mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

Závislosti?!

neznámy
neznámy | 27.2.2012 18:03
no ved preto som napisala, ze takto to funguje u mna, nemozem predsa hovorit za inych. Myslim, ze vsetci tu pisu ako veci ponimaju zo svojho pohladu a ako to funguje naozaj u tazsich stavov, tak to by sme mohli rovno skumat ako sa citi clovek v tazkej depresii, schizofrenik. No a na to aby sme si rovno fukli tiez nejake chemikalie tazsieho kalibru, len neviem ci by som to potom rozchodila.Rozmyslanim by sme asi vela nevyriesili. Iba keby sme sami zazili. Co sa tyka liekov, tak lieky budu mat stale tendenciu riesit veci zvonka, ale je tu vela diskutabilnych veci, ako napr. nie je dolezita iba vec pohladu permanentneho uzivania nejakeho lieku, ale jeho uzitie moze byt potrebne len docasne, mozno jednorazovo, alebo opakovane jednorazovo, po dlhsej dobe abstinencie. A preco? Pretoze organizmus si zvyka na jeho ucinok, vytvara si pamat a ak sa stretne s tym liekom, uz ho iba supne do seba a ziaden ucinok ninto. Alkoholici by vedeli opisat stav stupania tolerancie, stale potrebuju viac alkoholu, lebo organizmus si zvyka na jeho pravidelny prijjem, odrazu pozivaju uzasne kvantum a nic sa nedeje. Finta je v tom, ze by sme mali svoju mysel ako aj telo sa snazit uzdrziavat az panensky ciste, aby nam niektore lieky zabrali, a pomohli na prenesenie sa cez nejake obdobie, ci nespravne ponimanie veci, rozjasnenie mysle a tym vlastne prinosom pre nas. Ale to je ponimanie cloveka ako jemneho mechanizmu, snaha o udrziavanie roznovahy s vlastnym pricinenim. Tato myslienka je prilis revolucna.
neznámy
neznámy | 27.2.2012 18:14
a dalej zavislost je definovana velmi roznorodo, pomaly uz nebude hodne ani zit, aby sme nahodou neboli zavisli. Co vsak podla mna je pre zavislost najtypickejsie, je neschopnost vstupit aktivne do sveta medzi to, co nas ovlada, a aj poskytuje radost na jednej strane, no moze viest k otupeniu naseho zivota ak nas to premoze. zavislot mozeme mat aj na cloveku, na hocicom, cinnosti, ak nevieme svoj zivot usporiadat tak, ze by sme dokazali ustat akusi nezavislost od veci co nam prvoplanovo radost prinasaju a ta nezavislost na strane druhej nas nuti k akejsi kriticnosti a tandencii nazerat na seba seba a dokonca ak k relativizacii svojich pocitov a potrieb. Antidiabetika a lieky na tlak by som za zavislost nevydavala, aj ked mozno existuje nejaka cesta, ktora vedie aj k vylieceniu v telesnych zalezitostiach ak boli podchytene jemnohmotnejsie:

z psychiatrických významů je závislost nekontrolované nutkání opakovat své chování bez ohledu na jeho dlouhodobé důsledky.
Vznik závislosti je pravděpodobný u většiny látek nebo chování, které přímo způsobují intenzivní pocit úlevy a potěšení nebo zbavují bolesti. Pokud však tento přínos je spojen s výraznými škodami na zdraví nebo na společenských vztazích a člověk ztrácí schopnost přínosy a rizika racionálně zvažovat, jde o patologickou závislost. Dále je velice často závislost způsobena tím, že nám něco nahrazuje. Například přejídáním, je velice často potlačován smutek, lítost, samota atd. Závislost jako taková přináší výhody, kterých se dotyčný nechce zbavit. Například při požití alkoholu nemyslí na věci které dotyčného sužují. Je to únik. Závislý si tedy něco nahrazuje, před něčím utíká.
Za příznaky patologické závislosti ve vztahu k psychoaktivní látce je považováno:
Chuť (bažení, tzv. craving) vůči předmětu závislosti
Vytlačování a zanedbávání jiných potřeb, např. přátel, koníčků,…
Snížené sebeovládání specificky ve vztahu k předmětu závislosti, tj. například užívání látky i přes jasné vědomí její škodlivosti
Zvyšování tolerance - tj. že osoba „snese“ čím dál větší množství a účinek je ve vztahu k množství čím dál menší, takže se zvyšuje potřeba.
