mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Astrológia a horoskopy - 

Pluto - 7. dom - radix

neznámy
neznámy | 3.8.2015 09:48
To sa dosť ťažko vysvetľuje, na to slová stavané nie sú.
Je veľa ľudí, ktorí považujú za hĺbku, keď vzťah kypí emóciami, "obhadzujú sa srdiečkami", alebo si robia žiarlivostné scény, alebo nejako inak navonok deklarujú intenzitu svojho vzťahu.
Tak toto som na mysli nemala. :)
To čo myslím ja, je hlboký prienik medzi dvomi dušami navzájom a veľký vplyv na seba vzájomne zmysle posunu a osobného vývoja.
Je veľa formálnych vzťahov, takých ktoré sú tu ako dokreslenie k ostatnému, sú súčasťou komfortnej zóny, je veľa vzťahov, ktoré sú emotívne, celé do ružova, čiže akoby opakom tých prvých.
Hlboký vzťah pre mňa znamená vzťah, ktorý je akoby tichý, neviditelný pre iných.
Vzťah, v ktorom sa dve duše dostávajú do najhlbšieho kontaktu navzájom. Bez slov, bez okázalých vonkajších gest.
Ale nech tu napíšem čokoľvek, k podstate toho, čo to je hlboký vzťah sa i tak nedostanem. :)
neznámy
neznámy | 3.8.2015 09:50
Líp bych to nepopsala-FLOWER-
neznámy
neznámy | 3.8.2015 09:54
-HEART--MUSIC-:)
neznámy
neznámy | 3.8.2015 09:55
To je krásne opísané :)
neznámy
neznámy | 3.8.2015 10:34
Rozumím ti velice dobře
Já to nazývám pravá láska
neznámy
neznámy » dodo41 | 4.8.2015 14:18
Nemám síce Pluto v VII. dome, ale osvedčilo sa mi postupovať podľa nasledujúcich poznatkov hlavne pri vypracovávaní partnerských horoskopov

Pluto v VII. dome
Človek túži po partnerovi, s ktorým doslova duchovne splynie. Často sa stáva, že takéhoto človeka je ťažké uspokojiť. Z karmického hľadiska možno povedať, že sa jedná o človeka, ktorý cíti, že jednou z jeho úloh na Zemi je spätosť s partnerským životom. Negatívne aspektované Pluto býva pohromou pre partnerský život - človek môže skĺznuť do príliš dominantnej a žiarlivosťou naplnenej úlohy. Naopak dobre aspektované Pluto uľahčuje situáciu. Keď takýto človek nájde svoju lásku, ide o zväzok, ktorý len tak niečo nerozdelí.
Postavenie Pluta v VII. dome ( pôsobí najsilnejšie v základných domoch = I., IV., VII. a X. dom ) spôsobuje oneskorený vstup do málo šťastného manželstva ak však neostáva v celibáte ( často ). Spôsobuje, že subjekt stavia pred svojho Plutom poznamenaného partnera často prehnané citové požiadavky a podriaďuje ho rozličným skúškam, aby zistil, aký význam prikladá vzájomnému vzťahu. Vo vzťahu k manželskému životu možno povedať : bez bojov a kríz sa nezaobíde. Ak je láska opätovaná, odovzdáva sa svojmu partnerovi obetavo a vášnivo, udržujúc pritom výhradne len manželský pohlavný styk. V prípade pochybnosti ( a k ním nemá nikdy ďaleko ), býva poznamenaný utajovanou nevraživosťou, vyvinie veľa snáh, ktoré však málokedy povedú k pozitívnemu cieľu. Čakajú ho skôr zmeny, dobrodružstva, nepriatelia, žiarlivosť a nevera otriasajúca manželstvom a rozchody len preto, aby mohol nadviazať nový zväzok a tým často spôsobuje rozvrat v rodine, ba až smrť partnera..
Pluto v VII. dome má však aj veľký význam vo vzťahu k verejnosti. Subjekt tejto konštelácie svojím osobitým šarmom, nevšedným nadaním a priam neskutočnými schopnosťami, činnosťou v odľahlých oblastiach, ale aj tvorivou iniciatívou a genialitou, vzbudí rozruch a dostane sa do povedomia verejnosti alebo k moci. Dokáže pôsobiť na množstvo ľudí, ale sám im tiež podlieha a v závislosti na okolnostiach sa dáva ovplyvňovať svojim okolím. Kráča vždy svojou cestou, je jedinečným priekopníkom vo svojom odbore a dosahuje špičkové výkony. Reprezentuje typ vodcu, šéfa, iniciátora, tvorcu ideí a vyslovene bojovnou povahou.
Bude mať však veľa nepriateľov, bude nútený sa neustále brániť a merať si sily s protivníkmi, ktorí mu nežičia nadobudnete úspechy a moc. Svoje schopnosti musí stále dokazovať a preto býva závistlivý, neznáša, ak ho niekto prekoná, jednostaj sa usiluje udržať si prestíž a zostať vedúcou osobnosťou vo svojom odbore.
V horoskope mundánnom - spôsobuje ohrozenie tajnými vplyvmi, zvláštne udalosti v zahraničnej politike a obchode.

