mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Voľný pokec - 

Celoplošné testovanie

marcie
marcie » Ailin | 13.12.2020 11:24
tiež mám podobný názor
neznámy
neznámy » Ailin | 13.12.2020 12:01
Píšete, že opatrenia proti španielskej chrípke neboli. Nie je to pravda, opatrenia boli a boli veľmi podobné dnešným opatreniam. Tu je napr. seriózny vedecký článok o opatreniach v Košiciach, zverejnený na internete, napísaný na na základe výskumov reality. Žiadne svojvoľné drísty.

Píšete tu celkovo o covide veľmi zľahčujúco. Ak máte príbuzných alebo známych zdravotníkov z oddelení, na ktorých sú hospitalizovaní pacienti s covidom, opýtajte sa ich, aká je to choroba a aké má následky.
Dnes ráno mi písala kamarátka zdravotníčka: Sme na oddelení už iba štyri negatívne. Slúžim obdeň. Včera sme jedného covid operovali. Už to nedal. Robí to neskutočné veci...

Podobných správ je veľa, stačí si otvoriť oči a uši. Teraz je na ezofórach všeobecne taká móda, nadávať ľuďom do zaslepených, do ovcí a pod. Podľa môjho pozorovania tieto osočovania používajú práve ľudia, ktorí sú mimo reality. Vo svojej únikovej bubline. Toto je všeobecne myslené.

EDIT: A berie si to aj mladých a zdravých, samozrejme. Tieto amatérske štatistiky! Nenamýšľajme si, že nás sa to netýka. Nik nie je ostrov.

https://www.sav.sk/index.php?lang=sk&doc=services-news&source_no=20&news_no=8807
hrabeti
hrabeti » Ailin | 13.12.2020 13:07
A tu sa dostávame k jadru problému - kto má posúdiť zmysel očkovania?
Ty?
Kotleba?
Harabin, Fico?
Alebo to majú robiť odborníci, ktorých tu na to máme a platíme si?

Všetko je niečo za niečo, nikto ťa do očkovania nenúti.
Ale chceš cestovať do zahraničia? Nuž tak cestuj, ale podľa pravidiel.
Mne je to napríklad jedno, v zahraničí som nebol už aspoň desať rokov.
simetra
simetra | 13.12.2020 14:06
Zdravotníkov ľutujem úprimne.
Inak v núdzovom stave ani nemôžu dať výpoveď, ak sa nemýlim. Možno by to bolo u nás ako v Švédsku..."Časť špecializovaných Švédskych zdravotníkov ošetrujúcich Covid pacientov dala výpovede, aby si oddýchli." https://www.seznamzpravy.cz/clanek/lekari-a-sestry-uz-nemohou-resi-to-vypovedi-svedsku-chybi-personal-na-jip-133545?fbclid=IwAR0P_7p3KmT8AEnQ3uigWy1mmaHmXp7f6rErVmG_2LLMmXEvFCoBh-6jUIg#dop_ab_variant=0&dop_req_id=jQ36PdkjHX2-202012121941&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz[/url]
Ailin
Ailin | 13.12.2020 15:08
Ten článok poznám veľmi dobre. Vôbec som nenapísala, že opatrenia neboli. Len som napísala, že lockdown v takej podobe ako ho máme my - teda celoštátny, pozatvárané kaviarne, reštaurácie, na jar pozatvárané celé podniky, jednoducho nebol. To že zakázali zábavné podujatia, bolo chvályhodné ale s týmto, čo tu máme my sa to porovnávať nedá, nikomu nezakazovali podnikať, zakázali športové podujatia, plesy a bály. A bol to začiatok Československej republiky, na mnohých miestach Slovenska sa bojovalo, na mnohých sa robili zhromaždenia. Neboli určené vôbec hranice, bol to celkovo chaos. A ja tu mám hovoriť niečo o prísnych opatreniach pred sto rokmi proti španielskej chrípke?

