mesiac
Utorok, 16.4.2024
Meniny má Dana, Danica

Voľný pokec - 

Co si myslite o tomto?

neznámy
neznámy | 30.1.2015 21:14
To mi napisal 1 chalan, ked som pisala v jednom fore o astrologii:


ano bojím sa diabla a takých ľudí ako ty, čo ťahajú duše, ktoré stvoril Boh do zatratenia... plačem

riaď sa podľa horoskopu a uvidíš ako dopadnešSmutné

Čo na to hovorí biblia?

Lv 19,26: Nesmiete veštiť, ani vykladať! Dt 18,9 ...všetky tieto veci sa ošklivia Pánovi a pre tieto nešľachetnosti ich vyhubí.
Ako sa teda zachovať?

Jednoznačne sa treba toho strániť. V minulosti podľa biblie ľudia strádali a trpeli vždy, keď sa priklonili k modloslužbe, vešteniu a uctievaniu nepravých bôžikov. Keď sa zamotáte do vplyvu týchto okultných síl, dostávate sa automaticky pod pôsobenie zlého ducha. Ľudia, ktorí sa venujú zostavovaniu horoskopov, veštci a liečitelia ignorujú Božiu zvrchovanosť a či už vedome, alebo nevedomky komunikujú s diabolskými mocnosťami a démonickými silami a sú pod kliatbou.

Ex 22,20 hovorí:

Kto prináša obetu bohom, okrem jedinému Pánovi, prepadne kliatbe smrti. Smrťou sa tu myslí zatratenie. Pri "liečiteľoch" musíme byť tiež veľmi obozretní, lebo mnohí sa ani nepochvália, že využívajú tieto praktiky. Ak si teda čítam horoskopy, alebo dokonca som navštívil takúto osobu, dostávam sa aj ja pod kliatbu a pod pôsobenie týchto negatívnych síl. Občas sa po takejto návšteve môže dostaviť aj uľavenie, ale vždy si to vypýta svoju daň a potom sa po čase čudujem, prečo je v mojom živote toľko nešťastia.

Žalm 1 píše:

Nad cestou spravodlivých bedlí Pán, ale cesta bezbožných vedie do záhuby. Hádam nikto sa nechce mať v živote zle a to ani nehovorím o večnom živote.


Viac tu: » www.kristus.sk/okultizmus/...
neznámy
neznámy | 30.1.2015 21:25
Takých ľudí je dosť, nechaj ich byť, tam kde sú.
neznámy
neznámy | 30.1.2015 21:37
taki ludia maju vztah s bohom postaveny na strachu a to co tvrdia je premietnutim ich obav, takze z toho si nemusis nic robit.....vela takych ludi povazuje astrologiu za nieco ako carodejnictvo a rovnako stredovekym strachom s tym nakladaju

za astrologiu je to este nic, ja si dodnes pamatam ako ma podobne sa prejavujuci clovek "odchytil" a aj fyzicky zdrapil za ruku a zacal sa podobne vyjadrovat o mojom zatrateni lebo som bola v cervenom a mala cerveny ruz a teda v jeho ociach sa paktujem s diablom.....to teraz bez srandy.....vtedy som sa sice zasmiala ale podstata tej uvahy je uplne chora a rozmyslam k akym extremom to moze viest

a rovnako taketo tvrdenie je mimo, nie je predsa hovorcom tohto "systemu"
neznámy
neznámy | 30.1.2015 21:44
Mám silne veriacu kamarátku. Je dogmatička, doslova tvrdí, že dogmy sú dobré. Astrologiu odsudzuje. Je to podľa nej temná stránka. Mne sa dogmy priečia. Je prirodzené, že nastalo medzi nami napätie.

Ale. Máme sa rady. Ona je dobrý a veľkorysý človek, viem, že keby som potrebovala, aj o polnoci by za mnou utekala, aby mi pomohla.

