mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Voľný pokec - 

TEPLA HYSTERIA

neznámy
neznámy | 9.8.2019 11:34
Ako som napísala vyššie, nie je to o homosexuáloch, čo sa dnes deje a úplne chápem to malé percento ľudí, ktorí nimi od prírody naozaj sú, že im samým je z toho zle.
Táto téma sa dala takto zneužiť pretože konzervatívni heterosexuáli sú často netolerantní. Pokiaľ by sa posúvali hranice rešpektu týmto smerom, nič by som nemala proti tomu, keby si vytvárali svoje kruhy, kde by si vzájomne dávali podporu a zvyšovali povedomie u ostatných, a aj rešpekt svojim správaním.
Mnoho významných umelcov v minulosti boli homosexuály, často sú to ľudia s vyššou inteligenciou než je v bežnej populácii.
Takto sa to ale nedeje, tieto témy skutočne vzali do rúk noví totalitári, ktorým ide o moc a riadenie spoločnosti a vyvolávajú protireakciu, ktorá nie je ani extrémistická, ani homofóbna, ani rasistická, a keď je, tak je to v menšine.
To čo sa deje momentálne, je pre homosexuálov taká medvedia služba, niečo čo im skôr uškodí ako pomôže.

Ešte sa mi žiada takto doplniť niečo aj k migrácii, ktorej zmysel, rovnako ako u LGBTI, je obrátený na hlavu. Pomáhať sa má ľuďom tam, kde je ich domov, alebo ich len nechať bez zásahu žiť, tak ako to oni potrebujú pre svoj vývoj. Tým že sa presadia, stratia korene, kontakt s vlastnou zemou, s géniom loci vlastnej krajiny, ktorá ich gény tvarovala stáročia, možno tisícročia, už nikdy nebudú tými, čo boli, budú len bezprizórnymi cudzincami v inej krajine, aj keď si budú tvoriť vlastné komunity.
Je to ako zabiť dve muchy jednou ranou. Zničíme vlastnú civilizáciu, vlastné jadro a ničíme aj ich. Berieme im možnosť vlastného sebarozvoja, berieme im mladých ľudí, predovšetkým mužov, aby sme to tam úplne zanechali skaze. A tvárime sa, že je to od nás láskavosť.
neznámy
neznámy | 9.8.2019 12:07
chapem co chces povedat

inak kazdy aj vsetko ma nejaku cast pravdy. ale len cast. len my ludia si ukrajujeme pravo na pravdu. je to takto a nie inak, ja mam pravdu a vy sa mylite
hrabeti
hrabeti | 9.8.2019 12:34
Som rád, že keď nikto iný, tak aspoň ty to chápeš :)
Ešteže ťa a Blahu máme -FLOWER-
hrabeti
hrabeti | 9.8.2019 12:35
No presne tak.
On môže koľkokrát aj dobre písať, aj trefne....ale skôr nie, skôr tam vždy primieša nejakú manipuláciu a hlavne jeho motivácia nie je čistá. A z tohto dôvodu ho treba odmietať en bloc.
neznámy
neznámy » hrabeti | 9.8.2019 12:50
Nebolo by namiesto irónie použiť nejaké argumenty? Nie som jediná, kto chápe, že sa niečo deje v zrýchlenom slede, je tu dosť ľudí, ktorí o tom píšu, aj priamo na tomto webe.
Všetko má hlboké príčiny a navonok sa všeličo javí inak ako to vnútri skutočne je.
Je obdivuhodné ako ťa ten Blaha irituje a ako veľmi sa ho snažíš do mňa napasovať, zdieľam veľa zdrojov, ale tento ti nejako prirástol k srdcu, či čo. :-D
Skutočne súznejem s niektorými reláciami na Slobodnom vysielači a veľmi uznávam Hrot.info, prečo mi ich nepodstrkávaš?
A ďakujem za kvetinku. :-)
Magnician
Magnician » hrabeti | 9.8.2019 13:33
ježkove oči to je ako zas myslené,,no idem čítať medzi riadkami,otras
neznámy
neznámy » hrabeti | 9.8.2019 13:36
podľa tejto logiky treba odmietať úplne každého kto nie je moja názorová kópia...

podsúva sa otázka, kto z politikov teda nemanipuluje a má čistú motiváciu...
neznámy
neznámy | 9.8.2019 14:07
Ešte využijem pravdepodobne posledný príspevok pre mňa dnes, chvalabohu :-D

