mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Problémy naznačené v synastrii

neznámy
neznámy | 6.10.2014 15:46
:)-HEART--FLOWER- Ano je třeba být na to dva.....ale myslím si, že i když se změní jeden a nastaví se ve vztahu zrcadlo....., a pokud jsou v synatrii "vyrovnávací" aspekty tak si myslím, že je dobře našlápnuto, aby se vztah vyvíjel pozitivním směrem....
neznámy
neznámy | 6.10.2014 16:24
Tak samozřejmě, že v dobrém vztahu jsou aspekty jak dobré, tak špatné a jak píšeš - to zrcadlo je občas dobré nastavit:D
Navíc, já si myslím, že v takovém vztahu, kde na sobě oba partneři pracují, vyvíjí se a učí se od sebe navzájem, se dá vydržet dloouho.:)
neznámy
neznámy | 6.10.2014 17:54
Zajímalo by mne jak jsi vnímala v synatrii aspekt uran kvadrát nebo opozici na mars.
neznámy
neznámy | 6.10.2014 17:54
Zajímalo by mne jak jsi vnímala v synatrii aspekt uran kvadrát nebo opozici na mars.
neznámy
neznámy | 7.10.2014 08:24
No tak já musím říct, že úplně nejhorší aspekt co jsem kdy v synastrii zažila je kvadratura jeho Saturn na můj Uran, tomu se nevyrovná (z mého pohledu prožívání) ani kvadrát Saturna na Mars a Venuši. Plus tam byla ještě oboustranná kvadratura Saturn-Jupiter. Cítila jsem se strašně bloknutá, jakýkoliv pokus o projev lásky, citu nebo emocí byl odsouzen a po zásluze potrestán :D
A vůbec jak se dívám, vztahy které ve mě zanechaly hlubokou ránu, která se dlouho hojila vždycky měly ve hře Saturna a Urana. Další například opět jeho Saturn kvadrát na můj Jupiter/Uran.
neznámy
neznámy | 7.10.2014 12:44
Ahoj, no tak pozrela som sa na množstvo synastrií, kt. som mala s bývalými priateľmi, s kt. vzťahy nakoniec krachli a z negatívnych aspektov sa mi tam najčastejšie opakovali tieto vzájomné aspekty:

- Saturn kvadratura Venuša (ja som ten Saturn a partner Venuša, chlad, nedostatok citu, neschopnosť prejaviť skutočné vnútorné pocity voči tomu druhému, vnútorné bloky a obmedzenia)

- Pluto konjukcia Mesiac (ja som ten Mesiac a Pluto partner, tento aspekt mám aj v natíve a v synastriách s celou generáciou zväčša, prejavuje sa to potláčaním emócií, podvedomou a skrytou manipuláciou, bojom o ovládnutie toho druhého, obavy, pričom s tým citlivým Mesiacom vo Váhach som dosť vnútorne trpela a potláčala svoje skutočné city)

- Pluto konjunkcia Mars (veľmi silná a problematická interakcia, boj o moc vo vzťahu, vynesie všetko skryté a špinavé napovrch, človek sa potom nestačí čudovať, podvedomý tlak)

- Slnko opozícia Mesiac (charakterizovala by som tento aspekt ako vzájomný rozpor základných osobnostných energií, kt. vyžaduje snahu a úsilie oboch partnerov na sebe pracovať a učiť sa skrz toho druhého. Dá sa zvládnuť, avšak chce to veľkú prácu na sebe a hlavne chcenie a snahu učiť sa. Myslím, že tento aspekt má veľký potenciál v rámci partnerského vzťahu, je však dosť ťažké ho zvládnuť, mne sa to doposiaľ nepodarilo).

