mesiac
Piatok, 10.5.2024
Meniny má Viktória

Ľudská duša - 

ZABIJANIE ZVIERAT PRE JEDLO

neznámy
neznámy | 8.6.2014 16:15
Veď presne tak som to aj napísal - že to môže byť naopak a zmena jedálnička je nie príčinou, ale následkom.

Čo myslíš tým, že tí ľudia sú vnútorne na takej vysokej úrovni, že Tebe sa o tom môže iba snívať? Ja by som sa na Tvojom mieste s nikým neporovnával a hlavne nepodceňoval. Najväčšia prekážka často býva v tom, že si človek myslí, že má nejaké hranice, že na niečo nemá, alebo že sa mu o takom dačom môže iba snívať.
A skutočne ma zaujíma, skús dať príklad, čím a ako je niektorý z tých ľudí na takej úrovni, že Tebe sa o tom môže iba snívať.
Vieš ako sa vraví, nie je zlato všetko, čo sa blyští :)
neznámy
neznámy | 8.6.2014 17:11
Nuž když například vidím že jiný člověk prokazuje pevný charakter, odvahu statečnost, lidství a soucit v takové míře kterou u sebe nenacházím, pak vidím že jejich úroveň je vyšší. A to se mi stává. Takže potkávám lidi o kterých jsem přesvědčený že jsou na vyšší úrovni než já. Znám takové vážím si jich a jsou mi příkladem.
A mnozí z nich jedí maso. :)
neznámy
neznámy | 8.6.2014 17:24
Pýtal som sa 4400, no nevadí.
Je logické, že v množine mäsožravcov sú rozdiely, takže keďže aj Ty sám mäso pojedáš, je vysokopravdepodobné, že sa nájdu iní mäsožravci, ktorí sú na vyššej úrovni ako Ty. Z toho nevyplýva nič voči vegetariánom, to len na margo logiky.
Aby bol náznak, že vegetariánstvo nesúvisí s "duchovnou úrovňou", musel by si stretávať vegetariánov, ktorí sú na nižšej úrovni ako Ty, či iní mäsožravci.
Predpokladám, že takých stretávaš :)

Z poslednej vety vyplýva, že sú medzi nimi aj takí, čo mäso nejedia, to je fajn, celkom by ma zaujímal ten pomer, ktorých je viac.

Ako som už vyššie napísal, nejedenie mäsa je častý príznak, zrejme nie podmienka - to neviem posúdiť, nemám dostatok štatistických dát, iba dva prípady z osobnej skúsenosti, kedy ľuďom od určitého času začalo mäso smrdieť, jeden sa po zjedení mäsa cítil otupelý, spomalený - tamasická kvalita.
neznámy
neznámy | 8.6.2014 17:38
Ale já jen za sebe reagoval na to kdy vnímám že je někdo na vyšší úrovni než já. Nic více a nic méně. Nebyla to obhajoba masojezení. Ale děkuji za logické vysvětlení principů. :)
neznámy
neznámy | 8.6.2014 17:50
Potom nerozumiem, načo si tam dopĺňal vetu, že mnohí z nich jedia mäso.
To mi ako obhajoba mäsojedenia príde, asi som to zle pochopil?
Ale nemusíš mäsojedenie predo mnou obhajovať, aj vďaka tejto diskusii som si uvedomil, že stavať sa automaticky na stranu nejedenia mäsa a propagovanie vegetariánstva, bol u mňa zvyk z minulosti.
Takisto faktom je, že naposledy som založil tému o vegetariánstve v nejakom fóre, alebo sa v nejakej angažoval, dosť dávno, budú to roky.... jedenie mäsa som vôbec u iných neriešil /až na jednu osobu, čo bola chyba/.
Mäsojedenie má svoje miesto pod Slnkom a sú ľudia, ktorí ho vykonávajú.
Všetko je však len dočasne...našťastie.
neznámy
neznámy | 8.6.2014 19:46
A nejakou náhodou /synchronicita?/, sa na inom fóre, ktoré čítam, objavila podobná téma, padol aj argument biochovov.
Je tam registrovaná veterinárna doktorka a toto je jej vyjadrenie k biochovom:

Chov - je vylúčené podávanie liekov proti bolesti, antibiotík, antiflogistík, hormónov a tak ďalej. Takže zvieratám nič neuľaví od bolesti, zápalu, ani infekcie a proste uhynú, lebo čím sa liečia ? Akýmisi prírodnými extraktmi, alebo priložením obkladu...A kortizol sa pekne vesele vylučuje, samozrejme. O parazitózach ani nehovorím, nesmú sa aplikovať ani antihelmintiká, iba nejaký cesnak a podobné nezmysly.