Preto sa od istého času o istých veciach radšej nebavíme. Načo si rozbíjať vzťah?
neznámy
neznámy | 30.1.2015 21:52
Souhlasím, držím se taky hesla "žij a nechej žít", v podstatě jsem liberální člověk, který nikomu jeho víru nebere a ani svoji vlastní nevnucuje. Mezi svými přáteli a známými mám lidi věřící i naprosté ateisty, lidi, kteří astrologii věří, i ti, kteří ji zatracují. Těch je ale méně, protože i ostatními svými (nejen morálními) vlastnostmi mne neoslovují, takže se míjíme...
Jednou mi jistou Blíženkyní bylo v souvislosti s astrologií řečeno, že mým úkolem není druhé přesvědčovat, ale informovat je.;) a kdo chce, ten si to prostě přebere.:)
martinbd
martinbd | 30.1.2015 21:56
ale astrológia nie je veštenie, to čo sa prieči kresťanstvu je, že by človek nemal slobodnú vôľu, lebo by potom nemohol dodržiavať napríklad slobodne desatoro, ale veď pomocou horoskopu sa nadá povedať čo sa presne stane, sú tam len možnosti, ale keby si ten človek trošku začal viac všímať veci, keby chodil po kostoloch vo Francúzsku ako ja, nafotil som schválne zverokruhy v kostoloch, a nie je ich málo, ale aj vo Vatikáne som našiel, tak by asi ináč uvažoval. Pýtal som sa študujúceho kňaza, prečo je toľko zverokruhov v kostoloch, keď sa niektorí kresťania tvária, že sú proti astrológii, nevedel mi odpovedať. Veď stačí sa pozrieť na to, že Kristus a 12 učeníkov a hneď je tam analógia 12 tich znamení. Myslím že v Chartres je Kristus v kruhu 12 znamení znázornený. Alebo typická téma Kristu a 4 znamenia ale duchovného zvieratníka, Lev, Orol (Škorpión), Anjel(Vodnár), a Býk, teda pevný kríž a ku každému je priradený evangelista, teraz si už nespomínam na všetky priradenia, ale napríklad Orol by mal byť Ján. Okrem toho, sviatky korešpondujú s pohybmi planét, napríklad Vianoce - zimný slnovrat, alebo veľká noc sa určuje podľa Mesiaca. Alebo sviatok Michaela, jesenná rovnodennosť. Alebo sviatok Panny Márie je vtedy, keď je Slnko v znamení Panny. Okrem toho, jednotlivé planéty predstavujú archanjelov, napríklad Michael je archanjel Slnka, Gabriel archanjel Mesiaca atď. Takže by bolo dobré, keby sa zorientoval vo vlastnej tradícii. Okrem toho, kresťanstvo nie je striktne monoteistické, hoci si to niektorí myslia. Je tam síce Najvyšší, ale uctievajú sa aj svätý, alebo Kristus, alebo archanjeli, a podobne.
neznámy
neznámy | 30.1.2015 21:56
Je to nějaký čas, kdy jsem se setkávala s tím, že při různých příležitostech se vybíraly úryvky z bible s určitým výkladem. Dala jsem si s tím práci a sledovala každé slovo žalmu, jak na mne působí, co si pod ním představuji v této chvíli, se svými životními zkušenosti, prostě za svoji osobu. Ten výklad byl jiný a prezentovaný vzorku veřejnosti působil jako "I to je možné". V tom je Bible univerzální.
Je to názor člověka, který si něčím prochází, a má na něj nárok -FLOWER-
neznámy
neznámy | 30.1.2015 22:00
Väčšinou majú ľudia tieto názory: ako napísala Curry, že ju chytil za ruku atd., tak ak sa človek bojí svojej sexuality a prirodzenosti, jeho výsledkom je viera strachu. A teda všetko, čo človek (alebo boh) nekontroluje je zlé. teda aj sexualita a mágia. Lebo predstava boha nad ním nemá kontrolu. Bojíme sa, že to on ovládne nás. Tak ako to symbolizuje karta diabol. Vášne nás ovládnu a pod ohňom, ktorý je dobrý sluha ale zlý pán sa cítime ohrozený. V prírode predsa nie sme až takí vyvolení. Ta drží na vrchole toho, kto prežije. Pre boha sme naopak tými najdôležitejšími, a ak sa ho budeme držať, tak nás ochráni.
To je ako s rodičmi. Ak nás obmedzujú, môžeme sa báť sveta do ktorého nás nepustia, lebo len rodičia sú tu pre nás. Svet je nebezpečný a nie sme vždy na prvom mieste. Ale priťahuje nás, lebo chceme žiť a aj keď je život niekedy krutý, je krásny. Myslím že t bolo v LaVeyovej satanistickej biblii alebo Crowleyho knihe, neviem. že LIVE(život) je odzadu EVIL(zlo). A byť živým je zlo, lebo môže priniesť aj zlé veci.