Neviem či som vystihla všetko podstatné, keďže nezáleží len na týchto pár aspektoch v synastrii, tieto sa mi však zdali najviac problematické v mojich dlhších vzťahoch. Okrem toho si myslím, že problematické ani tak nie sú tie vzájomné aspekty vo vzťahu s partnerom, ale skôr moje natívne usporiadanie prvkov horoskopu, hlavný problém vidím v mojom 7. dome a Venuši v Škorpiónovi, kt. neznesie dlho kľud vo vzťahu a indikuje k rozvýreniu vášní za každú cenu.
neznámy
neznámy | 7.10.2014 13:04
Presne tak - ak je medzi partnermi aspekt Slnko opozícia Mesiac, tak tam sú rozpory v najzákladnejších osobnostných energiách a to už ťažko napravia aj iné dobré aspekty. To je niečo ako zlý základ.
A naopak ak majú partneri Slnko konjukcia Mesiac, tak tí si rozumejú veľmi dobre, potrebujú sa (môže to byť aj dieťa a rodič), u nás to má manžel a syn, tiež to mala sesternica s mamou a vlastne celý život sa potrebovali a najlepšie si rozumeli, aj keď sa pridružia aj iné horšie aspekty.
adelaida
adelaida | 7.10.2014 13:14
Co se týká Saturnu a Uranu, můžu potvrdit z vlastní zkušenosti. Ne kvadrát, ale opozice. Jeho Saturn v konjunkci s Lunou v opozici na můj Uran. Něco jako nenasytná černá díra v podobě jeho konj. Saturnu s Lunou, vyžadující neustálý jednostranný proud požadavků pozornosti a citu, bez zpětné vazby, což mu můj Uran nemůže, nechce a hlavně neumí dát. Ta nenasytnost zřejmě pramenila z dětství ze vztahu s chladnou matkou. Pokud jsem byla nemocná, nebo mě něco bolelo, tak ať mi bylo cokoliv, reakce byla taková, že on na tom byl vždycky hůř a všechno ho bolelo vždycky víc...ať mi bylo co mi bylo i kdyby to měla být bolestivá menstruace:D
neznámy
neznámy | 7.10.2014 13:25
No těpic! -ROLL- A jak je to, pokud mám v synastrii aspekt moje Slunko v opozici na jeho Lunu, ovšem tento muž má sám v radixu Slunko opozice Luna (je ve stejném znamení jako já). Zároveň máme mezi sebou ten aspekt Mars opozice Uran,na který jsem se ptala, jak se projevuje...
Jde o to, že je to MOŽNÁ můj budoucí nadřízený :D, tak už z toho mám vítr...možná se stresuju zbytečně...-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 7.10.2014 17:17
Iste sa dopredu netreba stresovať, v práci to nie je celkom ako v rodinných a pod. vzťahoch, tam môže zohrať úlohu napr. aj postavenie Merkúra, ak by ste mali dobrý aspekt Slnko-Merkúr, tak to máme my s manželom a ide nám dobre spoločné podnikanie. Aj rovnaké znamenia idú trochu podobným smerom v práci, dvaja Vodnári - tam sa asi bude treba prekonať a trochu aj ustúpiť, prispôsobiť sa.
Ja vždy hľadám dobré aspekty, ktoré tie zlé niekedy aj prekonajú.
Ten aspekt Mars opozícia Urán by mohol dať spoluprácu, skôr takú nevyrovnanú, nepokojnú - ale aj to záleží od ostatných aspektov, ktoré to môžu vylepšiť a môžu pôsobiť silnejšie.
neznámy
neznámy | 7.10.2014 17:17
neznámy
neznámy | 7.10.2014 17:51
Tak dobrého je tam až až....:D, mám obavy, aby se to "nezvrhlo" , protože máme mezi sebou např. Slunko konjunkce Venuše (jeho), Venuše konjunkce ASC (můj), Mars (jeho) konjunkce Venuše (moje):D-LOL-....
Merkura má ve Vodnáři, takže to je s mým Slunkem super...., ale ještě to místo nemám, prý se ještě o mně rozhoduje....-CONFUSED-, tak uvidíme.
neznámy
neznámy | 7.10.2014 18:57
Máme mimo jiné taky aspekt slunce opoz. luna, já jsem ta luna a ta je v blížencích v trinu na uran, myslím, že jsem dost přízpůsobivá a umím se i docela osvobodit a povznést, partner má zase slunce sextil uran, takže asi je to vzájemné.....ale jsme spolu už 19 let a celkem o hodně více, tak si myslím, že se dá tento aspekt i zvládnout.....samozřejmě záleží i na jiných aspektech, je pravda, že spíše u nás převládají ty lepší aspekty..... např. slunce trigon venuše, jupiter konj. venuše, merkur trigon merkur......

Je zajímavé, že na najdi se právě slunce opoz. luna je jako klíčové spojení ve vztahu.....-SAD-
neznámy
neznámy | 7.10.2014 19:05
Souhlasím s Tebou s těmi 7 domy a taky s tou venuší ve štíru...... má ji partner a vím o čem je řeč.....-ROLL-;)
neznámy
neznámy | 7.10.2014 22:47
Mohla bys prosím popsat, jak prožíváš s manželem saturn kvadrát AC. Tenhle aspekt nenávidím, máme ho totiž taky-NOSMILE- já jsem saturn-NOSMILE-. Větší opruz neznám. Kam se hrabou kvadráty od Pluta, ty aspoň můžou být někdy zajímavé.


Ještě jeden dost hrozný saturnský aspekt je Saturn kvadrát Luna. Tady jsem pro změnu v roli Luny. Nutí mě to se před druhým jakoby neustále chránit. Cítím, jak chladný a odmítavý je vůči tomu, co je ve mně nejzranitelnější. Pro rybí lunu hotové mučení. Naštěstí to nemám přímo ve vztahu, ale se dvěma dost blízkými lidmi a i to mi dává zabrat.
martinbd
martinbd | 8.10.2014 06:23
čav, ja mám s jedným človekom Mesiac konjukcia Saturn, vnímam to ako ťažobu. Môj Mesiac, jeho Saturn.
neznámy
neznámy | 8.10.2014 13:35
Tak to boli len aspekty, kt. boli pre mňa ťažko zvládnuteľné s mojimi partnermi v synastrii. Ty to môžeš mať inak aspektované samozrejme celé a môžeš to lepšie zvládať ako ja.
Záleží tiež na tom ako má dotyčný partner aspektované dané planéty v jeho radixe a v akom znamení sú. U mňa je problém s tým aspektov Slnko opozícia Luna aj z toho dôvodu, že Luna bola v znamení Raka a daný partner bol značne precitlivený, tiež sa mi to vyskytlo opačne, kedy partner mal Slnko v Baranovi a tvorilo opozíciu na môj Mesiac vo Váhach. Tento aspekt mi nerobí dobre, je tam ten základný rozpor energií aspoň u mňa...Mesiac mám navyše v konj. s Plutom, takže neznesiem akýkoľvek dlhodobý podvedomý tlak a skrytú manipuláciu na mňa, lebo dosť ma to vnútorne vyčerpáva z dlhodobého hľadiska.
neznámy
neznámy | 8.10.2014 19:35
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...