mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

Saturn - učiteľ

neznámy
neznámy | 13.8.2013 22:25
Ahojte, máte niekto skúsenosť so Saturnom v 7.dome? / v Rakovi / je možné , že ak človek prejde určitými skúškami a pochopí ich , bude mu dopriata odmena..? alebo jeho obmedzenia / nielen v 7.dome../ platia na stálo...ako k tomu pristupovať? dakujem :-)
neznámy
neznámy | 13.8.2013 23:02
síce nie v rakovi, ale mám ho tam. poznám viacerých, čo ho tam majú...
vraj majitelia takéhoto umiestnenia saturna majú nevydarené manželstvá a problémy vo vzťahoch, pretože nemajú danosť byť vnímavý voči potrebám iných, čo neznamená, že ich tomu druhému naplniť netúžia, oni to proste len sami od seba nevidia...
podľa heindla mám manžela, ktorý používa často slovo nesmieš....
saturn je proste exorcista - kontrolor - preskúšavač a siedmy dom je dom vzťahov..., ak nie si tým, kto preskúšava vo vzťahu, tak potom budeš preskúšavaná, alebo vzájomne, asi tam ide o to, prejsť si touto témou, je jedno z ktorej strany, najlepšie z obidvoch, aby bolo téma pochopená :D
čo sa týka mojich známych so saturnom v siedmom dome, myslím, že skutočne majú znížený prach ohľaduplnosti voči iným osobám, ale dôvody sú u každého zrejme iné a ich dôvody nepoznám. možno ich zamestnáva vlastný postoj k sebe samému a nestíhajú vnímať ostatných, ako je to aj u mňa...
toto bola spleť počutého a vlastných úvah,heh, takže ma neber vážne :D
ale fajn téma, díky
neznámy
neznámy | 14.8.2013 00:18
Pri tomto postavení sa vraj vyskytujú všetky formy vzájomného ubližovania a odmietania.. No Saturn v rohovom dome znamená, že udalosti a a priame kontakty s druhými ľuďmi majú istý význam v procese sebapoznania.
V 7.dome sa to prejavuje tým, že partner je buď príčinou utrpenia, alebo je katalyzátorom vzájomnej premeny.
Ide tu o to, že človek sa cíti vo vzťahu osamelo, no často z dôvodu toho, že sa sám bojí partnerovi citovo odovzdať/otvoriť. Obáva sa, že mu hrozí samota, ale takisto sa obáva, že mu partner ublíži a preto sa rozhodne tieto pohnútky spojiť a vytvorí taký vzťah, kde sa nebude až tak citovo angažovať.
A riešenie by malo byť také, že človek by sa mal snažiť pochopiť hlbší význam vzťahu, v čom spočíva skutočný vzťah dvoch ľudí, z ktorých každý má svoj vlastný život a môže sa slobodne rozhodovať.
Ten, kto má toto postavenie, sa starostlivo vyhýba situáciám závislosti a a zraniteľnosti, no neuvedomuje si, že vo vzťahu je potrebné spojiť sa vo všetkých rovinách (nie len po telesnej materiálnej napr.)..
Ide tu o snahu vyhnúť sa skutočnému vzťahu vo všetkých oblastiach, ktoré by mali dvaja ľudia "spojiť"...
Niekedy si taký človek aj zámerne, prípadne podvedome vyberá rôznych "podivných" partnerov...
:)
neznámy
neznámy | 14.8.2013 10:31
-FLOWER--COFFEE--COFFEE--COFFEE--COFFEE--COFFEE--COFFEE--COFFEE--COFFEE--COFFEE--COFFEE- nadherne
neznámy
neznámy | 14.8.2013 10:50
Saturn zaujíma aj mňa, keďže očakávam jeho návrat :) Ja ho mám v Škorpiónovi v 8.dome v konjunkcii s Venušou (tá je tiež v 8.dome, vládne môjmu 2.domu).. Čo som sa ja dočítala, tak by som mala mať nejaké problémy alebo výzvy ohľadom dedičstva, zdieľaných financií, sexuality a otázky smrti.. Je pravda že sa bojím smrti, a dosť často ma napadnú myšlienky čo bude po ˝tom˝.. :)
neznámy
neznámy | 14.8.2013 10:58
jujky :) taky tam mam skorpiona a na to "odchazeni" se strasne tesim.. doufam ze to pude probihat pokojne a ne pri nejakem urazu -ROLL- je to morbidni ja vim, ale pokud z neceho opravdu v zivote strach nemam, tak je to smrt, to uz me vic desi porod :D
neznámy
neznámy | 14.8.2013 11:02
"Ide tu o to, že človek sa cíti vo vzťahu osamelo, no často z dôvodu toho, že sa sám bojí partnerovi citovo odovzdať/otvoriť. Obáva sa, že mu hrozí samota, ale takisto sa obáva, že mu partner ublíži a preto sa rozhodne tieto pohnútky spojiť a vytvorí taký vzťah, kde sa nebude až tak citovo angažovať."

