mesiac
Nedeľa, 28.4.2024
Meniny má Jarmila

Astrológia a horoskopy - 

Saturn - učiteľ

neznámy
neznámy | 14.8.2013 15:59
Jeden z mojich byvalych priatelov ma Saturna v siedmom dome. Co na nom bolo najmarkantnejsie zo saturnovskych charakteristik v tomto dome - vzdy mal priatelky starsie od seba (vratane mna, aj tej po mne-LOL-). Napriek urcitym veciam ktore nakoniec viedli k rozpadu vztahu, ten vztah sam o sebe bol pekny, boli sme si velmi blizki (teda aspon z mojho pohladu), fakt som mala pocit ze bol kvalitny a hlboky co sa tykalo citovej stranky. Ten pocit som mala az do momentu, ked po takmer dvoch rokoch vztahu raz pri nejakej prilezitosti zadrel ze jeho najlepsi kamarat je jeho "soulmate". To sa ma trochu dotklo, nakolko som si prirodzene myslela ze som soulmate prenho ja. Ale co uz, teraz uz viem ... Saturn v siedmom dome -ROFL-
neznámy
neznámy | 14.8.2013 17:25
Neviem, aký tam bol vekový rozdiel.. Ale niekedy (nehovorím, že to je tento prípad) hľadajú muži v ženách skôr materské kvality, ako ženské. Tým si kompenzujú pocit nenaplnenosti z detstva. (Platí to aj naopak - ženy si zas hľadajú starších mužov)

Muž si nájde staršiu ženu, pričom žena si myslí, že citovo je všetko tak, ako má byť. Vzťah je založený na vzájomnej blízkosti (objímaní, nežnosti atď.), no v skutočnosti je tam kvalita citu iná, než by mala byť. Muž o tom ani nemusí vedieť, no berie staršiu partnerku citovo viac ako "MATKU" - teda niekoho, kto sa o neho stará, kde sa cíti v bezpečí, kde nemusí prijať zodpovednosť; ako "PARTNERKU". Vo vzťahu potom vznikajú rôzne konflikty, najmä kvôli nezodpovednosti muža, praktickým problémom a pod. - (ako môže byť zodpovedným mužom, keď je vo vzťahu dieťaťom?)..
Partneri potom riešia problémy toho praktického rázu a vôbec si nemusia uvedomovať, že problém je niekde inde - t.j. v emočnom a psychickom živote muža.

A toto sa mimochodom môže stať aj vtedy, keď medzi partnermi nie je žiaden markantný vekový rozdiel.

To by sa tiež mohlo prejaviť Saturnom v 7.dome - totiž hľadanie si partnerov, ktorým sa človek nevie naplno odovzdať, ako som už spomínala.. Plus opäť téma Saturn v 7.d - naučiť sa prevziať za vzťahy plnú zodpovednosť a naučiť sa pracovať s vlastným strachom z citov a citovej odovzdanosti..
neznámy
neznámy | 14.8.2013 23:09
Krásně popsané-THUMBSUP-,ale jako Váha mám potřebu doplnit tu "neviditelnou" druhou polovičku:).
Když žena do takového vztahu jde,je to její volba - měla by včas poznat o jakou hru jde;).Takže bych tu zodpovědnost za situaci dělil 50/50...i když.. přesnější je 100/100:D

je mi jasné,že volbu ovlivňují z velké části i podvědomé faktory,takže to rozhodování není zrovna objektivní ani jednoduché...ale na druhou stranu : i za to,že jsme si nastrkali věci do podvědomí si můžeme sami.Jenže než si tohle přiznat,radši hodíme zodpovědnost na někoho jiného...ale to už je na jinou diskuzi :)-COFFEE-
neznámy
neznámy | 15.8.2013 09:01
Možná by nebylo od věci tu diskusi založit,my jsme na tohle téma včera půl hodiny plkaly po telefonu s kámoškou-WINKIE-:)
neznámy
neznámy | 15.8.2013 09:04
Ďakujem za názor...každá odpoved je prínosom : _))
neznámy
neznámy | 15.8.2013 09:13
"(Platí to aj naopak - ženy si zas hľadajú starších mužov)"

