mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Astrológia a horoskopy - 

Správanie v čase nepríjemných tranzitov

neznámy
neznámy | 25.4.2014 14:46
To máš v radixu, nebo jde o tranzit? To by byl trochu rozdíl i když téma stejné. Obecně jde o potlačovanou nebo naopak ventilovanou agresi, destrukci, nebo sebedestrukci. Takže to okolí ve vztazích ti ukazuje zrcadlo. Ale žádná kaše se nejí tak horká jak se uvaří. ;)
lak
lak | 25.4.2014 15:12
tak tvoj pristup obdivujem.. zelam ti vela sil :)
neznámy
neznámy » lak | 25.4.2014 15:21
Díky, ale tady není co obdivovat...-LOL-, to je jenom rokama a životníma zkušenostma získaná "moudrost". Když budu parafrázovat klasika: Můžeme se vztekat, bránit, můžeme bušit pěstičkama a nadávat na rány osudu,...ale to je tak všechno co proti tomu můžeme dělat":D
neznámy
neznámy | 26.4.2014 13:55
Díky všetkým -HEART-
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 26.4.2014 16:14
Keďže jedno z pre mňa najnáročnejších období som ešte nepaktovala serióznejšie s astrológiou, tak som ho možno až tak nezvládla v čase do roku 2008-9... ale od istého obdobia sa snažím hlavne nič neprepísknuť. Vzhľadom k mojej povahe sa nesnažiť trepať vpred za každú cenu, som mladá, ambície ešte predsa nemusím odkladať :P, no a hlavne nehádať sa, ospravedlňovať sa, vedieť povedať "nie", ale aj vedieť povedať "áno", zbytočne nenakupovať, nezabúdať sa najesť a nezabúdať sa vyspať... využiť každé stretnutie s rodinou, plánovať... Takto sa usilujem žiť bez ohľadu na tranzity a nemám snáď čo pokaziť. Už, či dokážem držať jazyk za zubami a ovládnuť sa je druhá vec, alebo čapnúť sa na maródku, keď je toho na mňa veľa a cítim sa nafigu tiež nie vždy dokážem, keď vidím, že každá ruka a hlava dobrá a nie, aby sme všetci maródovali... a ak sa dejú veci, s ktorými ja nepohnem, tak sa snažím neriešiť. Nebrať si osobne, čo sa ma netýka - to je tiež celkom náročné :)
Ja skrátka žijem svoj život, niekedy myslím na to, kde mám tie dlhodobé planéty, ale počas dňa aj tak zabudnem na nejakú astro, a snažím sa urobiť si svoju prácu, starať sa o seba a o blízkych, robiť dobré skutky, aby ľudia okolo mňa nezabudli, že dobro existuje :)
neznámy
neznámy | 26.4.2014 19:05
ked ma prist udajne tazke obdobie, snazim sa skratka sa pripravit, nie sa na to prilis upinat, len si povedat - ok, mozno nieco bude, mozno nie, ale dobre je, ze to viem predom a mozem to vdaka tomu zmenit....lebo akonahle najdes pomyselnu pricinu, vies najst aj riesenie