muj pritel je vodnar a prijde mi ze toto ma hodne spolecneho s charakteristikou citoveho zivota vodnaru -SAD- nechce se ani rozejit ani se citove otevrit -CONFUSED--CONFUSED--CONFUSED--CONFUSED--CONFUSED- kdyby nemel ascendent v raku a venusi v rybach, davno bych to uz asi vzdala -SAD- ale kdyz vidim jak je citlivy pod tou slupkou, tak nemuzu -SADLEY--SADLEY--SADLEY--SADLEY--SADLEY-
neznámy
neznámy | 14.8.2013 11:15
Já bych to,co píšeš spojil s Tvým příspěvkem o strachu - dohromady by to dalo ucelenější obraz :).
Kdo si svůj strach vezme sebou do vztahu (a to musí nastat,když ho nemá vyřešený), zadělává si právě na situace,které popisuješ.Bez vyřešení tohoto se k hlubšímu významu vztahu těžko dostat ;),si myslím-ZZZZ- - vztah tvoří dva lidé nějaké "kvality" a když ta se změní,automaticky se tím změní i kvalita vztahu. V praxi to znamená krok blíž k sobě nebo taky od sebe...
liena
liena | 14.8.2013 11:17
Ďakujem ti veľmi za túto tému-FLOWER-

mám to presne tak - Saturn v 7.dome, v Rakovi a dokonca retrográdny...a celý život nerobím nič iné,len riešim vzťahy - teda,aby som bola presná - seba cez vzťahy:)
..je mi jasné už dlhšiu dobu, že práve vzťahy sú tou kľúčovou oblasťou, ktorá ma môže asi najviac posunúť v mojom vývoji - duchovnom, citovom a tak celkovo asi...a uvedomila som si aj fakt - bohužiaľ - že pri tom svojom "dozrievaní" a večnom rýpaní sa v sebe,niekedy zabúdam na partnera - na jeho pocity,potreby...a čo je iróniou, začiatkom roku som ukončila 14 ročný vzťah, kde bol partner tak ťažký introvert, že žiadne city,pocity,potreby ani neprejavoval...nemal potrebu alebo to nevie..takže to tú moju neschopnosť ešte akoby "upevňovalo"-NOOO-
..bolo tam strašne veľa "premlčaných" tém,hlavne z jeho strany..nikdy sa o ničom nechcel rozprávať, odmietal akýkoľvek môj pokus o komunikáciu,zblíženie,riešenie problémov a to ma nútilo k tomu,že som si na všetko musela prísť sama- čo je na jednej strane možno dobre...no žiaľ, viedlo to aj k vzájomnému odcudzeniu postupne...vlastne počas celého trvania vzťahu som mala ten pocit osamelosti,čo tu už niekto spomínal...vždy som mala pocit,že nežijeme spolu,len vedľa seba...no som si vedomá aj svojho výrazného podielu na celom tomto "procese"...už ho neobviňujem - čo som na začiatku často robila...lebo viem,že som si nejakým spôsobom takého partnera k sebe pritiahla - niečo hlboko vo mne, čo nebolo spracované...bol naozaj mojím verným zrkadlom, mojím najprísnejším učiteľom,aby som sa naučila niečo podstatné...obaja sme sa mali niečo naučiť..a už mám vďaka tomu vzťahu v mnohých veciach jasno...no čo ma trošku mrzí,stále mi nie je jasné, ako to všetko vníma teraz už expartner...čo cíti, čo sa v ňom odohráva,ako sa s tým vyrovnáva...ako vždy,ani teraz sa mi nedarí to z neho dostať - navonok vyzerá v pohode a hovorí,že je s touto situáciou zmierený...rozišli sme sa totiž v dobrom,bez scén a hádok, bez výčitiek a vzájomného obviňovania..jednoducho bol náš vzťah už dlhšiu dobu prázdny a obaja sme sa zhodli na tom, že každý z nás má právo na "naplnený" vzťah...tak si dávame šancu a skutočne jeden druhému prajeme len to najlepšie.

Beriem to tak, že sme si odovzdali, čo sme si odovzdať mali,každý sme sa niečo naučili...táto lekcia sa skončila...čo bude ďalej, uvidíme..niečo sa možno rysuje - ale to je už ďalší príbeh :)
liena
liena | 14.8.2013 11:28
Niekedy si taký človek aj zámerne, prípadne podvedome vyberá rôznych "podivných" partnerov...