Pluto priaznivo ožiarený
Pri harmonickej aspektácii Pluta sa črtajú pre subjekt úspechy v prípade použitia násilia, moc a úspech vo verejnom živote, popularita a úspešnosť v politike.
- Priaznivé ožiarenie Neptúnom sľubuje subjektu ideálne manželstvo a úplné splynutie s partnerom.

Pluto nepriaznivo ožiarený
Pri disharmonickom ožiarení je ohrozené najmä manželstvo subjektu ( častý príznak rozvodov spôsobujúci doslovne odumretie manželstva ) ale aj jeho ďalšie existujúce spojenectvá a spolky. Črtajú sa predstierané manželské prísľuby, dobrodružstva, nezhody, žiarlivosť, nesúlad a preto by subjekt pod disharmonickým ožiarením Pluta by nemal vstupovať do manželského zväzku, lebo každý takýto zväzok končí po určitom čase rozpadom. Prináša aj ťažké údery osudu, ktoré hlboko zasiahnu do jeho života. Je v nebezpečenstve ohrozenia života, úrazov, čaká ho násilná alebo potupná smrť a aj predčasná smrť životného druha.

Retrográdny Pluto v VII. dome
Siedmy dom - karmický vzťah k partnerovi znamená, že sa subjekt bude musieť snažiť vytvoriť si nový vzťah k vzájomnému spolunažívaniu. V minulosti mohol byť tyranom, a teraz by mal odčiniť to, čo nastváral. Mal by sa naučiť trpezlivosti, tolerancii a prípadne pomôcť partnerovi v krízy.
V tomto prípade musí človek prekonávať veľké ťažkosti vo vzťahoch s druhými ľuďmi. V manželstve môže mať sklon nevedome narušovať harmóniu, o ktorej si myslí, že ju hľadá. Vynakladá väčšinu energie na pokusy reformovať druhých a nie vždy preto vidí jasne sám seba. Pri tejto konštelácií prežíva človek všetky tri retrográdne fázy, pretože všetko veľmi závisí na druhých ľuďoch, s ktorými príde v príslušnú chvíľu do styku. U každého človeka sa vyskytujú aspoň dve rozdielne hlavné pojatia „ JA ". Jedno z nich je založené na tom, čo si človek myslí sám osobe. Druhé je založené na tom, čo si človek myslí, že si o ňom myslia druhí. Práve na transformácií tohto druhého JA človek s retrográdnym Plutom v VII. dome karmický pracuje.
Následkom toho ho jeho prostredie ovláda viacej, než si uvedomuje. Neustále absorbuje vonkajšie vedomie okolitého života a je tak kurióznou zmesou všetkého, čo si spoločnosť v akejkoľvek danej chvíli myslí, a silného nevedomého hosťovania prvého či pôvodného JA za to, že nie je schopný skutočne prejavovať svoju vlastnú (spoločnosťou neovplyvnenú) podstatu. Táto konštelácia je preto mimoriadne obťažná pre manželstvo, pretože každý intímny vzťah iba zosilňuje boj medzi snahou vtesnať sa do nejakej škatuľky a tajným želaním zničiť vo svete všetko, čo tieto škatuľky vytvára. Človek dosiahne veľkú transformáciu, ak si uvedomí skutočný základ svojej reality. Faktom je, že spoločnosť, v ktorej žije so všetkými výhradami, včítane inštitúcií, ktoré si táto spoločnosť ustanovuje a ktoré ho obmedzujú, je presne to, čo potrebuje, aby sa naladil na samotnú podstatu života.
Karmický v VII. dom : Tento človek nebol v minulosti dobrým partnerom ani v oblasti súkromnej ani profesionálnej, následky čoho musí niesť predovšetkým v prvom manželstve. Pokiaľ dôjde k druhému manželstvu, potom už môžu pozitívne zapôsobiť zmeny správania sa. Terajší život bude poznamenaný bolestným rozchodom, rozvodom alebo súdnymi procesmi, čo všetko sú lekcie, z ktorých sa má subjekt poučiť a naučiť sa rešpektovať práva svojho partnera. V mnohým prípadoch sa taktiež pokus o uzatvorenie manželstva nezdarí a osoba zostane samotná a len málokedy tu platia slová z rozprávky: "A žili šťastne až do konca". Pokiaľ však predsa len k manželskému spojeniu dôjde, potom by sa subjekt mal viacej venovať a pomáhať svojmu partnerovi v jeho ťažkostiach a krízach.
neznámy
neznámy | 4.8.2015 14:35
Zajímavé...
kassiopeia
kassiopeia » dodo41 | 17.8.2015 14:30
Tak tohle bylo moc dobře napsáno. Já mám pluto v 7. domě a vnímám ho jako takový transformační prvek. Člověku dokáže udělat pořádný vítr v životě, jednoduše pořád se něco děje:). Myslím, že ta transformace funguje oboustranně, tzn. , že člověk dokáže velmi výrazně ovlivnit život svým partnerům, ale i on je ovlivněn partnerskými vztahy a to tak, jak jen to pluto umí. Až na základ. Člověk se skrze partnerské vztahy radikálně mění, mění svůj hodnotový žebříček, svoje životní priority, životní cestu. Někdy je to hodně náročné. Někdy to může být hodně obohacující. Ale nikdy to není průměr a nedá se na to jen tak lehce zapomenout:-).
dodo41
dodo41 » kassiopeia | 17.8.2015 14:35
To sa mi paci -FLOWER-
neznámy
neznámy » kassiopeia | 17.8.2015 17:36
jj, pořád se "něco děje", ale je to drama...:D-SAD-
neznámy
neznámy » kassiopeia | 18.8.2015 09:43
Ano jak výstižné......-THUMBSUP-
Toto je svatá pravda " nikdy to není průměr a nedá se na to lehce zapomenout "-YES-:)
neznámy
neznámy » dodo41 | 18.8.2015 11:38
Možná trochu od věci, ale zrovna včera jsem se ze zvědavosti koukla na horoskop Toma Jonese a jeho prohlášení na fb, kdy velmi silně prožívá oznámení, že ho znovu nezařadí do The Voice UK. Jak jsem se podívala na to Pluto na DSC, tak mi jeho silný emoce byly jasný.