Porážka je pre tieto zvieratá tiež väčším utrpením - pretože zvieratá vo veľkochovoch sú zvyknuté na vysokú koncentráciu jedincov na malej ploche, na transport, na rôzne technológie, bio zvieratá, čo sa kdesi netknuté pasú keď sú potom naskladnené do kamióna a vyložené na bitúnku musia byť z toho v prdeli.

Preto je bio tak drahé - veľa zvierat totižto kvôli chýbajúcej medikácii a antiparazitárnemu programu skape, takže tí, čo prežijú to musia vytiahnuť a taká je aj cena.


To dávam len tak do pľacu, na zamyslenie....že nemusí byť všetko idylka, čo tak na prvý pohľad vyzerá.
neznámy
neznámy | 8.6.2014 20:07
hej oné dakde sa tu spomina ze nejest maso je duchovné. s tym absolutne nesuhlasim. nejest maso je maximalne zdravsi zivotny styl ci sucit zo zvieratami. ale duchovno s tym nesuvisi vobec alebo takmer absolutne vobec

to ak si dakto mysli ze neje maso a preto je duchovny je uplne mimo reality
neznámy
neznámy | 8.6.2014 20:11
U tohoto tematu mne napadlo toto.

Kvalitni zivot zvirete a dustojna smrt.

Asi by se nemela pojidat mladata.

Problem vidim asi i v tom, ze se zive bytosti pouzivaji jako jidlo ktere neni nutne pro kvalitni zivot.
lak
lak | 9.6.2014 02:40
-THUMBSUP--ROFL-:)
neznámy
neznámy | 10.6.2014 11:37
"Proč tedy jíme maso, když nám nic nedává a je škodlivé? Protože nám chutná a jsme na něj zvyklí. Jeho užíváním dochází k neustálému dráždění receptorů a k chuťovým zvrácenostem. Maso se stalo matkou všech narkomanií."

http://empatia.cz/potrebujeme-zivocisne-bilkoviny
neznámy
neznámy | 10.6.2014 11:50
O tom ze nam nic nedava bych docela polemizoval.
Zkus to probrat s Eskymakem treba.Proc ji maso?

Myslim ze jist bez masa se musi umet a jist maso se musi taky umet.

A z hlediska energetickeho neni maso jako maso.
Jde tam asi napriklad o kvalitu zivota zvirete a dustojnou smrt zvirete.
neznámy
neznámy | 10.6.2014 11:55
Eskimáci moc iných možností stravovania nemajú. Možno aj preto som nepočul ešte o žiadnom eskimákovi, ktorý by niečím hodnotným prispel svetu :D -PUH-
A ako si predstavuješ dôstojnú smrť zvieraťa?
neznámy
neznámy | 10.6.2014 12:02
Nechapu uplne ,cim by meli Eskymaci hodnotnym prispet.
Myslim ze jejich prinos je zrovna v tom,ze "nicim" neprispeli.

Dustojne smrt? Rychla ,bez trapeni.
I treba s urcitym ritualem vdecnosti za "ulovek" ..a i treba myslet na dobre prijeti jeho duse ktera mu odchazi s tela.

Proste mit respekt..
neznámy
neznámy | 10.6.2014 12:13
No napríklad nejaký eskimácky Einstein, alebo také čosi, veľký hudobník, výtvarník...

Na svete je sedem miliárd ľudí a neviem koľko z nich, ale určite je to veľké množstvo, chce mať denne alebo takmer denne na stole mäso.
To sú miliardy zabitých zvierat ročne a neviem si predstaviť, že by pri tomto objeme zabití boli tí ľudia, ktorí to robia, schopní nejakých rituálov, či schopní pociťovať vďačnosť. Áno, mali by to robiť tí ľudia, ktorým sa napokon mäso ocitne na stole. Niektorí to isto aj robia, možno mnohí.

