mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Astrológia a horoskopy - 

Pluto - 7. dom - radix

neznámy
neznámy | 24.7.2015 10:17
Prečo v mojom horoskope? Luna v mojom horoskope vystihuje to, ako vnímam moju matku, či nie? Alebo aj to, ako sa vnímam ako matka?
Predsa len, ak má žena nepr. dve deti, niekedy si každé vyžaduje iný prístup, takže žena sa ako matka inak vníma v jednom a inak v druhom prípade...

Luna v horoskope môjho syna je v 10. dome vo vodnárovi a ešte aj v tesnej konjunckii s uránom.
Aj napriek tomuto aspektu, ktorý je tam dominantný asi, jeho luna až tak zle aspektovaná nie je, myslím si... až na širšiu kvadratúru so slnkom je tam sextil s venušou a plutom, trigon s asc a jupiterom.
martinbd
martinbd | 24.7.2015 11:28
To by som musel vidieť celý radix. Ale Pluto a Urán v 7. dome a v Panne, tak to je rozchodové spojenie, Panna si navyše drží dostup a opozícia na Slnko, zasa len rozchodové. Proste Urán chce slobodu a Pluto funguje buď, alebo, takže také niečo by som tam očakával, ale neviem ako vyzerá zvyšok radixu.
neznámy
neznámy » martinbd | 24.7.2015 11:37
Takže by som mala mať za sebou tak približne desať manželstiev. :D
Nie, vôbec sa to u mňa neprejavuje tak búrlivo ako to vypadá. Asi je to celé podfarbené inak ostatnými aspektami, ktoré to stabilizujú, alebo prenášajú do inej roviny.
martinbd
martinbd | 24.7.2015 11:55
Vidíš, preto je dobré vykladať celý horoskop a nie len časti, ináč nepovedal som, že veľa manželstiev, ale potreba slobody, to môže byť aj nula manželstiev.

