mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Zdravie a výživa - 

POTENCIAL PSIKOV

neznámy
neznámy
neznámy | 16.9.2015 12:12
Psy a ich radosť zo života! emočné zrkadlenie, empatia oh áno -YES-
Inak je to k neuvereniu, ale na psy platí astro tiež! neviem ako je to možné, či už len človek to takto chce vidieť alebo ako, no moje (nekastrované) psy sú typickí predstavitelia býk a ryba, fakt zaujímavé ..
neznámy
neznámy | 16.9.2015 16:45
Ten článok je tak všeobecne o zvieratách v domácnosti, teda aj o mačkách.
Môžem z vlastnej skúsenosti potvrdiť, že skutočne zmierňujú alergie a budujú imunitu.
Mladší syn mal pred 9-10 rokmi pozitívny test na polovicu alergénov, ktoré sa testujú. Roztoče, pele tráv, stromov, burín, plesne aj alergiu na mačaciu a psiu srsť... Mával opakované sezónne zápaly priedušnice 2x do roka.
Čítala som vtedy všetko kde sa dali nájsť informácie a natrafila som na niečo podobné. Reakcie ľudí, ktorým pomohli zbaviť sa alergie zvieratá.
Synovia vtedy zrovna veľmi chceli doma zvieratko, až neodbytne.
Psa, mačku, alebo fretku. Nakoniec sme sa teda dohodli na mačke, neskôr pribudla druhá. Syn až zázračne rýchlo prestal mať prejavy alergií ako prvá sa stratila alergia na srsť zvierat, postupne aj ďalšie. Dnes sa u neho alergia neprejavuje takmer vôbec, možno tak týždeň na jar aj to vo veľmi miernej forme a syn ani nebýva chorý.
Spolužitie ľudí a zvierat je prirodzené ani by som už inak nechcela. :)
neznámy
neznámy | 16.9.2015 17:11
:) alergie (vo všeobecnosti) je poslabšejšia imunita a súvis v kontakte so zvieracím maznáčikom je v emocionálnom pute, ktoré človek so zvieraťom naviaže a to ako vieme imunitu - opravuje.

Moj brat napríklad sa zvierat štíti, mal kopu emocio problémov (tajil nemanželské dieťa atd.) halabala životosprávu, stres v podnikaní a bolo len otázkou času kedy ochorie na cancer. Jedno ide s druhým a tretím a .... td.

Mne psy svojho času zachránili život v zmysle citovej deprivácie a pre mojho syna je hafuš canisterapeutom jak z knižky.

Len s jedným nie som tak úplne stotožnená a to sú asistenčné slepecké psy, mala som s tým priamu skúsenosť u kamaráta (nevidiaci) tá služba je pre psíky hodne náročná!! a spravidla umierajú na opotrebenie predčasne, je to smutné pre mňa.
Byť chápem význam služby človeku, no pes na rozdiel od človečieho "služobníka", nemá na výber.
neznámy
neznámy | 16.9.2015 17:43
Nikto nemá na výber.
neznámy
neznámy | 17.9.2015 00:43
súhlasím a dovolím si podotknúť,,že sa to dá vidieť aj na mačičkách,,mám ich sedem+dvaja psíčkovia,,,teda 9 zvieracích kamošov,,,,a naozaj tam vidím typické:D vlastnosti
neznámy
neznámy | 17.9.2015 08:00
vcera som videl steniatko. bolo genialne, musel som hned za nim. som ho hladkal za hlavu, to teple chlpate temeno, to je uplne namakane :) ako citis jeho lebku. ani sa nezaujmalo o mna hryzalo si svoju palicku dalej. fakt uzasne ta nevinnost, krasa, rozkostnost, to sa neda ani opisat. najradsej by som ho rozpucil -YES-

neviem koho bolo, bolo to v bare, musel som vyuzit chvilu a zobrat si ho a ukazat ostatnym. tak som si ho pochoval, kozuch mal najhebkejsi. za chvilu dosiel majitel a mierne nasrane ho zobral spat. tu plati kto sa ondi, ten si nepohladka :)
Vutko
Vutko | 17.9.2015 10:12
Súhlasím, čo sa týka asistenčných vodiacich psov. Vieme len brať a využívať. Máme čo na oplátku ponúknuť späť? Neuvažujeme, že sme zobrali podstatu živému tvorovi, aby sme si "uľahčili život" a zmanipulujeme tvora, ktorému nič iné nezostáva aby ukojil naše predstavy a potreby. Je to na zamyslenie. Máme doma vodiaceho psa. Patrí dcére. Cvičila som ho. Je to úžasný pes, je to vlastne člen rodiny. Na oplátku, za svoju prácu musí mať dostatok pohybu a plávania, ale to nenahradí, koľko sme mu zobrali. Presne ako vravíš, pes (nie len) nemá vôbec na výber. Je pod najväčším manipulátorom. Je zmanipulovaný, vzdať sa svojej podstaty a presvedčený, že chce robiť, to čo robí :-) za kúsok našej pozornosti a "lásky". Ale ďakujem nášmu štvornohému členovi rodiny, že dcéra má aspoň kúsok pocitu, že je samostatná. Druhého už nechce, je to pre ňu motivácia zdokonaľovania sa v orientácii a vnímaní ... uvidíme :-)
Vutko
Vutko | 17.9.2015 10:12
neznámy
neznámy » Vutko | 17.9.2015 10:51
Psíky by dušu dali, len aby boli integrované v svorke - to je ich prirodzenosť.
Ak nemajú možnosť žiť s vlastným druhom (psami) tak za svorku "pokladajú" ľudí a to obzvášť vtedy ak sú s ľuďmi od narodenia, či od 6-8týždňov života, privyknú si (nemajú na výber) no len čo sa dostanú do kontaktu s vlastným druhom tak sú jaksi šťastnejšie ...............
(je to akoby človek žil s mimozemšťanmi nepoznal ich reč a tak a potom čosikdesi na prechádzke so svojim mimozemšťanom stretne - človeka! to je radosti a veselosti!! o to viac mňa mrzia vodítka a bránenie psovi v kontakte s iným psom)


