mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Zdravie a výživa - 

Bliziaci sa Nov v direkciach a tazka diagnoza

neznámy
neznámy | 16.10.2016 23:05
Ani neviem, ako zacat .... prezivam asi najhorsie obdobie v mojom zivote.
Mam diagnostikovany systemovy lupus, kto nevie, co to je ... je to jedno zakerne autoimunne ochorenie, pri ktorom organizmus nevie rozoznat, co je vlastne a co cudzie.

Nedopatrenim som dostala tetanovku po 3 rokoch, menila som doktorku a chybali zaznamy o ockovani v karte. Ockovania spustili u ludi uz nejedno autoimunne ockovanie. Do 5 rokoch by k opätovnému ockovaniu vôbec nemalo dojst. Stalo sa ...

Dalej som uzivala v juni betaglukany - konkretne v podobe huby Reishi, ktora ma vedecky dokazanu schopnost stimulovat imunitny system. Mala som aj jednu alergicku reakciu po 3 tyzdnoch uzivania. Denne som brala cca 6 az 8 g podla navodu predajcu, pritom som na weboch citala, ze sa ma uzivat max. 1 az 3 g.

K tomu psychicky stres z maminej choroby, je momentalne onkologicky a psychiatricky pacient a moj imunitny system sa zblaznil a presiel do autoimunity. Uz citim prve príznaky.

Mate niekto skusenosti s autoimunnymi chorobami? Ako si mozem aspon trochu pomoct, lebo pokial viem, vyliecit sa to neda.

Astrologicky mam brutalne narocne obdobie. Bliziaci sa Nov v direkciach v Rakovi v 8.dome a zaroven bliziaci sa tranzit Pluta cez Lunu. V direkciach este kvadrat venuse na pluto a v tesnom zavese buduci rok aj kvadrat direkcnej luny na Pluto.

V aktuálnom solari mam konjunkciu solárnej luny s natalnym plutom.

