mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Cesty tela i ducha - 

Nemravnosť a skazenosť – jednoducho móda!

smilan
smilan | 1.7.2010 18:46
Nemravnosť a skazenosť – jednoducho móda!


V mnohých mojich článkoch som sa snažil upozorňovať na to, že súčasná ženská móda je vo svojej vyzývavosti a celkovej snahe o vyvolávanie zmyselnosti vyslovene zvrátená. Je v rozpore so Zákonitosťami vo stvorení a teda s Božou Vôľou! Že tento fakt nevnímajú materialisti je pochopiteľné. Avšak absolútne nepochopiteľné je, že tento skazonosný mor zmyselnosti zasiahol i rady ľudí, hlásiacich sa ku kresťanským hodnotám, z ktorých mnohí súčasný stav schvaľujú a svoj pomýlený názor sa dokonca snažia podoprieť citátmi z Biblie.

Ako jeden z argumentov uvádzajú napríklad Veľpieseň, ktorá je plná rôznych zmyselností, alebo trebárs priamy pokyn Stvoriteľa, aby sa ľudský rod plodil a množil, či názor, že žena predsa dostala krásu na to, aby bola obdivovaná.

Iba v stručnosti k jednotlivým argumentom: Veľpieseň bola napísaná pred niekoľkými tisícročiami, kedy sa ľudstvo nachádzalo na radikálne odlišnom stupni zrelosti, než je tomu dnes. V mnohých oblastiach života však vývoj pokročil neuveriteľným spôsobom dopredu a malo by sa to celkom logicky týkať i oblasti morálnej a mravnej. Z tohto pohľadu je potom doslova scestné argumentovať v súčasnosti tým, čo bolo napísané a aktuálne pred niekoľkými tisícročiami.

Proti výroku milujte sa a množte nemožno nič namietať. Iba že to milovanie musí byť čisté, ušľachtilé a ľudsky dôstojné! Nie plné živočíšnej zmyselnosti a niekedy až zvrhlosti!

Taktiež nemožno nič namietať ani voči ženskej kráse, iba musí byť prezentovaná čistým a ušľachtilým spôsobom, hodným bytosti zvanej človek. Ženská krása sa totiž nikdy nemala stať nástrojom dráždenia zmyslov a tých najnižších pudov tak, ako je tomu dnes. Krása predsa nebola ženám darovaná na to, aby prostredníctvom nej v mužoch vedome a cielene vyvolávali sexuálnu chtivosť.

Vari naozaj možno predpokladať, že by Stvoriteľ daroval žene krásu na to, aby ju vložila do nízkych služieb márnivosti, zmyselnosti a nezdravého vyzdvihovania sexuality?

Nie! Pôvab a krása žien je odleskom nádhery Stvoriteľa a táto krása má v čistom ponímaní schopnosť pozdvihovať a zušľachťovať všetko vo svojom okolí. Má schopnosť viesť tam, odkiaľ krása vzišla a odkiaľ pochádza – hore, k Svetlu a k Výšinám! To je skutočným zmyslom, účelom a poslaním krásy.

Na tému nezdravého a nesprávneho vnímania ženskej krásy Kristus riekol: „Bolo vám povedané – Nescudzoložíš! Ja vám však hovorím, že každý, kto žiadostivo vzhliadne na ženu, už s ňou scudzoložil vo svojom srdci!“

To teda prakticky znamená, že keď vo svojom vnútri prechovávame zvrhlé a nečisté myšlienky, už nimi sa previňujeme voči príkazu Nescudzoložíš, za čo budeme v plnej miere braní na zodpovednosť dokonalými Zákonmi Božími!

Len sa z tohto pohľadu pozrime sa na dnešnú ženskú módu, na filmy, na internet, na časopisy! Sú to obrovské zdroje mravnej nečistoty, s ktorou sa so zištných dôvodov vedome pracuje.

