mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

8. dom v horoskope

neznámy
neznámy | 23.8.2014 07:41
Mám v ôsmom dome retrográdny mars v konjunkcii s južným uzlom, všetko v škorpiónovi. -BIGEYE-
To znamená, že budem bohatá, budem mať veľa sexu a nik o tom nebude vedieť, lebo to bude tajomstvo. -COOL-
Ach jaj, to mi zas horoskop naložil. -PUH-:D
neznámy
neznámy | 23.8.2014 10:52
To nie je smiešne :-D. Ja nechcem žiť verejný život :-D.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 23.8.2014 13:58
8. domu ani ja nejako nerozumiem, ale mám ho v znamení Vodnára a charakteristiky o názoroch o tabuizovaných témach a podobne na mňa celkom sedia. Netrpím predsudkami, smrť ako taká ma vždy zaujímala, aj posmrtný život, som tiež veriaca, ale používam rozum, a mám v sebe akéhosi vodcovského ducha - nie nechcem byť topmanažér, ale chcem byť vzorom, možno viesť ľudí. Mám tu Jupitera ako vládcu 5. domu (ak platí ten čas narodenia, ktorý mám v dokumentácii) a v opo na Lunu (vl. 12), kvadr. na Saturn v 5 (vl. 6) a sextil Mars 6 (vl MC). Aj tu sú zhody, že všetko hlboko prežívam, váham, či uskutočniť niektoré veci, raz som optimistická inokedy apatická, ale som zameraná na dosiahnutie svojich cieľov a dosť tvrdo makám, aby som bola stále lepšia v tom čo robím.
Jedinú poslednú planétu, na ktorú si pamätám, čo sa dialo je Urán cez osmičku, ale tu fakt neviem, čo v danej oblasti som prežívala... viem, že som mala prvý vážny vzťah, ktorý padol vstupom Uránu do deviny... Viem, že som v tom čase začala sexuálne žiť, mala som vyše 18. rokov, je pravda, že ten vzťah niesol v sebe aj rúško tajomstva (nechápem ako partner v dlhodobom vzťahu potrebuje klamať, že nie je u priateľky ale u kamoša...), ale koniec koncov som bola pod takým vplyvom, až som stratila slobodu.
Okrem partnerstva je tu ešte v mojom živote otázka smrti. V mojej práci sa so smrťou stretávam veľmi často, 6. rokov. Keď budem staršia, zrejme budem niečo aj dediť, ale nebudú to žiadne plantáže, ale zrejme starý dom, ktorý je takmer neobývateľný a ja nie som vôbec milionár, aby som postavila nový :) A nie som sama, mám aj súrodencov a bratrancov a sesternice :P
No a vydatá zatiaľ tiež nie som, takže zrejme veci súvisiace s majetkom manžela poriešim časom, ale ja to skôr vnímam tak, že keď bude niečo čo treba udržiavať, tak nemám problém, som schopná udržiavať rodinnú pokladničku (u mňa nehrozí nákup luxusných vecí :D), u mňa sa šetrí a potom cestuje po svete :D
No a všetko tajomné, záhadné, tajomstvá života a smrti... to je moje... No ale Jupiter v Rybách je vraj o obrovskej srdečnosti a pomoci tým, ktorý v živote padli... Nie som síce Matka Tereza, ale pokiaľ viem, toto postavenie má aj pápež... no ja som dosť láskavý človek :)
neznámy
neznámy | 23.8.2014 19:26
No tak ja mam 8. dom v skorpionovi, mam v nom slnko v konjunkcii s uranom a venusu.....To uz je asi prilis....:o)))
neznámy
neznámy | 23.8.2014 20:40
V natíve mám vládcu ôsmeho domu leva, ktorému vládne Slnko, a to mám celkom dobre aspektované.
Mám vo 8. dome iba severný uzol, inak je prázdny, ale tak dokopy nemám predstavu, čo by som mala od toho čakať, zvlášť do súvislosti s ostatkom horoskopu si to neviem dať.
Niektoré domy v horoskope a ich vládcov či planéty v nich cítim v živote, ale 8. dom som nijak neskúmala, lebo mi v reále nie je zrejmé, aký potenciál dáva, resp. kde pôsobí, okrem toho, že poukazuje vraj približne na to, ako človek umrie.
lak
lak | 25.8.2014 01:32
no mozno.. :) inak, na najdise o tom pisu:
Vládce 2.domu (Pluto) v 1.domě
Peníze přicházejí ke zrozenci samy. Vlohy k řízení, správě, k rozhojňování. Osobnost disponuje finančními prostředky.

