mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Voľný pokec - 

ILUMINATI

neznámy
neznámy | 16.7.2012 01:17
promiňte Vanda777 nevšiml jsem si Vašeho přípisu z 23.6.

Jaké máte na mysli podobnosti náhodnosti úmrtí Štefánika a Dubčeka?


O smrti MRS jsemtoho četl mnoho, jsou tam nejasnosti a rozpory, ale ty jsou vždy a všude. Zapomíná se, že jsme v té době válčili s Maďarskou sovětskou republikou a letadlo mohlli Maďaři sestřelit.

Rok 1968 jsem zažil jako 18letý a o politiku se zajímající, takže o Dubčekovi vím své. Škoda. Neměl podepsat Moskevské protokoly jako je nepodepsal Fr. Kriegel. Neměl toho dělat víc (srpen 1969). A naopak, neměl celých 20 let mlčet. Když pak nakonec někdy v 88 dal Hlasu Ameriky rozhovor, byl to trapas.
neznámy
neznámy | 17.7.2012 23:16
ospravedelnujem sa pan doktor, ale ja som to myslela ciste emotivne, ako zeny mysliet zvyknu a co ich polovickam dost casto aj lezie na nervy:)A myslim, ze obaja boli osobnosti, ktore ku Slovensku urcite patria.
o oboch panoch toho vela neviem, o M.R. Stefanikovi viem najma to, ze moja stara mama kratko predtym ako umrela odrazu z uplneho zdravia recitovala bezchybne a zanietene basnicku o nom, tak som rozmyslala, ze urcite vyraznou osobnostou byt musel a vlastne sa o nom predtym ucilo, co som ja uz v skole nezazila. Ona patrila do generacie, ktora zazila eru pred socializmom, co moji rodicia uz velmi nepoznaju, takze sentiment za socializmom mozno az taky nemala, kedze poznala aj inu realitu, napriklad taku, ze sa musel odvadzat kontingent do spolocnej kasy zacinajuceho socializmu bez vynimky a nazavazilo ani to kolko hladnych krkov doma sedelo. Dubcek bol dozaista osobnostou takisto, bez ohladu kolko preslapov urobil.
Len ma napadlo, ze obidvaja vlastne umreli za zahadnych okolnosti, pri nehode.
Co sa vsak tyka faktov, tak nechcem tvrdit, ze niekomu v argumentaci vystacim:)
neznámy
neznámy
neznámy | 18.7.2012 15:23
Milan Rastislav Štefánik byl bezesporu vynikající osobnost, zejména ve vědeckém světě - astronom - ho čekala skvělá kariéra. Nicméně do jeho života zasáhla válka a tak přišla na řadu jeho další záliba a to létání. Jako FRANCOUZSKÝ občan se dal k dispozici své nové vlasti a jeho společenské styky umožnili TGM a Ed. benšovi rozvinout efektivněji kampaň za naše osvobození. MRŠ měl bohužel chatrné zdraví, přinejmenším 2x při důležitých jednáních omdlel. Zapomíná se často, že to nebyl žádný fanatický nacionalista, ale spíš kosmopolita s obrovským rozhledem.