Ale odplata za toto všetko musí byť zničujúca! Úmerne zničujúca k špine, v ktorej žijeme, ktorú každodenne vytvárame a ktorou je zaplavený náš skrytý, vnútorný život. Len sa napríklad pozrime na nedávne záplavy, či iné prírodné katastrofy! Živly tejto zeme sa už búria proti strojcovi a zdroju všetkej špiny – proti pozemskému ľudstvu! Ak to ľudia v tomto zmysle nepochopia a vnútorne i navonok sa nezmenia, budú mocným živelným dianím zo zeme zmetení, ako nepoučiteľní a nenapraviteľní škodcovia.

Mnohí, či už materialisti, alebo aj kresťania si povedia, že všetko, o čom bolo hovorené, sú iba slová nejakého fanatika, pričom oni sa so svojim umierneným postojom počítajú k väčšine, ktorá má predsa vždy pravdu. Veď také obrovské množstvo žien a mužov, ktorí schvaľujú smerovanie súčasnej módy, nevidiac v nej nič zlého, takýto obrovský počet sa jednoducho nemôže mýliť.

Ale opak je pravdou! Pri svojom povrchnom posudzovaní vecí totiž nikdy nebrali do úvahy známe podobenstvo o dvoch cestách. Z nich iba tá úzka, ktorú nachádzajú nemnohí, vedie do života, kým tá široká a pohodlná, po ktorej kráčajú zástupy, vedie do záhuby. Kto dokáže ešte aspoň trochu samostatne uvažovať, nech sa nad tým dobre zamyslí a nech sa prestane klamlivo spoliehať na povrchný argument, že väčšina má vždy pravdu.

Kde sú kazatelia a duchovní pastieri, ktorí sa vážne zaoberajú týmto veľkým problémom všeobecnej nemravnosti? Kde sú kazatelia a duchovní pastieri, ktorí upozorňujú na potrebu zastavenia šíriaceho sa morálneho rozkladu prostredníctvom súčasnej módy?

Niet ich! Z akýchsi nepochopiteľných dôvodov mlčia, ba čo viac, pokojne tolerujú tento mor i vo svojich vlastných chrámoch. Áno, i na túto príležitosť sa už ženy dneška obliekajú ako neviestky a to najmä v teplých letných dňoch.

A hoci kazatelia a duchovní pastieri mlčia, rozhodne nemlčí temnota, ktorá, hoci už svojimi zvrátenými názormi ovládla takmer všetko a všetkých, nevynechá ani jediný deň, aby si ešte viac neupevnila a nerozšírila svoje pozície. Aby nakoniec, ak sa už nenájde celkom nikto, kto by sa jej postavil na odpor, strhla do svojho slizko zmysleného náručia a tým do hmotnej a duchovnej záhuby celý svet. Presne k tomuto bodu všetko smeruje, ak sa nespamätáme!

