tma a vylučování hormonů, že nošení slunečních brýlí rovněž brání funkci Melatoninu apod. a docela "dezorientuje" 6. čakru a tím průnik energie k 7. čakře.
neznámy
neznámy | 28.5.2013 21:50
Mňa zaujala súvislosť s tým, že u dospelých ľudí sa často nachádza na epifýze usadený vápnik. Hneď som si to dala do súvisu zo saturnským procesom tvrdnutia a kostnatenia. Prečo ľudia niekedy vyschýnajú a tvrdnú nie len na fyzickej úrovni, ale aj na týchto jemných úrovniach a že je to možné vystopovať až takto.
Vápenatenie je proces, keď sa jemné éterické energie menia na hmotu. Prebieha proces mineralizácie-umŕtvovania.
Celkom by ma zaujímalo, či dochádzalo k ukladaniu vápnika v epifíze aj v dávnych dobách, keď všedný svet ľudí bol silno prepojený s mystikou a to čarovné, neobyčajné prenikalo skrz obyčajný život úplne prirodzene.
Ľudstvo nebolo také rozumné ako dnes :), keď vďaka vedeckým objavom strácame prirodzený vzťah so životom v jeho celistvosti.
A vidíme iba, to čo chceme a čo dokážeme zvládnuť.
neznámy
neznámy | 28.5.2013 22:04
Epifýza se popisuje jako postupem věku svraštělý a zakrnělý orgán. Myslím, že i o tom už byly zmínky, že tomu tak v dávných dobách nebylo. Přestali jsme umět využívat tento orgán, takže není stimulován, nemáme ty skryté schopnosti 6. smyslu jako kdysi. Snad jen ve východní filizofii a medicíně se traduje význam epifýzy k dosažení osvícení a spojení s NadJá, mniši z klášterů v Tibetu, jógíni a myslím, že také Indiáni uměli využívat tohoto orgánu. My v západním světě se o to jen snažíme.:)
neznámy
neznámy | 29.5.2013 10:41
Tak to som nevedela, ale pekne mi to pasuje do ostatného.
Napríklad, čo ma ešte zaujalo v článku, je súvislosť tvorby DMT a melatonínu, plus potreba úplnej tmy ako dôležitej podmienky pre správne fungovanie.
Nedávno som sa pousmiala nad istou správou, ktorá sa zmieňuje o tom, že v roku /neviem, v ktorom -ROLL-/ bol v Los Angeles veľký a dlhotrvajúci výpadok elektriny. Obyvatelia mesta následne začali vydesene reagovať, lebo zistili, že nad mestom sa vznáša čudný, podlhovastý oblak. A ono išlo iba o mliečnu dráhu, ktorú nikdy v živote predtým nevideli. :D
Ty sa zmieňuješ o slnečných okuliaroch, ale tie mi v porovnaní so svetelným smogom pripadajú ako nič. Skutočnú tmu už poznáme len niekde, väčšina obyvateľstva žije v mestách, ktoré celé noci svietia, tak že nevidno skoro ani žiadne hviezdy.
A takýchto súvislostí s tým ako sa podmienky pre fungovanie jemných energií stále zhoršujú, je aj v tomto článku viac.
Pre mňa osobne je veľmi nepríjemné, že kdekoľvek prídem do reštaurácie, alebo takto to funguje aj v domácnostiach, že odvšadiaľ ide chaotický hluk.
Komerčné rádiá, televízory sú pustené niekedy len pár metrov od seba a žijeme v tom.
Otravujeme si vzduch, vodu, tmu, ticho a potom sa čudujeme, že úroveň vnímania sa plazí len kdesi pri zemi.
neznámy
neznámy | 29.5.2013 11:08
Co sa stalo 21.12, 2012? Nic.
neznámy
neznámy | 29.5.2013 11:20
Ja myslim, ze ludstvo kedysi bolo rozumnejsie ako dnes. I v oblasti vedy. Mozno i vdaka tomu vyhynuli.-ROLL-
Vapenatie nie je kornatenie; vapnik potrebujeme. Nase kosti ho potrebuju.
Ukladanie vapnika nema nic spolocne s mystikou, myslim.
Slunce leci, i slepych, kteri ho nevidi.....
neznámy
neznámy | 29.5.2013 11:32
Myslíš, že epifýza potrebuje vápnik?
Samozrejme, že vápnik potrebujeme. Nie sme slimáci, máme kostru. :D

A kto vyhynul? Neandertálci, dinosauri, ale ľudstvo hádam nie. :)
neznámy
neznámy | 29.5.2013 11:42
-LOL--ROFL-
neznámy
neznámy | 29.5.2013 11:54
Ty to vies? Ja nie.

