mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

8. dom v horoskope

neznámy
neznámy | 22.8.2014 15:21
Ahojte. Zaujímalo by ma ako vnímate svoj 8. dom v natívnom horoskope, aké planéty a aspekty tam máte a ako sa toto všetko odráža vo vašom osobnom živote. Prípadne aj tranzity v rámci 8. domu.

8. dom sa spája so zdrojmi iných ľudí, majetkom, smrťou, sexom a tajomstvom. Keďže jeho vládcom je Pluto často sa tento dom nazýva tiež "domom smrti". V modernej astrológii sa čoraz viac začína vnímať v súvislosti s manželstvom, keďže v manželstve nadobúdame spoločný majetok spolu s našim partnerom. Čoraz viac ma tento dom fascinuje, preto ma zaujímajú vaše skúsenosti s ním.
Ďakujem za všetky príspevky. :)
neznámy
neznámy | 22.8.2014 16:30
Ja mam v 8.dome Neptun a v praci robim prave s peniazmi inych (uctovanie, platby, apod). Esteze ziadny z mojich zamestnavatelov neholdoval astrologii, inak by ma s Neptunom v 8. dome na financne oddelenie asi nezobrali :D
neznámy
neznámy | 22.8.2014 17:45
Hehe, no tak Neptún s financiami vo 8. dome nie je asi zrovna najlepšia kombinácia, naproti tomu, ak ho máš v harmonických aspektoch môžeš mať krásnu predduchovnelú smrť -YES-...
neznámy
neznámy | 22.8.2014 17:53
Jj, ja ho mam vcelku fajn aspektovany, tak mozno to fakt bude "krasna predduchovnela smrt" :) kazdopadne vzdy lepsie nez utopit sa nadrogovana vo vani ako Whitney Houston
neznámy
neznámy | 22.8.2014 18:01
No tak já mám taky neptuna ve střelci na konci 8d v opozici na saturna v 2d-CONFUSED- ale v v trinu na slunce v 5d, konj. na jupíka v 8d a sextilu na pluta.....No já nikdy moc nechtěla mít něco do činění s penězy......:D

Mám tam taky jupíka ve štíru v 8d v trinu na slunce do 5d, tak si myslím, že tak trošku mi dává "ochranu". Doma se "starám" o finance já ;)
neznámy
neznámy | 22.8.2014 18:08
Tím, že 8 dům je spojený se smrtí, tak jsem odchod svých blízkých a rodiny vnímala dost silně a dlouho......
lak
lak | 22.8.2014 18:46
a whitney ho mala v ktorom dome? :D ja budem mat asi fajn smrt, mam tam venusu,.. :D
joulutahti
joulutahti | 22.8.2014 18:50
zatial ho nejako nevnimam. Mam v nom Venusu, Jupiter na konci, a na rozhrani s 9.domom aj Slnko. V placiduse. No a tazko povedat , co to u mna bude znamenat, co sa tyka tych penazi, tak bohata nie som, ale kafrat si do svojich nenecham, skor este zvyknem aj do cudzích ( napr. maminých :D a tak to bolo uzod detstva). praca sa v buducnosti bude spajat skor s tymi tesnými vztahmi/tajomstvom (aj tak sa to da vylozit...). Na to manzelstvo som tiez zvedava :D mam vladcu 7.domu (venusu) v 8.dome, tak to moze byt zaujimave a planéty nie su poskodene,ani zle aspektovane...
neznámy
neznámy | 22.8.2014 18:51
Hmm, to máš zaujímavo aspektovaný ten Neptún v 8-ičke. Chcem sa spýtať či vnímaš svoj 8. dom aj v nejakej súvislosti aj čo sa týka Tvojho manžela al. životného druha? Ty máš tuším aj to Pluto v 7. dome, že? 7. a 8. dom sú obe prepojené aj so životným partnerom, manželom, príp. manželstvom ako zväzkom cez zmluvu a majetok.
A keď tam máš ten Neptún tak široko aspektovaný spolu s Jupiterom zrejme intenzívne pociťuješ aspekty na nich.
neznámy
neznámy | 22.8.2014 18:53
Ahoj...
Ked si nastavim system domov Placidus, tak mam Slnko v 9. dome... Ked si nastavim Campanusa, tak mam Slnko v 8. dome...
Poslednu dobu zistujem, ze tento opis na mna sedi do poslednej bodky... :)

