mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Problémy naznačené v synastrii

neznámy
neznámy | 4.10.2014 13:08
Zdravím, chcela by som sa dozvedieť, ktoré aspekty v synastriách považujete za najnepríjemnejšie a najproblémovejšie. Zaujímali by ma vaše osobné, autentické skúsenosti, aspoň v hrubých rysoch. Ďakujem :).

U mňa je to asi takto: Vo viacerých literárnych zdrojoch sa uvádza, že jeden z najhorších aspektov v synastrii je Mars v konj. so Saturnom partnera.
Mám s tým bohužiaľ osobnú skúsenosť a môžem potvrdiť, že nič horšie som nezažila. -NOSMILE- (konkrétne - partnerov Saturn bol na mojom Marse v Škorpiónovi). V skratke by som to zhrnula ako frustračný boj na život a na smrť.

Zaujímavé bolo tiež moje Pluto v konj. na partnerovu Venušu v Škorpiónovi. Hlavne zo začiatku to bol veľmi až veeeľmi príjemné -PUH-.. Potom som začala vnímať, čo dokáže urobiť Pluto s Venušou v konjunkcii.. a ani som to nechcela (Pluto pôsobí nevedome) a dotyčný sa zvieral v nervných záchvatoch žiarlivosti, beznádeje a trápenia (bezdôvodne), chudol a chradol, proste hrozné... Všetko si namýšľal sám... Jeho Venuša v škorpíku sama proti sebe obrátila jed..., neustále utrpenie, ktoré nemalo dôvod. Vôbec netuším, akú rolu v tom mohlo zohrávať to moje Pluto, lebo som si ničoho nie vedomá. Ale presne takto nejako to opisuje aj M. Jehle.

S Uránom mám jednu nepríjemnú skúsenosť a to Urán partnera v napätí na moju Lunu. Prejavovalo sa to ako moja neustála nervozita z toho človeka, stále akoby ma "rušil", už len tým že existuje, bola som pri ňom v napätí, ako keď čakáte na vyšetrenie u doktora. Nedalo sa to ničím odstrániť, ani sa toho zbaviť. Teda presnejšie - ja som to nezvládla a musela som z toho vycúvať. Jediný aspekt v synastrii, ktorý toto mohol naznačovať, bol len tento...
neznámy
neznámy | 4.10.2014 13:24
takto z hlavy: mám problém s ľuďmi, ktorí mi neharmonicky aspektujú mars alebo slnko, s niektorými to mám vzájomne. pluto na mars - neustály boj a kvadratúra slnka na moju venušu. ani keby sa rozkrojil, nevyhovie mojim potrebám. mars opozícia mars. vo vedľajšej diskusii si to trefne opísala a bezprezdivkový to doladil! a ja s tým môžem len súhlasiť. tá kvadratúra slnko venuša to len umocnila.
neznámy
neznámy | 4.10.2014 13:35
Zatiaľ som mala iba jeden problém so vzájomnou synastriou, týkal sa mňa a kolegyne.
Bola tam kvadratúra slnka na slnko.
neznámy
neznámy | 4.10.2014 14:12
Neboli v tom zainteresované žiadne transsaturny na osobné planéty?
martinbd
martinbd | 4.10.2014 14:42
Ahoj, ja mám Mesiac kvadratúra Urán s celou generáciou, mám to aj v natálnom. Takže preto ma znervózňujú ľudia? :).
Pluto konjukcia som mal s partnerkou. Podľa mňa, dosť ťažko zvládnuteľný aspekt.
Problematické je spojenie Mesiac/Mars, hlavne pre toho, kto má Mesiac. Ten môže byť veľmi ľahko zraňovaný tým Marsom. Ale napríklad sa mi to podarilo s jednou osobou vydiskutovať, čo má Mars na mojom Mesiaci a potom to už bolo v pohode, ale nebol to partnerský vzťah, takže to je o inom.
neznámy
neznámy » martinbd | 4.10.2014 14:45
Uff, tak áno, možno preto ťa znervózňujú ľudia -BIGEYE-.. To ma teraz trochu zarazilo; vôbec som si neuvedomila, že to niekto môže mať fakt s celou paletou osôb...
neznámy
neznámy | 4.10.2014 17:26
A keď tak na to pozerám, tak veru áno. Hlavne saturnské.
Saturn konjunkcia mars, Saturn kvadratura slnko, saturn kvadratura merkur, mars kvadratura uran, mars konjunkcia neptun.
Celý čas, čo sme pracovali spolu, som sa cítila v neustálom strese a napätí.
Bolo to niekoľko rokov. Dnes by som už nemala odvahu znovu do toho ísť.
neznámy
neznámy | 4.10.2014 17:30
Saturn konjunkcia mars.... Fuj, to je práve to, o čom vyššie píšem... Fakt to najhoršie, čo som kedy vo vzťahu zažila.
A teraz aspoň vidím, že to cítiť nie len v partnerskom, ale aj v kolegiálnom vzťahu, bez ohľadu na pohlavie. -NOSMILE-

Ten Saturn bol jej alebo tvoj?
martinbd
martinbd | 4.10.2014 17:34
A najlepšie sú podľa teba ktoré (aspekty)?
neznámy
neznámy » martinbd | 4.10.2014 17:44
To záleží od toho, v čom si chceš s tým druhým rozumieť a čo považuješ vo vzťahu za najdôležitejšie... Podľa toho vnímaš aj aspekty ako najlepšie - podľa svojich priorít...