..presne -THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 14.8.2013 11:30
Ono to s tym navratom nie je take jednoznacne, pri konjunkcii stopercentne vzdy nieco konci ale zaroven vzdy nieco nove zacina. Tak daj pozor aby to hlavne dobre skoncilo, ale este lepsie zacalo, nieze budes plakat pri nasledujucich kvadraturach a opozicii ako ja...
neznámy
neznámy | 14.8.2013 11:52
Začínam sa báť -WINKIE- myslís ze po navrate Saturna, ma mozu cakat nejake brutalne opozicie a kvadratury? Uvidime, nebudem to nejak riesit a moc sa v tom hrabať, čo príde to príde, ale jedným okom to budem trošku sledovať :)
neznámy
neznámy | 14.8.2013 11:58
Jaj preboha, nechcel som ta vystrasit. Nerob paniku. Len ti pisem, ze ako to je. Ja som mal prvu kvadraturu brutalnu, ale to je velmi individualne co sledujem. No zmenil som smer o 180 stupnov, co ine mi ostavalo ved. Tak v 2016om cakam opoziciu, vyvrcholenie cyklu Saturn - Saturn, tak som zvedavy ci som spravil dobre pri kvadrature. Ale konal som podla zdraveho sedliackeho rozumu a v podstate aj podla srdca...tak neviem, tiez mam vselijake pocity ked na to myslim :) Moj saturn ma oci a usi vsade :) velmi sa s nim lavirovat neda :)
neznámy
neznámy | 14.8.2013 12:32
Moc mi nie je jasne,kto komu nevyjadruje city-
ten,co ma Saturna v 7.dome alebo jeho partner?

Alebo je to obojstranne?
Skor manzelstvo z rozumu?


Tak by ma zaujimalo,ako to riesit,co by navrhovali astrologovia?
Dakujem
neznámy
neznámy | 14.8.2013 14:15
Ahoj Saturn mám v 7. dome /vodnár/ a viem co spôsobuje, aj z mojej strany ako sa chovám k iným, ale musím povedať , ze toto si už od istej doby stále snažím kontrolovať ale postoj tých druhých ku mne aj keď sa hovorí že čo vysielaš to priťahuješ ,alebo ti príde do života moc mi toto tvrdenie zatiaľ nesedí. Alebo iná varianta že nevysielam ešte dobre aj tak sa dá.....
No to že ma Saturn učí tak to je pravda, aj keď to boli niekedy galeje nevadí aj z toho sa dá veľa naučiť, hoc to veľmi bolí..:)
neznámy
neznámy | 14.8.2013 14:25
Bolo by ideálne, keby si partneri rozumeli úplne vo všetkom, po mentálnej, fyzickej aj emocionálnej stránke.
No bohužiaľ to tak vo väčšine prípadov nie je, takže alfou a omegou každého vzťahu je KOMUNIKÁCIA a chuť riešiť vzájomné problémy.. Nájsť vysvetlenie, nájsť dôvod a nájsť spôsob a cestu, ako z toho von. Chce to more nefalšovanej úprimnosti, schopnosť počúvať/hovoriť, klásť správne otázky atď.
Pokiaľ niekto nie je ochotný ani jedno, ani druhé, tak je to ťažké, dokonca by som povedala, že je až nemožné, spokojne fungovať v takomto vzťahu. Vždy tam bude prítomné potláčanie a frustrácia.

V tomto prípade to platí u všetkých slnečných znamení.. -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 14.8.2013 14:40
Tak pod tohle se můžu podepsat -YES--THUMBSUP-

KOMUNIKACE je ZÁKLAD, bez toho vést spokojený vztah (v mých očích) z velkou pravděpodobností nejde.
neznámy
neznámy | 14.8.2013 14:44
ano to je pravda, bez komunikace neni vztah-NOSMILE-
Dogi
Dogi | 14.8.2013 15:24
Poznám veľmi dobre človeka so saturnom v siedmom dome a v levovi. Všetky svoje vzťahy v živote bral zodpovedne ale je pravda, že určitými skúškami musel prejsť, vrátane jedného nevydareného manželstva. Ale nikdy nemal problém opätovne nadviazať vzťah ani po sklamaní. Skôr ho to naučilo komunikovať vo vzťahu a doviedlo ho to k určitým zmenám a poznaniu, čo potrebuje a chce.
Dnes by som ho charakterizovala ako zodpovedného človeka, ktorý potrebuje pre rovnováhu vo svojom živote mať partnera a je ochotný urobiť veľa pre to, aby mal fungujúci a harmonický vzťah.
Ale na to majú určite vplyv aj iné veci...napr Venuša, ktorú ma postavenú veľmi pekne :-)
Dogi
Dogi | 14.8.2013 15:26
Ariela, aby som to doplnila, myslím si, že Saturn v 7.dome vyžaduje od človeka zodpovedný prístup ku vzťahu...
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...