Vyhynuli Inkovia, Babyloncania, Sumeri, Atlantidania atd...hovorila si o mudrom ludstve, nie o dinosauroch.:)
neznámy
neznámy | 29.5.2013 11:57
Co ti je smiesne? Ze nie si neandertalec?:D
neznámy
neznámy | 29.5.2013 12:15
No, v ten datum se nestalo nic, však ten nás nezajímá. Ale funkce mozku a jejich stimukace platí pořád.
neznámy
neznámy | 29.5.2013 12:16
Preber si tuto svoju vetu:
"Ľudstvo nebolo také rozumné ako dnes , keď vďaka vedeckým objavom strácame prirodzený vzťah so životom v jeho celistvosti. "

Ja naopak myslim, ze ludstvo kedysi bolo rozumnejsie.
neznámy
neznámy | 29.5.2013 12:24
No to ano, tam bol vsak zdorazneny ten datum; ako i mnoho v minulosti. Clovek ma mozok i rozum na to aby ho pouzival, nielen veril vsetkemu co je kde napisane.
neznámy
neznámy | 29.5.2013 12:29
Ja vidím zásadný rozdiel medzi slovami rozumnosť a múdrosť.
Ľudstvo nebolo také rozumné ako dnes. Ale ľudia boli prirodzene múdrejší, lebo si to ešte nevedeli tak sťažiť ako my dnes. :)
neznámy
neznámy | 29.5.2013 13:06
V com vidis rozumnost dnesnych ludi? Skor sa mi javi, ze su/sme blbsi ako nasi predkovia. Mozno mas na mysli vzdelanost, v tom sme ozaj trochu "mudrejsi", a "vychcanost". Tiez vidim rozdiel, lebo i nevzdelany, podla teba nerozumny clovek moze byt mudry. Ale cim vyssie vzdelanie, neznamena ani rozumnost ani mudrost. Nasi predkovia obe mali i bez toho. Mam viac vedomosti ako moja babicka, no k comu su mi v konecnom dosledku? Bola i trozumna i mudra. A ani jedno nesuvisi so vzdelanim.
neznámy
neznámy | 29.5.2013 14:01
Ja viem, že pojmy sú ošemetná záležitosť, rôzni ľudia pod tým istým pojmom neraz vidia čiastočne, alebo aj úplne čosi iné.
Pre mńa je rozumnosť synonymom inteligencie, praktického prístupu k takým tým obyčajným potrebám života. Niekedy aj vychcanosť. :D
Múdrosť, ktorá má aj nádherné meno Sophia, v sebe obsahuje oveľa viac. V múdrosti je aj bystrosť rozumu, aj veľkosť srdca, aj skúsenosti, ale asi ťažko skúsenosti jedného života.
A máš pravdu, so vzdelaním nesúvisí ani jedno ani druhé, tiež si myslím.
Niekedy tí otitulovaní pred menom, alebo aj za menom nemajú až tak moc čo ponúknuť. :)
neznámy
neznámy | 29.5.2013 14:26
Toto som ešte chcela.
Múdrosť tkvie ale asi najviac v tej epifýze, ktorá nie je ani scvrknutá ani zavápnená.
Lebo ľudská múdrosť nie je žiadna múdrosť, je to len dobré spojenie. :)
neznámy
neznámy | 29.5.2013 17:22
No to ano, tam bol vsak zdorazneny ten datum; ako i mnoho v minulosti. Clovek ma mozok i rozum na to aby ho pouzival, nielen veril vsetkemu co je kde napisane.

Já jsem hodila sem téma o mozkových funkcích a vnímání jiných dimenzí, což je v článku popsáno dost dobře, protože to znám ze zdravotnictví. K tomu píšu, že to má význam pro ezoteriky, jogíny, čakry a vše, co patří k východní filozofii. To, co je psáno o Mayském datu mě vůbec nezajímá. Beru si z článků to podstatné, co funguje prakticky a není to teorie. Ta už je tam pouze jako doplněk, které také nevěřím.Kdyby jsi četla někdy naše předcházející příspěvky, možná by jsi přišla na to, o co mě šlo. ;)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...