tak zaplatpanboh, hadam ma ten saturn v 2. d. velmi neobmedzi :D
neznámy
neznámy | 25.8.2014 10:19
Ahoj 8 dom zaujíma aj mňa,ale vôbec mu nerozumiem mám ho prázdny v rybách vládca je tuším v 5 dome u mňa,vieš poradiť?akurát mi tam tranzituje neptún a bude asi až do smrti
dodo41
dodo41 | 25.8.2014 11:09
ja ho mam tiez prazdny, v rybach, a neptun je vo stvorke... tak neviem, niekto nejake blizsie info co by to mohlo znamenat?

dik ;)
neznámy
neznámy | 25.8.2014 12:04
No,já tam taky nemám nic a myslím,že veřejná asexuální chudoba mi asi nehrozí:D:D
Nebo jooo????-WINKIE--CONFUSED-
neznámy
neznámy » lak | 25.8.2014 12:44
NO tak to všetko vysvetľuje, prečo nepociťuješ nejaké obmedzenia čo sa týka financií... Avšak 2. dom nie je len o vlastných finančných prostriedkoch, ale tiež o vlastnej sebestačnosti, presadení sa a schopnosti postarať sa sám o seba, takže ak tam máš Saturn, navyše Ti tam Saturn teraz aj tranzituje, môžeš mať napr. problém s tým vlastným presadením sa al. samostatnosťou a schopnosťou starať sa o seba sama a pod. Netvrdím, že to tak musí byť v Tvojom prípade, v každom prípade ten Saturn v 2. dome tam nemáš len tak náhodou a Pluto v 1. dome tiež značí nejaké radikálne zmeny v rámci vlastnej osobnosti.
Okey, ale toto je už úplne mimo témy 8. domu.
neznámy
neznámy | 25.8.2014 12:46
No Ty sa poznáš najlepšie, takže sama musíš vedieť, čo na Teba viacej sedí. Slnko vo 8. dome môže byť zaujímavá záležitosť, veľa však tiež závisí od vládcu 8. domu, kt. planéta ním je a kde.
neznámy
neznámy | 25.8.2014 19:48
Ahoj. V 8. dome mam Pluto v Skorpionovi ("Pole position" :D ) a aby nebolo malo, tak aj retrogradne ;)

Co sa aspektov tyka,
1. tesna Opozicia (0°58’) na moj Merkur v 2.dome v Bykovi

2. kvinkunx na Ciernu Lunu v 3. dome v Blizencoch

3. tesny sextil (0°02’) na Neptun v 11. dome v Kozorozcovi

sam by som potreboval pomoct s vysvetlenim, najma spojit vsetky aspekty a umiestnenia do uceleneho vykaldu mi robi problem.