M.Š. priaznivec stránky : http://ao-institut.cz/
VERONIKA
VERONIKA » smilan | 1.7.2010 22:32
Hmmm
VERONIKA
VERONIKA » VERONIKA | 1.7.2010 22:42
No neviem.
neznámy
neznámy » smilan | 2.7.2010 09:41
Chlape Vás vyhodia dvermi a vrátite sa oblokom...
neznámy
neznámy | 2.7.2010 11:18
Keď som bola malá, musela som povinne chodiť do kostola. Moja spomienka.
Na kazatelnici vysoko nad ľuďmi sa nejaký malý tučný chlapík rozdrapoval akí sme všetci hriešni. Všetci boli ticho a ich sebavedomie sa plazilo udupané kdesi na zemi. No proste, pekné spomienky to nie sú. Občas sa stane, že mi to niečo pripomenie. Napríklad príspevky smilana.:D
neznámy
neznámy | 2.7.2010 15:24
Ale fakt, len si pozrite tuto naboku knihu návštev a príspevky v monológovom duchu od pána s nickom "markus". Nikoho Vám nepripomína? -LOL--ROFL--LOL-
VERONIKA
VERONIKA | 2.7.2010 15:56
Vymena nazorov
VERONIKA
VERONIKA | 2.7.2010 15:59
No, vidis.. Dalsia vec, ktorej je na vine spolocnost. Povinne chodenie do kostola je uplne na nic. Z toho clovek moze akurat tak zatrpknut.
neznámy
neznámy » VERONIKA | 2.7.2010 17:11
Neodsudzujem, len už sú tie jeho zatrpknuté príspevky proti normálnym ľuďom trápne. Napr. z tohto vyplýva, že VŠETCI chlapi myslia iba "orgánom", nemajú rozum v hlave, a ženy sú zas zvrátené a chcú za každú cenu provokovať. Úprimne, teraz vyslovím tvrdé slová, ale niektorých chlapov by sa zišlo zbaviť chlapských hormónov aspoň na týždeň, a hneď by písali články o neznesiteľných letných horúčavách a dôležitom vitamíne D.
Takže nie je to o tom, že nechcem počúvať, ale povedzme, že zbieram myšlienkové pochody tých, ktorí sa vyhlasujú za ľudí blízkych Bohu. -BIGEYE-
neznámy
neznámy » VERONIKA | 2.7.2010 17:32
Nie spoločnosť žiadala odo mňa návštevy kostola. To práve naopak, ja som bola malá, keď tu bol komunizmus.:D Bola to moja mama, ktorej to ale vôbec nezazlievam. Chcela pre mňa len to, čo v rámci svojho poznania považovala za najlepšie. To cirkev my zobrala chuť od náboženstva a nemám najmenší dôvod vrátiť sa do jej náruče. Ani náhodou. Ten Kristus, ktorý žil pred 2000 rokmi, ten je mi vzorom, nie to zdeformované, čo ponúka cirkev.
neznámy
neznámy | 2.7.2010 17:36
Ten pán má toľko energie meniť svet na lepší a mravnejší až ho z toho roztrhlo na dve časti. Preboha, len dúfam, že to nebude bunečné delenie.-ROLL-
neznámy
neznámy | 2.7.2010 17:36
Iste, vieš, že Smilan sa "špacíruje" aj po iných fórach a j Česku. často krát to tak býva, že tí, čo najviac kričia, na nemravnosť, skazenosť atd..... bývajú tí najhorší. to však poznáme všetcia. Už v minulom roku ako sa v Trenčíne zrútil ten stan a zhynuli tam ľudia, pre nedostatočne zabezpečený stan, tak v tom videl hriech a odsudzoval to v minulom roku a módu a hriech riešil tiež v minulom roku ešte nepridal povodne, možno sa chystá.... čo už, možno spláca nejakú Karmu a nevie ako, tak to robí takto ako vie. :):)
neznámy
neznámy | 2.7.2010 17:47
Viem, veď presne preto sa z toho len smejem -LOL-
neznámy
neznámy » VERONIKA | 2.7.2010 18:17
Veronika, na túto stránku chodia ľudia hľadajúci, ktorých zaujíma svet za zrkadlom...na istej duchovnej výške...nepredpokladám, že by sem zablúdila nejaká bezduchá Barbie...
Mala som susedku...staršiu žienku...veľa rokov bola vdova a žila sama vo svojom domčeku...bola veriaca a vo svojom voľnom čase pracovala aj pre cirkev...na sklonku života ochorela na rakovinu...a napriek tomu som ju často vídala na záhradke alebo počula spievať na svojom dvorku...pre každého mala milé slovo...keď sa jej niečo nepáčilo, napomenula jemne a s rozvahou...nikdy som ju nepočula zvýšiť na niekoho hlas, uraziť niekoho, alebo ublížiť niekomu čo len slovíčkom...napriek tomu, že už tu nie je, je mojím vzorom duchovnosti a morálky...rozdávala ľuďom svetlo, ktorého je v dnešnom svete skutočne málo...