Ak poviem, že má byť očkovanie dobrovoľné, to znamená, že Covid zľahčujem? Niektorí ľudia majú skutočne ťažký priebeh to si uvedomujem. Takže tí, ktorí majú predpoklad k ťažkému priebehu by sa mali zaočkovať. Ale malo by to byť ich rozhodnutie. Je viac odborníkov, imunológov, ktorí hovoria, že pre mladých, zdravých ľudí nie je očkovanie potrebné. No samozrejme v médiách priestor dostanú len tí, ktorí očkovanie presadzujú. A ani všetci zdravotníci s tým nie sú stotožnení, že sa budú musieť dať "násilne" zaočkovať.
Ailin
Ailin » hrabeti | 13.12.2020 15:37
Nikdy som nebola prívrženec ani Kotlebu ani Harabina ani Fica, a ty ma s nimi hádžeš do jedného vreca, len preto, že nesúhlasím s "povinným" očkovaním v tej podobe ako nám ho chcú natlačiť. To že ty nikam nechodíš 10 rokov, tak to neznamená, že to vyhovuje všetkým. Niekto napríklad v zahraničí aj pracuje. Mal sa tam možnosť 1000 krát nakaziť, lebo tam boli oveľa voľnejšie opatrenia ako na Slovensku a nenakazil sa, prípadne sa možno aj nakazil, len o tom nevedel a prečo si má pchať ten človek vakcínu do tela? Väčšina ľudí má prirodzenú imunitu a tá ich chráni, a ako vidím v mojom okolí, tak celkom dobre to tá imunita zvláda. Samozrejme existujú rizikové skupiny a tie je dobré, ak sa dajú zaočkovať.

Myslíš, že všetci odborníci sú za celoplošnú vakcináciu?

Táto téma ale nie je o celoplošnom očkovaní ale o celoplošnom testovaní, a ja s testovaním nemám absolútne žiaden problém. Ak by ho vyhlásili napríklad na budúci týždeň tak sa zúčastním, ak to urobia pomedzi sviatky, alebo po sviatkoch pôjdem. Dokonca ten zmysel v tom vidím. Ale v tomto vlákne som sa už o tom vyjadrila. Tie testy síce nie sú úplne 100 % ale v mojom okolí, ak niekomu vyšiel antigénový test pozitívny, ak si človek dal urobiť aj PCR test, tak bol potvrdený zatiaľ každý jeden.
neznámy
neznámy » Ailin | 13.12.2020 15:49
Lockdown nebol a ani nemohol byť. Rozpadla sa monarchia a nové štáty, vrátane centrálnych inštitúcií, iba vznikali a postupne sa etablovali. Mesiace sa bojovalo o to, súčasťou ktorej krajiny bude budúce hlavné mesto Bratislava, vtedy ešte Prešporok. Vládol tam komisár, potom zase niekto iný. Centrálne riadenie jednoducho nebolo.

Všade vládol chaos. A chaos tu, bohužiaľ, nastáva aj teraz.

Čo sem zase pletiete očkovanie? O očkovaní predsa nič nepíšem a ani sa nemienim do tej témy púšťať. Je mi jasné, že máte očkovanie namiešané v tom miš-maš balíku spolu s inými témami. Ale ja nie. Nefičím na tejto vlne prebratých akože-tých-pravých informácií.
Ailin
Ailin | 13.12.2020 16:40
Nuž o tomto tu píšem. Španielska chrípka sa na našom území príliš neriešila. O tejto časti našej histórie mám niečo naštudované... A táto téma sa zvrtla k téme povinného očkovania, o tom sa tu teraz točí, ja nič nezľahčujem, jednoducho hovorím len fakty.
hrabeti
hrabeti » Ailin | 13.12.2020 16:50
Pozri, ja by som bol tiež za, aby sa neočkovalo, netestovalo a aby nemuseli byť žiadne opatrenia.
Ale lepšia je prevencia, ako by sa to malo vymknúť z rúk, a skončí to druhou španielskou chrípkou.
Podľa predbežných výsledkov testovania vakcíny sú nejaké nežiaduce účinky menej pravdepodobné, ako že covidom nakazený človek bude mať ľahký priebeh ochorenia.
Ja za rizikové skupiny považujem aj tých, čo veľa cestujú.
Sú rizikoví tým, že ochorenie môžu rozširovať bez toho, aby o tom vôbec vedeli.
Takže chceš cestovať do zahraniča? Zaočkuj sa....

Prepáč, že som ťa hodil do jedného vreca z Harabinovcami a inými ovcami, ale čo títo ľudia v poslednom čase šíria je už pomaly neúnosné a zdalo sa mi, že aj ty tam patríš.
Ailin
Ailin » hrabeti | 13.12.2020 17:01
Otázkou je aj to, na ako dlhý čas očkovanie človeka ochráni. Keďže môžeme ochorenie dostať opakovane, tak sa budeme neustále musieť potom očkovať...? Koľkokrát 2x ročne alebo každý mesiac? Do tohto kolobehu odmietam vstúpiť.
neznámy
neznámy » Ailin | 13.12.2020 18:41
A môžete nám, prosím, poradiť, z akých zdrojov čerpáte? Knihy alebo štúdie?