Ale DSC je podľa tohoto v pevnom znamení, aj Venuša v pevnom a Urán s Plutom sú vo veľmi slabej opozícii, asi by som to už ani nebral ako opozíciu, s Uránom na 7° a s Plutom na 10°, fakt neviem, či to ešte brať a sextil Jupiter, Mesiac, Neptún.
Ale tá potreba radikálnej slobody by sa tam mala prejaviť, alebo že analyzuješ svojho partnera, vlastne generačne by to mohlo znamenať nový radikálny poriadok, ináč neviem.
neznámy
neznámy » martinbd | 24.7.2015 11:55
Pozrela som a Pluto má v strelcovi. Možno sa tam črtá niečo z toho, o čom hovoríš, ale ten transformačný potenciál tam určite bude.
A ten psychologický vplyv asi tiež. Musím uznať, že môj syn má vynikajúce sociálne zručnosti, dokáže ľudí dostať presne tam, kde ich che mať, a to v pozitívnom aj negatívnom zmysle. Napriek tomu, že nie je šprt a škola je podľa neho zbytočnosť, vie si ľudí získať sebavedomým vystupovaním a istou "nezlomnosťou", svojskosťou, za ktorou si stojí.
Celkom pekne ho vystihla učiteľka, ktorá mu do hodnotenia napísala: "Máš dar behom sekundy priviesť človeka do šialenstva a o pár sekúnd ho očariť tak, že ti leží pri nohách." No a na rodičovskom som sa vždy divila, keď mi napriek problémom s ním každá učiteľka hovorila, že je v triede veľmi obľúbený, ž naňho deti čakajú pri okne..., nikto sa mu nikdy nesmial trebars pre známky, alebo preto, že niečo nevie, hoci niekedy mám pocit, že vedomosti totálne podceňuje a nevie veci, ktoré by mal vedieť. Ešte aj keď povie sprostosť, tak to obráti na srandu.
Ako to využije neskôr v živote, to bude aj mňa zaujímať.
martinbd
martinbd | 24.7.2015 12:00
Ináč tá generácia Pluto v Strelcovi bude asi dosť cestovať.
neznámy
neznámy » martinbd | 24.7.2015 12:04
Ten záver je správny, potreba radikálnej slobody, / ale nie v zmysle byť egocentricky sama /alebo radikálne nového poriadku, vidím vzťahy inak ako je bežné. Tradičné manželstvá, alebo vzťahy pre mňa vyznievajú veľmi prázne, len ako inštitúcie. Čiže sa mi nepáči spoločenský poriadok založený na povrchnosti a pravidlách.
martinbd
martinbd | 24.7.2015 12:16
Takže máš jeden trvalý vzťah a v ňom uplatňuješ tú radikálnu slobodu a iný pohľad na vzťahy?
neznámy
neznámy » martinbd | 24.7.2015 12:29
Tá sloboda je v hlave, nie je to sloboda typu, že budem všetko búrať a ničiť okolo seba. Mám tradičný vzťah a nie som spokojná.
Ale hlavne vidím vzťahy ako fungujú okolo seba. A je to dosť frustrujúce, lebo tak funguje celá spoločnosť.
Takže je to môj osobný, ale aj celospoločenský problém. Tak to vnímam.
neznámy
neznámy | 24.7.2015 12:38
Ale veď takto to mám a vnímam aj ja, tak neviem, lebo nemáme v horoskopoch nejaké podobnosti :)
neznámy
neznámy | 24.7.2015 12:42
Ty máš Pluto na ascendente, teda na ose JA-TY, v opozícii s descendentom.
To je veľká podobnosť. :)
neznámy
neznámy | 24.7.2015 13:27
Aha, tak to preto, ďakujem za objasnenie :)
neznámy
neznámy | 24.7.2015 14:54
Mám taky urana a pluta v 7 domku a mám to podobné jako ty....ano SVOBODA v hlavě.....jsem naopak spíše pružná a přízpůsobivá, to bude asi tím mým sluncem v raku a měsíc v blížovi. A to pluto v 7 domě se u mne momentálně projevuje transformací a čístkou vztahu a někdy to jde až na "kost"....
neznámy
neznámy » martinbd | 24.7.2015 14:59
Taky to pluto v 7 domku vnímám tak, že mám silný vliv na lidi i partnera ( on má pro zajímavost pluto v 1 domku;) )
Mám i velký smysl pro spravedlnost, manžel mi už řekl, že bych mohla pracovat jako soudce:D:D:D
neznámy
neznámy | 24.7.2015 18:21
luna je naše vnútorné dieťa, naše korene minulosti z ranného detstva a stým spojené zvyky, pocit domova a stým všetkým je neodmysliteľná matka. matka (ideálna) je osoba, ktorá nám poskytuje lunárne kvality - bezpečie, napĺňa naše základné biologické potreby ako jedlo, bezpečie pri zaspávaní, bezpodmienečnú lásku, mazlenie a to všetko nás formuje a formuje naše lunárne kvality, ktoré neskôr dávame. medzi ne patrí aj pohostinstvo a starostlivosť. citový vývoj v detstve programuje naše správanie a city k ostatným. aké city dostávame v detstve, také rozdávame v dospelosti. lunárne kvality nie sú len o prijímaní (potravy, citov, pohodlia a tepla), ale aj o dávaní citov v starostlivosti o druhých.

ak by som mal povedať zo skúsenosti ak som ich správne pochopil, nie je to vždy také jednoznačné, ale myslím si, že človek môže súčasne dostávať aj nedostávať city, alebo všetky lunárne kvality. napríklad úžasná matka s lunou v drsnej konjunkcii so saturnom nedostávala v detstve dostatočnú podporu, chýbalo jej objatie a napriek tomu je milujúci človek aj matka, ale čo je zaujímavé, má pocit, že ona sama nie je dostatočná matka. čím to je??? ja som si istý, že jej matka bola nedostatočná v určitom smere. a vidíš.. ona má ten pocit zo seba. to sa možno prejavuje niekedy až nadmiernou starostlivosťou a stráveným časom s deťmi. u nej táto konjunkcia vystihuje celkom presne to ako vníma ona seba ako matku. u iného človeka by sa táto konštelácia mohla rozvinúť úplne iným spôsobom - chladným prístupom k vlastným deťom. žena napríklad s touto kombináciou môže mať "naučené" predstavy o materstve a keď sa stane matkou má zvláštne pocity, že "toto je byť matkou?" očakáva niečo iné, čo nie je jej prirodzenosťou (saturn). necíti sa byť celkom sama sebou ako matka, pretože jej predstavy o pocitoch matky prišli akoby zvonka (saturn). zo saturna vyplývajú všetky pocity nedostatočnosti a ťažkopádnosti v tej oblasti akej sa dotkne. a funguje to veľmi spoľahlivo. ďalej sa táto kombinácia môže prejaviť nielen k deťom, ale celkovo neschopnosťou a strachom vyjadriť svoje city. to tiež môžu deti vnímať ako chlad, ale ja mám skúsenosť s opačným prístupom k deťom. skôr si myslím, že ide zrelú formu saturna, čo je taktiež alternatíva, a tá sa prejaví vo zvýšenej zodpovednosti (saturn) za citový vývoj detí aj keď možno nie v každom smere je saturn zvládnutý.

