mesiac
Utorok, 16.4.2024
Meniny má Dana, Danica

Ľudská duša - 

Test-Aký typ pozemského anjela ste vy?

Antonidas
Antonidas | 8.12.2011 17:03
Obyčajný nie je nikto ;) Každý je svojim spôsobom výnimočný, s rôznymi hodnotami - niekto sa zameriava na matériu ,ďalší na duchovno a ďalší hľadá rovnováhu oboch.
Pokiaľ človek bude šíriť okolo seba lásku,bude tolerantný k druhým, môže veriť hocčomu ;) , ako som napísal Boh je láska. A kresťanstvo je na tom založené . v tom je výnimočné. Sme ľudia rôznych názorov a konfrontácia názorov ,rôzne životné skúsenosti nám pomáhajú rozvíjať svoje JA.
Antonidas
Antonidas | 8.12.2011 17:11
No Zuzka. Obyčajný ľudia sú Víťazoslava Mórica. Matovič má navyše k Obyčajným ľudom Nezávislé Osobnosti. Sekla si sa - i nie ;) ! Všetko záleží od uhla pohľadu ...
neznámy
neznámy » Antonidas | 8.12.2011 17:18
Ked ja stale neviem. Kazdy je svojim sposobom vynimocny.... co? Clovek? ;)
Antonidas
Antonidas | 8.12.2011 17:23
Hej ,každý je v očiach Boha (keď že v Neho verím) výnimočný - to len ľudia vidia obyčajných ľudí. A u ľudí je rôzny uhol pohľadu - ako som písal u väzňoch v base,ktorí sa pozerajú cez zamrežované okno von. -Jeden vidí mreže ,druhý mesiac ;)
neznámy
neznámy » Antonidas | 8.12.2011 17:25
Tak sa nemusim bat, ze som anjel, alebo vesmirny clovek? Dik. ;):D
neznámy
neznámy » Antonidas | 8.12.2011 17:31
Tak ako to opisuješ Ty, mi to príde ako oslava ega :)
Antonidas
Antonidas | 8.12.2011 17:40
No môže byť ,aj mne niekedy pripadá,že mám s egom problém ... Myslíš ,že výmimočnosť človeka je oslava ega ?
neznámy
neznámy | 8.12.2011 17:41
A Ty sa, Zuzka, nebojíš používať zmysel pre humor? Možno Ti niečo hrozí -WINKIE-, nejaké nebezpečenstvo na Teba číha, opatrne so zmyslom pre humor! -ROLL-
neznámy
neznámy » Antonidas | 8.12.2011 17:42
Nie, to je hlúposť človeka :)
Antonidas
Antonidas | 8.12.2011 17:52
No z môjho pohľadu výnimočnosť nie je hlúposť ...ale môže sa stať hlúposťou ...
neznámy
neznámy » Antonidas | 8.12.2011 17:58
No hej, skôr som to myslela tak, že oslava ega je hlúposťou.
Takže podľa Teba sú všetci výnimoční, lebo Boh ich tak vidí? Hovoríš za Boha?
neznámy
neznámy | 8.12.2011 18:36
Existuje pre mňa jedna veľmi vzácna kniha, ktorú som čítala viac ráz, lebo má pre mňa veľký význam, a tá svojim spôsobom celkom pekne vysvetľuje to, na čo sa pýtaš. (Už som ti ju spomínala a myslím, že si si ju aj objednala, takže ju nebudem zbytočne spomínať, nakoľko absolútne a hádam aj našťastie neoperuje s podobným testovaním ani teóriami).
Je v nej niekoľko zrekonštruovaných mytologických príbehov (z veľmi starých období), ktoré autorka vysvetľuje na základe dlhoročných skúseností s jungiánskou psychoanalýzou, a tiež na základe skúseností s kmeňovým životom a pozostatkami prastarého poznania, ktoré sa v ňom udržalo a podobne ako mýtus spájalo kedysi "vedu" s "náboženstvom", resp. s najstaršími duchovnými praktikami. Táto kniha sa pre mňa stala zatiaľ najväčšou duchovnou "autoritou", pretože človeka neobracia smerom k vonkajším autoritám, ale do seba.