ten pán, čo tu píše, vzbudzuje v ľuďoch iba negatívne pocity...z môjho pohľadu je to prejav jeho ega a nemorálnosti, ktorú má v sebe...napadlo Ťa niekedy, aký život vedie človek, ktorý vidí na všetkých a všade iba špinu??...čistému všetko čisté...
VERONIKA
VERONIKA | 2.7.2010 18:18
No ale sudit.., zamerajme sa skor kazdy na seba. Co Ta po nom. Mne je dost smutno vzdy z toho, ked su ludia na seba hnusni a odsudzuju
neznámy
neznámy » VERONIKA | 2.7.2010 20:01
Veronika, asi si nepochopila jeho príspevky. ON SA S ĽUĎMI NESPÁJA, ON ĽUDÍ O D S U DZ U J E . za všetko. čítaj pozorne, pozri si staré príspevky, všetci sme zlíííííí, ženy čo majú výstraihy, muži, ženy, deti, čo chodia na koncerty sú skazeníííí, iba keby sme robili, to čo si on myslí, tak sme OK. Je to dosť egoistickéééé. koľko ľudí toľko chutí, a nik mu nekáže chodiť na tie koncerty. ozaj ako vedel, že to je skazené? asi tam len bol, čo myslíš, asi preto aby mohol súdiť. je to nadradenosť jeho osoby.... čítaj pozorne, je tým trapný. aby žena ak má výstrih, krátke šaty bola nemravná? no černošské kmene, kde sú nahé ženy, muži, no to Ti poviem tak tí sú zvrhlí, že nenachádzam slov, nudistické pláže to je tiež zrhlosť, ľudské telo nahé je tiež zvrhlosť. najviac je zvrhlí on, že nedokáže brať ani svoju prirodzenosť ako človeka.
VERONIKA
VERONIKA | 2.7.2010 20:06
:/ Mm, no, co uz.
Aj tak myslim, ze sa ludi len prehnane prisne snazi vychovavat, lebo si mysli, ze inak by to nepochopili a mozno ani nebrali do uvahy, keby to nebolo napisane tym jeho stylom.
neznámy
neznámy » VERONIKA | 4.7.2010 10:54
Iba som to preletela očami...
Diskusie na tému "dnešný skazený svet" -NOOO-
Kedysi...áno kedysi boli vzťahy medzi ľuďmi čistejšie, priateľstvá úprimnejšie, deti slušnejšie...atď.
Naozaj?
Alebo sa o tých veciach iba verejne nerozprávalo a nepísalo?
Aj ja som vychovaná v kresťanskom duchu...a kňaz nás v škole ťahal za uši a kričal na nás...Kde je tá láska k blížnemu?
Keď teraz vidím, ako z kostola vychádzajú ľudia, o ktorých viem, že nenávidia svoje nevesty, zaťov...ako závidia konkurencii lepšie zakázky...ako.....ako......je mi z nich zle...-YES-
neznámy
neznámy | 5.7.2010 01:50
ibaze to je uz normalne. a beznemu cloveku to nepride ako problem taketo malickosti :)
riesit to znamena iba tolko, ze sa zas niekto moc nudi a nema co na praci. normalny clovek si riesi rodinu a ne.......je do cudzich. kritizovat mozete jedine system a organizacie a potom takto v neosobnom kontakte neznamych ludi.
chcel by som vidiet ako pride za niekym osobne taky bojovnik co vie ako ma svet vyzerat a zacne ho poucat. matku co v obchode streli za ucho decku, prostitutke co stoji na kriznej a za rohom pasak ci dohovarat potetovanemu ciganovi, ze hrozne smrdi a nemoze nastupit do autobusu.
zatial co som postrehol tak dedko je hrdina ked povie mlademu cloveku aby pustil sadnut babku. a to tiez nieje to prave. pretoze spolieha na verejnu mienku a na to, ze dotycny mladik :) ju zaraz pusti aby nebol arogantny. alebo stary mladenec ci stara p... co nema do koho doma hustit sa montuje do malych deti na ulici a sekiruje ako kricia, skacu cez kriky a hadzu odpadky na zem. oni zas spoliehaju, ze ako dospeli vzbudzuju respekt.
hrdina je ten co kona bez zaruky uspechu a bez naroku na odmenu. este som nepocul o tom aby nejaka neformalna diskusia viedla k naprave co i len jedineho cloveka. bla bla zbytocne riesit :) kaslite na to. ako nazory sa citaju dobre ale to je asi vsetko. ja sa zas nudim tak si pisem :-D a lejem co ma napadne. ale to mozem ze? takze to robim a nikto mi to nezakaze -THUMBSUP- majme sa radi a kuknime sa na seba. jedine pravidlo. nerob druhemu to co ......... . o nicom inom to nieje.
neznámy
neznámy | 6.7.2010 21:39
:D:D:D
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...