A to je v každom náboženstve, že pozemský život nič neľubuje a môže byť krutý a zatratiť. Aj budhizmus hovorí, že je treba sa odpútať od pozemského života. Lebo náboženstvo ako také ukazuje ako utiečť pred utrpením života.


Druhá možnosť je vidieť to z pohľadu viery. Treba opustiť ľudskú prrodzenosť, aby nás neovládla a zbaviť sa vecí, ktoré nám navzájom ubližujú. Desatoro, pravidlá ako žiť podľa východných náboženstiev, atď. Má to zlepšiť človeku život pozemský i pripraviť ho na spásu na druhom svete.


Čo si chceš vlastne vybrať ty? Riskovať svoju dušu s tým, že sa nebojíš toho, čo môže život, telo a príroda priniesť a že si si za to zodpovedná, lebo máš slobodnú vôľu? Alebo sa ukryť pod krídla nejakého spasiteľa a radšej sa spasiť tým, že sa sama bojíš jednak poznania rozumového, lebo budeš chcieť zakúsiť pravdu a potom svojich slabostí, lebo môžeš podľahnúť svojej prirodzenosti?

Čo si myslieť o tomto. Každý sa občas bojí a viera poskytuje láskavú ruku výmenou za poslušnosť. A robí aj dobrých ľudí. Ale na druhej strane človek môže mať odvahu poznať život s tým, že mu nikto neľľubuje spásu a môže sa dostať i do pekla len pre to, že je tým, čo si sám zvolil.
neznámy
neznámy | 30.1.2015 22:24
Ja svoje nazory nikomu nevnucujem. A ludia potom sami za mnou zvedavo chodia a pýtajú sa. :)
Napríklad švagriná, ktorá je prírodovedkyňa a myslí si, že veškeré úvahy o Bohu sú iba výsledkom uvoľnenej kapacity mozgu :D, za mnou prišla na lyžovačke až k posteli, kde som si čítala knihu o astrologii a úprimne sa vypytovala. Mala naozaj zaujem.:) Trochu som ju načala,keď som jej na otazku, kedy vznikla astrologia, odpovedala: Ona je tu odjakživa. Ľudia sa orientovali v čase aj priestore iba podľa hviezd, nemali navigačné systémy. A viac si všímali hviezdy a ich vplyv na človeka.