:)
neznámy
neznámy | 15.8.2013 09:19
-FLOWER--FLOWER--FLOWER--FLOWER--FLOWER- moc pekny prispevek :)

"Partneri potom riešia problémy toho praktického rázu a vôbec si nemusia uvedomovať, že problém je niekde inde - t.j. v emočnom a psychickom živote muža."

jen bych k tomu rekla, ze aby se emocni a psychicky zivot partnera zmenil, musi se partnerka take naucit ocekavat vice, nez jen blizkost :)

zajimalo by me, jestli nekdo zna pripad z praxe, kdy se takto vztah transformoval, muz se stal muzem a zena se stala zenou, aniz by se rozesli? :)
neznámy
neznámy | 15.8.2013 10:36
Mám Saturn ve Vahách, ve 4. domě a na hrotu 7. domu Kozoroha, takže mi je toto téma hodně známé. Saturn mi navíc aspektuje většinu (mimo dvou) planet, takže si jeho energie opravdu užívám, prvních 28 let v životě bych znovu prožít nechtěla :) Ono ale díky za něj, protože zbytek horoskopu mám celkem v labilní poloze, takže jeho zmražení mi naopak pomohlo pomalu se probojovat na hladinu, namísto toho, abych se utopila úplně :)
Hodně toho k tématu už hodně dobře vyjádřila Lilly a Buddha, co bych tak za sebe dodala.....

Omezení neplatí nastálo, odměna je jistá :D Nevydařené vztahy jsou právě jen budičem k tomu, aby jsme převzali odpovědnost sami za sebe, popř. přestali mít nutkání přebírat odpovědnost za toho druhého (potřeba toho druhého v nějakém směru omezovat, což funguje i v úplně jemných nuancích, které si ani neuvědomujeme, např. "ted nepojedeš na kole, protože já musím mýt okna :-)" - toto funguje i nevědomě, nemusí to být ani vědomé vzájemné vydírání, prostě ty dva si to uvolnění nedovolí - to je právě ten svorník, ten betonátor vztahů, to co dělá ze vztahu povinnost, vztah pak prostě musí odumírat. Nicméně, když toto si člověk uvědomí, uvolní to, odměnou je dokonalá rovnováha ve vztahu. Ani povinnost, ani vzájemná ignorace. Ani omezení, ani strach z podvodu. Není třeba řešit nedůvěru, žárlivost a zároveň mít potřebu partnera stále na očích.
Domnívám se, že zvládnutý Saturn na ose 1/7 (popř. ve Vahách) dává dost solidní základ pro plnohodnotný vztah.

Někdo zmiňoval, že podobná konfigurace přitahuje podivíny, já takovou zkušenost nemám. Já přitahovala spíše solidní typy, později, když jsem si vyřešila "citovou náročnost", tak jsem vnímala vztahy i jako harmonické. Nicméně ta harmonie byla zase založena na výměně. Něco za něco. Když se vrátím k těm oknům, tak právě takové to, já se omezím, protože ty se taky omezuješ. Taková zhoubná solidarita. I to je Saturn - nevyzrálý Saturn. Když tak nad tím uvažuju, ono vlastně v radixovém kolečku je Saturn a poté Uran.....Hodně to spolu souvisí, že jsou takto po sobě :-) Uranský vztah bez Saturna a Saturnský vztah bez Urana přináší prostě rány, situace, kdy vztah je příčinou nějaký bolesti/omezení apod.


Ke zmiňované komunikaci - že je důležitá. Vypíchla bych, že je důležitý hlavně vlastní sebereflexe, protože pokud partner není schopen a ochoten pracovat na vztahu (na vlastní zodpovědnosti), je komunikace úplně k ničemu. Když člověk pracuje sám na sobě, vyvážená komunikace je už tak nějak automatický benefit (a může se stát, že vztah ztratí náboj, skončí, jeden provokuje, druhý už jen mlčí, protože jeho slova nepadají na úrodnou půdu). Zatímco, pokud člověk pracuje na komunikaci, může se z toho stát nekončící kolečko nedorozumění a pak vztah na Saturnově tíži chcípe.
V žádném případě tím nechci říct, že každý vztah tak musí zemřít. Ale je dobrý vědět (a mám s tím zkušenost), že není automatický, že pokud se změní jeden, změní se i druhý (to jsem si dloooouho myslela). Bohužel. Každej máme svoje tempo.

