mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Voľný pokec - 

Dominik a jeho utrpenie

neznámy
neznámy | 29.9.2015 09:24
Zaujíma ma názor tu aktívnych ľudí, na čin otca, ktorý odpojil syna od prístrojov...

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/369055-otec-mal-odpojit-syna-od-dychacieho-pristroja/
neznámy
neznámy | 29.9.2015 09:49
Ťažko sa k tomu zodpovedne vyjadriť, z jedného článku, pokiaľ sa k tomu nevyjadrí otec a neodôvodní prečo konal tak ako konal. Je mi len veľmi ľúto jeho matky, ktorá sa zrejme o neho starala viac ako dve desaťročia a teraz si nezaslúži medializáciu možno skratového konania manžela.
neznámy
neznámy | 29.9.2015 09:59
Viem sa vžiť do pocitov otca a v prípade, že u syna nebola nádej na zlepšenie stavu ak bol mozog trvale poškodený, pokladám to za prirodzené. Život umelo udržiavaný pomocou prístrojov je podľa môjho názoru násilie. V prípade, že nie je naozaj nádej.
Môj otec bol v kóme takmer pol roka, ale dokázal dýchať sám, hoci jeho mozog bol podľa lekárov trvale a nenávratne poškodený.
Priala som si len jedno, aby mohol v pokoji odísť až príde čas. Keby bol býval napojený na prístroje, bez ktorých by jeho telo nedokázalo prežiť samé, priala by som si aby ho odpojili ak by to bolo možné a viem, že by si to priala aj moja mama.
Umelo udržiavať život prístrojmi je neprirodzené a neviem ani aký zmysel to má.
neznámy
neznámy | 29.9.2015 10:24
Těžko říct...media leckteré věci zkreslují...

Poškození mozku od narození...matka která skončila tou dobou v nemocnici...můžu se jen domnívat, že to bylo třeba vyčerpáním organismu, protože jestli se o něj starala, muselo to být energeticky velmi náročné...málokdo v tomto zůstane "světec", kterého péče o nevnímajícího naplňuje bezbřehou láskou a energií....
Otec který už to nemohl vydržet...??
Jestli o tom jeho žena věděla??

Chtěl tím vyřešit náročnou situaci?? A co by se stalo kdyby ho nechal dýchat?? Měl by z toho syn radost?? Ulevilo by se jeho ženě??

----------

někteří lidé lpí na "životě" tak moc, že jsou schopni nechat své blízké trpět na úkor své vlastní bolesti...je to taková pekelná smyčka která se utahuje kolem krku všem zúčastněným...každý člověk by měl mít soudnoust dokud je jejich počínání lidskost a dokud je to nesmysl....
jestli jeho lidskost není spíš převlečená snaha řídit a kontrolovat běh věcí...na úkor lidskosti, na úkor svobodné volbě duše která se nemůže bránit a je uvězněná v těle...

těžké být v kůži kteréhokoliv z nich, vzhledem k tomu jak funguje dnešní svět, podle reakcí....napadá mě u toho jen "sofiina volba"
milan08
milan08 | 29.9.2015 10:42
nemozem povedat svoj nazor pokial nepoznam vsetky okolnosti.
neznámy
neznámy
neznámy | 29.9.2015 12:14
Nějaká lítostivá paní : )
neznámy
neznámy | 29.9.2015 18:40
Keď nastane taká situácia (narodenie takého dieťaťa), to sú tak zložité a ťažké stavy, kedy človek nepremýšľa do budúcnosti, čo ho čaká a aj to dieťa, koná možno skôr z pudu sebazáchovy a robí všetko preto, aby "zachránil"...je to asi individuálne..

K tomuto, čo píšeš... "jestli jeho lidskost není spíš převlečená snaha řídit a kontrolovat běh věcí...na úkor lidskosti, na úkor svobodné volbě duše která se nemůže bránit a je uvězněná v těle..."

- tomu zas neviem rozumieť, pretože ak niekto tvrdí, že si duša slobodne vyberá, tak potom ako môže byť uväznená v tele, keď si sama také telo vybrala..?
neznámy
neznámy | 30.9.2015 13:54
Beru to z pohledu své zkušenosti a toho do jaké míry se na věc dokážu nacítit....

Ve světě kde žijeme v interakcích je velice těžké mluvit o svobodné vůli duše "před"
Asi fakt nejsem v tomhle smyslu takový fatalista abych se domnívala že máme víc životů a do každého si neseme nějaký úkol...naše jediná svobodná volba je žít "svůj život"...
Ve světě interakcí není možné aby si duše vybrala úkol a současně tím neovlivnila životy minimálně dalších 4 lidí, nehledě na to že tím článkem je jich ovlivněno mnohonásobně víc...
Jaký úkol si vybrali ti které toto ovlivňuje? Je to jejich plán duše a svobodná volba?
Pro nás je to jen pokušení hodnotit...
A pro ně? ...jde s jistotou říci že si to duše toho 24 letýho kluka zvolila že bude ve svém těle trpět uvězněno na přístrojích a uváže si na sebe další lidi?
Jde se odvolávat na nějaké svobodné volby když jediné čím ten tvor disponuje je nehmotné??
Prožila jsem si několik let umírání mé babičky. A opravdu silně pochybuju že těch posledních pár let to byla babiččina svobodná volba a její vůle zůstat, jako spíš její dcery. I pro mě bylo těžké do toho zasahovat, protože to byla jakási "nepsaná dohoda"...
Lidé se těžko vyrovnávají se smrtí.

