mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Voľný pokec - 

vo Volkswagene vyhlásili ostrý štrajk

neznámy
Ailime
Ailime | 27.6.2017 11:20
Snáď im to postačí, aspoň na nejaký čas... -THUMBSUP-
Ailime
granko
granko » Ailime | 29.6.2017 10:27
no v skutočnosti zamestnanci prepadli na celej čiare.. tých 500e v hrubom iba vykryje výpadok z výplaty za štrajk a navýšenie mzdy po odpočítaní inflácie to je za dva roky iba okolo 9% a nie 16% ako chceli.. 9% ktoré by dostali pravdepodobne aj tak.. lepšie pracovné prostredie, menej nátlaku, nižšie normy, väčše prestávky - z toho nedosiahli nič..

vidím to tak, že odborárskym šéfom poslal vw bokom po stotisíc a odrazu bola dohoda na svete, problém vyriešený.. tak sa to robí roky.. na zamestnancov, každý kašle..
neznámy
neznámy » granko | 29.6.2017 10:49
Neviem... Ja by som az tak nelutovala zamestnancov vw... Lebo ja mam aspon ako taky prehlad o tom, ze ako sa tam maju ludia... Hlavne ked to porovnam s inymi fabrikami ci akymkolvek inym zamestnanim tu na Slovensku....
granko
granko | 29.6.2017 11:06
toto presne je spôsob myslenia, ktoré drží slovákov tam kde sú..
neznámy
neznámy » granko | 29.6.2017 11:16
Ano, moze byt... :)

Ale moj nazor je taky, ze aj tak sa tam nemaju az tak zle.... Kazdy skoro nadava na vw a fabriky, ktore pre vw pracuju... No ja by som bola zvedava, ak by tu (teraz) neboli, ze co by robilo a kde by bola drviva vacsina Slovakov zamestnana... Kde by sa burili, ake zamestnania by mali...
neznámy
neznámy | 29.6.2017 12:34
A kdyby se slovenská krajina začala vracet ke "koreňom"?
Bylo by to zlé?
https://m.smedata.sk/api-media/media/image/sme/1/16/1672041/1672041_1200x.jpg?rev=1
granko
granko | 29.6.2017 14:56
ani vw už dávno nie je tým čím bol v porovnaní kedysi.. nástupný základ 750-800 v hrubom ponúknu personálne agentúry výrobnému pracovníkovi na linku dnes už takmer hocikde na západnom slovensku a to ani nemusí robiť v takte, troj-štvorzmenku a makať aj cez víkendy.. a to ani nehovorím, aké vysoké životné náklady sú v bratislavskom kraji..

toto je slovenská otrocká mentalita, že bez montovní by sme neprežili.. to ona vlastne môže za ich existenciu, plní ich stavy, udržuje aj 28 rokov po revolúcii stále nízke mzdy a môže aj za exodus mladých.. percepcia ekonomického prostredia, jeho možností, slovák a vnímanie jeho sebahodnoty, sebaúcty, strach, závislosť, falošný mediálny obraz a lživé hospodárske informáce - toto rozvoľňuje ruky zahraničným majiteľom, slovenským "manážerom" ale hlavne oligarchom parazitovať na národe..


slovák si na sebe nechá aj drevo rúbať.. a ešte bude vdačný, že občas dostane od pána aspoň teplú polievku.. bude vdačný, že má aspoň volačo, ved by nemusel mať vôbec nič.. ľudia v afrike predsa hladujú..

toto je naozaj filozofia otroka a nie slobodného človeka.. práve táto filozofia ho k tej afrike priblíži oveľa skôr ako sebavedomie založené na tom, že pozná svoju "kultúrnu" cenu, pod ktorú nepôjde..

slováci pokial sa nepreberú tak budú stále iba otročiť západ, krmiť sa jeho odpadkami v supermarketoch a budú šťastní ked budú môcť utrieť za tisícpäťsto evri zadky rakúskym dôchodcom..
neznámy
neznámy » granko | 29.6.2017 17:29
Kazda minca ma dve strany...