No raději dodám, že vycházím ze zkušenosti víc než z astro příruček, takže to nemusí být úplně univerzální návod, jak na vztahy :) Možná si Saturna idealizuju :) Ale to že Saturn je ve vztahu pozitivní, na tom trvám -YES-
neznámy
neznámy » liena | 15.8.2013 13:02
Ďakujem za odpoved, trocha som sa v tom našla. lebo aj ja mam saturn v 7.dome v Rakovi a taktiež retrográdny....už si niekedy hovorím,či je možné aby som našla lasku a partnera akého by so chcela... tiež som sa po 14 rokoch rozišla s manželom. Viem že v určitom smere akoby suploval ulohu otca. Samozrejme mala som aj ja podiel na tom, a viem že to tak malo byť. No a potom je tu aj to, že akosi dotera som stretla mužov, ktorý trápili mňa alebo ja som si držala odstup..snažím sa to pochopiť. Niekde som čítala, že pri tejto konštalacii treba postupne a trpezlivo pristupovať k partnerstvu a hlavne sa naučiť si vážiť sam seba...tak neviem-pracujem na tom)
neznámy
neznámy | 15.8.2013 13:19
Saturn v sedmém domě - dochází zde k nepříjemným blokacím partnerských vztahů, jakoby bez vnější příčiny. Tento člověk vždy touží po stabilním partnerském vztahu, ale ten se často nedostavuje, nebo se po určité době ukončí z vnějších důvodů, ať už jsou to zásahy rodičů, finanční problémy, či změna přístupu partnera, nebo neochota příliš měnit svůj zaběhlý styl života a přátele. Partner takového člověka se obvykle vymlouvá na nejrůznější problémy a překážky, které Saturn v sedmém domě přináší. Tito lidé uvažují ve vztazích většinou tradičně, přistupují k nim velmi zodpovědně a své případné partnerské neúspěchy těžce nesou. Mohou mít na druhého vyšší nároky, ale jsou schopni ústupků a kompromisů. Pokud je Saturn poškozený, jejich snaha o kompromis a ústupky často hraničí se sebeponižováním. Vyhledávají spíše starší partnery, kteří jsou však často vázáni jinde (ženatí, vdané). Neumí se svému partnerovi příliš otevřít. Primární trauma vzniká v případě primárního kontaktu a navazování nových vztahů (nejenom partnerských). Tento člověk navazuje nový vztah spíše obtížně a pouze v případě, že způsob kontaktu splňuje obecně platná pravidla a normy společnosti. Jeho seznamování je pomalé a neohrabané, trpí výčitkami svědomí a strachem, že se dopouští něčeho nesprávného, při vlastním procesu navazování kontaktu často dochází k náhlým překážkám (telefonát, návštěva atd.) Tento člověk se vždy učí saturnickým vlastnostem prostřednictvím svého partnera. Při nočním zrození (Slunce pod obzorem) hrozí velmi špatné manželství, kdy je tento člověk druhým utiskován. V Rybách, ve Střelci a v Blížencích může člověk častěji střídat partnery, což dále zvyšuje jeho primární trauma z kontaktu. Poškozený Saturn v sedmém domě v Rybách navíc dává značné dispozice pro těžké formy alkoholismu, v případě partnerských neúspěchů často řeší takový člověk své frustrace alkoholem.
liena
liena | 15.8.2013 20:27
Nemáš za čo ďakovať...pomáha to aj mne, keď niečo napíšem - si to ešte viac ujasním niekedy ;)


