mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

Králík smrdí-ok?

neznámy
neznámy | 12.5.2013 09:20
čau kuchařky, mám dotaz, koupil jsem si králičí rolky z břicha a to maso fakt smrdí. na webu jsem koukal, že chovatelé tvrdí, že pokud je maso čerstvý, smrdět by nemělo, ale bůhví. svůj typickej odér má přece i kozí a skopový. pamatuju, že králíci žerou svoje bobky a taky se imrvére válej v pochcaný slámě, není to z toho? někdo doporučuje naložit ho přes noc do mlíka. zkoušeli jste někdo? nebo nějký jiný tipy?

dík;)
neznámy
neznámy | 12.5.2013 10:16
Cerstvy kralik nepachne. Tie rolky boli plnene? Ani cerstva ryba nepachne rybinou, ale morom./more/.
neznámy
neznámy | 12.5.2013 11:04
Králičie mäso je velmi jemné, chutné, výživné, ružovučké a voňavé po mäsku, po ničom inom. Dávala som ho deťom už od prvých príkrmov so zeleninkou, robím ho v jenskej mise ako živánsku s paprikou, rajčinami, slaninou a zemiakmi, alebo na smotane, aj inak a NIKDY nesmrdelo, ani po ničom nepáchlo. S chuťou, vzhľadom a vôňou kúpených kureniec sa mäsko králika nedá ani porovnať. Kupujem to od známeho, z domáceho chovu, králik však musí byť očistený a naporcovaný, vcelku by som to nedala, pripomína mi to na pekáči mimino !!!
Taký jav, že niekto králika "nemusí" vyvoláva skôr psychický blok získaný rôznymi dedinskými praktikami a prípravami, sama som raz na návšteve uprostred bordelu na dvore, medzi vyvesenými kožami a paprčkami nemohla ani zhltnúť kus vyprážaného králika, z ktorého trčali kosti, divne zaváňal a od kosti vytekala krv -YAWNEE-
neznámy
neznámy | 12.5.2013 12:07
Suhlasim Zornicka, moj tatino chova cely zivot zajace a ich masko je velmi vonave, vonia cistotou, ako keby ovoniam cistu vodu z pramena, aspon mne tak vzdy vonalo.:) S inym masom sa to neda ozaj ani porovnat. Maju cistu rastlinnu stravu, ak zoberu do pusy bobok, tak omylom a vypluju ho. Spinia do jedneho kuta a lahnu si akurat na cistu slamu, chova aj uplne biele zajace a su velmi cistucke, kiezby boli taki vsetci ludia vonavi a cisti.-LOL-
neznámy
neznámy | 12.5.2013 13:08
:) Tak to je náhoda práve jedného králika mám uvareného v hrnci a vonia aj chutí skvele. V ničom som ho nenamáčala a ani nesolila. Tak neviem v čom by mal byť problém a tiež rozdiel. Snáď len v tom, že ten môj bol domáci a nie z obchodu, a zrejme sa o neho dobre starali ...
neznámy
neznámy | 12.5.2013 13:32
Ked smrdi, neodporucam to jest. Kralik nesmrdi a nema ani taku vyraznu vonu ako baranina. Ked sa da tak to zreklamuj.
neznámy
neznámy | 12.5.2013 14:45
Králík domácí by smrdět neměl, měl by se odblanit a odřezat tuk, spíš to ale měli už v obchodě dýl. Jinak je to u králíka divokého, tam ta divočina prostě cítit je, ale ne zase nějak odpudivě.
Víš v čem všem se válí prasátko? A jaké jsou z něj dobré řízky -THUMBSUP-
Já sice maso nejím, ale stále připravuji masité pokrmy. Přišla jsem na to, že když naše kočka s chutí zdlábne syrové maso, je ono víc než vhodné i pro člověka .. bezpečně pozná různé máčecí finty a i když maso vypadá krásně čerstvě, ani se ho nedotkne. Doporučuji-YES- .. pořiď si kočku .. nebo medvídka mývala -LOL-:)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 12.5.2013 16:41
A neuprd se zrovna?-ROLL-
neznámy
neznámy | 12.5.2013 17:44
no je kupovaný od firmy rabbit, co jsem koukal na net, tak na ní jsou stížnosti. zkusím mrknout jinde, od soukromníka to asi neseženu, možná na trhu.
to bylo první co mě napadlo, že už to maso je projetý a je to přebalený.