Pre hrabeti :-)
Si môj kamoš na FB, preto môžeš na úplne inom webe vyťahovať, čo zdieľam.
Takže aby sme si to ujasnili. Otvor si môj profil na FB, vyhľadaj tých pár statusov od Blahu, čo tam mám, potom si pozri koľko toho Blaha naseká na nete denne a porovnaj si to s tým, koľko jeho statusov zdieľam. Hádaj prečo nezdieľam všetkých 365, či koľko, ale mám ich tam dokopy asi 4?
Vyhľadaj si tých pár, čo tam mám, prečítaj si ich a keď niečo k tomu máš, môžeme podebatovať na FB ako sme debatovali aj v iných témach tam. Ale prosím, nech je to k veci, o téme, o vyjadrení, nie o tom, koho schvaľuješ, alebo neschvaľuješ. Jo? :-)
hrabeti
hrabeti | 9.8.2019 14:54
To si potom asi nepochopila úplne presne, čo som napísal.
Ja som napísal, že Blahom prezentované názory nie sú jeho skutočné názory.
Ním prezentované názory sú účelové prejavy, so zámerom osloviť skupinu ľudí, ktorým tieto názory konvenujú, napríklad Levantu.

Odmietnuť treba každého človeka, ktorý je takto falošný, neautentický a zastáva hocijaký názor, pokiaľ z toho má prospech. Nedá sa mu veriť, ide mu len o seba a svoje blaho a akonáhle Blaha zistí, že blaho si zabezpečí zastávaním iných názorov, tak hodí všetko a všetkých cez palubu a obráti kabát. Pokiaľ u niekoho s iným názorom vnímam, že skutočne je to jeho pohľad na vec a verí tomu, čo hlása, nemám s tým problém. Avšak Blaha takýmto človekom nie je.
To je jeden pohľad na vec.

Druhý je, že títo ľudia (Blaha atď.) vlastne sú len nástrojom spoločenskej objednávky, že reprezentujú názor skupiny ľudí, ktorí tento postoj autenticky majú, napríklad Levanta.
Títo politici sú teda len akísi maskoti, nástroje alebo nositelia určitej idey a nie je podstatné, či sami tento názor majú alebo nie. Keby takého človeka odstránime, objaví sa druhý, ktorý zaplní prázdne miesto.

Avšak ešte by som dodal, že skôr to bude trochu previazané a ľuďom sú od Blahu mnohé myšlienky a názory "implantované", že zneužíva ich slabosti a okrem, povedzme, rozumných pohľadov na vec, im popri tom nenápadne podsúva aj manipulácie, ktoré jemu a jeho rodnej strane prinášajú percentá vo voľbách.
hrabeti
hrabeti | 9.8.2019 14:59
To buď cítiš alebo necítiš, argumenty nepomôžu.
Blaha je vychcánek a hajzlík a veľakrát mi ho facebook ponúkol, ako ho zdieľaš, preto mi najviac utkvel.
A keďže sme facebookoví priatelia, je moja povinnosť varovať ťa, pokiaľ mám pocit, že podliehaš manipulácii.
Viackrát som upresňoval aj iné príspevky, nielen od Blahu, ktoré si tam zdieľala a kde dochádzalo k podobnej demagógii.
Neviem, prečo by malo byť niečo obdivuhodné na tom, že by ma niekto iritoval.
Ale Blaha ako taký ma neirituje, irituje ma, keď mu sadajú na lep ľudia, a to aj tí, ktorí sa považujú za rozhľadených a chápajúcich svet okolo seba hlbšie ako ostatní.
hrabeti
hrabeti | 9.8.2019 15:05
Dúfam, že som nejako nič konkrétne nevytiahol, čo som nemal, to by som nerád, keď tak ma upozorni na to.
Nepočítal som, koľko Blahov si zdieľala, a ani nesledujem, koľko on toho naseká.
Na druhú stranu vidím, že jeho stránku lajkuješ, takže predpokladám, že sleduješ všetko, čo naseká a aj to všetko čítaš, hoci nemusíš všetko hneď nazdieľať.
Takže to vnímam tak, že s ním názorovo súznieš a to mi robí starosti.

EDIT: a veľa jeho statusov lajkuješ, hoci ich nezdieľaš....
neznámy
neznámy » hrabeti | 9.8.2019 15:20
lenže to môžeš povedať o každom politikovi, treba odmietať všetkých? ty vidíš na našej politickej scéne niekoho autentického čistého a nemanipulujúceho? prosto ťa tento jeden viac vytáča ako ostatní, čo je ok, ale prečo vnucovať iným vlastnú averziu?
hrabeti
hrabeti | 9.8.2019 15:32
Úplne o každom politikovi to povedať nemôžem a pár autentickejších ako iných tam vidím.
Čistého a úplne nemanipulujúceho nie, ale takým nie je ani nikto z nás ostatných.
Tento jeden ma nevytáča viac, už som to písal, skôr ma vytáčajú ľudia, ktorí mu, a jemu podobným, sadajú na lep, zvlášť ak sú to ľudia známi.

