mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Voľný pokec - 

Tri (vraj) mudre opice...

neznámy
neznámy | 25.7.2015 04:15
Roky som sa o nic ine nesnazila,len byt k ludom mila a slusna a aj tak som vzdy niekomu nevyhovovala. Dalo by sa povedat, ze som v poslednej dobe podaktorych doslova vytacala uz len tym ze som...
Zaujimave na tom ale je...ze ako som viac a viac pozorovala takychto ludi, tak som zistila, ze ide vzdy o niekoho, kto ma problem hlavne sam so sebou.
Takyto ludia sa maju tendenciu zgrupovat a prevadzat vselijake svinstva...z tych slabsich spomeniem napriklad mobing na pracovisku ci politiku. Podsvetie a rozne gangy, tak to je uz silnejsia kava.
Ale ak sa takyto ludia dokazu vycitit, najst a spojit, preco sa nedokazu taki ako ja najst? Myslim, ze je to strach, strach otvorit oci, usi a napokon usta...sme ako tie tri opice...nevidim zlo, nepocujem zlo a nepoviem zlo.......a to nieje vobec slusne, ale smutne...
Mali by sme otvorit poriadne oci, nastrazit usi a povedat to...
neznámy
neznámy | 25.7.2015 05:26
neznámy
neznámy | 25.7.2015 05:56
Úžasná báseň
neznámy
neznámy | 25.7.2015 07:17
Roky som sa o nic ine nesnazila,len byt k ludom mila a slusna a aj tak som vzdy niekomu nevyhovovala. Dalo by sa povedat, ze som v poslednej dobe podaktorych doslova vytacala uz len tym ze som


no to je dobre, že si ich vytáčala už len tým, že si a vieš prečo ? si milá a slušná - ty svietiš ! prakticky: keď je niekto dlho v tme (jeho oči si na tú tmu už zvykli a dobre sa v tme orientuje, poznáme všetci) a potom príde niekto a zasvieti mu do očí baterkou!! no fuj to je ale hnusné svetlo sa dotyčný zamračí, niekto si dá pred oči dokonca ruku, aby oči pred tým svetlom zatienil, mračí sa a nadáva, schmatne prvé čo mu príde pod ruku a hodí, to svetlo irituje, svetlo dokáže bolieť! No a to svetlo si Ty - tá baterka :)

Tak nie aby si zhasla, pekne svieť ďalej :)-HEART-
nikav
nikav | 25.7.2015 08:19
Veľmi pekné:). Je to podobné, ako keď zamračeného človeka podráždi aj keď sa naňho usmejete.
nikav
nikav | 25.7.2015 08:24
Za orientálnym symbolom troch opíc je vraj myšlienka nechať veci plynúť, lebo všetko je ako má byť. -NOSMILE-
neznámy
neznámy
neznámy | 26.7.2015 12:21
Mali by sme otvorit poriadne oci, nastrazit usi a povedat to...

Toz tak cinim :D

Vis co me zaujalo hned na prvni pohled v celem tvem prispevku? MILA a SLUSNA, normalne to na me zasvitilo!!! Uplne jak vystrazne svetlo. Prosim, neber to osobne, ja ohledne tebe zaden problem nemam, ale citim ze to mam napsat. Vsimla jsem si u lidi, ze pokud je nekdo porad mily a slusny, tak je tam vetsinou vzdycky neco za tim. Neco skryteho, vetsinou potlaceny hnev a zloba, ktera pak vychazi napovrch prostrednictvim lidi, kteri ti provadeji "svinstva".
Opravdu veris, ze se nedokazou najit lide, kteri by byli jako ty? Myslis vazne, zes nikdy takove nepotakala? Bud sama sebou, i kdyby to obcas melo znamenat ze budes NEslusna a NEmila. Myslis, ze je potreba, aby to tak vzdycky bylo a kdyz to tak neni, pak je to NEduchovni?? Opravdu se ptam, protoze me tvoje odpoved zajima, ne proto, ze bych te chtela nejak popichnout.

A jeste jedna vec k prispevku Insomnii. ... Podle meho nazoru je velmi pohodlne verit, ze ja teda svitim a zbytek je nekde pode mnou, nez se podivat na hlubokou bolest kterou v sobe mam. Nekdy je treba podekovat lidem, ze mi ji zazrcadlili a prijmout to jako dar. Nekdy proste mavnout rukou a jit dal. Je treba si vazit sama sebe a nenechat na sobe pachat zlo, ale myslim ze je stejne dulezite se vzdycky podivat do sebe jestli nahodou me Vesmir neupozornuje na to, ceho je treba si vsimnout...