Hej, a nebolo ani toľko smogu, odpovedala mi táto milá stvora. A bolo.-LOL-
Ale s človekom z tohto racionalistického spektra aspoň môžeš diskutovať. Z dogmatikom nie. Tam je to ideologia, čiže vášeň.-LOL-
neznámy
neznámy | 30.1.2015 22:33
Mohu k tomu dodat pouze svůj názor, ten člověk co to napsal ,je plny falešných přesvědčení a s pravou vírou Boha nemá nic společného. Je plny strachu , ovládán církví. Není potřeba ho soudit, je potřeba si takovyhle názor nevstahovat na sebe , ani se nad tím nepozastavovat . Každy jeden z nás , jsme si v nějakém minulém životě tímhle prošli. Po naší smrti fyzické naše duše vše pochopila a dál se pak v dalším životě rozvíjela a posunula dál. Všichni to co děláme a čemu se ted věnujeme je pro nás to pravé , v souladu s uvědoměním naší duše.
neznámy
neznámy | 31.1.2015 17:50
"pravá víra v Boha" .. kdopak asi posoudí, že víra 8Qya+ v Boha je ta pravá ;)-CONFUSED-
Myslím, že každý má svůj pohled na víru, v Čechách jsem zaslechla, že lidem, kteří nejsou v žádné církvi, ale věří v existenci "něčeho" vyššího, co je součástí všeho, se říká "Něcisti":D
Je možné, že každá duše si v pozemském výcvikovém terénu vyzkouší nějakou životní zápletku, jsou určeny nějaké hlavní body, ke kterým se má dostat a na něm záleží JAK to udělá .. jestli zvolí cestu krkolomnou, bolestivou, nebo si vybere jinak .. ale k tomu bodu se tak jak tak dostane. V tomto duchu si vysvětluji i to, že ne všichni lidé se zabývají otázkou PROČ a JAK funguje život. Nemají to ve svém popisu života. A vůbec v tom nevidím nějakou nevyspělost nebo dluh "z minulého života", ale prostě se narodili do určitého duchu doby s nějakým svým záměrem a -dělej, co zvládneš, ukaž, jak si poradíš- atd.
Karmické teorie jsou taky dost o strachu .. kdo tomu propadne, má obavu, aby si něčím nepohoršil, takže nemá šanci se chovat přirozeně, poznat např. svůj talent a z té ulity se mu pak dost těžko vylézá.
No, každý máme něco, období strachu nebo pomýlenosti si taky nějaký čas odžijeme, každý různě dlouho :)
dodo41
dodo41 | 31.1.2015 17:55
Nemyslim si nic. Teda myslim si nic.
neznámy
neznámy | 31.1.2015 17:55
Je to jako v politice.Ti co vyznávají pravou víru jsou "boží pravičáci"-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 31.1.2015 18:08
Myslíš jako pravou víru v lepší zítřky? Jde-li o víru v lepší svoje zítřky, tak to jsou korupčníci, víra má logický základ. Jinak (v politice ) jde prý o člověka naivního, neboť líp už bylo :)
neznámy
neznámy | 31.1.2015 18:13
Okamžite sa vráť, Fizius!!!!
-WINKIE-
neznámy
neznámy | 31.1.2015 18:26
...ale nábožství pece je politika.
Jen předseda náboženko politické stany nejde vyměnit.
I když je něco" prdeli" (nemyslím tím penis vysokého ducovního v konečníku mladého chlapce.)Pak to tak mělo být a je to vůle Boží.

Z mého hlediska jsou věřící všichni lidé.No a některý z nich jsou "pobožný"

A už je jedno kdo vede jejich politickou stranu.Jestli Bůh,Klaus nebo Mečiar
adelaida
adelaida | 31.1.2015 19:12
Termín "Něcista" mě zaujal při sledování Hyde Parku na čt s Jaroslavem Maxem Kašparů. Použil ho tam v souvislosti s tím co popisuješ, že všichni máme v sobě prostor pro spiritualitu, který však někteří naplňují nepravými obsahy. Pro mě je to prototyp sice chytrého člověka, ale zaslepeného jenom svým úhlem pohledu, který je předurčený jeho vírou.
http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/16.1.2015/
neznámy
neznámy » adelaida | 31.1.2015 23:12
Myslím, že jsme hodně zahlceni tím, jestli je něco pravé nebo nepravé (při této příležitosti jsem si uvědomila, že to taky tu i onde používám :D ) .. mne různé možné teorie, víry a učení vedou k tomu, že vše je až tak jednoduché, a zároveň dokonale propracované, že my tomu nechceme uvěřit. A tak si tvoříme komplikovanosti a tváříme se vážně, jakože jsme vyvolení, duchovně vyspělí a máme pověření "zezhora" atd. Člověk je zábavná bytost ;)
neznámy
neznámy | 31.1.2015 23:26
Myslíš, že táto zložitosť vytváraná človekom je zábavná? :)
Ja si skôr myslím, že to Boh má zmysel pre humor a človek sa len občas zasmeje, ak to ako humor prípadne aj vidí :)
neznámy
neznámy | 7.2.2015 18:40
Pravá víra v boha je myšlena bez náboženského fanatizmu, u každého je jiná to vše.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...