Tvoja otázka mi pripomenula významovú interpretáciu príbehu o Vasilise, ktorý dnes poznáme viac-menej v dosť prekrútenej podobe rozprávky. Celý príbeh má síce hlbší význam ako celok, a tak pripomeniem iba tú časť príbehu, kde Vasilisa splnila všetky úlohy Baby Jagy a povzbudená tým, že zvládla jej úlohy, opúšťa jej dom. Pred odchodom sa Baby Jagy pýta na jazdcov na koni, ktorých videla, keď tam prichádzala (na bieleho, červeného, čierneho). Keď sa však pýta na čierneho jazdca a na ruky bez tela, ktoré jej pomáhali oddeliť mak od smetí, jej "panenka" (ktorú dostala od umierajúcej matky a ktorá symbolizuje dôveru vo vlastnú intuíciu), ju upozorňuje, aby sa už ďalej nepýtala. Baba Jaga (znázorňujúca rodového ducha) jej vtedy povie, aká mladá a aká múdra. Sú proste veci, ktoré nemáme vedieť.
Pre toto všetko smetie podobných informácií o živote po smrti, ktorými sme si zahádzali intuíciu, nežijeme náš život podľa nášho vnútorného volania (túžby), ale podľa našej mysle, ktorá prijíma podnety zvonka a neustále nás núti rozmýšľať nad podobnými teóriami, zakrývať nimi skutočné vnútorné potreby a žiť život "v hlave". Koľko ľudí dnešnej doby by prežilo, keby ostali opustení v hustom lese? Voľakedy sa ľudia riadili iba hlasom intuície (hlasom tej, ktorá vie) a prostredníctvom nej si napĺňali svoje potreby a stačilo im menej, aby boli šťastní.
Človek sa potrebuje presviedčať o tom, že je nymfa, sylfa, elementárna či vesmírna bytosť , aby sa nemusel pozrieť kritickým okom na svoju ľudskú tvár, aby sa cítil mocnejší, výnimočnejší od iných.
Už som raz spomínala, človeku veľa netreba na to, aby sa presvedčil o vlastnej výnimočnosti alebo duchovnej pokročilosti či svojej "jedinej" pravde, oveľa viac mu treba na to, aby pochopil svoju obyčajnú tvár. Radšej sa bude presviedčať o tom, čo bude po živote, ako by mal priznať, že nevie vyriešiť spokojný život tu a teraz. A pritom je na to veľmi jednoduchý spôsob.
"Môže být negativní aspekt duše změněn na popel sledovaním? Ano, skutečne muže. Neustále vědomí o věci muže zaříčinit její vysychaní. ...V duši jsou zmenšeny teměř na nic. Není jim dopřáno libido- sexuální touha. Nyní muže dojít k něčemu novému." (myslí sa duševný rozvoj v intenciách možností vlastného a hlavne skutočného života)
Pokiaľ zastávame a neochvejne obhajujeme podobné pravdy, nemôžeme jasne počuť hlas vnútorný, pretože prijímame aspekty zvonka. Mám osobnú skúsenosť s tým, že ak som sa riadila názormi, radami zvonka, ktoré opantávali moju myseľ a zakrývali skutočný problém, nič som nevyriešila. Keď som si pripustila vlastný omyl a zamerala som sa naň, obyčajne som našla aj vhodné riešenie a opakovanie omylu som zredukovala na minimum.
neznámy
neznámy | 8.12.2011 19:32
Jasné, že som tú knihu čítala, stále ju mám pri posteli v nočnom stolíku. Tak po ruke. Ako "Lexikon symbolov", alebo "Kto má v rukách nevedomie".
A ešte tam mám knižočku žalmov.
Dnes mám srandistickú náladu a nebojím sa, že humor je nebezpečný. /Odkaz pre Artemisku./
Aha, akú peknú debatu to spôsobilo. :)
neznámy
neznámy | 8.12.2011 20:43
. Podobně jako u konjunkce, mohou být harmonické aspekty vzpomínkou na vysoký stav bytosti v dávné minulosti. (Např. andělský původ). Je to stopa energií, kterými člověk disponoval při tvorbě kosmu. Vzácně to může být také vzpomínka na inakarnaci, ve které se do člověka inkarnoval archanděl.

