mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Oznamy a akcie - 

Katarzné čistenie podvedomých blokov - nič pre sčítaných ezorických teoretikov.

adelaida
adelaida | 8.10.2012 13:31
:DProč by ne. Koneckonců už Ježíš říkal, že to co vchází do našich úst nás neposkvrní, avšak to co z nich vychází je to, co nás špiní....
Mimochodem, nemůže to být o nic horší než polykat semeno.
neznámy
neznámy | 8.10.2012 15:00
Jak vidím, píše tu samý egoista -COOL- pořád si něco potřebujete dokazovat, tím nemyslím tebe sokrate, jen jsem dal reagovat zrovna na tebe, myslím vás všechny jako celek, tak do toho tudíž spadám i já. Myslím, že slavo tu založil diskuzi na toto téma a taky, že to funguje, vždyť Osho je po Ježíši snad další takový "nebezpečný" člověk. Proč se tu tak tedy přete? nemá smysl si tu měřit pinďoury...
neznámy
neznámy | 8.10.2012 17:04
tak teraz zase přicházim s pinďourem já! -COOL-:

občas sa tu píše o nepochopení jeden druhého. keby do tohto fóra napísal ozajstný Ježíš Kristus, aj tak by tu nezavládlo more pokoja, pochopenia a súhlasu. vždy by sa tu našiel niekto, kto tomu "rozumie lepšie", mal by čo k tomu dodať a diskusie by sa pekne ďalej búrlivo prznili a obracali z každej strany ako kámasútra. takí sme my ľudia. niekto sa možno nechal aj uraziť a pritom sme všetci na jednej lodi. ja mám občas ostrú hubu (možno to bude tým, že tak zbožňujem a znesiem veľa pálivého čili), ale to je všetko tak na úrovni intelektuálnej prestrelky a kovbojky a nikdy sa do toho nenechám strhnúť. to by som hneď prehral :D. život nie je o nachádzaní rozdielov, na základe ktorých sa potom môžme biť. život na tomto svete je o hľadaní vzťahov a podobností medzi vecami aj ľuďmi čo by raz malo viesť ku konečnému nájdeniu jednoty až celého vesmíru ako najvyššieho poznania. inak nám tu budú vládnuť menšie, alebo väčšie sväté vojny. najvyššia pravda sa aj tak nedá podať tomu druhému prostredníctvom slov. slová nám slúžia ako dopravné značky, ktoré nám ukazujú cestu k poznaniu, nie samotné poznanie. poznanie je za slovami. to je šťastie, ktoré je ukryté v najhlbšom dne našej duše (prepáč Slavo za "ezo" teóriu). takže potom už ide len o to ktorým slovám veríme a ktorou cestou sa vyberieme. a mám pocit, že som sa dostal na začiatok tohto vlákna. je to ako dostať sa z 12. domu zase do 1. skúsme teda začať nový cyklus na vyššej úrovni. ja som si to už v tejto 12tej fáze zbilancoval a môj prvý príspevok mohol byť iný. teraz by som ho napísal inak. možno som tým prvým príspevkom zasial oheň do diskusie a potom prišiel vietor. komunikujme spolu ako ľudia. beatles spievali, že život je príliš krátky na to, aby sme sa hádali

priznám sa, že o Ošových meditáciách nič vlastne neviem, alebo len niečo o Ošovi. rudi tiež spomínal, že bol nejak zbytočne prachatý a vlastnil 80 rolls-roysov. oprav ma ak sa mýlim. ale to je jedno. možno nebol zbytočne bohatý.

dám teda svoj prvý príspevok akože v ďalšom cykle vývoja 12timi fázami: duchovný systém by mal byť z môjho pohľadu komplexný a myslím si, že je potrebné ponúknuť nie len očistu, ale aj techniky, ktoré dávajú mentálnu silu, kontrolu a schopnosť zvládať vyplavenú špinu a aj životné skúšky a potom duchovné techniky pre vyplnenie tohto prázdneho miesta v duši tým pravým orechovým. to všetko je potrebné a je to treba robiť súčasne ako vyvážený systém. existuje online jogová kniha, ktorá v kníhkupectve stojí veľké peniaze:

http://www.yogaindailylife.org/esystem/yoga/cs/010000/system-joga-v-dennim-zivote/

táto stránka je poprepájaná aj s informáciami o jogových kluboch, takže tu je možnosť vyskúšať si prakticky systém, ktorý je stále "nažive" už tisícky rokov.

