mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Cesty tela i ducha - 

Rozdiel medzi duchovne živým a lenivým človekom

neznámy
neznámy | 10.5.2014 06:37
Keď človek v sebe ucíti napríklad namyslenosť, má len dve možnosti. Buď sa bude snažiť očistiť svoju dušu od tejto energie alebo sa o to snažiť nebude.

Keď je niekto duchovne živý, tak to samozrejme ešte neznamená, že je už dokonalý. Na ceste životom naráža na mnohé kamene, ktoré si v tomto alebo minulom živote postavil do cesty. Každý človek raz musí naraziť na svoje balvany! Ako s nimi potom naloží? To je vecou jeho slobodnej vôle, jeho rozhodnutia. Duchovne živý človek sa zahanbí, že také niečo ešte v ňom drieme, začne sa v modlitbe spájať so Svetlom. Je to otázka práce jeho ducha. Bude prosiť o odpustenie, že v minulosti poskytol takej nečistote svoju neutrálnu silu darovanú Všemohúcim. Bude sa snažiť ešte viac prežhaviť svoju dušu svetlom, láskou, dobrotou, krásnom, milosrdenstvom...Slovom Božím. Táto cesta je správna a jedného dňa všetky balvany budú z cesty vyzametané. Len tak sa môže človek dostať domov.

Duchovne lenivý človek si však nedá námahu tieto balvany zo svojej cesty odpratávať a tak, v tomto prípade bude namyslenosť zohyzďovať jeho dušu. Jeho neaktívny duch dá voľné pôsobenie tejto vlastnosti, ktorá sa bude chcieť prejaviť aj fyzicky. Lenivý človek potom nemôže nadávať na Stvoriteľa, že ho nevpustil do svetlejších úrovní kadiaľ vedie cesta domov. Prírodné Zákony sú neochvejne dané a keď raz platí Zákon tiaže, že človek s namyslenosťou prilepenou na duši nemôže stúpať nahor do svetlých oblastí, tak tento Zákon musí každý, kto chce ísť vyššie proste rešpektovať.

Ježišove slová „modli sa a pracuj“, tak to „pracuj“ znamená, že máme pracovať na svojom vnútri, čistiť ho a zušľachťovať.
neznámy
neznámy | 10.5.2014 08:32
v skutocnosti az take rozdiely nie su ako si ego praje. struktura mysle ludi je rovnaka lisi sa iba v intenzite.

ukazovatelom je hnev. viera nie je cesta ale dalsia pasca
neznámy
neznámy | 10.5.2014 08:54
Nikdy úplne vyzametané nebudú,ego, ego je prítomné do posledného vydychu.
Saffiyah
Saffiyah | 10.5.2014 11:19
Iva Hédlová podle Louise L. Hay

Jen na okamžik si zkuste představit rozlehlost vesmíru. Přesahuje to rámec našeho chápání. Dokonce ani naši přední vědci, se svým špičkovým vybavením, nedokážou změřit jeho velikost. A v tomto vesmíru existují miliardy galaxií. A v jednom zapadlém koutě jedné z menších galaxií se nachází mrňavé sluníčko. Okolo tohoto slunce obíhá pár špendlíkových hlaviček, z nichž jedna se jmenuje planeta Země.
Pro mě je dost obtížná představa, že by tento dokonalý a obrovský systém stvořil jen jakýsi stařeček trůnící na obláčku nad Zemí, který nemá nic lepšího na práci, než sledovat co vyvádíme!
A přesto byla a je tato představa vštěpována tolika lidem. Je naprosto nevyhnutelné, abychom se zbavili hloupých, zastaralých a omezených pověr, které nám nejsou nijak k užitku. Velmi silně cítím, že i náš pojem Boha musí být pro nás a nikoli proti nám. Máme možnost vybrat si z nesčetného množství náboženství. Pokud jste nyní takového vyznání, které vám říká, že jste hříšník a bídný červ, vyberte si jiné. Výběr je veliký. Pokud vám nesedí žádné současné náboženství, vytvořte si své vlastní. Mějte na paměti, že každé současné náboženství bylo založeno někým, kdo byl nespokojen s formami v té době existujícími. Tito lidé měli svou vlastní představu Boha a vesmíru a byli schopni obklopit se lidmi, kterým jejich pojetí vyhovovalo.
neznámy
neznámy | 10.5.2014 11:27
toto vsetko rozvoj skor brzdi, lebo clovek sa zodpoveda niekomu inemu, potom hodnoti sam seba ci by "stvoritel" bol s nim spokojny alebo je stale necisty, nechava vlastne svoj zivot riadit niekym inym....dobrovolne sa stava neslobodnym a neexistuje navod na zivot, kazde nabozenstvo ma ineho boha alebo bohov a pravda je, ze nikto nevie ako svet funguje takze podriadit sa nejakemu uceniu namiesto toho aby si clovek vytvoril vlastne "pravidla" je viac ako zvlastne, kedze kazda bytost je univerzalna
neznámy
neznámy | 10.5.2014 12:13
BŮH JE JAKO SLUNCE, VŠECHNY OSVĚTLUJE A ZAHŘÍVÁ STEJNĚ A BEZ ROZDÍLŮ. PROTO KDYŽ VÁM NĚKDO TVRDÍ, CO PŘESNĚ BŮH SCHVALUJE A CO NE A KOHO MILUJE A KOHO NE, BERTE HO ASI TAK VÁŽNĚ JAKO SLEPCE, KTERÝ VÁM BUDE KÁZAT O BARVÁCH.
neznámy
neznámy | 10.5.2014 12:14
Spoustu veci se myslim postupne "zdeformuje" tak i citaty Jezise.