no ešte jeden paradox mi napadol v tomto kontexte..ako sa všade uvádza že pri takto umiestnenom Saturnovi si človek hľadá skôr starších partnerov - aj ty to potvrdzuješ, že si v ňom videla skôr otca...tak u mňa je to presne naopak...vždy ma to tiahlo viac k mladším - manžel je síce len o tri roky mladší,ale vždy som sa skôr ja cítila v roli matky / a zrejme to vnímal aj on a podvedome mu ti asi aj vyhovovalo , lebo matka mu celý život chýbala/...a vlastne aj teraz po rozchode ho mám stále rada takou materskou láskou:)
neznámy
neznámy | 16.8.2013 08:23
Ahoj no u niektorých žien toto neplatí práve naopak hľadajú mladších partnerov, to je paradox že?
neznámy
neznámy | 16.8.2013 10:27
muze to byt u zeny obracena kompenzace chybejici materske lasky

to je ted co me k tomu napadlo -WALL--WALL--WALL--WALL--WALL-
neznámy
neznámy | 16.8.2013 10:29
ta touha po citu muze byt tak mocna, ze prehledne i "drobnejsi nedostatky" jako napriklad to, ze partner vuci nam neni v dospele roli -CONFUSED--CONFUSED--CONFUSED--CONFUSED--CONFUSED-
neznámy
neznámy | 16.8.2013 17:15
tiež mám saturn v 7 dome v rybách a v partnerstve som sa cítila dosť obmädzovaná a cítila som sa ako dieťa , nie ako partner a ked prišla kríza stredného veku, tak som sa chcela veľmi oslobodiť od všetkého obmädzovania, ale akonáhle prestal pôsobiť uran a aj saturn, tak bolo všetko opäť dobré vo vzťahu a ešte aj lepšie ako predtým. Veľa vecí som si aj ja uvedomila, teraz to beriem z iného uhlu pohľadu, prestali mi vadiť niektoré veci, cítim pokoj v duši a myslím si ,že to je to hlavné byť spokojná s tým, čo mám a vážiť si to, pretože partner je mojim zrkadlom a on mi ukazuje na čom mám pracovať a učí ma aby som bojovala za seba....-FLOWER-
neznámy
neznámy | 21.10.2013 10:53
Áno, mám. Žiadna odmena, žiadne na stálo :-) Saturn je o.i. o zodpovednosti. V 7. dome má človek za úlohu naučiť sa zodpovednosti vo vzťahu, resp. voči druhým. Jeho nezodpovednosť sa zrkadlí vo vzťahu s druhými. Druhí sú mi zrkadlom a ich mienku o mne musím brať vážne, lebo práve tam - vo vzťahu k druhím, je moja slabá stránka. Niečo robím vo vzťahu k druhým zle a to zle je že som nezodpovedný, resp. málo zodpovedný. Som tam akokeby hluchý a slepý, je to moje hluché a slepé miesto. Niečo, čo nevnímam. Zato druhí mi to dávajú na vedomie zreteľne. Počúvaj, čo ti hovoria druhí a ber ich vážne. Spätná väzba je cenný zdroj informácií o sebe samom. Saturn v 7. dome je priestor na učenie sa a rast prostredníctvom druhých. Easy :-)
neznámy
neznámy | 21.10.2013 12:10
So Saturnom som si zazila svoje. Aj ked ho nemam v 7. dome v Rakovi. Ano, ak clovek prejde skuskami, pochopi ich a nieco sa z toho nauci, caka ho odmena a Saturn odmenuje bohato, presne na zaklade toho, ze jeho skusky su tvrde. Obmedzenia trvaju nejaky cas, kym clovek nepochopi. Pomaha pokora a laska, vtedy clovek dochadza k pochopeniu, branenie sa, hnev a podobne situacie velmi zhorsuju, aj psychicky a zdravotny stav. V 7. dome v Rakovi ma myslim clovek pochopit svoje obmedzenia vo vztahoch a tiez citove obmedzenia. To comu vo vztahoch sam brani, comu brani rozvinut a prejavit sam v sebe, v oblasti partnerskych vztahov (7. dom) a citov (Rak). Treba ist vo vztahoch viac do hlbky, hlavne citovej. Saturn cloveka v podstate tresta a obmedzuje za to, co nechce rozvijat sam v sebe, ale caka to zvonka, od partnera. Drzim palce.-HEART--FLOWER-
martinbd
martinbd | 21.10.2013 12:12
Ahoj, ja mám Saturna v siedmom dome vo Váhach. Saturn, princíp hĺbky a obmedzenia je v dome partnerských vzťahov.
To znamená podľa mňa to, že potrebujem hlboký, vážny a pevný vzťah a ak nie, tak potom som radšej sám, pretože v plytkom vzťahu by som sa sám aj tak cítil. A aj to, že vo vzťahoch som dosť konzervatívny, ako napríklad to, že uznávam jeden vzťah na celý život, vernosť, sex až po svadbe a podobne. Saturn tiež znamená prekážky a to buď moje vlastné alebo z vonku. Osudovo si vyberám ženy, ktoré ma buď nechcú, alebo ten vzťah nie je možný, alebo keď ma už chcú tak ich nechcem zasa ja, pretože som zásadový (zasa Saturn). Táto pozícia sa spája aj s vekovým rozdielom medzi partnermi. Môžem to potvrdiť že to funguje, ale čo je zasa istý druh obmedzenia, prekážky. Zmysel toho obmedzenia vidím v tom, že ma to učí chápať vzťahy hlbšie, je to ako očistec počas života, učiť sa odpútať od pozemského šťastia. Ja si nemôžem dovoliť striedať partnerov ako ľudia s Mesiacom v siedmom dome, pretože každý vzťah prežívam do hĺbky a každý rozchod by som spracovával dlho. Kedysi som kvôli tomuto postaveniu trpel, ale teraz za to ďakujem, že som nemusel prechádzať ťažkými skúsenosťami ľudí okolo mňa, zo vzťahu do vzťahu, márne hľadajúcich šťastie ...
jana799
jana799 | 21.10.2013 21:25
I já mám Saturn v 7.domě, ale v Panně.

