mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Oznamy a akcie - 

Gorila (Tom Nicholson)

neznámy
neznámy | 4.7.2012 13:36
16.7. by mala vyjsť dlho očakávaná a pôvodne zakázaná kniha Toma Nicholsona o kauze Gorila a jej korupčných škandáloch. Kniha sa už teraz dá objednať v kníhkupectve Sirion za 8.49 EUR:

http://www.sirion.sk/kniha/gorila-tom-nicholson-178641.html

neznámy
neznámy | 10.7.2012 19:49
pan Nicholson pochadza z krajiny, kde sa akakolvek korupcia velkych rozmerov tresta, kdezto na Slovensku funguju trosku ine principy, myslim, ze je lahko nachadzat chyby, no keby sme mali sami taku poziciu, v ktorej by sme sa s korupciami stretavali, mozno by nam padlo aj zatazko fungovat v spravodlivych dimenziach. Nepoznam riesenie, moje obmedzene vedomosti su len take, ze vdaka dieram v legislative je vychodoeuropsky trh vdacnym tercom pre mnohe nadnarodne spolocnosti, mocnych superov, proti ktorym je Slovensku aj tazko bojovat,
a takisto vdaka slabunkej postihnutelnosti staci uplatit par ludi, co je nicim v porovnani s tym, s akymi problemami sa tieto spolocnosti stretavaju, ak chcu legalizovat proces zarabania v nejakej zapadnej krajine.
Jedine je hadam mozne apelovat na sebauvedomenie kazdeho z nas( tak a to je tazke, to by som musela
naozaj spekulovat nad vsetkym co sa okolo mna deje)
a hlavne nieco preto aj urobit:)
neznámy
neznámy | 10.7.2012 20:04
Toto je tiez zaujimave, zeby Nicholson hajil aj niekoho zaujmy, ktovie:
Napriek nesporným prínosom pre všetky participujúce štáty sprevádza globalizáciu aj veľa negatívnych javov. Najvážnejší rozpor, ktorý globalizácia so sebou priniesla, je v tom, že krátkodobé a parciálne záujmy nadnárodných spoločností sa dostávajú do konfliktu s dlhodobými a komplexnými záujmami štátov. Nadnárodné spoločnosti umiestnia kapitál tam, kde sú pre ich zámer najlepšie podmienky. Podstata kapitálu a dojednaných investičných podmienok im však umožňuje ho kedykoľvek presunúť do výhodnejšej lokácie, bez ohľadu na sociálne škody, ktoré tým spôsobia. Globálne trhy vytlačili mnohých ľudí – najmä v menej rozvinutých krajinách – na okraj spoločnosti bez toho, aby našli oporu v sieti sociálneho zabezpečenia.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...