mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Zdravie a výživa - 

Homeopatia-biela mágia?

neznámy
neznámy | 11.8.2014 17:44
Chcela by som sa opýtať, aké máte názory na homeopatiu- na to že niekto tvrdí že je to biela mágia, a či pri dlhodobom používaní ste si všimli nejaké nežiaduce učinky.
nikav
nikav | 11.8.2014 18:17
V mojom bydlisku roky pôsobila výborná liečiteľka, liečila bylinkami a vlastnými preparátmi
z nich vyrobenými. Občas som si s jej pomocou robila očisty pečene. Diagnostikovala len pohľadom a všetko vedela - asi podľa aury. Keď mi endokrinológ navrhovať vyoperovať štítnu žľazu, že sú na nej zmeny, ja som si to išla k nej overiť, ako to vidí ona. Operáciu neodporučila, lebo tie zmeny sú pozitívne. Sú tomu štyri roky a ja žijem so št.žľazou a bez liekov. Toľko na potvrdenie jej dôveryhodnosti. Raz mi ale povedala, že sa mi nemôže venovať, lebo vidí na mne zbytky homeopatík, a to som ich brala asi pred polrokom. Asi nechávajú stopy v našej energii. V prípade núdze rada siahnem radšej po po homeopatikách než antibiotikách. Dcéra má tri malé deti a väčšinu zdrav. problémov rodiny rieši homeopatiou, bez zjavných vedľajších účinkov.
neznámy
neznámy | 11.8.2014 18:29
martinbd
martinbd | 11.8.2014 19:00
Podľa toho, čo rozumieš pod slovným spojením biela mágia.
V homeopatii sa vyrábajú lieky z prírodných materiálov (bylinky, kovy, minerály, ...), využíva sa pri výrobe napríklad viacnásobné riedenie, buď 1:10, alebo 1:100. Napríklad sa natrhá nejaká bylinka, tá sa ponorí do zmesi liehu a vody, nechá sa odstáť asi mesiac, a táto tinktúra sa potom riedi, zoberie sa jeden diel tinktúry a zmieša sa z 100 dielmi vody, potom sa to silne pretrepe, potom sa zo vzniknutej zmesi zoberie zasa jeden diel a zmieša s 100 dielmi vody, ptretrepe, takto sa to opakuje niekoľko krát, závisí od toho, aké riedenie je potrebné, riedenie sa potom označuje napríklad CH a nejaké číslo, ktoré označuje, koľko krát sa to riedilo. Vo výslednej zmesi sa už v podstate nenachádza tá pôvodná látka, ak je to dostatočne veľa krát zriedené - a to je bod, v ktorom sa materialisticky zmýšľajúci človek pozastaví. Ako môže liek účinkovať, ak tam nie je prítomná fyzicky už účinná látka? Ak tam teda nie je fyzicky prítomná, tak tam môže byť prítomná ešte nefyzicky, v akejsi esencii, a toto by prípadne niekto mohol označiť ako biela mágia - aj keď neviem, či je toto označenie presné.
Ďalej homeopatia vychádza z princípu liečiť podobné podobným. Teda napríklad, ak žihľava spôsobuje zčervenanie kože, tak je to liek na červenú kožu, alebo ak spôsobuje cibuľa slzenie a soplenie, tak je to liek na chrípku - pretože to sú príznaky chrípky. Teda v homeopatii sa choroba nepotláča, ako napríklad horúce studeným, alebo naopak, ale používa sa princíp podobnosti, čím sa odlišuje od modernej medicíny.
Homeopatia ešte vychádza z toho, že každý liek má tzv. svoj obraz a ten obraz sa skladá z určitých symptómov, ktoré nemusia byť len symptómy tela, ale aj nejaké vlastnosti. Takže ak napríklad sa niekto trápi pocitom viny, má nejaké telesné príznaky, tak sa nájde liek, ktorý presne zapadá do toho obrazu.
V klasickej homeopatii sa používa len jeden liek. Ale v súčastnosti niektorí lekári, alebo liečitelia využívajú aj kombinácie liekov.
neznámy
neznámy | 11.8.2014 19:01
povazuji to za "ockovani"

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...