mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

8. dom v horoskope

martinbd
martinbd » Žabkažabulienka | 26.8.2014 16:39
tak ale ty si Býk ...
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » martinbd | 26.8.2014 17:03
Tiež pravda :)
neznámy
neznámy | 26.8.2014 21:19
Krásný večer, mám v 8. domě Lunu, Pluto a Uran ve Váhách, Uran a Luna jsou v konjunkci. Moc si s tím nevím rady...
vodniicka
vodniicka | 26.8.2014 22:18
ja mam 8. dom v Baranovi..a Cheiron mam v 8.d. hmmmmm :D a rozmyslam, ze ako ho vnimam..
neznámy
neznámy » vodniicka | 27.8.2014 09:23
No Chirón vo 8. dome nie je bohviečo, zväčša nejaká traumatická skúsenosť al. veľká bolesť skrz životného partnera, ale môžem sa aj mýliť...
neznámy
neznámy | 27.8.2014 09:27
Tak aspekty na Slnko a tranzity Slnka by mali poukazovať na dianie v Tvojom 8. dome. Okrem toho, keďže tam máš Severný mesačný uzol, týka sa to Tvojho smerovania v tomto živote, kedy by si mala začať smerovať z 2. domu, kde máš Južný mesačný uzol a teda od vlastných zdrojov, sebestačnosti a samostatnosti, práve k 8. domu, čiže zdrojom iných ľudí,majetok skrz iných ľudí a tiež sexuálne skúsenosti. Potenciál dáva veľký tento dom, len ho treba objaviť, je to dom, kt. sa spolu so 7. domom radí medzi najdôležitejšie, čo sa týkajú nášho životného partnera, manželstva a pod. Tiež majetok a peniaze do neho patria, sexualita a tajomstvo, okultizmus a pod.
neznámy
neznámy | 27.8.2014 09:38
Tak pre Teba bude zrejme 8. dom dosť podstatný a máš v ňom ukrytý značný potenciál cez to postavenie planét. Ak sa 8. dom týka aj životného partnera, tak by ma zaujímalo ako sa u Teba táto téma rieši skrz tie planéty vo 8. dome. Ďakujem inak za príspevok.
neznámy
neznámy | 27.8.2014 10:09
Ahoj,

Tak ja mám 8.dom v blížencoch v ňom Merkúr,Mars,sev.uzol,chiron v blížencoch..Merkúr sextil Venuša trigon Pluto Saturn v 1.dome,Mars opozícia na Neptun, trigon Pluto Saturn v 1.dome,Mars je zároveň vládca 7.domu.
Najradšej rozoberám horoskopy vrahov:) moje hobby.
neznámy
neznámy | 27.8.2014 11:50
Ja si tiež rada pozriem horoskopy významných ľudí, vrahov som ešte nemala možnoť vidieť, čo sa v ních opakuje?
neznámy
neznámy | 27.8.2014 18:17
Trochu som postudoval, a vyzera to, ze retrogradne Pluto v tomto dome vyslovene vyzaduje aby sa upustilo od tychto manipulativnych sklonom (najma v otazkach materialno-sexualnych) a vyuzilo danu energiu na vlastnu transformaciu (na com aktivne a vedome pracujem posledne 3 roky, pricom negativnu zlozku tohto pluta som "vyuzival" viac v minulosti pocnuc pubertou konciac cca 23 rokom zivota).
Co sa tej manipulacie tyka, je to dvojsecna zbran a v retrogradnej polohe som aj ja bol casto pod vplyvom manipulacie inych ludi.

Z hladiska spomenutej transformacie - najviditelnejsie je to vidiet pri presune z materialistickeho sposobu zivota skor k tomu duchovnejsiemu, vratane pohladu na peniaze a majetok. Radsej cisty stit a svedomie s ktorym viem pokojne spavat, ako miliony na ucte ako sa pridat k "bezobratlovcom" ;)

Z ineho sudka ma to velmi silno taha k metafyzickym uceniam (v popisoch co som nasiel je to dost zdoraznene a z vlastnej skusenosti to mozem potvrdit).

Co sa aspektov tyka, tam sa zial stracam... :/
neznámy
neznámy | 1.9.2014 16:25
mam otazku-preco je 8.dom dolezitejsi pre partnerstvo nez dom 7.?
akurat som si to citala na nemeckych strankach,len nechapem dovod-
prachy,dedicstvo,sex-male smrte,znovunarodenie,hlboke spojenia,premeny,bolesti,otazka moci,-je to dolezite,ale preco prave 8.dom?
no a zistila som,ze sa vela vydavalo a zenilo,ked im nim prechadzal Saturn-ja som sa vzdy sustredovala na 7.dom-ale ako zistujem,krachuje to vsade-WINKIE-
neznámy
neznámy | 1.9.2014 19:50
Mne o pár mesiacov končí tranzit Saturna ôsmym domom.
Tu na stránke sa to v sekcii Životné cykly opisuje takto.

Tranzit Saturna 8. domom
V tomto životnom úseku budete nútený koncentrovať sa na dôverné vzťahy, zdroje druhých ľudí a na hraničné situácie, pričom sa obvykle objavia nové okolnosti, ktoré dokážu upriamiť vašu pozornosť práve týmto smerom. Je veľká šanca, že sa stretnete s udalosťami, ktoré sformujú alebo zocelia váš pohľad na krízy, podielníctvo a úzke väzby. Podľa tradície táto konfigurácia prináša skúšky prostredníctvom cudzích peňazí (napr. dedičstvo, pôžička), smrti a sexuality, pričom ich úlohou je prehĺbiť regenaračné schopnosti a naučiť sa prebrať zodpovednosť za všetky spoluhodnoty intenzívnych vzťahov. Potreba disciplíny pri transformačných procesoch a extrémnych emóciách.