A taky co jsem se podívala na jeho partnerky, vždycky tam byl výrazně aspektované Pluto v aspektu na Lunu.

Jeho radix, stojí za shlédnutí ;-) :
http://www.astro.com/astro-databank/Jones,_Tom
dodo41
dodo41 | 18.8.2015 11:42
dik, to by snad chcelo poznat minimalne zivotopis cloveka a radix sucasne, vtedy by mi to dalo aky taky zmysel.

v kazdom pripade je to hlboka transformacia, ci uz nositel, alebo zucasteny :)
neznámy
neznámy » dodo41 | 18.8.2015 12:38
Něco o jeho životě na netu je. Každopádně to hezky střídal za mládí (a myslím, že stále aktivní je :D i když, vzhledem k jeho věku ... ale kdoví, jiskru má pořád, zvlášť s těma šedinama :D) Je to silný horoskop, co má.

Každopádně jestli můžu přispět svým pozorováním lidí s Plutem na DSC, tak to jsou lidi, kteří extrémně intenzivně prožívají vztahy a vůbec cokoliv co druhý řekne. Někdy mi přijde, že toto až není potřeba, ale vím že to tak ti lidi cítí. Určitě by pomohlo, kdyby si uvědomili, že je to jejich intenzivní prožívání interakcí s druhými a že druhý to s takovou intenzitou neprožívá, ani to nemyslí špatně...
jana799
jana799 » dodo41 | 18.8.2015 20:25
Tak já sama mám Pluta v 7.domě ve Vahách.

Co už můžu říct ze své zkušenosti ze života, že svatbou se mi dost radikálně změnil
život, byl to takový zlom, i když jsem se s partnerem brala po 11 letech vztahu.
Je fakt, že mám v 7.domě ale taky dost výrazného Saturna.
Manžel má Lunu konjunkce Pluto a když jsem nad tím víc bádala, mám kolem sebe dost pluťáků:
syn- Luna konjunkce Pluto
matka - Pluto na ascendentu
bratr - ascendent ve štíru
sestra - ascendent ve štíru
sestra - merkur konjunkce Pluto
..

Já osobně nesnáším ty štíří manipulace, boje o moc a tak, ale mám ráda, že většinou nejsou povrchní..

S tou rodinnou manipulací se snažím bojovat, ale jak je člověk v hnízdě, tak si možná ani objektivně není schopný uvědomit, jestli není taky činnou součástí..

Je fakt, že ve vztahu zažívám docela extrémní emoce, říkám si, že to musí vygradovat do přeměny prožívání, už jen proto, že mě čeká přechod Pluta přes Slunce s Marsem (přechod přes Merkur mám už za sebou a opravdu jsem o něm věděla téměř každý den...)
Stránka:
2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...