Pes je výnimočným spoločníkom človeku, pre tú bytosť v nich -HEART-

Myslím si, že pes urobí pre človeka každú službu rád! a nepýta veľa, troška tej pozornosti a pocit prijatia, peknú prechádzku no a chutnú kosť samože :D .. aké plemeno žije u vás, psík či fenka ? :)

Pre niektorých nevidiacich (tých čo žijú sami) je psík dobrá voľba, je to pevné puto medzidruhového priateľstva a taký pes trpí minimálne, taký je šťastnejší než ten čo žije na reťazi pri búde celkom sám -SAD-

Asistenčné psy a vobec psy v službách človeku (armáda, záchranárstvo, lov a td.) je veľká téma.
-YES-
dodo41
dodo41 | 17.9.2015 10:54
Myslim ze kazdemu psickarovi chyba laska predovsetkym, ten proces davania a prijimania, pes ako taky je na toto ako stvoreny. Tym padom, pokial clovek tuto moznost ma, zazivat lasku, prejavuju sa tieto veci aj v zdravi, celkovom pristupe k zivotu. Na druhej strane, ak sa cloveku v zivote laska objavi v inej forme, vztah k cloveku, je velakrat ze psa odsuvaju na vedlajsiu kolaj, ba sa ho zbavuju sposobom, aky je castokrat vidiet v utulkoch. Tento katalyzator stavov duse vtedy uz straca na vyzname. V kazdom pripade vidim chovanie psov k tomuto ucelu vysoko ucelove, miestami sebecke. Na 90 percent ludia robia tieto veci podvedome, nevedome. Co je vskutku miestami smutne. V niektorych pripadoch to dokonca prerasta v zoofiliu, co ja najsmutnejsie uplne.
neznámy
neznámy » dodo41 | 17.9.2015 11:20
Pravdu máš dodo s tým katalyzátorom, je to skutočne tak.
Pes prešiel z vlka evolúciou, ktorú menežoval človek! a tak vravím, že sme psom za toto dlžní a preto sa k nim chovajme s rešpektom k ich bytosti a vážme si času! stráveného v ich spoločnosti, pretože pes nám jeho čas venuje úplne celý!!
neznámy
neznámy | 17.9.2015 12:17
:)
Vutko
Vutko » dodo41 | 17.9.2015 13:33
Áno, je to dosť egoistické, chcieť niekoho vlastniť a mať mysliac si, že je to láska. .... Ak to človek v sebe nemá vysporiadané, nie je vlastne schopný vzťahu, je to chorý vzťah, ktorý je smutný a je jedno či je to vzťah k človeku alebo akémukoľvek živému tvorovi.
Vutko
Vutko | 17.9.2015 13:41
mám veľa rozporov, čo sa týka chovania zvierat akýchkoľvek. Aj napriek tomu, že človek má úctu voči živým tvorom, neskutočne ohýba, manipuluje priestor a druhých okolo seba. Vedieť držať tempo v integrácii sociálnej, nebyť odľud, byť ľudský a neubližovať, nemanipulovať ... skoro nemožné. No jeden sa môže stať len pustovníkom, aby nezasahoval :-). Stále máme pred sebou voľby typu čo je menšie zlo :-)
dodo41
dodo41 » Vutko | 17.9.2015 15:32
Byk a vlastnit, su myslim za jedno. Byk nepovie Lubim Ta, ale Mam Ta...co som odpozoroval v reale u viacerych jedincov v znameni Byka...
neznámy
neznámy » Vutko | 17.9.2015 15:38
Takto to vnímam tiež :)
neznámy
neznámy » Vutko | 17.9.2015 15:57
a z toho vznika otazka milujem svojho partnera vobec?
neznámy
neznámy » Vutko | 17.9.2015 16:11
a nie je to o, ako to nazvat, hm, napr. nejakemu nie prave najidealnejsiemu postoju k zvieratu a na zaklade toho mas taky zaver? nevravim ze nemas pravdu. viacmenej s tebou suhlasim. pravdu ma asi kazdy, ale len ciastocnu.

ked vidim steniatko yorksira tak som nadchnuty ci neviem co. ta krasna nevinnost, zaroven smiesnost a potreba ochrany, akoby nieco vo mne na tu chvilu otvorila. musim pozerat, este lepsie hladkat. ale napr. to moze byt len kompenzacia ci tak.
neznámy
neznámy » Vutko | 17.9.2015 17:09
osobne to mám jednoduché: psy sú už raz na svete a sú tu preto, že ich stvoril človek (všetky tie plemená) no a je fér sa k nim správať dobre, čo v praxi znamená aj to, že ich potenciál sa nenechá zhniť. Lovečáka zamestnať lovom, pracanta prácou a spoločenské plemená nenechávať osamote!! Ak sa vychová asistenčák no tak mu treba vytvoriť také podmienky aby dostal za makačku kompenzáciu, proste ho lúbiť! No a u vás to tak je, takže v poho.

PS: nejak to tu na zverkruhu chcípa, šmykes na tréning a s hafušama, samože.
-COOL-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...