Tento tranzit mi trvá približne dva roky a stretla som sa zo všetkým, čo sa tu opisuje.
Veľmi silné vzťahové záležitosti, stretnutia so smrťou v súvislosti so zdrojmi iných, so spoluhodnotami. Nebudem to rozoberať, stačí, že v tomto období bolo prítomné naozaj všetko vymenované.
Mám v tomto dome v natíve mars aj južný uzol v plutónskom škorpiónovi.
Že to bolo a stále je u mňa tak intenzívne a silné obdobie, je určite z tohto dôvodu.
Asi hlavne záleží na "sile" domu ako sa to prejaví.
neznámy
neznámy | 1.9.2014 23:30
no to si si presla,ale aj ja-mam tam Pluto(ked mi nim prechadzal Saturn tak som po otcovi dedila),intenzivne prezivam smrte,moj otec sa mi po smrti zjavil v sne-nielen on,dalej tam mam Slnko a Merkur v konjukcii-detektiv,psychologia
ale co mi na mne nesedi a co nechapem-tie zdroje inych ludi....zda sa mi to nechutne,akoby zlatokopka hladala instinktivne bohatych,,,neviem,nechapem to

jeden kamos tam ma Jupitera-ten je fakt prachaty
moj manzel tam ma Slnko a Venusu-teda skrz mna asi bohaty nebude
-FLOWER-
martinbd
martinbd | 9.9.2014 06:59
Ak je pre niekoho dôležitejší vo vzťahu sex a peniaze, tak je potom logicky pre toho človeka dôležitejší 8. dom pre partnerstvo. Ak stavia na harmónii, láske, rovnováhe, partnerstve tak potom je dôležitejší 7. dom.
neznámy
neznámy » martinbd | 9.9.2014 08:47
A to sa mi vidí ako veľmi zjednodušený pohľad.
Sex a peniaze sú druhotné, je to materialistický prejav ôsmeho domu.
Pre mňa je ôsmy dom predovšetkým o transformácii, schopnosti meniť od základu všetko, na čom človek stál, sú to krízy, ktoré tu sú presne pre to isté.
Je to smrť starého a znovuzrodenie nového. Taký Fénix vstávajúci z vlastného popola.
To,čo píšeš, je presne taký obmedzujúci pohľad ako pohľad na druhý dom, keď sa spája len s majetkom na fyzickej rovine.
Ale sú to všeobecne prijímané obrazy týchto domov, asi nie je náhoda, že väčšinou ľudia tieto obrazy nedokážu posunúť ďalej.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 09:03
ano já si taky myslím že 8.dům je hlavně o energetické, silové sebevládě, schopnosti přerodu pozemského v nadpozemské a o pronikání do hloubek vědomí, o rozkrývání povrchního a o nekompromisní touze po svobodě i za cenu přechodu přes práh smrti.
sexuální síla je zde "jen" hnací silou proměny. sexualita samotná není o 8.domu (ani o štírovi a plutovi), ale až o tom co je za ní. o svobodě a nezávislosti na pudech, o vítězství nad sebou samým a nad jhem pohlavnosti.
lidé vnímají štíra negativně, a myslím si že právě proto, že sami nemají plutonické kvality v sobě zpracovány.
pak je vnímání těch co nám připomínají naši vlastní (plutonickou) špínu, negativní.
pluto, 8.dům, je především jak píšeš o transformaci této "špíny". :)
neznámy
neznámy | 9.9.2014 09:15
Pekne si to napísal, je to presné. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 9.9.2014 09:17
Co považuješ za špínu?

Já myslím, že je nejvíc o smrti, v přeneseném i skutečném smyslu.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 09:27
nevykoupený aspekt pluta.
to je ta špína kterou má pluto bytostnou potřebu řešit.
podsvětí.
8.dům není o pozlátku a kráse povrchu, ale právě naopak.
pluto svrhává přetvářku, masku, špínu a odkrývá pravou tvář.
pluto řeší tu špinu.
a toho se mnozí bojí, proto vnímají pluto tak negativně.
připomíná nám naši odvrácenou tvář. né tu krásnou, čistou a bez pupínků.
ale tu druhou.

a kdo z lidí se odváží do močálů hádu? do té špíny?
jedině někdo kdo..nemá strach.

ano jde o smrt. o smrt našich krásných představ o sobě.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 09:37
No tak všeobecne sa považuje práve 7. dom za dom partnerstva a kľúčových vzťahov v živote, avšak 8. dom nás zasa spája so zdrojami iných ľudí a tiež je to dom životných premien ako je - vznik, premena a smrť v prenesenom význame a medzi malú smrť sa radí aj orgazmus a sexuálny akt, lebo aj počas neho dochádza vlastne k premene... Myslím, že preto je taký dôležitý ohľadom partnerstva, lebo skrz 8. dom nadobúdame práve ten majetok cez zdroje iných druhých ľudí, resp. skrz manželstvo al. životného partnera.
Tak celkovo si myslím, že pre dôležité a kľúčové partnerské vzťahy v našom živote je rovnako dôležitý 7. dom, ako aj 8. dom.

Inak, ja som zasa počula od ľudí o tom, že keď im Saturn prechádzal cez 7. dom tak sa mi rozpadli vzťahy, lebo Saturn požaduje pevný základ a dáva veciam ten základ a keď nejaký vzťah nevydržal tranzit Saturna 7. domom, tak je to pretol, lebo to nemal vydržať a nebol ten vzťah vybudovaný na pevných základoch.
Stránka:
< 1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...