P.S. inak teraz 12 - 14 októbra bude v turčianskych tepliciach autor tohto systému robiť seminár
neznámy
neznámy | 8.10.2012 17:09
Podľa toho, čo kto myslí pod slovom "svoje vnútro".
Pre mňa sú to hlboko uložené podvedomé bloky, ktoré sme si vedome aj nevedome v minulosti vytvorili a tieto nám riadia naše životy, naše správanie a reakcie. Pozrieť sa do svojho vnútra - pre mňa neznamená o tom rozmýšľať alebo čítať, ostať na úrovni zmanipulovanej bábky.
Je potrebné použiť všetky dostupné prostriedky a spôsoby ako sa do podvedomia dostať a všetko vyčistiť.
neznámy
neznámy » adelaida | 8.10.2012 17:13
Konečně odpověď hodná Oshovej sanjásinky...
neznámy
neznámy | 8.10.2012 17:18
Iste mas pravdu, pozriet sa do svojho vnutra neznamena o tom rozmyslat, alebo citat a ostat na urovni zmanipulovanej babky.
Ale ciest je mnoho. Pre mna je tou cestou, to co si nazval mojou maskou a viem, ze to funguje velmi dobre. A mojim ucitelom je Jezis.
Preco by to hned musel byt Osho?
Myslim masku-lasku, pokorna velmi nie som, to som skor tak trochu buric. :)
neznámy
neznámy | 8.10.2012 17:24
Keď Osha vyhostili z jeho komúny v Oregone strávil vo svojom lietadle niekoľko dní vo vzduchu, pretože vláda žiadnej krajiny na celom svete mu nechcela povoliť pristátie na svojom letisku...Nakoniec sa zľutovala India.
Len drobná ukážka našej "kresťanskej lásky, tolerancie, pokory a pomoci blížnemu".
neznámy
neznámy | 8.10.2012 17:27
Jožko, predstav si, začal som zase po rokoch cvičiť jógu - cvičím každý deň -
takže je to jóga v dennom živote - pozajtra budú 2 dni...
neznámy
neznámy | 8.10.2012 19:05
O tom, že byl Osho tak bohatý nic nevím, upřímně mi to je jedno, protože mě zajímají spíše jeho názory. Tý jo, knihu o józe doma mám, autor je Jiří Votava, netuším jaká je kvalita knihy, ale začnu se tím prodírat :) já teď cvičím workout, ale myslím, že by se jako doplněk k tomu jóga skvěle hodila i skrz správné dýchání :)

Asi s tebou souhlasím s tím prvním odstavcem, že to tak je téměř vždy a všude...
Akorát je možná zbytečné někoho odsuzovat bez informací :)

Kdybych tu knihu neměl půjčenou tak bych ti ji klidně poslal :D myslím tu od Osha.
neznámy
neznámy | 8.10.2012 19:08
Něco podobného už jsem též slyšel, ale co na tom pravdy nevím :D nevím jak by vydrželo letadlo létat několik dní bez natankování a pochybuji, že si "cucnul" za letu :D

