mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Voľný pokec - 

Celoplošné testovanie

Gitus
Gitus » Ailin | 12.12.2020 18:59
Hlavne covid nieje chripka.
simetra
simetra » Ailin | 12.12.2020 19:08
Tá pani hovorí o egu veľmi trefne, nie je pomýlená. Slobodu nájdeme v sebe, nepredá nám ju Matovič :) Ale ako obvykle, stále rešpektujem Tvoj názor :)


Čo sa týka očkovania, k tomu sa sa stále vyjadrujem tak, že ja sa očkovať nedám, navyše sa budú očkovať najskôr iní "adepti", ako by sme boli my dve napríklad.
No a bude to dobrovoľné, takže sa ani očkovať dať nemusíš.

Téma očkovania ma však nejako obchádza, neriešim.


K tým chorým na covid. Ty máš nejaké skúsenosti, ja tiež, iní tiež. Poznám už dosť ľudí, ktorí pozitívni boli, niektorí nemali príznaky, niektorí mali mierne, niektorí veľmi nepríjemné a niektorí majú aj následky. A niečo také už nechcú zažiť, ich vyjadrenia. Ja nepoznám ani chrípku u seba, neviem ako by som na tom bola ja, ale predpokladám, že pri mojej vychudnutosti asi nie moc dobre. Nemám chuť sa s tým vírusom stretnúť, ale uvidíme, čo sa bude diať :)
Vlastne, ak mám byť úprimná, som tak unavená, že mi je jedno, čo sa bude so mnou diať.
simetra
simetra » Ailin | 12.12.2020 19:28
Inak tí, čo uvažujú o očkovaní a nevedia sa rozhodnúť, ja vidím celkom dobrú voľbu urobiť si predtým test na protilátky.
simetra
simetra » Gitus | 12.12.2020 19:31
Áno, po prekonaní covidu sa nemusí vytvoriť dostatočné množstvo protilátok.
neznámy
neznámy » Gitus | 12.12.2020 19:38
Sama si sebec. Nemáš v sebe samostatnosť a svojprávnosť, tak je to pre teba neznámo a nazvala si to tým najbližším čo si v sebe našla, čo je teda dosť zle, ak toto je to najbližšie, čo v sebe máš. :-)
Ľudia na svete bojujú o život celé veky, a aj minulý rok sa snažili prežiť rôzne ochorenia a bohužiaľ sa im to nedarilo vždy. Len vtedy ich smrť nik cynicky a náckovsky nevyužíval. Dnes áno, a bohužiaľ našiel odozvu v populácii, kde sa už zo štatistického hľadiska nachádza časť podobných ľudí nesamostatných, vystrašených a zmätených. A tí sa ľahko (a niekedy aj radi) nechajú zmanipulovať a radi s manipuláciou ďalších pomôžu (tak fungovalo aj nacistické nemecko). V mene pokrivených hodnôt - tí ľudia nevedia nič o tolerancii a solidárnosti, len tými slovami mávajú zmäteným ľuďom popred tváre. A tí sú nadšení, že konečne majú honosnú nálepku solidárneho a citlivého človeka. Cítia sa lepšie, aj keď to nie je pravda a je len otázka času, kedy ich to bude mrzieť. Pokiaľ je tzv. solidarita nakázaná, tak to nie je solidarita už z princípu, ale len vynútená akási atrapa solidarity, ktorá sa hocikedy rozpadne lebo za ňou nič nie je.
To by sme dopadli keby som za tebou behal každú chrípkovú sezónu a vymýšľal si čo musíš všetko spraviť, pretože ľudia umierajú, a oni budú umierať. To je základný fakt, ktorý tu s nami je a bude. Ty nemáš ako riešiť imunitu druhého človeka. Môže o nej rozhodnúť len on sám.
Gitus
Gitus | 12.12.2020 21:29
Blablablablablablabla..


Ty sa velmi rad sam pocuvas/citas...musim uznat ze velmi pekne pises, vzdy si to vedel.
Len skoda ze tvoje intelektualne vyplody maju uplne ze nulovy obsah.
Si sebecky a maximalne zaspeleny. Slepy.
hrabeti
hrabeti » Gitus | 12.12.2020 22:14
Akože sorry, ale napísať pokryvených.... obchádzajú ma mrákoty a záhrobné úzkosti. To nie je pekné písanie.
lak
lak » hrabeti | 12.12.2020 22:33
-LOL-
Gitus
Gitus » hrabeti | 12.12.2020 23:01
Tak Michal asi v zapale pisania spravil hrubku. To sa stava. Ale ten obsah!!!!
neznámy
neznámy » Gitus | 12.12.2020 23:25
Opravil som to pre vás, nech sa môžete sústrediť aj na tému a nie len na gramatiku :-P.
neznámy
neznámy » hrabeti | 12.12.2020 23:27
Ani sorry nie je spisovne :-).
Ailin
Ailin » Gitus | 13.12.2020 05:14
O tej chrípke som to tam dala naschvál. K čomu inému to prirovnať, ako k "novej" chrípke? Aj španielska chrípka bola nová než, sa jej ľudia prispôsobili, mala obrovské množstvo obetí. Ak by sme vypočítali pomer zomrelých k vtedajšiemu počtu obyvateľov, tak sa to nedá s Covidom ani porovnať.
Ailin
Ailin » simetra | 13.12.2020 05:26
Čo mi v tých názoroch vadilo, bolo, že prezentovali, že do zahraničia budú môcť ísť napríklad len zaočkovaní ľudia, toto nie je sloboda, ani zďaleka.