Abstinenční příznaky po vysazení
neznámy
neznámy | 27.2.2012 20:03
Ahoj, nikto nevie, co je spustacom takychto apod. stavov (ortut. plomby, hlinik, alergia na latky v liekoch, vrodene, nepoznane ochorenie suvisiace s odburavanim toxickych latok...?). Ja som musela navstivit (necele 2 tyzdne po trhani zuba a zaroven odstaveni dietata) pohotovost s krcmi (nieco s predrazdenym vegetativnym systemom a krvny obraz mimo), od obvodacky som dostala doporucenie k psychouske, ktora mi napisala na recept akesi oblbovaky, ked som si precitala, ze je mozna zavislost, moj strach z nich (ovladania myslenia) bol vacsi ako z toho sakra blbeho stavu, ale zaroven som verila, ze sa to musi dat zvladnut aj inak ako oblbovakmi, kupila som si Magne-B6 a dopovala som mesiace max. davkami, pomohlo to, vratila som sa do normalu (vtedy som nemohla vypit ani glg kavy, lebo som hned mala "infarktove stavy" a myslela som si, ze uz nikdy nebudem pit kavu, teraz som "normalna kavickarka" -LOL-), este ti urcite pomoze vit. C, tento poklad odporucam precitat vsetkym, fakt to funguje
http://ockovanie.org/doc/vitamin_c.pdf
Hlavne sa neboj a ked uzivas tie psych. lieky, vysaduj ich postupne a laduj sa vsetkym moznym na nervovu sustavu (ryby, orechy, B-komplex, magnezium, vit. C, D) a budes fit, drzim palce -THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 27.2.2012 20:25
Prave ludia, ktori trpeli depersonalizaciou si pochvalovali, ked sa zbavili ortut. plomb, ale ako ich davat prec je tiez cela veda, nemozu sa naraz viacere, lebo sa uvolni vela ortute a zdrav. stav sa moze zhorsit, takze postupne a uzivali prirodne detoxikacne dobroty ako chlorella apod. Ak budes chciet viac info. k tomu, napis, nieco k tomu vyhrabem z PC :)
neznámy
neznámy | 27.2.2012 20:30
dakujem za rady a priania ale 36 rokov tym trpim a pojedla som uz vsetko co sa dalo a nielen ja skutocne niet inej cesty ked chces vnimat svet normalne nechala som tu link ak mas zaujem mrkni sa potvrdia to aj dalsi co vyskusali vsetko.
nie davky mam roky tie iste nic nezvysujem jeden liek je abolutne najpodstatnejsi vola sa quetiapin teb blokuje tieto stavy, kto sa trocha vyzna vie o co ide.este raz dakujem za rady a priania.jana.
neznámy
neznámy | 27.2.2012 20:33
ak nahodou budes mat zaujem a niekedy cas
http://blog.depersonalizace.info/diskuse.html

vies to je jak keby si diabetikovi doporucala vitaminy namiesto inzulinu
ps.nemam ani jednu amalgamovu plombu
neznámy
neznámy | 27.2.2012 21:19
no ano, novsie skupiny AP su lepsie ako napr. benzodiazepiny, na ktorych sa vytvara zavislost horsia ako na alkohole. Nielen kvoli sirokospekralnosti ale aj kvoli selektivite antidopaminovych ucinkov, cim ma liek presnejsie zameranie a menej neziaducich ucinkov. Dolezita je stabilizacia, urcite je to mensie zlo ako dlhodobe uzivanie BZD. To je aj novodoby trend, aj ked su predsudky pouzivat lieky ako quetiapin v indikaciach roznych, myslim, ze je to lepsie, ak sa clovek citi podchyteny a stabilizovany. Dalsia vec, nema to taky vplyv na kogniciu a rozmyslanie ako BZD a tym aj dlhodobe neprianive ucinky odpadaju. No nejak sme to rozohnali do prilis akademickej debaty.
neznámy
neznámy | 27.2.2012 21:20
Janka, a chleba jes? Nie je to vysmesna otazka, akoby mohla vyzniet, pytam sa normalne, lebo napr. nerozpoznana celiakia (autoimunitne ochorenie) moze viest az k schizofrenii (mam doma knihu o celiakii a tam su uvedene rozne prejavy neliecenej celiakie), v sucasnosti je coraz viac deti zavislych na neur. liekoch, maju diagnostikovane ADHD a rozne psych. poruchy a su oblbovane liekmi a su v zacarovanom kruhu, pomaha jedine detoxikacia a dieta, skus si nagooglit GFCF dieta. Verim, ze to nie je lahke, ale som presvedcena, ze zdrav. problemy sa daju zvladnut aj bez farma. biznisu. Sme totalne vzdialeni od prirodzeneho sposobu zivota a platime krutu dan za civilizacne vydobytky.