Dubček mohl se stát prorokem socialismu s lidskou tváří, kdyby se obětoval a nepodepsal. Eurokomunisté ho tak také brali. Měl být statečnější. Nebyl a to je jeho největší chyba. Škoda promarněné čance 1968, zejmén akdyž vidíme, jak kapitalisus bez rivala v podobě socialismu zvlčil. Stalinismus zvlčil ještě víc do podoby čínského otrokářského systému, který je předmětem závisti každého vykořisťovatele.
neznámy
neznámy | 18.7.2012 17:20
Dakujem. to, ze kapitalimus zvlcil je aj chybou ludi, teda nas, niekedy sa mi zda, ze je este zvlcenejsi v postkomunistickych krajinach ako tych skutocne kapitalistickych. Napriklad exkapitalisticke deti sa v skole ucia o nastrahach, principoch a vzniku reklamy, kreslia rozne obrazky o tom, ako reklama moze negativne vplyvat na cloveka, vedu diskusie na tieto temy o agresivite kapitalizmu na bezneho cloveka. Po otvoreni opony medzi west a east mi skor pripominaju postkomunisticke krajiny s panensky cistymi dusami svojich obyvatelov prislusnikov indianskych kmenov, ktorych anglicka invazia a bezocivost uplne zdegradovala. Neda mi nespomenut, ze su nadalej kazeni vysokymi podporami a prispevkami veducimi k ich lenivosti, ale to je problem aj aborindzinskych obyvatelov.
neznámy
neznámy | 18.7.2012 23:12
to, že v bývalých zemích tzv. socialistického bloku (čti bolševického imperia) jsme na tom s korupcí, nepotismem a konzumerismem hůž jak na západě je přirozené, protože korumpující bolševický režim u nás vládl od roku 1948 (a ani těch pár měsíců mezi květněm 45 a únorem 48 zvlášť demokratických nebylo (národní fronta pod vedením KSČ, vyloučení nepohodlných stran z politického života, nejen těch, které otevřeně kolabovaly s nacisty a fašisty, nekritizovatelnost SSSR, bolševizace pod rouškou slvajnofilství atd). tedy morální rozvrat a totální další ztráta elit za normalizace 1970-89 to dorazily.
neznámy
neznámy | 19.7.2012 14:04
No kdyby jsi se nezameroval jen na to co bylo zjistilo by se ze potraviny meli normy a to nejtvrdsi na svete a na zemedelstvi se po prevratu se sem jezdili divat z cele Eu, museli se zrusit dojnice ktere si radi koupili vsichni na vychod od nas aby nebyli zlikvidovany na misto toho se sem dotahlo stada nakazenych krav BSE,atd, aby nekdo nebyl uveden v omyl jezdili se divat jak to tu fungovalo a to nemluvim o stavbach v zahranici a vytvoreni obrovskych zavazku na celosvetove urovni ktere se za pakatel prodaly, prodaly se plynovody,ropovody,doly vseobecne za pakatel, nemluve o rozkradani statni kasy a privatizaci. Nevidim nic pozitivniho na politickych stranach vidim jen odborniky na slovo vzate na svych mistek kteri opravdu neco umi. Pravdou je ze vsechno zmrvi chamtivost a neukojene Ego.
neznámy
neznámy | 19.7.2012 19:15
mam silny pocit, ze pan Faustrol povedal to iste, ze to co nastalo v podobe uplneho znicenia polnohospodarstva a nielen toho, nas kraj bol siroko daleko znamy prosperitou polnohospodarstva, ako aj pivovarnictva, ci strojarstva, toto vsetko je vsak uz hlbokou minulostou, pivovar kupil majitel zahranicny, aby ho rozobral a aby sa kupovalo zahranicne pivo. teraz v nasej oblasti s najvacsou nezamestnanostou funguje pat supermarketov, vyroba veskera zadna a je to vlastne kvoli tomu, co historicky dr. Faustrol opisal, ze co tomu predchadzalo, korupcia, podplatitelnost, strata hodnot a v hlavne konecny zelany vysledok bol konzumerizmus, ktory sa stal najrealnejsou skutocnostou. Najzelanejsi rozklad zvnutra sa navonok podaril( a mozno v skutocnosti ani nie:))
neznámy
neznámy | 19.7.2012 19:28
M.R. Stefanika by som nebrala ako nacionalistu, mam pocit, ze clovek skor potrebuje identitu a to skor z emocionalneho hladiska dokaze byt velkou oporou a myslim, ze identita a nationalizmus su dva diametralne odlisne pojmy. Mozeme mat potrebu sebaurcenia a pritom mozeme byt tolerantni voci inym ludom, voci narodom, ba co viac si myslim, ze cim je clovek stabilnejsi vo svojej identite, tym dokaze byt aj tolerantnejsi. Malokedy som stretla napriklad Slovaka s cistejsou a lubozvucnejsou slovencinou ako Roma, oni tu emocionalnu stranku ktrora zahrna aj schopnost zachytit a interpretovat rec alebo aj spev maju velmi siroko rozvinutu, co je im aj hodno zavidiet. Skoda len, ze pri mnohych pokusoch zaclenit ich do spolocnosti sa ich skutocne hodnoty tymto degradovali, mne to skor velakrat pride, ze ta spolocnost sa mala od nich ucit a nie naopak, a toto bol problem aj rezidencnych skol, kedy sa indiani od utleho veku umiestnovali do anglicky hovoriacich institucii na niekolko rokov, uplne odtrhnute od svojich rodin. Ze to malo katastrofalne nasledky o tom niet pochyb. Vidime to aj my na svojich spoluobcanoch, cie je to vina?, nasa, nasa...
Stránka:
< 4 5 6
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...