Myslim ze Jezisova slova nebyla "modli sa a pracuj" ale

"mydli sa a prcej" -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 10.5.2014 12:16
Ted si mne dostala,premyslim jaka barva zacina na "KO"

-CONFUSED-
Gitus
Gitus | 10.5.2014 12:36
korálová--LOL-
Saffiyah
Saffiyah | 10.5.2014 13:26
Myslím, že výraz "duchovně lenivý" člověk předpokládá, že je líný vědomě. Pokud se někdo nezbavuje svých negativních vlastností, nemusí být líný, jen nedostatečně informovaný.
neznámy
neznámy » Saffiyah | 10.5.2014 13:31
myslim si ze bez zdrave lenosti by nebyl pokrok ani technicky a ani duchovni-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 10.5.2014 14:11
pravda....keby sa ludia odpradavna nesnazili zjednodusit si cinnost, niekedy aj preto, ze boli lenivi a mozno aj lenivi duchovne a neriesili nejake sebazdokonalovanie skrz modlenie a pracu, tazko by sa niekam veda posuvala.....rovnako mnoho geniov roznej doby sotva zasvatilo svoj zivot nabozenstvu a nejakej sebakazni.....velakrat ma napadlo, ze aj umenie by za vela nestalo, keby boli autori striedmi a duchovne "osvieteni"....hmmm svet by prisiel o tolko aj morbidne-krasnych diel-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 10.5.2014 14:40
Presne. :)
Newton sa vyvaľoval pod stromom a Archimedes si chrochnil vo vani.
Nebyť toho, nemáme dnes ani gravitačný zákon ani archimedov.
A fyzika by bola v háji.
Bez ich lenivosti by sme nemali ani základné poznatky a deti by sa nemali čo učiť v školách.
Saffiyah
Saffiyah | 10.5.2014 15:13
Mmch, nepatří náhodou mezi příznaky namyšlenosti i přesvědčení, že jedině naše pravda je ta jediná správná? ;)-PUH-
neznámy
neznámy » Saffiyah | 10.5.2014 22:17
Saffi, žeriem ťa. nechceš prísť na stretko?
Saffiyah
Saffiyah | 10.5.2014 22:24
Díky :) To mi ještě nikdo neřekl... dokonce ani když jsem byla mladá a krásná -LOL-
neznámy
neznámy » Saffiyah | 10.5.2014 22:25
nezahováraj! ddd, chceš, či nechceš?
neznámy
neznámy » Saffiyah | 10.5.2014 22:52
Hlavne ze ti to nerika treba lovec lebek.-NOSMILE-
neznámy
neznámy » Saffiyah | 10.5.2014 22:53
Ale veď Ty si stále krásna a mladá duchom viac, ako ja :)
neznámy
neznámy | 10.5.2014 23:28
Rozdíl mezi těmi dvěma vidím jen v jedné věci,jelikož všichni jdeme duchovní cestou,tak jediný rozdíl je,že někdo si to uvědomuje a někdo né.
Vesmírná energie nás nejspíš totiž nevnímá odděleně a nepovažuje někoho za duchovně líného a jiného za duchovně namakaného,ona nás bere jako sobě rovné,jen nás nechává tou duchovní cestou šlapat každého v jiných botkách...
A všichni víme jaké to je mít puchýře a nebo jít v malých či nepohodlných botách....
-FLOWER-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...