neznámy
neznámy | 27.2.2012 21:28
pravda vlnka, pravda. Ale aj v tom farma biznise funguju pravidla. Napr. vies ze keby si bola psychiatrickym a nielen psychiatrickym pacientom v kanade musela by si jest tie najstarsie najosvedcenejsie farmaka, lebo socializmus a prisna konzervativna ruka riadeneho hospodarstva nedovoli drahym liekom benefitovat? A keby si ochorela, dakovala by si, ze ti niekto antibiotika vobec predpise. A tak, to co na Slovensku sa nepredpisuje, lebo je to sto rokov pred opicami, inde fici jedna radost. Pacienti na Slovensku ani nevedia ake vydobytky maju, uzivat nove lieky s tymi najlepsimi profilmi ma moznost len malokto.
neznámy
neznámy | 27.2.2012 21:45
Vies co, kedysi davno som nagooglila jednu stranku, kde bol postup liecenia DM prirodne (co si velmi matne pamatam, bol tam spominany aj med), ale neulozila som si ju a velmi ma to mrzi, lebo som ju zatial opat nenasla.
Hm, ked nemas amalgam. plombu, tak si spomen, ci tie tvoje problemy nezacali po ockovani, precitaj si napr. tieto stranky:
Zvýšená záťaž organizmu hliníkom môže zvyšovať náchylnosť na bakteriálnu sepsu. Hliník v tkanivách tela sa môže zúčastňovať degeneratívnych ochorení, napríklad je podozrivý z účasti na vzniku Alzheimerovej a Parkinsonovej choroby, amyotropnej laterálnej sklerózy, roztrúsenej sklerózy, syndrómu Zálivu, autizmu a epilepsie. Potkany, vystavené dlhodobým dávkam hliníka v prepočte ekvivalentným mestskej západnej strave, mali zníženú koncentráciu, zníženú výkonnosť priestorovej pamäte, zmeny v správaní (zmätenosť, repetitívne správanie) a mierne príznaky demencie.
http://rizikaockovania.sk/dok/Aktualne_poznatky_o_hliniku_v_ulohe_vakcinoveho_adjuvantu.pdf

http://www.badatel.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=295&Itemid=47
neznámy
neznámy | 27.2.2012 21:48
nie, nie, inak som to myslel...pisal som, ze verim, ze kazda choroba sa da vhodnymi postupmi a prirodnymi liecivami vyliecit alebo aspon zlepsit jej stav...teda po lopate povedane, ak niekto berie 10 tabliet, tak pomocou roznych prirodnych metod, ak clovek chce a sa snazi, tak sa da casto zredukovat prijem trebars na 2-3 tabletky denne...
a k tym mineralom...kolko ludi z tych, co to skusalo, poznaju ako je na tom s kyselinami v zaludku, ktore priamo ovplyvnuju vstrebatelnost mineralov a vitaminov? a ak sa dozvedeli, ze tej kyseliny maju malo (po 30 roku zivota ju ma vacsina populacie nedostatok), tak kto z nich ju opat aktivizoval a doplnal? a to nehovorim o synergickom ovplyvnovani prvkov a mineralov...mozes do seba sypat kila mineralov a stopovych prvkov, ale ak nesplnas vyssie spominane podmienky, tak je ti to takmer k nicomu...a to nespominam problematiku parazitov a roznych plesni v tele, ktore tiez dobre vedia rabovat uzitocne latky z teba...a tiez sa spytam. kolki drzali mi. tyzdnove hladovky s prestavkami po dobu viac ako rok, kolki postupili chelaciu, kolki kompletne a cielene detoxikovali svoj organizmus ocistnymi kurami? popijanie cajickov a roznych vyzivovych doplnkov, ci "zazracnych" lieciv, urcite pri vaznych chorobach nestaci...takze nie je "liecenie" ako liecenie ani v alternativnej medicine ;)
samozrejme tym nechcem zlahcovat tvoju chorobu, niektore diagnozy sa velmi tazko dokazu upravit aspon do akceptovatelnej formy...ale aj tak, ako ty mna nepresvedcis o tom, ze vsetky alternativne postupy su marne, tak ani ja teba nepresvedcim, ze nieco na nich predsa len bude-PUH-
neznámy
neznámy | 27.2.2012 21:53
Vanda, prepac, ale najosvedcenejsie antibiotikum bez vedlajsich ucinkov je cesnak ;)
To si myslis, lebo tu asi nezijes, vsak sme akurat pokusni kralici pre vydobytky farma. biznisu, mila Vanda. Mne obvodak na zapal oblicky predpisal Sumamed, ktory som akurat vyvratila. Whow.