a uz sa mi stalo, ze sa u mna neprejavil tranzit tak ako sa pisalo

nedavno som mala napr. statnice a posobilo az osudovo, ze som prave na ten den mala kopu zlych aspektov s vykladom typu "dnesok moze priniest necakane zle spravy". alebo "budete mat problem s pamatou, s koncentraciou" alebo "konflikt s ucitelom", "depresivne nalady", atd, nehovoriac, ze co sa tyka dlhodobych tranzitov, je to samy tazky aspekt....a namiesto toho som mala strasne stastie, aj na vytiahnute otazky, to si myslim, ze som luckla najlepsie z rocnika a mala som celkovo dobry den, nebola som ani v strese, takze nikdy nevies
neznámy
neznámy | 26.4.2014 19:20
Keď mal môj syn maturovať, videla som dopredu cez tranzity, že sa niečo zomelie, samé ťažké plutónske a uránske tranzity, až som sa bála, že sa čosi stane a nezmaturuje.
Na začiatku akademického týždňa dostal tak ťažkú črevnú infekciu, že ho takmer odviezli do nemocnice, bol úplne vysilený, v horúčkach a dehydrovaný.
Odklad maturít sa už vybaviť nedal, vypadalo to, že bude musieť maturovať až po letných prázdninách.
Ale počas pár dní sa dal takmer do poriadku a aj keď slabý ako mucha šiel. Napriek všetkému zmaturoval na jednotky a dvojky.
Nič nie je také hrozné ako to dopredu vypadá. Strach býva niekedy to najhroznejšie, čo sa stane. :)
neznámy
neznámy | 26.4.2014 20:30
jo :) o tom to je, lebo nech bude v predpovediach cokolvek, nikde nikto nemoze napisat ako sa k tomu postavime - ci budeme v depresii kvoli tomu a nechame sa tym "zozrat" alebo sa nakopneme a prekoname to aj ked budeme mozno vysileni a v mizernej nalade....a vravim - tranzity mozu byt klamne, mala som aj fakt zle obdobia kedy ak by mi niekto pozrel cisto len tranzity tak by nic nenasiel
neznámy
neznámy | 26.4.2014 20:38
Ja som mala dosť silné, alebo "zlé" obdobia, keď hlavné tranzity nehovorili o ničom. Ale mala som napríklad seskvikvadratúru od Pluta na midpoint slnko/luna.
Mohla by som si povedať, že tak malý vedľajší aspekt nič nezaváží, keby sa pri každej otočke Pluta téma nezopakovala.
Tak to bolo dosť presvedčivé aj napriek zdanlivej bezvýznamnosti.
neznámy
neznámy | 26.4.2014 20:43
jo, zvyknem mrknut aj na minoritne....plus som uz aj inde pisala, ze ja mam taketo skusenosti s kvinkunxom, citim ho dost silne....a na midpoint slnko/luna mam zas blbe skusenosti s aspektom od saturnu....na pluto sa mozem tesit v najblizsom obdobi, teraz mi ide v kvadrature na ascendent a potom na slnko....okrem ineho....ale som skor zvedava, z takeho skumaveho hladiska, rada sa prplem v psychologii tak si to odpozorujem....a potom si v tom clovek moze najst, ako pises, akysi vzorec, ze ked sa "najazdy" opakuju, celi podobnym situaciam
neznámy
neznámy | 26.4.2014 20:56
to mam na terajsie dva mesiace..a to napatie sa mi zda ze sa stupnuje..
neznámy
neznámy | 26.4.2014 20:59
to sedi, to napatie, aj to hromadenie napatia, co zo vsetkych mojich vztahov presakuje von..najma pocit nedostatocneho pochopenia , resp. nezaujmu..
najrozumnejsie je vyhladavat tych ludi, pri ktorych citim sunalezitost, dakujem Tisha..
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 26.4.2014 23:38
toto je super co si napisala zabka, lepsie sa to ani povedat neda:)
neznámy
neznámy | 26.4.2014 23:54
..nestraš ma DobráZuza, lebo takýto scenár veru aj mne sa môže prihoditi, junior o rok končí a jak naschvál tranzity v tom období Lilith nad Lilith, opozičný Jupiter nad Jupiterom, Saturn nad IC a Neptun nad Desc..uff..
martinbd
martinbd | 28.4.2014 10:11
Tak mne keď idú také tranzity a pozriem si to, tak som potom na to lepšie pripravený, nemám veľké očakávania, a keď sa potom niečo v tom zmysle začne diať, tak som viac nad vecou, horšie je to s harmonickými tranzitmi, tie mi prinášajú asi viac sklamania, pretože mám asi príliš veľké očakávania ... Ale v podstate ak sa blíži nejaký tranzit, snažím sa ho pochopiť a uvažujem dopredu, ako by sa to dalo vyriešiť, napríklad teraz mi ide Urán do opozícia na Saturn. Predpokladám, že budem musieť prehodnotiť nejaké moje zásady, vnútornú kostru, možno zbúrať niečo staré, snažím sa tomu nebrániť prípadne tomu pomôcť, a potom očakávam udalosť, ktorej riešenie bude práve to.
neznámy
neznámy | 28.4.2014 11:14
Tak poslednú dobu som mala hlavné ťažšie tranzity, výnimočne niečo dobré, ale nejako som si to nepripúšťala a ani nemala čas si to nejako pripúšťať a nakoniec som mala veľmi šťastné, či skôr vnútorne spokojné dni :)
Trošku viac však spozorniem, keď ma čaká nejaká väčšia udalosť, skúšky, dlhšia cesta, či nejaká akcia, ale jediné čo sa zmení je, že sa snažím na všetko lepšie pripraviť, som ostražitejšia a opatrnejšia ako v čase pozitívnejších tranzitov a zatiaľ ok :)
neznámy
neznámy » martinbd | 28.4.2014 13:33
aky je rozdiel medzi tym, ked mame danu konstelaciu v tranzite a ked je v radixe?
neznámy
neznámy | 28.4.2014 13:45
Ak mas nejaku konstalaciu danu v nativnom horoskope, cize v radixe, tak ta jej vplyv bude ovplyvnovat pocas celeho zivot, môzes to vsak napr. ovplyvnit zmenou bydliska k Tvojmu miestu narodenia, ale to sa musi jednat o väcsiu vzdialenost.
Ak sa vsak jedna o tranzit planety, je to len prechodne obdobie, pocas kt. bude mat tato planeta vplyv na urcitu oblast Tvojho zivota. Dôlezite je pri tom, o aky tranzit sa jedna a tiez ci ide o tranzit pomalej planety al. rychlej, lebo napr. take Pluto Ti môze tranzitovat v danej oblasti (dome) Tvojho horoskopu zhruba 25 rokov, Saturn 2,5 roka a pod., pricom tieto tranzitujuce planety tym ako sa pohybuju, vytvaraju aspekty na nativne planety v Tvojom radixe.
martinbd
martinbd | 28.4.2014 15:59
je to tak, trvanie tranzitu je ohraničené, ale radix je daný na celý život.
Ale aj v radixe sa niektoré časti aktivujú viac v niektorom období života, tak napríklad ak má niekto Slnko v 4. dome, tak sa ten optimizmus, sebavedomie, šťastie aktivujú až ku koncu života. Ak je nejaká planéta napríklad v strede nejakého domu, tak sa aktivuje viac v strede života.
Alebo tie konštalácie v radixe sa aktivujú, keď tadiaľ prechádza nejaká tranzitujúca planéta.
Podľa teórie, treba vychádzať z radixu, ak má niekto harmonický horoskop, tak nemožno očakávať nejakú hroznú udalosť. Už v radixe sú predurčené určité dajme tomu udalosti: šťastie v manželstve alebo rozvod, sláva, šťastie s deťmi, choroby ..., hoc je tam stále viac alternatív, ako sa môže daný horoskop naplniť ...
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...