Ak by sa VSETCI zahranicni investori odtialto spakovali prec a na rozlucku by povedali Slovakom : budte slobodni a neotrocte viac na nas.... To by som bola zvedava, co by tu ludia robili...
Slovensko by bolo ako Bronx, preslaveny svojou kriminalitou, alebo by sa stal zo Slovenska druhy vyludneny Cernobyl....
Aiwi
Aiwi » granko | 29.6.2017 17:37
Mentalita sa tvorí desaťročia. Ibaže by sa našiel správny líder. Lenže ľudia skôr využívajú tieto postoje Slovákov.
granko
granko | 29.6.2017 17:54
no poviem Ti iba toľko, za všetky tie stimuly, dotácie, úľavy, privatizácie za babku, pozemky za korunu, čo dostali od vlád tí Tvoji spásonosní zahraniční investori, za to sme mohli mať vlastné fungujúce a prosperujúce firmy, živnostníkov, ba aj celé odvetvia priemyslu.. niektoré firmy napríklad dostali na zamestnanca 10 násobok jeho ročného platu po 10 rokov.. tak kto dal v skutočnosti prácu a mzdu tým ľudom?

mohlo by to dopadnúť s nami aj úplne inak ale to si s obmedzenou predstavivosťou asi nepredstavíš.. takže základ je v hlave a emancipovanej samostatnosti.. ak ju nemáš budeš vždy iba vdačný a ľahko vydierateľný prosebník mocných, čo znesie všetko ako naša krajina.. tá poddanská povaha veru žiaľ u väčšiny slovákov nadobudla za storočia akoby druhú prirodzenosť..
neznámy
neznámy » granko | 29.6.2017 18:16
tu nejde ani tak o podajnu povahu, ale skor o nieco ine... slovaci mali sancu svoj osud si vziat do svojich ruk po pade komunizmu... a ako to dopadlo??? rozkradnute vsetky podniky, co tu ako tak fungovali... ak by sme dali vsetky peniaze "podnikatelom" ako ty vravis, tak by sice sme noli sebestacni, ale mali by sme novych pandurov a mocipanov...vlastnych, slovenskych...dokial sa nezmieria so stigmou, ktoru si slovaci uz niekolko storoci nesu zo sebou, tak dovtedy lepsie bude ak nam budu vladnut cudzinci...storocne geny sa nedaju zo dna na den prerobit... slovak musi najprv pochopit, ze klientelizmus a kradnutie nie je normalna vec...tak ako to dakedy pochopili v zapadnych krajinach... az potom si mozeme vladnut sami... dovtedy emancipacia a samostatnost je len neptunskom iluziou-PUH-
neznámy
neznámy | 29.6.2017 19:19
Jednoho pandůra vám tam rádi pošleme babiša si vemte zpátky. -LOL-
Nám už tady taky vůbec nic nepatří všechno rozkradené projezené.
I vodovody vlastní cizí firma prý francouzi a z automobilek máme jen to že tam můžeme chodit na šichty za peníze které nestačí na to aby si člověk dneska založil rodinu.
My jsme si přestali vládnout poté co libuše potopila kolíbku do vltavy.
A stará věštba praví že: Až se kolébka vynoří, nastanou lepší časy.
neznámy
neznámy | 29.6.2017 20:00
tak o té kolíbce jsem nic neslyšela....
pochybuju, že se někdy vynoří..... -NOOO-

Jinak máš pravdu, když tady čtu nářky slovenských kolegů, tak je to jak přes kopírák u nás....
neznámy
neznámy | 29.6.2017 20:50
Když na Libuši sestoupil věštecký duch, předpovídala lidu budoucnost. Jednou tak předpověděla slávu velikému městu. Popsala jim, kde a za jakých okolností mají hledat to místo a tam postavit hrad. Ten pak na její radu nazvali Praha. Jindy na požádání lidem radila, kde mají hledat ložiska kovů, kterých se v zemi nedostávalo. Viděla v budoucnu mnoho válek a strádání lidu, proto potopila ve Vltavě zlatou kolébku svého syna. Až se kolébka vynoří, nastanou lepší časy.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Libu%C5%A1e_(kn%C4%9B%C5%BEna)
neznámy
neznámy | 29.6.2017 21:04
Libuše byla prohnaná. Například seznámení s Přemyslem Oráčem. V informačním poli je známo, že Libuše chodila tajně za Přemyslem sexovat cca rok a půl. Pak když přišel čas si najít ženicha, tak použila svou popularitu co se týče věštění. Libuše jezdila za svým oráčem na koni. No tak toho koně využila že zná cestu a pach Přemysla a poslala ho ať ji vybere ženicha. No a kůň se nespletl, věděl kde Oráče najít. Znal dobře cestu i jeho pach.
neznámy
neznámy | 29.6.2017 22:35
Mně by zajímalo jak to víš tak přesně když za ním jezdila tajně.
neznámy
neznámy | 29.6.2017 22:44
To se přece všeobecně ví. -LOL- Napřed za ním jezdila tajně, ale když už to hrozilo prozrazením, tak bylo potřeba ten vztah nějak "zlegalizovat", tak si vymyslela tu báchorku, že kůň dovede (jen tak náhodou) posly k budoucímu knížeti....:D
neznámy
neznámy | 29.6.2017 22:46
Na zakázané ovocie sa vždy predsa chodí len tajne:)
Stránka:
1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...