EDIT: Konkrétne by ma zaujímalo, odkiaľ čerpáte informáciu, že (cit.)"španielska chrípka sa na našom území príliš neriešila".
simetra
simetra » Ailin | 13.12.2020 18:50
" A ani všetci zdravotníci s tým nie sú stotožnení, že sa budú musieť dať "násilne" zaočkovať."


- oni majú už nejaké nariadenie, že sa budú musieť dať zaočkovať?
Ailin
Ailin » simetra | 13.12.2020 20:23
Nie nemajú, verme, že to bude skutočne dobrovoľné. Ja tomu ešte stále verím. Povedali to niekoľkokrát ako premiér, tak minister zdravotníctva.
Ailin
Ailin | 13.12.2020 20:42
Neriešila sa celoplošne, riešila sa v ohniskách, napríklad v Košiciach bolo zo 45000 obyvateľov mesta chorých v septembri 1918 2000 obyvateľov, predpokladám, že nejakú slabšiu nádchu vôbec neriešili, a tí ľudia boli s veľkou pravdepodobnosťou vo veľmi ťažkom stave. Ak si to porovnáme s dnešnou situáciou teraz máme 2000 ťažko chorých v nemocniciach z 5,5 milióna ľudí.
https://www.sav.sk/index.php?lang=sk&doc=services-news&source_no=20&news_no=8807
Tu je to celkom zhrnuté: "Revolučné pomery a vtedajší aktéri nebrali na pandémiu žiadne ohľady. Založenie Česko-slovenskej republiky sa odohralo uprostred najsmrtonosnejších týždňov chrípky v októbri a novembri 1918. Na dobových fotografiách naozaj vidíme masy ľudí – známa je snímka z 28. októbra 1918 na Václavskom námestí, ale aj z iných miest republiky. To bola určite veľmi dobrá živná pôda pre šírenie choroby. "
https://www.forbes.sk/autor-knihy-o-spanielskej-chripke-nakazil-sa-kafka-aj-trump-virus-presiel-bez-vyraznejsej-obrany-statu/
simetra
simetra » simetra | 13.12.2020 21:03
neznámy
neznámy » Ailin | 13.12.2020 22:03
Ďakujem za linky na články. Ten druhý som uviedla vyššie aj ja.

Písali ste, že máte "naštudované". Predpokladala som teda, že mi dáte tip na historické knihy a historické štúdie, ktoré ste si naštudovali.

Dnes si pomaly každý, kto si čosi vygúgli a PREČÍTA na internete, sa domnieva, že má NAŠTUDOVANÉ. Pritom iba prečítal pár článkov.
Sme krajina plná "expertov na všetko".

Dovolím si ešte raz zopakovať, resp. preformulovať svoju otázku: Z akého zdroja máte informáciu, resp. uzáver, že na našom území sa španielska chrípka príliš neriešila?
Kde ste si to naštudovali, resp. prečítali?
neznámy
neznámy » simetra | 13.12.2020 22:56
Zdravotníci sú vyčerpaní, ale nemajú srdce dať výpoveď a nechať pacientov bez starostlivosti.

Prípad, ktorý som vyššie spomínala: štyri ženy-sestry sa točia na oddelení s vážnymi pacientmi. Maximálne vyčerpanie. Oddych minimálny, prichádzajú domov vyspať sa, čosi navariť, upratať. Boja sa, že nakazia svoje rodiny. Deti, manželov, rodičov.

A sú aj prípady so zlým koncom. Nemám právo zverejňovať to tu... Je to ale strašné.