Nemám pocit, že by som násilím niekomu niečo vnucoval a že by to bola konkrétne averzia.
Glossfin
Glossfin » hrabeti | 9.8.2019 16:00
Neviem, či sadám na lep Bláhovi, no tie jeho videá ma naozaj privádzajú k zamysleniu a vôbec sa za to nehanbím, len mám oprávnené obavy - že na nich môže byť viac pravdy ako je nám milé....
neznámy
neznámy » Glossfin | 9.8.2019 16:19
Idem na drzovku opäť zneužiť synov profil, lebo môj ma už nepustí. :-/
Chcem len dodať, že Blaha hovorí informácie populárnym spôsobom v skratke, cez krátke výstižné komenty, ktorým venuje väčšina ľudí pozornosť, preto tak mnohých vzrušuje.
Ale informácie, ktoré podáva sú v objemnejšej miere tiež na nete, len tomu treba venovať omnoho viac času ako prečítať si krátky status.
On necucia z prsta, aby si hrial polievočku ako to uvádza hrabeti, že si kupuje voličov pre Smer. Ja Smer nevolím, ale ani nemám závrate pri menách ako Blaha, alebo Fico ako podaktorí, ktorým sa už nožík vo vrecku otvára, stačí vysloviť meno.
Ja Blahu vnímam ako kontroverzného vzdelaného politika revolucionárskeho typu, taký je aj jeho slovník. Je to pre mňa autentický človek, ktorý si nedáva zásterku pred ústa, aby mal ľúbivú reč. Občas sa mi to nepáči, občas som udivená trefnosťou jeho postrehov. Je to vzdelaný politológ, jeho zmesi názorov úplne nerozumiem, nesedí mi tam ten marxizmus, ale aby som sa k tomu mohla vyjadriť, musela by som sa s ním rozprávať, nechať ho, aby mi sám vysvetlil svoje chápanie a prečo mu dáva logiku, to čo mne nie.
Určite ho nepokladám za prevracača kabátov a úlisného predajného politika, ktorému ide o zisk.
Zdieľam a lajkujem to, čo napísal aj za mňa, s čím sa stotožňujem a napísala by som to tak sama. Okrem toho útočného slovníka. Ten pokladám u neho za chybu, keby ho nepoužíval, nemalo by ho toľko ľudí v zuboch a aj jemu by sa žilo ľahšie. Ten konfrontačný tón nie je dobrý pre nikoho.
Niečo málo o ňom... aj keď dosť ťažko pochopím, prečo v téme LGBTI musí byť takto preberaná téma Blaha, a moje zdieľanie na FB, no čo už... https://sk.wikipedia.org/wiki/%C4%BDubo%C5%A1_Blaha
neznámy
neznámy | 10.8.2019 14:20
vkladám niečo na zasmiatie, neviem či poznáš Bila Mahera, je to chlapík čo preskúmal rôzne viery a náboženstvá a vtipne poukázal na nezmyselnosti ktorým ľudia oddane veria :)

https://www.youtube.com/watch?v=OIvU_6vGQCk
hrabeti
hrabeti | 10.8.2019 14:57
Tie titulky nie sú vždy správne a minimálne raz tam dosť zmenili význam toho, čo vravel.
Bill Maher má vtipné postrehy, ale má aj svoje limity, ktoré mu nedovolia vidieť viac.
neznámy
neznámy » hrabeti | 10.8.2019 15:13
áno :) a kde zmenili význam? nie som angličtinár
hrabeti
hrabeti | 10.8.2019 16:04
V 1:56 - narrow je úzka, nie obsiahla (definícia, aby nedošlo k mýlke, keďže reč je tam o vagínach)
Glossfin
Glossfin | 10.8.2019 18:45
Tvoj link mi trochu viac povedal o p. Blahovi na svoje názory, či ľudí, ktorých obdivuje - to ma nijak neirituje, ale dávajú mi väčší zmysel jeho videá a naďalej trvám na tom, že sú naozaj podnetné. Človek s ním nemusí vo všetkom hneď úplne súhlasiť, no ak si dovolí človek, ktorý má prístup k informáciám tvrdiť takéto veci - tak to je podľa mňa naozaj hodné zamyslenia a jeho ostrý, či konfrontačný tón mi skôr hovorí, že už nevie čo robiť, aby sa ľudia zobudili a skúsili pozerať aj ďalej ako po koniec nosa - načo už potom prídu, no to už je ich vec a môže to závisieť aj od ich mentálnej úrovne.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...