mesiac
Nedeľa, 28.4.2024
Meniny má Jarmila

Zdravie a výživa - 

Nemůžu spát - polštáře

neznámy
neznámy | 7.1.2013 20:50
Vidim, ze kazdy ma zkusenosti s necim jinym. No co uz, budu muset pozkouset.
Ono se to rika o vsem moznem, ze to je nezdrave a ze tam jsou roztoci a podobne. Z druhe strany si myslim, ze roztoci jsou vsude, moje pater je prednejsi :D
Jo, na pohankovym jsem uz zkousela lezet a citila jsem tu oporu na pateri... urcite bych si ale zvykala. S tema dutyma vlaknama fakt nevim, protoze presne s tim mam problem, kdyz jsou mekke. Mam radsi spis tvrdsi, ale nizke.
neznámy
neznámy | 7.1.2013 21:41
Já usnu nejlíp na boku..Polštář se musí vycpat tak,aby hlava zůstatala v rovině s páteří,to se musí vyzkoušet a doladit-nejlíp když je na polštáři zip.

S tou pohankou to není tak jednoduchý,chutná různým breberkám,přece jen je to pro ně potravina :D
neznámy
neznámy | 7.1.2013 22:19
v dnešnej materiálne zhíčkanej dobe ak bolí chrbát, tak problém nie je v nesprávnom spaní, ale v nesprávnom hýbaní. dnešná doba má problém s fyzickým pohybom, nie s pasivitou. a túto hyperpasívnu spoločnosť potom zneužívajú firmy na výrobu nekresťansky drahých matracov. videli ste niekto v prírode nejaké zviera (napr. veverička), aby trpelo na problémy s pohybovým aparátom ?????!!!!!! videli ste niekto ich super drahé vankúše na ktorých vyspávajú?

a čo sa týka vankúšov, ja osobne mám najlepšiu skúsenosť s prírodným pohánkovým vankúšom. ten sa vytvaruje lepšie ako tie pamäťové gumy a je ďaleko pohodlnejší, lebo ani po miernom pohnutí hlavy sa vankúš nezačne umelo zdúvať. ak sa totiž zduje umelý pamäťový materiál rovno pri nose a nedá sa ani poriadne dýchať, alebo len trochu tlačí na jemnú nosovú chrupavku, ktorú vankúš nemá vo svojej pamäti, tak je nemožné to ručne utriasť a normálne spať. a za dĺĺĺhe roky čo používam pohánkový vankúš, nežili mi v ňom žiadne zvieratká ;)
neznámy
neznámy | 7.1.2013 22:46
mam ten stejný z Ikey co Hajounek. Vyhovuje mi natolik, že si ho vozím všude sebou, protože jsem taky dost náročná co se polštářů týče a jen tak na něčem se nevyspím. Mám přes něj ještě jeden obyčejný (z dutého vlákna), protože potřebuju mít hlavu vysoko. Záda mě nebolí nikdy.
neznámy
neznámy | 8.1.2013 07:32
Tak to je ovšem velký omyl. :-) Akryj

Mezi molitan a PUR nelze položit rovnítko, ačkoli první pohled k tomu svádí chemické složení hovoří o něčem jiném :-)

Je pravdou, že molitan je měkkou formou pur pěny, ale nelze tento obchodní název použít všeobecně pro všechny druhy pur pěn ;-)
neznámy
neznámy | 8.1.2013 08:36
Tvoje odpověď mi přijde dost jednostranná bez hlubšího pohledu na věc.
(ta věta: "dnešná doba má problém s fyzickým pohybom, nie s pasivitou" je dost divná-YUMMIE-).
Jinak souhlasím, že v dnešní době je hodně problémů s páteří způsobeno neodstatečným pohybem...
Myslím, že lidi měli vždycky tendenci si při spánku dávat něco pod hlavu. Za našich babiček se spalo v péřových poltšářích a peřinách.
Dávní Tibeťaní spali zase pro změnu na kuse dřeva: http://www.epam.eu/cz/online_obchod/ostatni_zbozi/tibetsky_polstarek
Přítel má pro sebe péřový polštář a jakmile odejde z postele, já beru jeho polštář a dospávám, protože jsem schopna se na něm konečně uvolnit. Takže si myslím, že JE důležité na čem spíme. V tomto směru bych nás k zvířatům nepřirovnávala. V dnešní době je problém v tom, že nás od mala většinou neučí cvičit a zvykat si na pravidlený pohyb všeho druhu. Pak "skončíme" v kanceláři a je to jasné.
Od doby kdy cvičím pravidelně ráno uvolňovací cviky se mi bolesti krční páteře a migrény zlepšily z 95%, tzn. skoro je nemívám. Jakmile mám ale něco nevhodného v noci pod hlavou, tak se krk okamžitě hlásí.
Když už má člověk potíže, není tak jedoduché říct, hele veverka nemá žádnej problém. Dělej to podle ní a budeš okej :D
Pohyb by měl být návyk od malička. Jak má už člověk problémy, pak je třeba zaměřit se na více věcí a postupně posilovat tělo.
Ale souhlasím, že většina reklam je způsob jak rychle vydělat, nikoliv zlepšit život ostatních.