Žiadam všetkých, ktorí tu mudrujú o covide, bagatelizujú a točia tie odosobnené bezcitnosti, aby už konečne MLČALI.
neznámy
neznámy | 13.12.2020 23:05
Text v linku:

LEN KOTLEBOVCI MOŽU PROTESTOVAŤ PROTI PROTIPANDEMICKYM OPATRENIAM PRED MOROVYM STLPOM, KTORY BOL POSTAVENY POTOM, AKO EPIDEMIA R.1719 SKOSILA POLOVICU BYSTRICE!

https://www.facebook.com/PrecoLudomHrabe/photos/a.623424144372127/3530665210314658
Ailin
Ailin | 13.12.2020 23:27
Páči sa, tu je link na tú knihu:https://www.pantarhei.sk/knihy/odborna-a-popularno-naucna-literatura/historia-vojnova-literatura/historia-ostatne/spanelska-chripka.html" rel="nofollow" target="_blank"> https://www.pantarhei.sk/knihy/odborna-a-popularno-naucna-literatura/historia-vojnova-literatura/historia-ostatne/spanelska-chripka.html O španielskej chrípke zasa tej literatúry nie je až tak veľa. Mňa napríklad zaujímal vznik Československej republiky, ale nikdy som sa nezamerala na španielsku chrípku. Väčšina Slovenska bola vtedy veľmi chudobná, po vojne zbedačená, ľudia na lekára ani nemali. Po vojne prebiehali rabovačky, bojovalo sa o mestá, s maďarským vojskom, bol tu chaos. Nevyštudovala som históriu. Jednoducho ma to len dlhodobo zaujíma, respektíve mám určité obdobia, ktoré ma zaujali.
neznámy
neznámy » Ailin | 14.12.2020 00:12
Áno, ľudia umierali, na choroby aj na epidémie. Aj deti umierali, často sa nedožili dospelosti, nebola dostupná lekárska starostlivosť ani vakcinácia. Sme civilizačne rozmaznaní a mnohé nedoceňujeme. Nezažili sme.

Dnes si ktokoľvek čokoľvek vygúgli, za pár minút prebehne a je hotový expert, historik, lekár, virológ, epidemiológ.... čokoľvek. Alebo ktokoľvek čokoľvek na akúkoľvek tému napíše a zverejní na internete, bez skutočných znalosti, bez zodpovednosti. Odvrátená strana internetu.

Moji učitelia ma učili vyhľadávať zdroje, ad acta, študovať do hĺbky, a to rôzne zdroje, primárne aj sekundárne a na základe relevantnosti, poznania a vlastného úsudku ich skepticky triediť a vyhodnocovať. A predovšetkým, dôsledne citovať pramene aj zdroje. Jednoducho, nedrístať, čo mi slina na jazyk prinesie. Stará škola...

Je mi to blbé, ale už tretíkrát sa pýtam a stále nedostávam odpoveď: Z akého zdroja máte informáciu, resp. uzáver, že na našom území sa španielska chrípka príliš neriešila?
Kde ste si to naštudovali, resp. prečítali?

EDIT:
1.Toto je článok z r.2018 o španielskej chrípke, vzhľadom na dobu publikovaniav r.2018 neexistuje žiadna súvislosť medzi článkom a dnešnou pandémiou covidu a teda aj politizácia tejto témy je vylúčená. Článok cituje seriózne historické zdroje, renomovaný historický časopis a renomovaných historikov. Pre vysvetlenie: sú to zdroje, ktoré sa dajú dohľadať, nemôžu si dovoliť publikovať výmysly, lebo by si poškodili svoju reputáciu a predovšetkým: vždy vedia odcitovať a dokázať, odkiaľ čerpajú informácie. Keďže sú to seriózne historické zdroje, poctivo uvádzajú, že celoplošné štatistiky o počte nakazených a mŕtvych na španielsku chrípku na území Slovenska neexistujú (čo súvisí s tým, že v r.1918 sa zrútila monarchia a zložito vznikal nový československý štát), ale zato na základe lokálnych zdrojov vyskúmali, že španielska chrípka masívne zasiahla Slovensko... pochopiteľne, tak ako celú Európu aj svet. Úmrtnosť v regiónoch bola vysoká. Podrobnosti v linku nižšie.

https://dennikn.sk/1043382/zabijala-viac-ako-hitler-spanielska-chripka-aj-u-nas-usmrtila-tolko-ludi-az-hrobari-v-kosiciach-zacali-strajkovat/

2. Samozrejme, že všetci nemôžu študovať všetko. Toto je môj výber, garantujem a odporúčam. Video od učiteľky dejepisu, ktorá robí výborné edukatívne videá o histórii. Téma: španielska chrípka v kocke.

https://www.expres.sk/230578/korovavirus-vs-spanielska-chripka-youtuberka-priblizuje-ako-sme-sa-z-historie-nepoucili/
Stránka:
< 26 27 28 29 30 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...