A jak už jsem psala....těžké být v roli kohokoliv z nich....
neznámy
neznámy | 30.9.2015 14:19
Tiež si nemyslím, že to bola slobodná voľba Tvojej babičky...
Aj moja babička trpela dlhé mesiace, trpeli sme všetci okolo nej, ako dieťa som z toho zažívala depresívne stavy, bolo to dosť strašné a jej smrť som prijala ako vykúpenie nielen jej, ale aj naše. Nech to znie hoc tvrdo a ľadovo..

Zaujímal ma názor ľudí, ako vnímajú "záchranu", život a smrť takto trpiacich ľudí, ako bol prípad Dominika a jeho rodiny.
No nie je to zrejme tak zaujímavá téma pre ľudí :)

Ďakujem za objasnenie a za možnosť vnímať, že poznáš empatiu :)
neznámy
neznámy | 30.9.2015 19:52
tušila som, že je za tým viac ako len odpojenie od prístrojov,
viac ako 20 rokov nedostal odpoveď, kto je zodpovedný za poškodenie Dominikovho mozgu
manželka hospitalizovaná na psychiatrii / ktorá sa pôvodne starala o Dominika/
neznámy
neznámy | 30.9.2015 20:30
Popravde neviem najnovšie správy o tom prípade, takže matka je zodpovedná za poškodenie mozgu jej syna? Správne tomu rozumiem?
neznámy
neznámy | 30.9.2015 20:35
niééééé, ja som len na Jojke započula...v rannom detstve Dominik bol hospitalizovaný a z nemocnice ho rodičom vrátili s poškodeným mozgom....pátrali po tom kto to zapríčinil...hovorilo sa o chybe lekára, alebo že mohol spadnúť personálu alebo kóma...nikdy sa však pravdy nedopátrali,
matka je hospitalizovaná teraz a otec ostal na syna sám...hovorilo sa niečo aj o tom, že otec pracoval...neviem či aj v súčastnosti , opatrovať ho mala hlavne matka, asi tam šlo aj o finančné problémy rodiny...
rodiny
neznámy
neznámy | 30.9.2015 20:48
No...nech to bolo akokoľvek, starať sa o takého človeka toľké roky 24 hodín denne je až nadľudský výkon a napríklad z vlastnej skúsenosti viem, že rodičia ani nemajú nárok na pomoc, poskytnúť občas nejakú školenú silu pre tú prácu, jedine ak na vlastné náklady.
Jednoducho niečo také ako dovolenku a oddych, takí rodičia nepoznajú.
neznámy
neznámy | 30.9.2015 20:52
Súhlasím s tebou, a nebojím sa napísať, že s časti aj chápem prečo otec takto zlyhal, bolo to zrazu na neho príšerne moc, zaujímavé, že v takomto prípade sociálne pracovníčky stoja akosi bokom alebo žeby štát?
neznámy
neznámy | 1.10.2015 00:10
juj,,,,ja sa naozaj neodvažujem,,posúdiť jeho konanie,,,ale nazdávam sa,,že bol veľmi,veľmi zúfalý-SADLEY-
neznámy
neznámy | 1.10.2015 09:10
Ak vynecham fakt, ze o tom vieme dost malo tak si myslim, ze take konanie vo vseobecnosti je aj dost statocne....to dieta v podstate nikdy skutocne nezilo a chcelo to asi sebazapretie urobit nieco take, ja to napr. ani nevnimam ako skrat...v urcitom zmysle je obdivuhodne nechat to dieta ist, potlacit svoje city, ktore kazu drzat ho tu a dufat v zazrak, ktory zrejme nenastane plus cely zivot zit s pocitom, ze to bolo moje rozhodnutie,mozno spravne, mozno nie, ale ja som zasiahol a rozsekol situaciu a mnohi to nepochopia, mozno kvoli tomu pridem aj o zenu a pojdem do vazenia na nie kratky cas,to chce zapretie...ked sa o niekoho v takom stave staram cely zivot,mal som vela prilezitosti na skrat,zazil som si vela hroznych veci, toto mi pripada skor ako nejake pochopenie situacie, ze s tym neviem nic urobit,zmierujem sa s tym,nechcem aby sa dalej trapil, uvedomujem si nasledky a budem ich niest
neznámy
neznámy | 1.10.2015 09:15
Asi málokto dokáže takto na to nahliadnuť, výborne :)
neznámy
neznámy | 1.10.2015 09:22
Nechapem, ze ho vzali do vazby...odovodnene tym, ze je obava, ze ujde, bude sa skryvat alebo pokracovat v pachani trestnej cinnosti....pritom sa priznal a obava, ze bude pokracovat je cista hlupost.... No sud sa asi zlakol medialneho tlaku...strach robi s ludmi co sa mu zachce
neznámy
neznámy | 1.10.2015 09:31
Človek zo svojej strachom ovládanej pozície sudcu nechápe, že tí ľudia už vo väzení boli a sú...23 rokov.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...