No tos mě potěšil, že tam nežijou zvířátka :D Budu na to pamatovat při výběru ;-)
neznámy
neznámy | 8.1.2013 10:27
v nespravnom hybani? povedal by si to napr. aj tehotnej zene, ze si kupuje zbytocne drahy vankus lebo ju boli chrbat, pretoze sa nespravne hybe a ake je to zdieranie nasej hyperpasivnej spolocnosti?......spytal si sa tej "vevericky" ci nema bolesti? ci musi pistat a skrucat sa v agonii aby mala? videl si niekedy nejake zviera pracovat aj viac ako 12 hodin denne za pocitacom, alebo dvihat tazky naklad?.. urazy, predispozicie, cvicenie, atd, niekedy sa tomu clovek nevyhne bez ohladu na pricinu a ked to raz niekomu pomaha, zbytocne to riesit

zjednodusujes to -WINKIE-
neznámy
neznámy | 8.1.2013 11:52
OK,zjednodušil jsem to.Tak to zase zkomplikuju :D

http://www.libea.cz/cs/molitan-a-matrace/molitan.html
neznámy
neznámy | 8.1.2013 23:49
nazdar dračica -BYE-

moja manželka práve prežíva pekelné trable s chrbticou. dnes už nevedela ani kráčať. lenže ju každú chvíľu bolí niekde inde, že to už ani nestíham sledovať a niekedy radšej počkám kedy to samé prejde. a ono zatiaľ vždy všetko prešlo. ona je presne ten typ, ktorý všetko schytá cez psychiku. človek ktorý sa nedokáže duševne uvolniť bude mať problém aj s telesným uvoľnením a to presne spôsobuje stuhnutie chrbtového svalstva a kadečo iné. nebudem rozoberať jej radix a tranzity, to je na dlho, ale myseľ funguje zdá sa najsilnejšie.

takže ďalšia vec je ľudská myseľ. zvieratá majú čistú myseľ. neriešia veci tak komplikovane ako ľudia, nešpekulujú a ani si nerobia problémy. žijú jednoducho a v harmónii s prírodou. ľudia síce rozhýbali svoje vedomie a riešia nevedome svoj vývoj, ale to prináša aj problémy a choroby
neznámy
neznámy | 9.1.2013 00:17
zdraviim:D

hmmm to je sice peknee co pises -PUH-(teda ako pre koho) ale stale to nepokryva vsetky mozne problemy, z ktorych cast som uz spominala

a zas za manzelku by som si teda na tvojom mieste nedovolila hovorit a netvrdila automaticky, ze je to len otazka psychiky ked mate doma este aj male deti....

stres zavazi tiez, ale nemozeme to vsetko nan "zvalovat"
neznámy
neznámy | 9.1.2013 00:45
-KISS--KISS--KISS-
neznámy
neznámy | 9.1.2013 00:51
..noo a tak...fajn pokec teda:D
neznámy
neznámy | 9.1.2013 06:36
Taaak hlasim, ze jsem prvni noc na polstari z IKEY prospala uplne bez problemu :-)
Vcera me pritel prekvapil a donesl mi ho :-*
Polstar je akorat tvrdy a dokonce jsem rano spala tak prijemne a pohodlne, ze jsem skoro nezaregistrovala kdy muj mily odesel do prace.
Super, takze uz u nej nebudu trpet na mekkych polstarich. Mam radost.

Diky vsem za reakce a rady-FLOWER--KISS-
neznámy
neznámy | 9.1.2013 09:29
na zdravy spanok!-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 9.1.2013 09:38
Yesss -COFFEE--FLOWER-
neznámy
neznámy | 9.1.2013 09:38
No sláva! Tak ať si s polštářem spokojená i nadále -FLOWER-
neznámy
neznámy | 9.1.2013 09:45
Díky Hají za tip... fakt jsem se vyspala výborně. Nemám nic ztuhlé, necítím se rozlámaná a polštář se neproležel a normálně se mi ještě chtělo poránu ležet :D
neznámy
neznámy | 9.1.2013 09:46
Rádo se stalo. A těší mne a mám radost, že si spokojená! Fakt :-D
neznámy
neznámy | 10.1.2013 12:11
ja mám tento "vankúš" :)-THUMBSUP-
www.sashe.sk/HEDERVIGA/detail/johanky-zvieratko-pre-vsetko
neznámy
neznámy | 10.1.2013 12:15
A jak se Ti na tom spí? Z autobusu s tímto typem polštářů nemám moc dobré zkušenosti, vždycky je ho někde jinde, než zrovna potřebuju :-D

Ale pěkný je, to zas jo :-)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...