mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Voľný pokec - 

vo Volkswagene vyhlásili ostrý štrajk

neznámy
neznámy | 29.6.2017 23:25
Fákt? Rychlou jízdou?........To měli z Olmu docela daleko, jak dlouho jim trvala cesta do Prahy?
Asi stejně jako dnes po D1, ne? :D
neznámy
neznámy | 30.6.2017 10:42
Dle Kristiánovy legendy k události mělo dojít u nezachovaného kostelíka svatých Kosmy a Damiána, který připomíná krypta stejného zasvěcení pod dnešním kostelem sv. Václava.
granko
granko | 30.6.2017 13:54
to je.. ale utópiou bola kedysi aj písané a záväzné právo pre všetkých - ústava.. základné občianske slobody a práva, až dokiaľ sa nevybojovali a dosť krvavo v parížskych uliciach..

ak by slovák bol 3x hlúpejší a 3x lenivejší tak by nemal právo si vyskakovať, lenže slovák je často šikovnejší a už dlho aj pracovitejší.. dokáže sa presadiť všade vo svete, nechýba mu odbornosť ani jazykové schopnosti..takže otázka je kde je ten rozdiel z toho čo na ňom ušetrí nemec, brit, francúz? v ich vreckách, a vo vreckách slovákov, ktorý ťažia na vlastných ľudoch.. takže vlastne chudobnejší slovák nepriamo dotuje násobne väčšie mzdy menej výkonnejších a kvalifikovanejších ľudí na západe, čo už je úplný paradox "slobodného trhu"..

ja myslím, že toto nevyrieši žiadny leader.. aj ten najlepší sa dá totiž kúpiť či zdiskreditovať, odstaviť.. jedine prerod vo vedomí, že na to aby sa mal človek, jeho rodina, deti, komunita, spoločnosť lepšie; nestačí iba poctivo pracovať a dodržiavať zákony.. lebo ak je fungovanie spoločnosti choré, tak mu to aj tak nepomôže ak sa chce mať lepšie a dôstojne žiť.. tomu postupnému prerodu môže pomôcť jedine dôsledné poznanie záujmov, široká súdržnosť na ich hájení a myslenie na budúcnosť, a to nielen svoju.. a takéto malé "rozbušky" sú cennými lekciami..

takže ja verím, že raz sa slováci správne naserú a vyprášia kožuchy hlavne všetkým politikom, ktorých tu od 93. mali.. a hlavne pochopia, že spoliehať sa na politikov, strany, zákonníky práce, úradníkov nemá vôbec význam.. ale že si treba veci vybovojovať sám, napríklad aj formou dobrej kolektívnej zmluvy, v ktorej bude zakomponovaná nielen ochrana zamestnanca ale aj jeho podiel na rastoch a zisku firmy, ked sa jej bude dariť.. na takýchto kolektívnych zmluvách je pracovný trh v nemecku či škandinávii postavený.. inak slovensko má podľa eurostatu na rok v priemere 0 dní štrajku, nemecko 16, to o dosť veciach vypovedá..
neznámy
neznámy » granko | 30.6.2017 16:10
takže vlastne chudobnejší slovák nepriamo dotuje násobne väčšie mzdy menej výkonnejších a kvalifikovanejších ľudí na západe, čo už je úplný paradox "slobodného trhu"..

Přesně tak to je. :)
I my jsme stále pouze low cost location.
Ale pochopil jsem že my češi nemáme na to se globálně zvetit a "jet po svých a za své". Nedomluvíme se navzájem.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 30.6.2017 16:49
Ja neviem, ale vždy keď čítam niečo podobné, tak zosmutniem... Tu nejde o to, či v tej fabrike zarábajú viac a v inej nie... Tu ide o niečo oveľa väčšie... Ja už v prvom rade odlišujem, keď štrajkujú ľudia v súkromnej zahraničnej firme, ktorá platí 10.000 nemcom a 3000 Slovákom za tú istú prácu... (tie čísla berte s rezervou)... a porovnávať to s našimi firmami.
Alebo reči...a koľkí ľudia robia aj za menšie peniaze a nesťažujú sa.. Ale prečo sa nesťažujú? Presne to je chyba Slovákov!!!
Ak budeme hundrať na to, že sa časť Slovákov postavila na zadné, tak sa naša krajina nikdy nebude mať ani len o trošku lepšie..
Stránka:
3 4 5
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...