takže aby som to zhrnul, luna v horoskope ženy hovorí veľa o nej ako o matke a má súvis ako aj u chlapa s citovým vývojom v rannom detstve a vplyvom rodičov, hlavne osoby, ktorá vykonávala funkciu matky. samozrejme aj otec podporuje citový vývoj dieťaťa a teda aj lunárne kvality, ale myslím si, že matka je pre každé pohlavie dieťaťa vzorom ženy a role v spoločnosti ako ženy, matky
neznámy
neznámy | 24.7.2015 18:33
a ešte ma napádajú ďalšie súvislosti s lunou ako matkou - lunárny cyklus. teda menštruačný cyklus. zase uvediem ten istý príklad, luna so saturnom sa môže prejaviť problémami v ženskej oblasti, ktoré samozrejme vyplývajú z duševného prístupu k sebe ako k žene a tiež môžu hovoriť o problémoch s otehotnením, prípadne problémovým tehotenstvom. takže to isté čo som spomenul v predchádzajúcom príspevku...
neznámy
neznámy » dodo41 | 28.7.2015 16:55
Jak vnímáš tyto lidi Ty?


Že se budou chtít transformovat přes partnera anebo partnera budou chtít měnit?

Že budou v partnerství dominantní a manipulujíví anebo si takového druha najdou?

Že ve vztahu budou vášnivé až uhrančivé anebo si takového člověka najdou?

(ano, záleží na svobodné vůli...:o)

Partner bude panovačný a nebo dotyčný vlastník?

Boj o nadvládu?

Hluboký a vážný přístup ke vztahu...?
neznámy
neznámy | 28.7.2015 17:44
Co to znamená v praxi?
neznámy
neznámy | 28.7.2015 17:48
Všetko, čo je napísané v príspevku nicku Bezpřezdívkový.
Akurát, že nie u jedného človeka, ale u rôznych ľudí rôzne.
U mňa napríklad to posledné.
Ak je vzťah povrchný, stráca pre mňa zmysel.

Mimochodom... máš veľmi peknú profilovú fotku.
dodo41
dodo41 | 28.7.2015 19:57
No ako by som to, vo vztahoch su svojim sposobom kruty no takisto su plne oddany, a ked do vztahu, tak hlboko a naplno, ziadne povrchne veci, uplne naspodok. Ziadne oficiality ci podobne zalezitosti - nema ziadny vyznam. Myslim ze ked miluju, tak celou dusou a srdcom. Vztah ako taky myslim vnimaju ako nejaky silny, miestami magicky pakt, formou bud vsetko, alebo uplne nic. A to mi sedi, to je vlastnost co u inych velmi nie je vidiet ci citit. Pluto v 7. je myslim velmi silna zalezitost, ziadna babovka...

No vravi sa ze podla seba sudim Teba, co vidim na sebe tiez v nemalej miere. To co davaju ludia s plutom v 7., to aj vyzaduju, miestami je to narocne. No na druhej strane to uci cloveka milovat, dat zo seba vsetko, kolko vie, siahnut az naspodok, a to je na tom to krasne. Davaju vsetko, a to iste ocakavaju. Nic medzi tym.

Myslim ze ludi s Plutom v 7. je inspirativne poznat, hlavne blizsie. No priznam sa, nech sa deje cokolvek, takyto clovek staci v zivote jeden, a clovek co je s nim v kontakte, vo vztahu, obzvlast v blizsom, prejde takou transformaciou, ze su z toho zavrate minimalne ;-) Miestami sa da odpadnut :D

Je to krasny pocit, skutocne -HEART-
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...