Je to naozaj na nevydrzanie .....
neznámy
neznámy | 17.10.2016 00:09
počula som ,že keď je vvvolaný liekmi,,tak odznie....ach ináč o tom nič neviem,ale veľmi Ti držím palce-SAD-
Plutonie
Plutonie | 17.10.2016 00:26
Pluto Luna? Toto je více náročné, než by si člověk přál. Změny v rodině, zejména u matky.
neznámy
neznámy | 17.10.2016 06:03
Jak papíry? Dr.mne taky chtěla přeočkovat po 5ti letech ale dostala NE a kontakt na ty, co mi to dělali, protože to musejí mít U SEBE ve složce...
Ale je pozdě domlouvat a radit, je-li PO :) Tak příště si trvej na NE.
neznámy
neznámy | 17.10.2016 08:28
Poznám ženu s týmto ochorením, je odo mňa mladšia, momentálne na materskej s druhým dieťaťom. Diagnostikovali jej toto ochorenie niekedy v tridsiatke, čo je asi 6-7 rokov dozadu. Mala veľmi silné prejavy ochorenia a dostala akúsi novú liečbu, o čo ide neviem popísať, iba že dostala liečbu, ktorá funguje na Slovensku len pár rokov.
Počas tehotenstva lieky nebrala, alebo obmedzene, tiež presne neviem.
Ale podľa jej slov, tá liečba jej veľmi pomohla a má sa dobre.
Skús sa informovať o tom u lekárov.
Inak držím palce, nenechaj sa psychicky zdeptať, tranzity sú tranzity, ty dokážeš viac. Radšej si ich ani nepozeraj a skús svoju pozornosť sústrediť k liečbe.
Viem, rady "múdrych" ti nepomôžu, ale tak možno ten nov v direkciách bude znamenať nový dobrý začiatok.
Nech sa ti darí. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 17.10.2016 08:49
Já bych se na tvém místě vyhnul stimulantům a všemu co stimuluje imunitu.
Je to kontraproduktivní, když je imunita narušena, nemá smysl ji povzbuzovat, povzbudí se to špatné i to dobré a toho špatného při narušené imunitě je v ní více více. Výsledek je pak jasný, zhoršení stavu.
Musíme chápat že imunita je vlastní celá i když zčásti nám může škodit, je to záležitost patogenů které dokáží dostat se přes ochranné bariéry těla a narušit systém vnitřní ochrany.
Z léčby má smysl očista střev, naprostá většina imunitních buněk sídlí ve střevech. Mít čisté a funkční enterocyty je výhra.
Dále bych kvalitně vyživoval tělo vyváženou stravou bohatou na hodnotné bílkoviny a polysacharidy(vlákninu). Dostatek čerstvé i listové zeleniny a hlavně odpočinek.
Po ránu sklenice vody nalačno teplé vypít počkat a jít na záchod. Mělo by se podařit jinak sklenice dvě.
Mnohem důležitější je dát do pořádku trávení pak to jde lépe vše včetně imunity.
Nejosvědčenější prostředek je luvos erde, hnědý jíl a (nebo) křemelína případně jiná hornina jako balastní látka čistící střevní stěnu.
Doporučuju sníst celé balení lžičku denné min. mezi jídly.
No a pak psychohygiena. Což znamená nerozfoukávat oheň. Calming food and herbs tišící byliny a strava.
http://www.drhoffmann.cz/
neznámy
neznámy | 17.10.2016 15:28
suhlasim v podstate s boschom, co napisal... ak mas autoimunitne ochorenie, tak ti podla mna nepomozu latky, ktore stimuluju imunitu... skor sa zameraj na to, ze co asi moze sposobovat to, ze tvoj imunitny system sa zblaznil... po psychologickej najst pricinu, ze preco sama protisebe bojujes...po fyzickej stranke velka cast imunity je v crevach, takze je velmi pravdepodobne, ze mas dokaslane travenie, ci crevnu mikrofloru alebo celkovo creva...casto sa u autoimunitnych ochoreniach hovori o probleme priepustneho creva, otravu tazkymi kovmi (o to viac, ze sa ti to po ockovani spustilo) alebo v tele mas nejaku skrytu lyme-formu, na ktoru imunitny system utoci... napriklad viem, ze pri autoimunitnych ochoreniach stitnej zlazy casto pomaha vyradenie lepku zo stravy... proste najst si nejaku vhodnu dietu (naj bezlepkovu, bez cukru a podobne), ktore napravuje crevnu mikrofloru...a ako bosch vravi, zamerat sa na cistenie criev alebo este presnejsie, na podporu zdravej crevnej mikroflory...
neznámy
neznámy | 17.10.2016 15:41
Ja neviem, či správne rozumiem, ale Tara asi spomenula to júnové užívanie huby reishi ako jeden zo spúšťačov, nie že ju teraz užíva kvôli problému s lupusom.
neznámy
neznámy | 17.10.2016 17:07
to sa mi zda dost pochybne, ze huba reishi by mali byt ako spustac...to som este nikde nepocul ale o ockovani som toho pocul uz dost...
neznámy
neznámy | 17.10.2016 17:42
Spustacom bolo pravdepodobne to ockovanie proti tetanu po 3 rokoch. Ta ockovacia latka obsahuje hlinik. Ja som mala v tele dostatok protilátok proti tetanu a dalsou dávkou sa vyvolala v tele imunitna reakcia.

Pise sa to aj v letaku k ockovacej latke:

U osôb s vysokými hodnotami sérových protilátok proti tetanu (po často opakovaných dávkach ) môžu vzniknúť príznaky III. typu precitlivenosti, spôsobené tvorbou imunokomplexov. Moj imunitny system zacal pri druhej davke s tym bojovat. Mam to prestudovane krizom krazom.

Stala sa ta vec, ze ockovanie z roku 2013 sa nepoznacilo do zdravotnej karty a ja som dostala druhu vakcinu. Nemozem to uz nikomu dokazat, viem to len ja. Dnes som bola u byvalej doktorky a tam mi povedali, ze ockovanie v roku 2013 u mna neeviduju.
V zdravotnej karte nebolo poznacene ani ockovanie v roku 1999, posledne este na zakladnej skole v roku 1989. Ale to z roku 1999 lekarka u seba evidovala.