Křesťanství je jeden velký fekál...a to jsem pokřtěný, do kostela jsem chodil, ale včas se mi rozsvítilo...doufám -WINKIE-
neznámy
neznámy | 8.10.2012 20:51
Skutočne si chcel povedať Kresťanstvo? -WINKIE-
Keby si povedal Cirkev, tak to ako tak pochopím, hoci to slovo fekál znie expresívne a neprimerane.
Ale Kresťanstvo? To akoby si povedal, že Islam, Judaizmus, Hinduizmus, Budhizmus je nejaký -PUKEY-.
Myslíš, že je v poriadku odsudzovať nejaký náboženský, alebo filozofický smer?
neznámy
neznámy | 9.10.2012 09:24
Ešte mám na teba takú otázku. Myslíš, že bez -izmov a inštitúcii by bolo ľudstvo ďalej?
Lebo ja si to nemyslím. Všetko aj to čo nazývaš "fekál" je len výsledkom myslenia, cítenia a vôle jednotlivých ľudí, ktorí sa spojili pod nejakou spoločnou myšlienkou a opäť tú pôvodnú myšlienku iba formovali opäť podľa seba.
Za "fekálom" sú vždy len ľudia.
Keby nevznikli náboženstvá, filozofie a inštitúcie, tak ako ich poznáme, vznikli by iné, ale efekt by bol rovnaký.
Zlo aj dobro sa nejako potrebuje realizovať, kým sme tu my. Ľudia.
neznámy
neznámy | 9.10.2012 11:34
Promiň podal jsem to špatně.
Ale ano dokážu to tak možná říct, že náboženství jakékoliv je vlastně akorát nános a špína, nahromadění všech zvyků a hloupostí, pravá podstata v nás je šamanismus.
nefalšované duchovní rozvíjení, bez prostředků jako je náboženství, jinak k tomu Budhismu si nejsem tak jistý...tam je to učení trošku jiné než u ostatních, to neznamená, že se ho nějak zastávám, jen to beru jako "čistčí" směr, ale pokud ti náboženství pomůže tak proč ne, ale mě zajímá čistá pravda a to, že je na nebesích ten jeden panáček, který tu tahá za provázky prostě pravda neni, takže si to vykládám jinak, proto takový můj názor, ovšem neznamená, že správný ;)

Omlouvám se jestli jsem urazil, nebo něco na ten způsob-FLOWER-
neznámy
neznámy | 9.10.2012 11:37
Myslím, že tohle je všechno jen manipulace, kdy jsme asi takových 10 000 let otrocká rasa...Myslím, že pokud by jsme se duševně rozvíjeli a nezasekli se díky tady těmto systémům víry, mohli by jsme být na úrovni Plejáďanům a jiným "rasám".
Každý musíme začat u sebe, jen je smutné, že "elita" má jiné plány...-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 9.10.2012 11:49
Nie, mňa si neurazil, ale možno dosť iných ľudí, ktorí Kresťanstvo nepovažujú za "fekál".
Ja sa považujem za človeka, ktorý ide mimo náboženstiev, ale inšpirujú ma a mám ich v úcte. :)
neznámy
neznámy | 9.10.2012 12:04
"
neznámy
neznámy | 9.10.2012 12:18
neznámy
neznámy | 9.10.2012 12:22
Pre mňa osobne je toto jedna z najudivujúcejšch diskusií, aké tu kedy boli, pretože má v sebe toľko obsahov, tak rôzne ponímaných z rôznych strán ako máloktorá.
A tvoja definícia je tiež iba jedna z ostatných subjektívnych. :)
neznámy
neznámy | 9.10.2012 12:36
Zrejme o to ide, lebo o to má ísť...Možno je už načase písať aj trochu inak - presne ako píše Slavo .. Je to ako ked je človek dlho doma zavretý a zrazu otvorí dvere a vpustí čerstvého vzduchu, alebo vyjde za hranice, alebo začne robiť na čas niečo iné k tomu predošlému sa vráti - ale už s novým pohĺadom a hlavne nadhľadom - proste prirodzený vývin.. Preto sa ti zdá diskusia čudná, lebo sa nevedie klasickým priebehom dokladania si a utvrdzovania sa v svojich názoroch, ktoré tí spriaznení väčšinou len potvrdzujú, málokedy vyvracajú ale nikdy neukážu protipól, ktorý však existuje..
Ani kamarátke často nepovieme rovno - ako si pribrala, alebo ako ten tvoj s tebou zametá, alebo nemaĺuj sa jak ***** -LOL- Ked narieka, že ten jej má už tretiu milenku, tak často nadávame, aký je to hnusák a zradca..:D Keď však dokážeme hodiť na stôl slová, čo "bolia" alebo "rozčulujú" tak debata, situácia alebo vzťah nadobudne úplne iný rozmer. Až neskôr zistíme, čo nám to dalo, ako nás to posunulo a týmto dávam za pravdu Slavovi v slovách, na ktoré som reagovala . Píšem o tej "facke" od druhých, čo je v skutočnosti miazga života poháňajúca nás ďalej :)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 9.10.2012 12:38
no vidíš a zase to vidím celkom inak. ;)
Stránka:
< 2 3 4 5 6 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...