mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Voľný pokec - 

Hra na skrývačku

damara
damara | 17.10.2016 09:32
Nedávno som pozorovala deti pri hre na skrývačku. Jedno dieťa sa skrylo tak, že ho ostatní veľmi ľahko našli a bolo z toho celkom smutné až zlostné. Druhé dieťa hľadali pomerne dosť dlhio a to bolo celkom spokojné. Tretie sa skrylo tak, že ho vôbec nemohli nájsť a ono sa potajomky smialo nad ich neschopnosťou odhaliť ho.
To mi pripomenulo, že aj my dospelí často hráme podobnú hru na skrývačku so životom, sami so sebou aj s druhými ľuďmi. Bojíme sa vyjsť zo svojho úkrytu, nosíme masky a záleží len na tom kedy nás kto odhalí. Odhalenie môže byť aj príjemné ale aj nepríjemné, záleží čo skrývame.
Príkladom takéhoto skrývania je aj používanie prezývok na rôznych fórach.Príkladov je však oveľa viac.
neznámy
neznámy » damara | 17.10.2016 10:26
Čo ukrýva a ako vznikol nick damara?
Ja som len otočila artemis, ktorá tu bola pôvodne, už ma tá bohyňa asi neoslovovala :)
neznámy
neznámy » damara | 17.10.2016 11:19
Tam je podstatná ta "hra" . Když jsem byl dítě, byl jsem při hře Old Shaterhand, kapitán Nemo, řidič tanku 102 Grigorij.....:)

https://www.youtube.com/watch?v=BTJD5a5ZOdE />
https://www.youtube.com/watch?v=l0PLlvmH86U />
https://www.youtube.com/watch?v=l0PLlvmH86U
neznámy
neznámy » damara | 17.10.2016 13:13
hmm...... já jsem zde odjakživa Vodnářka, což skutečně jsem (a vždy jsem tu měla své pravé údaje) a na jiném fóru Znovuzrozená - což je latinský překlad mého křestního jména...nemám co skrývat....
a na schovku už bych asi nehrála...nikdo by mne totiž nehledal...-LOL-:D
damara
damara » damara | 17.10.2016 13:55
podstata tohto zamyslenia nie je o prezývkach, ale o tom, ako svoje vlastné Ja za ne skrývame. Možno máme pocit, že sa nám nič nemôže stať, keď sme chránení anonymitou. Účelom nebola diskusia o prezývkach, ale o strachu z prezradenia sa.
neznámy
neznámy » damara | 17.10.2016 14:02
Není to dlouho, co jsem zaslechla kousek pořadu o lži a dozvěděla se, že dítě se učí lhát přibližně od dvou let svého věku. Je pozorovatelem okolního dění, všímá si, které jeho projevy a jak jsou přijímány, kdy je přijatelné a kdy mu hrozí trest, napodobuje chování dospělých a starších sourozenců. Jen málokterý jedinec vytrvá v pubertálním protestu a dotáhne svoji originalitu osobitého "výbrusu" až do dospělosti .. nenechá-li se osekat tzv. společenskými normami. Nemyslím si, že by šlo o strach vyjít ze svého úkrytu. Skoro nikoho nejspíš nenapadne uvažovat o tom, že by měl být jiný, neboť ve své masce se cítí bezpečně ( jakkoliv může být nespokojen )
neznámy
neznámy » damara | 17.10.2016 20:01
No vzhledem k tomu, že já zde mívám své fotky, netajím se svým životem, takže jsem zde už tak "profláklá", že si myslím, že se nemusím žádného prozrazení bát.-LOL-
Ale máš pravdu, že spousta lidí raději zůstane v anonymitě, než by na sebe něco práskla (byť i nevinnou blbost) ....můj názor je, že je to vše o "zdravém" sebevědomí.
neznámy
neznámy » damara | 17.10.2016 21:28
To mi pripomenulo, že aj my dospelí často hráme podobnú hru na skrývačku so životom, sami so sebou aj s druhými ľuďmi. Bojíme sa vyjsť zo svojho úkrytu, nosíme masky a záleží len na tom kedy nás kto odhalí.


Priklad pre mna najviac badatelny a zaroven najsmutnejsi (uz len pri predstave) je, ze najviac mozes toto zazit medzi NAJBLIZSIMI... Od ludi, ktorych milujes, ktorym doverujes s ktorymi si denno-denne... Tam su masky, rozne hry, ktore kvoli laske roky nevidis...
Toto ja neviem pochopit, aj ked rozmyslam, ako len chcem...
damara
damara » damara | 20.10.2016 10:02
Nie je to iba hra s prezývkami, ale napr. aj to, že sa schovávame za rôzne choroby, len aby si nás iní všimli, že plačeme, sťažujeme sa,kritizujeme len preto, aby naše trápenie či radosť odhalil niekto iní a dal nám návod ako pokračovať ďalej.
damara
damara | 20.10.2016 10:03
ako skratka mena a priezviska

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...