mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Pluto/Venuše - Venuše/Pluto tranzity jakékoliv

neznámy
neznámy | 17.12.2013 21:54
Já myslím, že nejdůležitější je, aby k sobě byl člověk upřímný a přijde mi, že Pluto tě k tomu právě nutí. Za toho tranzitu je možná dobrá příležitost odhalit co tě přitahuje k člověku, který má tendenci s tebou např. manipulovat atd. Já pořád čelím situacím, kdy mně partner hodně ubližuje, aniž by to třeba zamýšlel (má mě rád, vím, že nechce) a vím, že jim budu čelit tak dlouho, dokud nenajdu sama v sobě lék na to bolavé místo, které on pořád otevírá. Tím lékem je asi víc opravdové sebelásky, to budu teprve považovat za skutečné ovoce :) Pluto v 5. i 7. domě asi hodně vyhledává ty extrémní vztahy a člověk může být ovládaný, nebo sám ovládat, to si taky uvědomuju, že nejsem jen to neviňátko, kterému někdo ubližuje.
neznámy
neznámy | 17.12.2013 21:54
Já myslím, že nejdůležitější je, aby k sobě byl člověk upřímný a přijde mi, že Pluto tě k tomu právě nutí. Za toho tranzitu je možná dobrá příležitost odhalit co tě přitahuje k člověku, který má tendenci s tebou např. manipulovat atd. Já pořád čelím situacím, kdy mně partner hodně ubližuje, aniž by to třeba zamýšlel (má mě rád, vím, že nechce) a vím, že jim budu čelit tak dlouho, dokud nenajdu sama v sobě lék na to bolavé místo, které on pořád otevírá. Tím lékem je asi víc opravdové sebelásky, to budu teprve považovat za skutečné ovoce :) Pluto v 5. i 7. domě asi hodně vyhledává ty extrémní vztahy a člověk může být ovládaný, nebo sám ovládat, to si taky uvědomuju, že nejsem jen to neviňátko, kterému někdo ubližuje.
neznámy
neznámy | 17.12.2013 21:55
zase dvakrát-ROLL--ROLL-
neznámy
neznámy | 17.12.2013 22:12
:D-LOL- myslím, že to u mne sedí, já to potřebuji slyšet vícekrát.....;)