Takze huba reishi to urcite nebola.
neznámy
neznámy | 17.10.2016 18:29
Potom som nepochopila prečo spomínaš hubu reishi a to, že si prekročila odporúčané dávkovanie. Ja som to chápala tak, že hlavný spúšťač bola tá tetanovka a tá huba tomu ešte pridala čosi naviac. -CONFUSED-

Inak ja som bola proti tetanovke očkovaná na jar, môj predošlý lekár si zase nevšimol, že som mala byť preočkovaná už dávno, pretože naposledy to bolo asi pred 25 rokmi.
Niekedy, keď sme mali papierové občianské, očkovanie proti tetanu sa tam zaznamenávalo.
neznámy
neznámy | 17.10.2016 18:32
Az dnes som bola u lekarky, ktora mi potvrdila, ze taketo nieco sa mohlo stat.
neznámy
neznámy | 17.10.2016 18:38
http://www.zheng.cz/Lupus.html

http://www.lupusinky.estranky.cz/clanky/rostliny-prospesne-u-lupusu/

https://tcmclinic.sk/


Zkusil bych být Tebou najít někde blýzko solidního terapeuta. Nejideálnější je člověk který vystudoval i klasickou medicínu.

Jde o to, že pokud bereš nějaké klasické léky, pak se můžou "mlátit" s alternativními produkty. Dobrý terapeut rozumí i lékům a diagnostice v klasické medicíně. Má znalost
co a jak postupně vysadit a nahradit .....

Já osobně docházím k této lékařce. Ale je v Benešově.

http://www.tcminstitut.cz/nas-tym/nas-tym/goetzova-erika-mudr
neznámy
neznámy | 17.10.2016 18:47
Hodně u těch hub je divná propagace. Většinou jsou prezentovány v e- šopech jako zázračný všelék. Většinou to tak ale není. Pro nějaké "typy" ani nemusejí být vhodné.

Pokud člověk nemění životní styl , který je často důvod problému a pokračuje v "destrukci" tak to že baští nějakou houbu je prakticky na nic.

Na tuto houbu jsem konkrétně "nekoukal" .

Obecně to myslím tak, že pokud člověk nemění životní styl, bere nějaké léky, a k tomu přibere třeba "houbu", která není vhodná pro každého. Pak to může mít opačný efekt. Toto nemyslím přesně na diskuzní dotaz.
neznámy
neznámy | 17.10.2016 18:50
U tohoto problému bych se nepřikláněl k experimentům na podkladě rad od nás amatérů. Chce to přesnou kompletní diagnostiku a na podkladě toho změnu životního stylu a následné "léčení" ..návrat do zdravého stavu.-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 17.10.2016 18:54
Toto ochorenie je vraj neliecitelne.
Momentalne citim zlost na lekarov, ja som si ista, ze som bola v roku 2013 preockovana, len sa to neuviedlo v karte. Tocim sa v kruhu otázok Keby bolo keby ... nestalo by sa .... este akosi neviem triezvo uvazovat.
neznámy
neznámy | 17.10.2016 18:58
Mám otázku. Keď si si bola istá očkovaním v 2013-tom ako prebiehalo toto terajšie očkovanie? Nechala si sa presvedčiť, že nemáš pravdu?
neznámy
neznámy | 17.10.2016 19:01
Ista som si az teraz, v tom okamihu sa zbehlo vsetko rychlo a nechala som sa presvedcit, ze nemam pravdu ako pises. Viem, znie to neuveritelne a nemozem to nikomu povedat, vsetci lekari ma vysmeju. Existuje sice jeden test na protilatky, ktory by ukazal, aby vysoky je titer týchto protilátok, ale neviem, ci do toho ist, zdravie mi to aj tak uz nevrati.
neznámy
neznámy | 17.10.2016 19:02
tieto veci som mala mat v poriadku, ked som prechadzala k novej doktorke a nie sa na mieste cinu dohadovat, kedy som mala poslednu tetanovku.
neznámy
neznámy | 17.10.2016 19:04
Hej, určite je lepšie sa sústrediť na zlepšenie stavu ako hľadať vinníka, nemalo by to zmysel, iba by ti to vzalo energiu na to, čo treba.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...