Slnko v 8. dome
Sebarealizácia pomocou duševných síl alebo na základe tesných partnerských vzťahov (napr. pri ručení majetkom, obchodných transakciách, okultných rituáloch...). Silné regeneračné schopnosti. Záujem o tabuizované témy (napr. sex, smrť, okultizmus...). Často moc nad ostatnými (psychológ, politik, liečitel, obchodník, mafián...). Skvele dokáže využiť alebo zneužiť myšlienky, či majetok iných. Hlbokým krízy (ich pôvodcom môže byť manžel, či otec), prostredníctvom čoho dochádza k transformácii osobnosti a k zásadným zmenám charakteru (napr. z introverta sa stáva extrovert a pod.). Zisk z obchodu, transakcií alebo vzájomného podielnictva (napr. z manželstva, vena , dedičstva), v horšom prípade parazitizmus a zneužívanie slabých miest druhých ľudí.
neznámy
neznámy | 22.8.2014 18:59
Ano pluto mám v 7d v sextilu na neptuna i jupíka v 8d, hrot 8d mám ve štíru a vládce je pluto v 7d.....vše vnímám hodně silně a intenzivně co se týká 7 a 8d;)
neznámy
neznámy | 22.8.2014 19:06
Tak v 8. dome mám v natíve mars, urán a saturn.
Charakteristika marsu na mňa dosť nesedí - čokoľvek spojené s obchodom odmietam, považujem to za okrádanie druhých ľudí, zneužívanie nastavenia systému. Túžba po moci žiadna, hoci pracovne viesť druhých mi problém nerobí. Jediné čo sedí je, že by mi nevadilo v práci nasadzovať svoj život, napr. robiť toho záchranára, alebo byť na nejakej pozícii s vysokou zodpovednosťou za životy iných, napr. v elektrárňach. No mám jednu charakteristickú vlastnosť, ktorá s týmto aspektom asi úzko súvisí - vyhľadávam v živote problémové situácie aby som si overila, že ich viem vyriešiť. Keď môžem ísť ľahkou, strednou a ťažkou cestou, vyberám si podvedome tú najťažšiu.
Urán - otvorenosť novým veciam, bádanie, snaha nájsť odpovede na milión nezodpovedaných otázok, ktoré sa mi v priebehu života nejak nakopili...
Saturn - nerada nadväzujem akékoľvek bližšie medziľudské vzťahy. Je to kvôli tomu, že väčšina ľudí má inak nastavené životné priority a záujmy ako ja. Len výnimočne sa nájde človek, s ktorým sa môžem rozprávať úplne o všetkom a zároveň mi sedí aj povahovo.
Vzťah k majetku nemám nejaký výrazný. Keď som sa s bývalým priateľom delila o spoločne nadobudnutý majetok, tak sme sa nedohadovali že ktoré veci kto chce, ale práve naopak - všetko som mu chcela nechať, ale aj on mne. :D Tak teraz si stále niektoré veci vymieňame podľa toho, komu ich treba. Sú akoby "ničie".
neznámy
neznámy » lak | 22.8.2014 19:46
To hey, to budeš mať sladkú, krásnu smrť -LOL-, ale tiež štastie na majetok v manželskom zväzku, resp. majetok skrz manželstvo. Teraz ma napadlo, že preto Ťa nemusí ten Tvoj 2. dom so Saturnom až tak obmedzovať, keď tam máš tú Venušu v 8-ičke.
neznámy
neznámy » joulutahti | 22.8.2014 20:21
To máš podľa mňa dobré planéty vo 8. dome, navyše keď Venuša vládne Tvojmu 7. domu. To by mohol znamenať nadobudnutie financií a značného majetku skrz manželstvo al. životného partnera. Ani čo sa týka smrti tak by si nemala nejako sa trápiť nejakou ťažkou chorobou al. skôr by to mohlo značiť úspešný a šťastný osud skrz toho Jupitera. Závisí však aj od aspektov, ale keďže píšeš, že nie sú zle aspektované, tak len samé pozitíva vidím od takého postavenia planét vo 8. dome. Ešte tiež záleží na vládcovi 8. domu, kde je a ako je aspektovaný.
joulutahti
joulutahti | 22.8.2014 20:35
8. dom je v blizencoch, merkur v 9.dome, takze mozno aj cudzina. Kazdopadne, moj zivot zatial v nicom ruzovy nie je, ale radix ako celok sa mi osobne paci, tak som zvedava, co z neho vytazim...
nikav
nikav | 22.8.2014 22:00
Aj ja mám takto umiestnené Slnko, je tam samo, v sextile s Jupiterom a v kvadráte s Marsom. Robila som štrnásť rokov v sporiteľni, ale peniaze som ťažko zarábala a ľahko som o ne prichádzala /prázdny 2. dom/, žiadni štedrí darcovia sa v mojom živote zatiaľ nevyskytli. Keď čítam "silné regener. schopnosti", tak to ma teší, lebo mám z čoho sa regenerovať. Krízy spôsobené otcom, AJ manželom - sedí. V rámci opatrovateľstva ma to niekoľkokrát zavialo k pacientom v poslednom štádiu, ktorí pri mne umierali. Zažila som jeden prípad, keď umierajúci, ktorý už niekoľko dní nehovoril a bol už v stave medzi životom a smrťou sa zrazu ozval celkom zrozumiteľnými, nervóznymi slovami - "Gréta! Kde si tak dlho?" Bolo to meno jeho nebohej manželky. O pár hodín znova, ale šťastným hlasom "Gréta, my ideme spolu." Prišla si teda preňho.
lak
lak | 22.8.2014 22:22
no neviem ci cez manzelstvo.. ale cez druhych ludi :D inak, to moze znamenat aj smrt manzela :/
neznámy
neznámy » lak | 22.8.2014 23:31
No áno, to máš pravdu, skôr zdroje iných ľudí, ale môže sa jednať aj o životného partnera... aj s tou smrťou máš pravdu, píše sa o tom tak, ale môže to značiť kadečo nie len smrť manžela.
neznámy
neznámy | 22.8.2014 23:52
Hoj, mám 8.dům ve Vodnáři... (Mám Jupiter ve Vodnáři na rozhraní 7 a 8.domu, ale asi spíš v 7.domě..dle Campana).. vládcem je tedy Uran a toho mám v trigonu na 3 planety v Beranu v 11. a 10. domě (Merkur, Venuše, Slunce 10.d).. a pravda je, že můj přístup k financím a sdílení je trošku uranskej... Někdy si říkám, že není fakt podstatný co "máme".. že nám nejlíp bude i ve skromnějších podmínkách.. vadí mi i půjčování peněz... - jako že to bere lidem svobodu.. mám v tom všem trochu rozpor :-)

Uran mám ve Střelci v 6.domě :)
neznámy
neznámy | 23.8.2014 00:11
Keď ho mám prázdny tak to znamená, že budem chudobný, bez sexu, ale budem žiť a všetci o tom budú vedieť aby to nebolo tajomstvo? :-D Ach jaj, to mi zas horoskop naložil :-/ -SAD-
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...