A vidim taky dulezitost v prispevku od Nikav, urcite tady neni nahodou ;-)
Argyll
Argyll | 26.7.2015 14:36
Hezky napsané...
Já přidám svůj postřeh: v životě jsem neviděl milého, slušného a eticky vyspělého člověka, který by vzdychal nad tím, že druzí nejsou tak eticky vyspělí jako on. Opravdu dobrému člověku je více než odměnou život ve stavu mysli očištěné od sobeckých nároků na to, jak by měl svět vypadat a jak by se druzí měli chovat. Takový člověk totiž ví, že slušný a poctivý život je
a/ jeho vlastní individuální rozhodnutí a tedy si nemá na co stěžovat
b/ osamělý běh na dlouhou trať; a případnou frustraci z tohoto faktu nemívá ve zvyku kompenzovat tím, že se zviditelňuje vlastními "kvalitami". Ani nemluvím o těch, kteří jsou své sporné postoje (vycházející spíše ze zábran a bloků) schopni bleskurychle reinterpretovat jako jednoznačné ctnosti (viz metafora s baterkou).
neznámy
neznámy | 26.7.2015 15:10
Zbytok nie je podomnou a už vobec nie niekde, je to nedorozumenie. Pravda je taká, že medzi ľuďmi a s ľuďmi žijem každý jeden deň a vidím i to dobré i to zlé, avšak ja som sa rozhodla že budem ľudí podporovať v tom dobrom, budem a tak sa i deje každý jeden deň. Rozhodla som sa takto preto, že na zlé poukazuje kde kto a svet POTREBUJE pravý opak - vytiahnuť na svetlo to dobré, to dobré - vidieť.

V tom spočíva ROVNOVÁHA.

(pre toto som zareagovala len na tú časť "zadania", v ktorej smiem byť - užitočná)
neznámy
neznámy » Argyll | 26.7.2015 15:11
Ja ľudí nesúdim, Argyll.
Čo ty ?

-FLOWER-
neznámy
neznámy | 26.7.2015 15:37
Nie vždy ide o súdenie :)


neznámy
neznámy | 26.7.2015 15:41
No, jako v pohode, ale ja mam z tveho prispevku takovy dojem.
A ano, souhlasim s tim, ze by se lide meli zamerovat na to dobre, ale z vlastni zkusenosti vim (a taky ze zkusenosti napr. s rodinnymi konstelacemi), ze se nam dejou hnusne veci, kdyz nevidime anebo jeste hure nechceme a nehodlame videt. Skryte zalezitosti vzdycky ovlivnovaly, ovlivnuji a budou ovlivnovat nase zivoty at chceme nebo ne a toto je dle meho nazoru pripad Dike (ale muze tomu byt jinak, to uz ja nevyresim). Ono se pak ukazuje, ze teprve az se prijme nejaka temna stranka, muze prijit stesti nebo jakakoliv pozitivni zalezitost.
Poukazovat na dobre za kazdou cenu, protoze si rekneme, ze toto je nas ukol aby ten sveticek byl co nejlepcejsi, je absence pokory. Zijeme v dualnim svete a vzdycky tomu tak bylo a dlouhou dobu jeste bude. Ano, energie plyne tam kam zamerime pozornost, ale pokud to nefunguje, tak je neco spatne a chte nechte se budeme jednou na to bolestive muset zamerit. Vnimam a citim, ze odsoudit negativni ve prospech pozitivniho je proste kratkozrake a prave TO tu zminovanou rovnovahu narusuje!
Nerada bych tu slovickarila, mela jsem urcity pocit a okomentovala ho smerem k Dike, protoze jsem mela pocit, ze by to mohlo byt pro ni dulezite. At uz jsi to myslela jakkoliv, splnilo to svuj ucel.
neznámy
neznámy | 26.7.2015 15:46
To je mazec obrazek-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 26.7.2015 15:48
:) no to je jasné, no mňa zaujala parochňa sudcu na argyllovej hlave, som skrátka vizualista, chápeš ;)
neznámy
neznámy » Argyll | 26.7.2015 15:51
S tvym postrehem souhlasim, protoze jsem na toto myslela, ale nechtelo se mi to uz rozepisovat (i kdyz si myslim, ze je to dulezite info - nevim jak pro dike, ale obecne urcite), takze jsi me hezky doplnil.
neznámy
neznámy | 26.7.2015 15:52
To jsou průměty tělesa.
:)
neznámy
neznámy | 26.7.2015 15:53
Třeba nejde o soudce ale pianistu -WINKIE-
neznámy
neznámy | 26.7.2015 16:13
Nechám to (ako inak) na teba.

Ja to vidím inak, minim preto, že zrkadlením temnoty vo mne skrze iných som si už prešla, už je to nejaký čas a pokora je o Bohu. Pokiaľ ide o svet, nie nie je duálny, svet je JEDEN, to len ľudia ho delia na tábory a koncepty rozbíjajú pravdu.

Zameriavam sa na pozitívne, negatívne event nejasné mmt rada prenechám ..
Každý inklinuje k tomu svojmu, no a ja som sa rozhodla ako som sa rozhodla.

PEACE.
-FLOWER-

(mám tu bezva spoločnosť, len som sem mrkla času málo, priority sú priority)
Pekný zbytok nedele, u nás poľavilo dokonca som dnes cez obed vytiahla sveter.
:)
neznámy
neznámy | 26.7.2015 16:19
V pohode, peaceu netreba, nejsem s tebou na valecne stezce ;-) peknou nedeli.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...