My sme v práci snáď týždenne testovaní, takže odhalíme tých, ktorí sú bezpríznakoví, a preto vidím hlavne tie ľahké priebehy. Samozrejme iné prípady sú v nemocniciach, kam chodia na testy ľudia, ktorí sú skutočne chorí a majú aj iné diagnózy.
simetra
simetra » Ailin | 13.12.2020 07:30
Virológovia sa vyjadrovali už na jar, že čakali pandémiu, len sa nevedelo, kedy to príde. Ľudia cestujú po svete, mne príde úplne logické, že sa urobia opatrenia, aby sa to neopakovalo. Plus znížené cestovanie je prínos ekologický :)


Ani zďaleka som nemala na mysli len ľudí v nemocniciach a s pridruženými chorobami.



Na odľahčenie :) https://az247.cz/ruska-vakcina-proti-koronaviru-ma-180-uspesnost/?fbclid=IwAR0hRfKJ2UQh3tn0p-sUAGl7AtlAGVuR8r6rWXfyc-4z7amxOAARF3lQjj8
milan08
milan08 » simetra | 13.12.2020 07:59
nema to ziadny vyznam!
hrabeti
hrabeti | 13.12.2020 09:04
Je rozdiel nespisovné a je rozdiel hrúbka.
Nespisovné výrazivo je v internetovej diskusii povolené, priam žiaduce, avšak aj to má nejakú svoju gramaticky správnu podobu.
Hrubé gramatické chyby nemožno vydávať za akúsi nespisovnosť.
hrabeti
hrabeti » Ailin | 13.12.2020 09:05
Lenže ja sa pýtam - boli za španielskej chrípky opatrenia, ako máme dnes?
No asi neboli.
hrabeti
hrabeti » Ailin | 13.12.2020 09:09
A to že do zahraničia môžu ísť ľudia len s dokladom totožnosti, to už sloboda je?
Sloboda v zmysle svojvôle tu nebola nikdy.
Vždy sú nejaké pravidlá, ktoré treba dodržiavať, inak by spoločnosť prestala fungovať.
Ale niektorí sa cítia obmedzovaní na svojej slobode a ústavných právach aj keď musia tuším zastaviť na semafore na červenú.
Ailin
Ailin » hrabeti | 13.12.2020 10:01
Nie, opatrenia ako napríklad lockdowny neboli, politici si to ani nemohli vtedy dovoliť. Mali plné ruky práce s obnovou štátov po 1. svetovej vojne. Pravdepodobne by ale vôbec pri tomto víruse Covidu, ak by ich vtedy napadol, ani nevedeli, že nejaký vírus je. Rozdiel je totiž v tom, že na Covid nezomierajú mladí ľudia a deti, ale hlavne ľudia nad 80 rokov, a chronicky chorí, (samozrejme nájde sa výnimka). V tom období to bolo úplne bežné, že ľudia nad 80 rokov umierali a neboli žiadne testy, ktoré by u nich nejaký vírus objavili. Na španielsku chrípku práveže vo veľkom zomierali mladí ľudia okolo 20 rokov. To bolo neprehliadnuteľné, nakoľko bežne mladí ľudia okolo 15-20-30 rokov v tom čase bežne neumierali. Boli ich plné nemocnice, naproti tomu ľudia okolo 50 - 60 rokov priebeh španielskej chrípky zvládali lepšie. Asi toľko k tomu porovnaniu.
Ailin
Ailin » hrabeti | 13.12.2020 10:16
Ja pravidlá samozrejme rešpektujem a ctím. Zmysel červenej na križovatke vidím. Zmysel pasu vidím. Ak by som napríklad v cudzej krajine odpadla, a upadla do kómy, môžu ma na základe pasu identifikovať a prípadne kontaktovať ambasádu a mojich príbuzných. Zmysel očkovania proti Covidu ale vidím len u ľudí, ktorým hrozí ťažký priebeh. Nie je to ebola, nie je to tuberkulóza, nie je to žltačka... - pri týchto chorobách hrozí ťažký priebeh u každého jedného, ktorý ich dostane. Pri Covide hrozí ťažký priebeh 1% populácie, a vieme ktorému 1%. Zmysel Covid pasu je snáď "niečia" ochrana? Zaočkovať sa majú dať hlavne tí ľudia, ktorí nie sú na tom zdravotne dobre !!!! Nie ničiť prirodzenú imunitu neoverenou vakcínou zdravým 20 ročným ľuďom, ktorí majú život pred sebou. Ešte počúvať niekoho o opakovaných vakcináciách, to je strašné. Ja som napríklad očkovanie proti chrípke strašne zle znášala, pritom nebývam vôbec chorá. Len som vtedy hlúpo podľahla farmaceutickej propagande.
Stránka:
< 25 26 27 28 29 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...