Upřímnost......nad tím ted´hodně přemýšlím.......já jsem byla a jsem upřímná a jednám na rovinu to jo...... ano doufám, že tento tranzit mi ukáže cestu co a jak...
Přesně tak, najít v sobě to bolavé místo a uzdravit se.........mít se více ráda.......
Dogi
Dogi | 18.12.2013 12:14
podľa mňa Venuša nie je len o vzťahoch a dosť závisí aj od jej postavenia v natíve. Venuša v mojom ponímatí viac predstavuje to, kde sa cítim dobre, kde môžem uplatniť a rozvinúť svoje estetické vnímanie a city (nemyslím tým teraz len city k inému človeku, k partnerovi a lásku).
Poznám dobre dvoch ľudí, ktorí majú Venušu v 6.dome a mimoriadne veľa prežívajú citovo prácu, pracovné prostredie, tam sú harmonický, milí k ľuďom a veľmi prežívajú ak sú tam problémy, zlé pracovné prostredie a zlé vzťahy na pracovisku). Ale osobné vzťahy je celkom iné...jeden má vyslovene katastrofálne vzťahy so ženami ktoré sa podobajú bojovému polu a ten druhý má dosť studený vzťah so svojou partnerkou a vie na ňu pekne vrčať. U oboch som si všimla, že aspekty na Venušu cítia viac v tej pracovnej oblasti.
A tiež si myslím, že treba brať do úvahy aj vekové obdobie a fázu, v akej sa ten človek nachádza. Určite by som nebrala tranzity na Venušu ako tranzity, ktoré sa automaticky týkajú lásky.
neznámy
neznámy | 26.3.2014 14:33
Ahojte. Chcem sa spýtať máte niekto skúsenosť s týmto tranzitom - Pluto v kvinkunxe s Venušou? Píše sa o ňom, že vo vzťahu prichádza zlom, kedy je potrebné vyložiť karty na stôl a odrezať z neho všetky zhnité korene. Veľmi by mi pomohli Vaše skúsenosti a názory na daný tranzit a ako ste ho znášali, prípadne, čo sa týmto tranzitou u Vás zmenilo... vďaka :)
neznámy
neznámy | 26.3.2014 15:17
Ahoj Tisha :).
Ja viem, že Kvinkunx a Sextil sú dve rozdielne veci, ale s podobným výkladom. Pri Sextile sa tiež píše: Ak sa práve nachádzate v nejakom partnerskom spojení, tak prišiel ten správny čas, aby ste odhalili a potom odrezali všetky jeho zhnité korene. Uvidíte, že partnerský zväzok sa dostane na inú, lepšiu úroveň. Tento vplyv má za následok vrcholy v emocionálnom živote, kde treba vyložiť karty na stôl v záležitosti priateľstva, či partnerstva. Všeobecne táto konštelácia vám môže priniesť nový pohľad na vzťahy, erotiku, estetiku, či hodnoty.
Pri tejto konštelácii sa mi rozpadol dlhoročný vzťah. To bol vzťah, ktorý nemal žiadnu budúcnosť a preto si Pluto spravilo svoju robotu tak, ako si ju zvykne robiť :). A je tiež pravda, že mi to prinieslo nový pohľad na vzťahy.
To je jedna moja skúsenosť.
neznámy
neznámy | 27.3.2014 08:11
Chcem reagovat na tvoje obavy ohladne tranzitu Pluta na MC.
Ja mam uz 2 roky tranzit Pluta v konjukcii na MC a Pluto mi zaroven tranzituje v kvadrate radixovy Mars a Pluto.
1/2 roka mi zaroven tranzitoval Uran v opozicii na radixovy Mars, Pluto a zaroven bol v kvadrate na zmienene tranzitujuce Pluto. Cize islo o taku zlozitejsiu konfiguraciu. Vysledok - vela negativnych reakcii (pudove jednanie mi bolo dovtedy uplne cudzie:D), kedze dovtedy mi cely zivot spala konjukcia Mars a Pluto a tranzitujuci Uran s Plutom ju "zobudili". Celozivotne vnutri potlacovane negativne pocity, hnev, neprejavena priebojnost, atd... sa vyvalili a okolie ma zrazu videlo inak;). Druhy efekt bola odvaha a asertivita, ktoru som tiez dovtedy postradala. O velkom mnozstve energie, ktoru som citila ani nehovorim. Ale vdaka tomu som toho v praci vladala viacej a aj s ludmi som si spravila poriadok. Lebo ludia si k tebe dovolia len co im ty dovolis. Nakoniec som to cele nejak preckala a Uran je uz prec. A prave potom ako Uran odisiel (Pluto stale tranzituje na MC v kvadr.Mars, Pluto) stali sa dve veci v profesnej oblasti, ktore urcite budu mat pozitivny efekt na moju buducnost. Nahle sa mi vyskytli moznosti postupit dalej a je to ozaj dobra prilezitost. Samozrejme, vyzaduje to trochu viac energie a snahy a odhodlania a prave mozno Pluto na MC k tomu mohlo tiez prispiet. Keby som nemala aktivobvanu konjukciu Mars-Pluto v radixe tak by som tu vyzvu nebola schopna prijat. Takze nebat sa toho tranzitu:), zalezi aj na ostatnych veciach v horoskope. Ak si pripravena na mozne vyzvy, ktore ta mozu niekam posunut, tak tranzit bude prospesny-FLOWER-
neznámy
neznámy | 27.3.2014 10:47
Ahoj wizard...dakujem Ti za Tvoj prispevok :), moc si mi pomohla. Inak, myslela som si, ze ten aspekt bude znacit nieco take ako si napisala a Pluto riesi veci radikalne, takze som zvedava co sa bude diat. Netyka sa to mna, ale jedneho pre mna dôleziteho cloveka, tak uvidim, ze co bude... ;)
neznámy
neznámy | 27.3.2014 12:20
S týmto sa tiež dsoť stotožňujem. V natíve mám ako dominantný aspekt neptún (1. dom) venuša (7. dom) (opozíciu), no a venušu mám v aspekte s plutom (trigon 0,25 stupňov, pluto v 10. dome).
U mňa to funguje tak, že kým aspekt neptún-venuša pôsobí tak, že sa v tom druhom zvyknem stratiť, robiť veci, ktoré napĺňjú jeho život, pluto ich väčšinou odkrýva skrze emocionálnu nespokojnosť, ktorá vrcholí odporom. Akúrát som nenašla zatiaľ nejakú cestu, ako tieto princípy využiť, lebo Neptún ma pohltí v prítomnosti druhého a Pluto mi osamote potom prinešie pocit nespokojnosti a tlačí ma emocionálne toho druhého ovládnuť tým, že neustále pripomína, čo všetko pre seba nerobím, čo všetko robím podľa neho a čo všetko mi tak uniká - no a keď tak vlastne rozmýšľam, tak to uniká hlavne kvôli neptúnickému princípu, ktorý si nevymedzí vlastný priestor na seba a vtiahne ma do sveta toho druhého. A niekedy aj do vlastnej fantastickej predstavy o tom, ako by veci mali fungovať a nefungujú. Neptún na asc podmieńuje človeka rozdať sa a stratiť sa v iných - v opozícii s venušou najmä v blízkych a partnerovi, Pluto otvára emocionálnu nespokojnosť, extrémny pocit, že človek nerobí nič pre seba a žije život niekoho iného. Možno ten plutónsky princíp by bolo lepšie využiť na to, aby človek pozbieral vôľu, keď zistí, že je nespokojný a vyhradil si priestor aj cez ten neptúnsky princíp - ktorý automaticky, ke´d vidí, že druhý človek by rád robil niečo iné, nechá sa podmaniť.
Asi tej zdravej sebeckosti by naozaj nebolo na škodu, lebo vrcholnym bodom plutónskeho rozdhonutia je potom zavrhnutie, zničenie vzťahu a obrat o 180 stupňov k sebe, kde potom ten druhý je pre zmenu úplne vytesnený a prestáva existovať.
neznámy
neznámy | 27.3.2014 13:10
Neptún v prvom dome môže znamenať aj to, že si robíš ilúzie sama o seba....