U mě se tedy citovou neschopoností se otevřít neprojevuje. Myslím, že jsem citová dost a citovou blízkost potřebuji. Ale projevuje se u mě jako zeď mezi mnou a okolím. Neumím snadno navazovat vztahy, bojím se odmítnutí, neumím komunikovat o ničem, což je mnohdy pro navázání vůbec nějakých vztahů pro začátek potřeba. Neumím stále dokola mluvit o tomtéž a tak si přijdu dost izolovaně.

A pravda je, že i ve vztahu se cítím často sama.

Ale řekla bych, že u nás toho Saturna reprezentuji já (asi, že jsem Kozoroh), můj partner je tím nezodpovědnějším (Vodánář - pardon Vodnáři -BYE-) a jak tu už někdo napsal, asi jde spíš o případ vztah matka dítě, než žena muž. Mnohdy si připadám ve vztahu jako jeho matka (péče, smíš, nesmíš..) a zároveň v něm od začátku hledám otce (toho, kdo se postará). Asi proto, že jsem otce neměla (umřel, když jsem byla malinká).

Ale je pravda, že tím, že jsme přijali (oba) zodpovědnost ve vztahu (svatba, dítě, rekonstrukce), on se učí být více tím mužem a já rozevírám svou přísnou náruč.. Řekla bych, že právě procházíme tím přerodem..

Ale co mi trochu vrtá hlavou, je, že mě se jeví můj sedmý dům zároveň spíš jako 4. dům (dům dětství, domova). V 7. domě mám toho zmiňovaného Saturna a ještě Pluta ve Vahách.
A moje dětství: smrt otce, nefunkční matka, nepříjemné citově chladné prostředí, nátlaky ze strany starších sourozenců, hádky.
Můj 4. dům je přitom v Blížencích, prázdný a vládce Merkur v Kozorohu (pravda), ale bez poškození (pouze sextily od ASC a Merkura).
martinbd
martinbd » jana799 | 22.10.2013 09:57
K tej rodine: ešte by stálo za to preskúmať postavenie Mesiaca a aspekty na neho. prípadne aj Slnka a vládcu X. domu ...
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...