Trápením je už transport na jatky, tam tá nedôstojnosť začína a pochybujem, že končí.

Voči čomu mám menšie výhrady je lov. Ak človek zviera loví primeraným spôsobom, zviera vie, že je lovené a ide mu o život a vie, že má použiť všetky svoje dostupné prostriedky na obranu života, tak mi to príde kóšer.
Ale zas, čo je to primeraný spôsob? Neviem... človek nie je telesne príliš prispôsobený na lov, takže si musí pomáhať rozumovými trikmi a väčšinou to má vyšpekulované tak, že zviera má malú nádej v boji o život uspieť..
neznámy
neznámy | 10.6.2014 12:24
Einstein,vytvarnik,hudebnik- tam jde asi o uhel pohledu jednotlivce co je a co neni prinos pro lidstvo od ruznych osobnosti.

Myslim ze prinos pro lidstvo je napriklad milovat se tak ,abych tim vedome nikomu skutecne neskodil.

S tema zviratama s tebou vcelku souhlasim.
Ja osobne zatim nejsem vedomostne tak dobry,abych dokazal byt vegetarian cely rok.Ale i tak asi clovek potrebuje maso pouze 2x az 3 x tydne.

Tim myslim to "spravne maso" ne zadne uzeniny,lahudky.

Co se tyce Jatek a drubezaren,pak jde o velkou bezcitnost a genocidu.
neznámy
neznámy | 10.6.2014 12:45
eskimak nemoze jest raslinky lebo tam sa nic neurodi. mozno tak makak pod lampou sa tam urodi

co ak sme ozaj masovi narkomani a na ospravedlnenie jedenia masa pouzivame najdokonalejsie vysvetlenia. myslim ze vsetko sa da nahradit ci ziskat chybajuci prvok z ineho zdroja ako masa. myslim ze doktor, vedec ci clovek masozravec vzdy bude obhajovat jedenie masa lebo proste sa chce dobre nazrat. a uz uvykol v tom lebo ledva ho odlepili od prsnika a uz mu davali rezne

myslim ze kulturne sme uvykli a sme masovy narkomani, necitlivy k zvieratam
neznámy
neznámy | 10.6.2014 12:58
V principu jde asi o spravne vyzivovane bunky a peci o bunky.Je to vlastne asi tvuj vesmir a ty jsi jeho buh- tve telo.

Kdyz se to vezme ciste technicky,nemusis jist ani rostliny a ani zvirata.Staci jen dostat do bunek "to" co potrebuji.

Jsou napriklad lide kteri potravu nepotrebuji.Ovladaji primo vyzivu bunek.

Pokud jis "rostlinou sptravu" mel bys umet nahradit dulezite "prvky" pro tve bunky ,ktere se nachazi v mase.
neznámy
neznámy | 11.6.2014 06:03
Áno, viem, že si to tak myslel, len som to zdôraznila :)

Raz som bola u jednej pani, ktorá je známa astrologička, ale aj homeopatka a ja som potrebovala nejaké homeopatiká. Ona sa o mne vyjadrila asi v tom zmysle, že som sa narodila ako "úplný" človek - tak vraj nazýva tých, ktorí sú bez vzorov, idolov, priateľov (že nikoho nepotrebujú) .... takže porovnávanie by pre mňa ani nemalo význam :D som príliš tvrdohlavá na to, aby som si z niekoho brala príklad. Idem vlastnou cestou omylov a pádov, ale rovnako aj osobných rastov ... no, čo ti tu budem vykladať :D

Vtedy, keď som to písala mi zišiel na rozum náš tréner a jemu podobní, ich výnimočné jednanie, usilovnosť, zápal pre to, ako vytrvalo sa snažia pomáhať ľuďom, ktorí sú ochotní na sebe pracovať, rôzni skutoční liečitelia, ktorých poznám a tak ...
neznámy
neznámy | 11.6.2014 06:58
já potravu nepotřebuji. ale když mám hlad tak se najím. jednám správně? -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 11.6.2014 09:59
No ty asi jidlo nepotrebujes.Ale stale zivis sve telo.
Stránka:
< 4 5 6 7 8 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...