Ja mám rada napr. moja Luna v konj. s niekoho Jupiterom alebo Slnkom, takisto je super Mars trigon Venuša.. je toho veľa, čo mi je príjemné... :)

Na čo by som si dávala pozor (aj v harmonických aj napäťových spojeniach a konjunkciách), sú Saturn a transsaturny.).. - ale to platí pre mňa.. hovorím, pre každého je príjemné niečo iné...
martinbd
martinbd | 4.10.2014 17:44
Ináč, Saturn konjukcia Mars vo Váhach mám s jednou dievčinou, kamarátkou, s ktorou som toho veľa zažil, cestovali sme spolu a rozumieme si. Neviem či ona pri mne trpí :). Ale keby to bolo také zlé, tak sa asi so mnou už nestretáva. Ale možno to tam vyvažuje jej Jupiter, ktorý je v konjukcii s jej Marsom a teda aj s mojím Saturnom. Ani si nie som celkom istý, ako sa to prejavuje. Možno ju trochu krotím :). Ale mám dojem, že človek, ktorý má Saturna a vyššie si ten aspekt nemusí uvedomovať, skôr ten čo má vnútorné planéty v aspekte.
martinbd
martinbd | 4.10.2014 17:49
Tak u mňa je dominanta horoskopu Merkúr (konečný dispozitor, vo svojom znamení a dome) a teda, mám veľmi rád, ak mám Merkúra v harmonickom spojení s Merkúrom daného človeka. Alebo Merkúra so svetlami harmonicky. A teda nepríjemné sú pre mňa kvadratúry Merkúr Merkúr, hoci celkovo to nie je asi až taký strašný aspekt a aj tie kvadratúry majú niečo do seba. Ten človek hovorí veci z iného uhla a to môže byť obohacujúce.
neznámy
neznámy » martinbd | 4.10.2014 17:52
No neveril by si, ale poznám chlapíka, čo má trigon merkúra s mojim merkúrom, ale nemám si s ním absolutne čo povedať. Je to rodený uspávač hadov a nebaví ma ani jediná jeho téma -BIGEYE-.
Možno to bude tým, že má Merkúr retro a poriadne poškodený, neviem; ale bola som ozaj šokovaná, že v tomto prípade astrológia trafila úplne vedľa. -PUH-

Zabudla som dodať, že ten trigon sa môže prejavovať tým, že máme spoločný humor a sú nám smiešne rovnaké veci.. Ale inak fakt nič :).
martinbd
martinbd | 4.10.2014 18:08
Ja by som k tomu ešte dodal, že si rozumiem s ľuďmi, čo majú nejaký aspekt Saturna na Merkúr, môže byť aj kvadratúra, alebo majú Saturna v 3. dome. Mám rád hlbšie témy, takže asi preto a sám mám v radixe Saturn trigon Merkúr.
neznámy
neznámy » martinbd | 4.10.2014 20:19
Tak možno by sa k tebe hodil ako doplnok niekto, kto bude mať napr. Jupiter trigon Merkúr... Ja som si všimla, že si dobre rozumiem s ľuďmi, čo majú v radixe podobný aspekt, ako ja, ale s komplementárnou planétou (ako je k saturnu jupiter).. Dokáže to obohatiť myslenie (ak sa bavíme teda o merkúre)...
martinbd
martinbd | 4.10.2014 20:28
No na mňa sú trošku ukecaný, ale hej, určite to môže obohatiť.
Čo si myslíš o Mars kvadratúra Slnko v synastrii?
Mne sa zdá že v priateľstom vzťahu sa to celkom dá zvládať, ako také podpichovanie, v partnerskom netuším
neznámy
neznámy » martinbd | 4.10.2014 20:34
Myslím, že hodne záleží od toho, v akom znamení ten Mars a to Slnko sú... môže to byť aj podnecujúce, ale aj nepríjemné.
Pokiaľ slnko vnímame ako nášho vnútorného kráľa, a nejaký bojovník mars do neho stále rýpe, alebo ho do niečoho núti a pobáda, tak to moc príjemné byť nemusí...
Ale tiež si myslím, že v kamarátskom vzťahu to nemusí byť problém.. podpichovanie mi príde väčšinou vtipné :)...
martinbd
martinbd | 4.10.2014 20:46
Tak ja to mám s kamarátkou, tak do nej občas kamarátsky drgnem:). Aj sme sa trošku bili, ale len tak so srandy :). No ale s jedným som to mal že moje Slnko, jeho Mars, tam to už také príjemné nebolo, asi medzi mužmi sa to vie vyostriť.
neznámy
neznámy » martinbd | 4.10.2014 20:52
Môže byť, lebo sú to mužské energie... Jeden je kráľ, druhý bojovník, takže to tam môže vrieť... -BIGEYE-
Ale aj vo vzťahu muž/žena, pokiaľ má žena v sebe silnejšiu mužskú energiu...
martinbd
martinbd | 4.10.2014 22:59
Hej a ešte je zaujímavý aspekt Pluto Slnko. To Slnko sa môže cítiť pod tlakom. A ešte je podľa mňa dôležité skúmať aspekty na ASC. Napríklad od Pluta, to môže mať silný vplyv na toho s ASC.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...