Ale to čo si napísala o plute ma ozaj zaujalo. Prečo myslíš že práve pluto otvára emocionálnu nespokojnosť?
neznámy
neznámy | 27.3.2014 14:15
Tak neptún mám síce v 1. dome, ale v tesnej opozícii na venušu v 7. dome, takže si skôr robím ilúzie o tom, ako by sa mal partner správať vo vzťahu ku mne, hoci sa mu sama podvedome podriaďujem, na druhej strane žijem v tom, že vycíti moje potreby.

Tak preto, lebo Pluto mám v 10. dome a v prepojení s venušou v 7. dome - tam potom pociťujem nenaplnenie v tom, čo cítim, že by som chcela robiť a odkladám kvôli partnerovi, pretože naňho automaticky neptúnsky reagujem.
Napr. posledná skúsenosť: Chcela som ísť do opery na Biele peklo, partnerovi sa príliš nechcelo. Chcel si urobiť volské oko, ani to sa mu veľmi nechcelo. Povedal zo srandy, že ak mu urobím volské oko, tak pôjde so mnou do tej opery. Tak som urobila. Keď sa najedol, tak ležal, som mu pripomínala, že už je veľa hodín, že je treba ísť, ale keď sa nejak nie a nie postaviť, tak som mu povedala, že vidím, že sa mu nechce, tak môžeme ísť aj nabudúce. A potom večer, zas ten istý papučový scénár: televízor, jedlo, relax, lebo on si na svoje veci vymedzí priestor, to čo je jeho záľuba si urobí, či sa mi to páči, alebo nie, mňa odradí už aj grimasa, keď vidm, že sa mu nechce.
Keď mi on hovorí, ako si skladá hudobný nástroj, alebo iné technické veci, tak naňho reagujem, rozprávam sa o tom s ním, keď som ja hovorila o téme, čo ma baví, všimla som si, že ma nepočúva, tak som skončila. A potom samozrejme pocit nepsokojnosti, že veci ktoré sú mojim naplnením v živote sú vo vzťahu podceňované a dominantné je to, čo baví jeho. No a pluto toto vyplavuje na povrch v podobe pocitov nenaplnenia: lebo ho mám v 10. dome a pokiaľ to naplnenie nie je zdielané s partnerom, rezonujú vo mne plutónske pocity: od nespokojnosti, hnevu až po vzdor, odpor a v predošlých vzťahoch bola už aj nenávisť a zúfalstvo.
neznámy
neznámy | 28.3.2014 00:12
to nie je horoskopom. nakopac do rici. nech si volske oko robi sam. a ked nie tak nech je hladny. na biele peklo by som sla sama. druhu cast pekla nech si galan uzije doma na gauci a v hlade. hovori sa tomu vychova vztahom.
neznámy
neznámy | 19.9.2014 14:02
Tak jsem vyštrachala mou starou diskuzi :D
Tentokrát přemýšlím nad tranzitem Pluto trinus Venuše (u mě i trinus Mars, na hrotě téčka). Máte někdo zkušenost? Budu ho tam mít až v únoru, ale cítím ho už teď. Přicházejí ke mě peníze nečekaně, cítím to i vnitřně, je tam jakási silnější vášeň a tak :D
Co tahle konstelace přinesla vám?
neznámy
neznámy | 19.9.2014 21:37
budu mít několik let kvádr od Pluta na Venuši :) ..takže "jupíííí"

