mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Tranzitné Pluto v aspekte na natálne Slnko

neznámy
neznámy » martinbd | 12.4.2014 21:43
v skratke som tym chcel povedat, ze midpointy a minoritne aspekty (hlavne oktil, trioktil, kvinkukunx, mozno aj kvintilova rada) mi znacne obohatili vyklad a ozrejmili mnoho nejasnosti v horoskopoch (ci prognostickych alebo radixe), ktore by som si bez nich inak sotva vedel vysvetlit-PUH-
ale s tym tvojim tvrdenim, ze v astrologii je mnoho informacii a ze je potrebne pouzivat len to najdolezitejsie, aby sa v tom clovek nestatil, s tym absolutne suhlasim.
ja to praktikujem tak, ze pouzivam prakticke len tri techniky (solar/lunar, direkcie a tranzity) a zameriavam sa len na 10 hlavnych planet plus hlavne osy....ostatne beriem ako doplnkove informacie, ktore ani zdaleka nie vzdy vyuzivam...a napriklad aj pri midpointoch vzdy sa pozeram na to, ze co skumam, aby som nemal z toho gulas...napriklad ked chcem pozriet na zdravie cloveka, tak sa pozeram primarne na zdravotne midpointy (slnko/luna, mars/neptun, saturn/neptun, mars/saturn), ak napriklad na vztahy, tak mrknem na midpoint slnko/luna, venusa/mars a podobne...takto dokazem sa v tych infomaciach nestatit:)
martinbd
martinbd | 13.4.2014 08:08
myslím že väčšina astrológov to tak robí ...
ináč ešte sme nespomenuli paralerné tranzity, ale ešte stále neviem či sa ich sila vyrovná základným aspektom, začal som ich pozorovať len nedávno ...
martinbd
martinbd | 13.4.2014 08:11
skús pozrieť direkcie či tam niečo nebolo ...
neznámy
neznámy » martinbd | 13.4.2014 12:31
Ďakujem vám všetkým za odpovede. Myslím, že u mňa to je fakt o téme, ako tu bolo poznamenané, jednoznačne o sťahovaní a tiež o úplnej zmene života od podlahy. Niekto tu písal, že má chuť všetko zmeniť - tie pocity dôverne poznám. :) A asi je správne vypadnúť a meniť, keď je taká silná chuť.
U mňa sa ale stále niečo pokazí, nevýjde a stále musím začínať od znova. Takže keby to bolo také jednoduché, že zbaliť sa a vypadnúť, tak tu už nie som. Ide hlavne o právne záležitosti, zabezpečiť, aby to, čo mám rozbehnuté na svk finančne a organizačne fungovalo aj naďalej a tak. A stále sa vyskytnú komplikácie, keď už si myslím, že sa nič nemôže stať.

Musím povedať, že napriek tomu, že seskvivadratúra je považovaná za minoritný aspekt, tak ju cítim veľmi silno. Je to totiž len pokračovanie jedného cyklu, ktorý začal. Kruh ma 360°a hlavné aspekty vytvárajú 60, 90, 120,180 stupňov. No keď konjunkcia začína nulou a potom to celé pokračuje až k 360, téma prejde všetkými stupňami, nie len tými, ktoré vytvárajú majoritné aspekty. Cítime aj 72°, aj 144° , aj 30° atď.....
Hlavné aspekty sú zástavky, kde sa situácia, alebo pocit vyhrotí a dá o sebe vedieť čo najsilnejšie, no rôzne nepokoje a nepohody sa dajú vycítiť aj pri minioritných aspektoch.
neznámy
neznámy | 13.4.2014 14:00
" Hlavné aspekty sú zástavky, kde sa situácia, alebo pocit vyhrotí a dá o sebe vedieť čo najsilnejšie, no rôzne nepokoje a nepohody sa dajú vycítiť aj pri minioritných aspektoch." - suhlas

rudi tu niektore minoritne aspekty spominal a musim suhlasit....plus ked som tak omrkla niektore veci tak mozem povedat, ze tak ako si ty citila seskvikvadraturu, tak ja citim inkonjunkciu, napr. silnejsie ako sextil minimalne z doterajsieho pozorovania....hlavne ked napr. tranzitne dotvori urcitu konfiguraciu....
neznámy
neznámy | 13.4.2014 16:30
Ja momentálne od Februára prežívam tranzitné Pluto v quinkunxe na Slnko (cca 1/2 tranzitu) a v sekundárnych direkciách je direkčné Slnko presne v 0°00' kvadratúre na Pluto na kt. teraz sedí direkčný Ascendent (ten sa mi o pár dní presúva do Strelca). -LOL- Direkčné Slnko je zároveň v konjunkcii s natal Merkúrom na MC.
Quinkunxný tranzit (i keď verím, že by sa prejavil aj sám) má teda určite dosť opory na to, aby dačo vyviedol. :)
Čo by som však k tomu dodala.. Určite cítim, že sa dosť vecí mení, a že ide skôr o nejakú formu vnútorného uvedomovania a zmeny vnútorných postojov.. Veľmi veľa sa u mňa (z)meni(lo) najmä v smere k druhým ľuďom- donedávna som bola ten typ, ktorý vždy uprednostňoval druhých nad seba a nechal sa nimi aj zneužívať. Tiež som bola pomerne ostýchavá a bála sa druhým povedať nie. Teraz som však stále viac nezávislá, sebaistejšia a nejdem sa za druhými potrhať. Najmä u tých, čo boli zvyknutí, že keď ma o niečo požiadajú, tak to automaticky spravím to je stále veľký šok. Celkom ma baví pozorovať tie výrazy. -LOL- Mám životné číslo 11 a presne tak sa mi to aj zdá, ako keby som sa tak trošku presunula z prístupu 2-ky do 11-ky. Taktiež, som omnoho, omnoho uvoľnenejšia... Ako v prejave, tak v rozprávaní a hlavne v prístupe ku životu. Bola som vychovaná s pocitom, že svet je nebezpečné miesto a všetko je ťažké, ten strach mi po dlhé roky bránil čokoľvek robiť. Išlo až o nejaký druh fóbie.. Z toho vyplýva jedna veľká zmena a to, že stále menej utekám pred vecami.
Čo je ešte napríklad hodne zaujímavé, aj pre druhých je, že síce chodím omnoho viac vonku ako kedysi, no dosť som stíchla oproti tomu čo si pamätajú. Vždy som si chránila súkromie, no bola som zároveň veľmi ukecaná o všetkom ostatnom. Dneska si veľmi veľa vecí proste nechám pre seba a pomyslenie, že by som sa mala o nich s druhými podeliť, mi príde skutočne priam otravná. -LOL-
Zmenilo sa aj mnoho ďalších vecí, či už v oblasti aj vzhľadu a ja osobne najväčšiu zmenu vidím vo svojom ohnivejšom prejave.. Srší zo mňa taká tá zdravá agresivita a energia, aká má u ohnivých znamení byť; ostatok tu už písať nejdem.

Okrem plutónskeho vplyvu na mňa však teraz dosť vplýva aj Neptún- v opozícií s Merkúrom, v trigóne na Mars; Saturn- v konjunkcii s Ascendentom, v bikvintile na Venušu (ten je veru pekne výchovný mimochodom) a aj Urán, ktorý je v trigóne na Slnko, či v bikvintile na Merkúr. Rovnako i dosť cítim zmenu v presune môjho Severného uzla z 12-eho do natálneho 11.-eho domu.

Hádam teda môj príspevok poskytne informácie. :) Peknú nedeľu všetkým prajem. -COFFEE-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...