Zdravie a výživa -
CUKOR ako DROGA, ci podporovatel PSYCHICKYCH CHOROB
http://ekonomika.etrend.sk/ekonomika-slovensko/trpela-som-abstinencnymi-priznakmi-zbavit-sa-cukru-je-mimoriadne-tazke.html
zazili ste abstak spojeny s touto drogou???-PUH-
Lenže nejedenie sladkostí občas býva aj spoločenský problém. Napríklad, keď v práci niekto prinesie pečivo, lebo má sviatok a ponúka a ponúka a uráža sa, keď si nechcem zobrať ... takže to riešim tak, že v nestráženej chvíli to šupnem na stôl môjmu kolegovi, ktorý by v sladkostiach aj spával :D
Inak, podľa mňa sú väčší problém rôzne kandidózy z nadbytku cukru.
V bývalej robote mali z toho kolegovia radosť, lebo vždy keď mi niekto doniesol čokoládu (čo sa stávalo dosť často), odniesla som ju do vedľajších dverí. :)
O tom ze co vsetko nakladaju do potravin, ako konzervanty, farbiva, dochucovadla...cisto chemicke veci, o tom mlcia. Ale klasicky cukor je droga!
To vazne po nas chcu aby sme sladili tym umelym chemickym svinstvom?
Pozri sa na starsich ludi, co jedli, ako zili, kolko sa dozivaju. Tento stat ma problem, lebo je strasne vela dochodcov, ktorim treba na dochodkyt. Mozno ked budeme sladit aspartamom ci inym svinstvom, snad tych dochodcov bude menej, ci?...
Zase na druhej strane chapem tomu, ze volakedy sa cukor jedol velmi malo, skor sa bral ako daka odmena, rozkos, pripadne na sviatky...dnes je to ine.
Chapes ma snad, a nehovorim o haluzi, ze pomaly ale isto pripravuju aj zakaz udenia. (co je v UK ci vlastne v Skotsku uz davno zakazane).
Co a tyka abstaku, to nie, ale podvedomie/vedomie je nastavene tak, ze ked pozijem cosi sladke na vecer, velmi dobre spim.
d.
Pamatuju si období před léty když jsem vysadila bílý cukr a začala jsem používat hnědý (občas med) anebo nic. Dost podstatně se mi polepšilo, cítila jsem se líp a méně unavená. Pak jsem zkusila (abych viděla co se bude dít) najet znovu týden, dva na bílý cukr... po uplynutí téhle doby mi bylo jasné, že bílý cukr je svinstvo...
Absťák trval dost dlouho teda, minimálně 2 týdny až měsíc. Teď když vysadím hnědý cukr + veškeré sladké pečivo a sladké ovoce, tak nejhorší je první týden, cítím se malátná, pobolívá mě hlava, pak to přejde. Druhý týden mám občasnou chuť na sladké a po tomto týdnu to přejde úplně. Ale všech sacharidů ve stravě jsem se ještě nezbavila, dlouhodobě.
Poslední dobou to strašně flákám, mám toho hodně, nemám čas si moc vařit a když jsem s partnerem, ujíždím... Když jsem byla sama, naučila jsem se systému a dodržovat pravidla, teď se to musím naučit když žiju s někým.
Môj vzťah k cukru je veľmi vlažný :D , naozaj nemám pocit, že ho potrebujem.
Sladím kávu, aj to hnedým cukrom, ale klasické sladkosti veľmi výnimočne, ešte tak občas tabličku orieškovej čokolády, alebo tmavej.
Cukor teda používam, ale tak striedmo, určite nie závislácky. Ak na niečom fičím a závisláčim, tak sú to hlavne oriešky. Ale to ešte vedci nezaradili medzi drogy, našťastie. :D
CUkor vo väčšom množstve môj organizmus odmieta, dva kopčeky zmrzliny, alebo dva zákusky a už sa mi žalúdok vyjadruje takto -PUKEY-.
Zjesť celú čokoládu, či niečo podobné...nepredstavitelné.
V tom dokumente, čo pozeral syn, sa ale hovorilo o tom, že oveľa horšie ako napchávať sa sladkosťami, sú sladené nápoje typu Coca-cola, Fanta a podobne, lebo to človek dostane do seba kvantá cukru bez toho, aby si to uvedomoval.
K tvojej otázke. Nie absťák cukrový som nezažila, ale bola som pár krát svedkom tohto absťáku u iných ľudí.
Najkrajší absťák vo filmovej scéne je z filmu Čokoláda, keď sa prudérny starosta mesta vlúpal do výkladu z čokoládou a po tomto sladkom orgazme zaspal rovno na mieste.
Na druhý deň si ho vo výklade upatlaného od čokolády obzeralo celé mesto. :)
je v nich jen třtinový cukr + 7% zázvoru. Perfektní kombinace, zázvor spaluje toxiny + podporuje trávení, cukr uklidňuje + dává energii. Celkově nezpůsobují kyselost.
Mají je ve zdravých výživách v bio kvalitě za 50 kč a pak za 25 korun u každého číňana v ne-bio verzi ale jiném balení (dole).
Když už mlsám tak toto.