neznámy
neznámy | 27.2.2012 22:02
cesnak s radostou uzivam aj vit. C, ale v urcitych zatazovych situaciach, ked napr. dostanes zapal prinosovych dutin a vlecie sa to viac ako mesiac myslim, ze nie je dobre hazardovat. Antibiotika som neuzivala dobrych sest rokov, ale vlastne si ani nepamatam.Nie som zastancom antibiotik, poznam ludi, co by ich uzivali ako lentilky a maju naozaj problem s imunitou potom. Ale ked je clovek naozaj chory, alebo ked ma pneumoniu, tak neviem ci by som hazardovala. To akoby mi odseklo ruku a cakala by som, ze sa mi sama prisije.
neznámy
neznámy | 27.2.2012 22:03
v kazdom pripade altrenativny sposob liecby mi je velmi sympaticky:)
neznámy
neznámy | 27.2.2012 22:17
Vanda, aj mne :) Poznam cloveka, ktory sa pustil do boja s rakovinou pomocou Budwigovej kury a megadavkami vit. C a nastastie stale vyhrava, na druhej strane som poznala cloveka, ktory podstupil chemoterapie a 3. davke podlahol.
neznámy
neznámy | 27.2.2012 22:23
liecba megadavkami pomarancov je nadalej napr. podstatou uspesnej domorodej liecby rakoviny africkych cernochov, aj ked sa nespomina. Urcite v pripade karcinomu by som vyskusala pomarance. Vit. c megadavky uzivam niekedy ked citim ze treba osobne najma co sa tyka podpory lokalnej imunity v podobe sumivych tabliet, aby tie cudzopasniky vybublali a je to velmi ucinny sposob. Napocudovanie ludia neveria, ze megacecka mozu byt ucinne, radsej veria odporucanym davkam na obale a tomu, co je prezentovane. velakrat som sa stretla s tym, ze ked som o tom hovorila, ludia mali cudny neveriacky vyraz v ociach.
neznámy
neznámy | 27.2.2012 22:58
Janka, skus si precitat aj iny pohlad k tejto teme:
http://rng.uforum.sk/forum/115/dusevne-poruchy-a-poruchy-spravania/
neznámy
neznámy | 27.2.2012 23:38
..ale aj tak, ako ty mna nepresvedcis o tom, ze vsetky alternativne postupy su marne, tak ani ja teba nepresvedcim, ze nieco na nich predsa len bude

ja som vobec nemyslela ze marne ved sa k nim cim viac ludi vracia ja viem vsetko o svojej chorobe a mam zistene aj tie kyseliny v zaludku aj ,injekcieb12, aj vitaminy nie skutocne preto sa zaujimam opsychologiu aby som odburala niektore vedlajsie sprievodne znaky ktore sa daju. bohuzial trva to uz od r 1978 a vela liekov vtedy nebolo teda lepsie povedane ziadne teraz su aja uz nechcem riskovat neviem kolko este budem zit ,pecenove testy ktore ukazuju nevhodnost lieku mam v poriadku nemozem vlastne iba alkohol a to je nic predtym som od strachu nevedela rozpravat a to je sakra pokrok. takze aj ja si davam zazvor namiesto antibiotik a vyhybam sa dalsim liekom a hadzem ich do kosa ako napr. antibiotika na chripku, ci zuby radsej med .caj atd ale uz s tymto som zmierena
co by som dosiahla ak by som vysadila lieky a potom sa z toho polroka hrabala a zasadne som proti liecebni v ziadnej som nebola a dufam ze ani nebudem radsej si to pekne dozijem takto cele roky som mala strach odcestovat domu a teraz som bola v uk nic ma nepresvedci aby som experimentovala konecne mam moznost dobehnut a vidiet mozno miesta ktore som tuzila a dozit svoj zivot bez ,,jávství,,
len mi este chybaju ludia ,priatelia partner lebo nejak sa vytratili.. a preto som vdacna za kazdu komunikaciu, slovo,a priatelstvo ale take ozajstne uprimne.
jana.
dik vsetkym co reagovali.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...