osobne prezivanie...tu tazko pvoedat, akurat viem, ze je to dost intenzivne postavenie
lak
lak | 25.8.2014 20:08
dakujem Ti :) mas pravdu, neni to len o financiach, ale aj spominanych zalezitostiach.. no uvidim, ako to bude prebiehat este..
neznámy
neznámy | 25.8.2014 23:21
ja mam 8.dom vo vodnarovi a prejavuje sa to u mna napriklad tak, ze mam vyslovene az panicky strach z poziciavania penazi (este v zivote som si nepozical od nejakej spolocnosti, aj ked som bol na tom financne velmi zle...)....a tiez k takemu niecomu ako hypoteka mam neprekonatelny odpor...radsej by som asi isiel na ulicu zit, ak by som sa mal cez nejake cudzie zdroje zaviazat na 30 rokov niekomu...-PUH-
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 25.8.2014 23:31
Rudi, toto je pre mňa asi najrevolučnejšia odpoveď na to, kto som :D Veď mám úplne ten istý postoj k požičiavaniu si peňazí :D Možno sa tento strach zmierni, pretože mi tam tranzituje Neptún a ja budem nútená brať hypotéku, alebo naopak nebudem žiadnu potrebovať vďaka Jupiteru v ňom :D
neznámy
neznámy | 26.8.2014 11:02
Heh, no ja mám síce 8. dom v Strelcovi a mám v ňom Urán a tiež Južný uzol, ale tiež som si ešte nikdy od nikoho nepožičala peniaze, resp. keď som niekomu dlhovala malú sumu, že som momentálne pri sebe nemala hotovosť, tak som ju vrátila čo najskôr, aby som nikomu neostala nič dlžná. Nemám rada pocit, keď som niekomu za niečo zaviazaná, al. mu niečo dlhujem, lebo ma to zväzuje. Celkovo nedôverujem akýmkoľvek zaručeným a výhodným pôžičkám a našťastie ani do toho nie som nútená. Mám šťastie inak na rôzne príjmy a majetok v rámci rodiny.

U mňa sa však ten Urán vo 8. dome prejavuje v záľube o netradičné veci, duchovno a tajomstvá, o sexe sa radšej tu ani nebudem vyjadrovať, ale je to tak ako sa o tom píše v astro knihách... žiadne sklony však k zmene sexuálnej orientácie nemám. Tiež potrebujem veľa slobody a pocit nezávislosti vo vzťahoch, inak sa začnem dusiť, ale to už za to skôr môže Mesiac a Mars vo Váhach.
neznámy
neznámy | 26.8.2014 11:11
NIe, to neznamená vôbec nič také. Len proste pre Teba táto oblasť, čo sa týka 8. domu nebude v živote až taká prioritná, keďže v natíve tam nemáš žiadne planéty. Okrem toho, môžu Ti v ňom samozrejme tranzitovať transaturnovské al. iné planéty a vtedy sa budú záležitosti, kt. sa týkajú u Teba 8. domu riešiť a prejavovať navonok. Tiež je dôležitý vládca 8. domu a ako je aspektovaný a v akom dome sa nachádza. Rovnako tak pri tranzitoch. Takže žiadne obavy. -BYE-
neznámy
neznámy | 26.8.2014 11:17
Hmm... no tak to je zaujímavé postavenie zrovna mať vládcu 8. domu v jeho najprirodzenejšom postavení. To Pluto bude u Teba veľmi silné, nevšimol si si aj nejaké sklony manipulovať s druhými, celkovo budeš asi veľký talent na odkrývanie tých najtemnejších a najhlbších tajomstiev ;)... ja by som také Pluto brala.

Aj tie aspekty sú dosť zaujímavé. S tými aspektami Ti žiaľ neviem poradiť, ja som ešte absolútny amatér, čo sa týka astrológie a nechcem Ťa miasť s nejakými mojimi neoverenými analýzami. Avšak veľmi by ma zaujímalo osobne ako sa tie aspekty prejavujú navonok, najmä tá tesná opozícia na Merkúr.
martinbd
martinbd | 26.8.2014 15:40
Ja to mám podobne, Urána mám v 8. dome, tiež nechápem tie pôžičky, tiež si nerád požičiavam a od banky som si ešte nepožičal a tiež nechápem, ako niekto môže sporiť na dôchodok, pre mňa to je čistý nezmysel. U mňa sa k tomu pridáva ešte aj to, že ak je to možné, nechcem brať peniaze od štátu, nechcem byť od štátu finančne závislý, ani od nikoho.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » martinbd | 26.8.2014 15:48
Tak zase ja som opak, ja si sporím, aj keď si vôbec nesľubujem, že z toho niečo budem mať, preto chcem urobiť všetko preto, aby som na štát a nikoho nebola odkázaná.
Stránka:
< 1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...