Myslím, že to má co dělat se sebehodnotou.. sebeúctou :-) kdo nemá zpracováno, bude zpracovávat.
neznámy
neznámy | 19.9.2014 21:47
Zažila jsem partnersky Pluto opo Venuše :) a bylo to o hledání vlastního teritoria.. takové vzdálení se od druhého (bolestivě nesouce) aby si každý mohl žít i svůj život.. a byla to dobrá čistka. Zjistili jsme, že závislost je nám k ničemu a že to tak musí být.... já bych to nazvala stanovováním hranic. Něco jako: půjdu tam, kam mě pustíš.. a nepůjdu tam, kam mne nepustíš :D Dříve to bylo - mohu vše, můžeš vše.. Ale člověk by měl hlavně být sám šťastný sám za sebe, mít svůj prostor, své prožitky .... aby mohl prožívat hlouběji a otevřeněji vztah s druhým..

takže, bylo to těžší, ale potřebný.. logický vyústění

Ještě upřesním, jednalo se o první léta vztahu..
neznámy
neznámy | 20.9.2014 07:20
Pri kvadráte Pluta na Venušu som spoznala svojho manžela. Zdalo sa mi vtedy, že je stelesnením lásky, na ktorú som dlho čakala. Nuž ale potom v priebehu rokov som zistila, že sme sa dopustili hlbokého omylu, že sme sa vzali. Jeho povaha je neobyčajne saturnovská, kritická (nielen ku mne) a vháňa ma do depresií. Na druhej strane som možno mala práve toto prežiť, aby som si na jeho povahe uvedomila, aká
nikdy nechcem byť, a tak ma kvadrát Pluta na Venušu dostal vlastne do akejsi očistnej fázy.

O niekoľko rokov neskôr prišiel trigón Pluta na Venušu a spoznala som človeka, s ktorým som si rozumela asi na všetkých úrovniach. Náš vzťah však zostal na úrovni priateľstva, keďže obidvaja máme rodiny a hlavne deti. Avšak tá príťažlivosť bola veľmi silná, takže som nakoniec s ním radšej prerušila všetky kontakty.

Asi tak za štyri roky ma čaká Venuša sextil Pluto, takže uvidíme, či sa tento aspekt nejako prejaví.
neznámy
neznámy | 20.9.2014 11:17
Zacnem asi tak, ze v radixe mam Venusu a Pluto v Skorpionovi v konjunkcii... Aj ked nie je uplne tesna ta konjunkcia, mozem kludne napisat, ze ju moc vnimam...
Takze cely moj zivot bude sranda... -ROLL-

Pred par rokmi mi tvorilo Pluto sextil na Venusu... Prejavovalo sa to ako kvadratura... No vsetko zle, co sa mohlo stat, sa aj stalo... V tom case som ukoncila dlhoročný vztah, definitívne som pretrhla rodinne vztahy a mnoho dalsich lahôdok... Mozem napisat iba jedno velke ACH JAAAJ... Normalne sa "tesim", ked mi bude Pluto za 13 rokov tvorit kvader na Venusu... :)
joulutahti
joulutahti | 20.9.2014 13:28
mozno sa to prejavi paradoxne :)
neznámy
neznámy | 20.9.2014 13:40
Čím víc se mi blíží tranzitně pluto opoz. venuše, tak to začínám taky vnímat tak, že je třeba si najít a udělat své teritorium a udělat "čístku"......-THUMBSUP- Vím, že to nebude vůbec jednoduché.....jde mi tet´uran kv. venuše a jednu dobu půjdou aspekty od urana a pluta v 7 domku na venuši současně-ROLL-..... postupně se osvobozuji a stanovuji hranice:D;)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...