ale zajímal by mě ten rozdíl když je to od firmy, tak ty králíky taky musej někde chovat, v kotcích a krmit je..ne? že by tam takovej rozdíl nbejt nemusel..ale asi je.
možná jim nedávaj seno ale nějaký sračky.

někdo tvrdí že to maso smrdí, protože v těch blánách se ukládá močovina. ale to by ten divokej měl teda vyběhat.

je v tom bordel-WINKIE--PUH-
neznámy
neznámy | 12.5.2013 18:47
Já měla králíka (z domácího chovu podotýkám) asi dvakrát v životě a pamatuju, že mi smrděl . Kvůli tomu králíka nemám ráda, ta chuť králičího je fakt divná, ale asi je to o zvyku, někomu zas smrdí hovězí, nebo játra a ty zas zbožňuju :-)
neznámy
neznámy | 12.5.2013 18:57
Já měla králíka (z domácího chovu podotýkám) asi dvakrát v životě a pamatuju, že mi smrděl . Kvůli tomu králíka nemám ráda, ta chuť králičího je fakt divná, ale asi je to o zvyku, někomu zas smrdí hovězí, nebo játra a ty zas zbožňuju :-)
neznámy
neznámy | 13.5.2013 19:48
tak jsem koupil novýho rabbita a přes celofán se zdá bejt v pohodě, po smrádku ani stopa. tak uvidím zejtra..
lak
lak | 13.5.2013 19:53
:) pekne si to napisala :)
neznámy
neznámy | 15.5.2013 10:06
tak králíček byl epes, jak dětská prdýlka:)
akorát když jsem ty rolky na talíři rozbalil, byly v nich kusy umělý hmoty:D-WINKIE-

jestli máte někdo nějakej vypečenej recept, sem s ním, asi ho budu dělat častějc:)
neznámy
neznámy | 15.5.2013 10:20
Delam ho na cibulce, cesnaku, rozmarynu a bilem vine. Nejdrive kralici kousky osmahnu, vyberu, ve vypeku osmahnu posekanou cibuli a cesnak, pridam zpatky maso, nekolik vetvicek rozmarynu, osloim, opeprim, zaliju vinem, a dusim do mekka.
neznámy
neznámy | 15.5.2013 10:33
to zní dobře ale mám k tomu dotazy, ty kousky solíš a pepříš až nakonec? proč? já je dávám osmahnout už nasolený. a pak taky jestli to maso dušením zbytečně nezvadne, když už je osmahnutý. a česneku dáváš kolik? občas se mi stane, že ho osmahnu a on mi zhořkne.
neznámy
neznámy | 15.5.2013 10:54
Uz sa mi to nechcelo prepisovat-SHAME- Solim a peprim pred osmahnutim; no uz som aj zabudla a dosolila som neskor, nic sa nestalo. Cesneku podla mnozstva a chuti, na celeho kralika davam 3-4 velke struciky. Osmahnu na olivovem oleji a masle, potom cibulu na jemnom ohni a neskor pridam cesnek. Nesmies mat vysoku teplotu, cibulu do sklovita, nie prudko. I cesnak.
neznámy
neznámy | 15.5.2013 12:55
zkusil jsem variantu s cuketou, špagetama a bílým, ladil jsem to do tanndori.
co mě ale trochu vadí, že vždycky připálím tak třetinu tý cibulky. když to dám restovat na míň, tak tak se mi zase neudělá tak dobře to maso. a cibule by měla jít první, je to králík na cibuli a ne naopak, takže se vždycky asi trochu přismahne. nebo nevim.

příště toho králíka naložim, je sice měkkej ale táhne se jak žvejka, blbě se oddělujou vlákna.

(zájímavý, nemyslíte? měkkost,pružnost - a přitom pevnost, dobrej životní postoj:)
neznámy
neznámy | 15.5.2013 13:07
Orestuj cibuli jako prvni; nekdy i 15 minut na mirne teple plotne aby byla mekka. Pak pridej kralika. Ja ho nenakladam, to vino ho udela mekkym.
A nebo ho do vina naloz. Kralik neni kure; musi se delat dele. Zitra ho jdu delat, kupuji ocisteneho z farmy. Nejradeji mam predni nohy-PUH- i smazene jako rizek.
Jako zivotni postoj dobry:)
neznámy
neznámy | 15.5.2013 18:54
Králíky jsme chovali, je to lahůdka. Byl super na kyselém zelí pokladeném na dně a maso položené na ni a péct v troubě. Jako koření je dobrá Adžika.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...