Toto som našla na konkurenčnej stránke Najdise.cz vo svojom horoskope.
Žeby predsa? :D
Nie vážne, aj preto ako k astrológii pristupujú tvorcovia zverokruhu, aj preto sem rada chodím. ;)
neznámy
neznámy | 10.12.2011 11:40
Ešte ma napadlo, že aj pavúk si tká pavučinu prostredníctvom snovacích bradavíc a prostredníctvom vrodenej schopnosti - intuície.

Autorka uvedenej knihy to povedala veľmi pekne: "Intuícia je poslom duše."
Podľa toho dušu nepostrádajú ani bezstavovce.

A keď už sme pri srande, tak by som vyzdvihla odkaz Partičky: "Nezabíjajte pavúúky."
neznámy
neznámy | 16.12.2011 22:21
tato tema je len odrazom toho, do akej az konzumnej podoby sa dostalo duchovno. lahkostravitelne, az natolko, ze z toho ma clovek zalodocnu neurozu. Myslim, ze nie je iba problem v tom, ze sa taketo knihy pisu a autorka asi nemala prvotny zaujem pisat ich z humorialneho pohladu, ale ze je plno ludi, ktori ich citaju a tak davaju takymto titulom zelenu. Problemom nie su iba autori, ale aj ludia, ktori ich citaju. Hlas tej, ktora vie je hlboko prekricany, a hlasy tych, ktori sa tvaria, ze vedia su vyzdvihovane. Vinnik nie je mimo, kazdy si nesie svoj podiel, ze dava priestor ludom a mocenskym prejavom v nich, mna nevynimajuc asi. Preto, po viacerych mojich skusenostiach som sa nadalej presvedcila o tom, ze clovek nemoze ustat na ceste hladania, aj ked to je velmi tazke:)
neznámy
neznámy | 19.12.2011 17:39
A este ma napadlo k tymto slovam tvojim, ze presne ako si pisala, ze intuicia je ta ktora vie, je este jedna vec, ktora je dolezita pre nas ludi a tou je schopnost zmenit svoje pudove jednanie. Neviem ako znie doslovne ten citat zo zverokruhu, ze clovek moze urobit paku svojej slobody z ovladnutia pudov. Asi Rudi by ho vedel zreprodukovat. Ak chceme nacriet do intuicie, mali by sme sa vyzbrojit aj silnou schopnostou sebaovladania a z tvojho citatu o pozorovani negativneho aspektu duse vyplyva, ze pozorovanie uz len samotne pomaha k uvedomeniu si, ako veci funguju:"Môže být negativní aspekt duše změněn na popel sledovaním? Ano, skutečne muže. Neustále vědomí o věci muže zaříčinit její vysychaní. ...V duši jsou zmenšeny teměř na nic. Není jim dopřáno libido- sexuální touha. Nyní muže dojít k něčemu novému." (myslí sa duševný rozvoj v intenciách možností vlastného a hlavne skutočného života) v zatvorke su predpokladam tvoje slova.
Takze nakoniec nie je dolezita iba schopnost nacuvat iba tej ktora vie( to moze byt aj nevedomie), ale zaroven sebapozorovanim t.j. rozsirovanim vedomia a vedomosti o veci, vytvarame vyvazeny system.
Pavuk nema schopnost posudzovat intuiciu, nema schopnost o nej rozmyslat, ani o sebe, nemysli, teda nie je, v intenciach pavucej existencie.
My sme, myslime, vieme o svojej existencii a to je rozdiel. Medzi zvieratom
a clovekom.
Medzi primarnou silou pudu a schopnostou odrazit sa od neho bez toho, zeby nas pohltil:)
neznámy
neznámy | 19.12.2011 17:57
aj tento citat to vystihuje, co som chcela povedat, ale je este jeden lepsi, presnejsi:
Osud je tá inštancia, ktorá sa stará o to, aby každý z nás šiel po svojej, predurčenej dráhe. Čím viac sa človek zdráha vedome riešiť určité problémy, tým viac naráža na odpor svojho osudu a tým viac spoznáva utrpenie - negatívny aspekt osudu."

(Thorwald Dethlefsen)

aj tento patri do tejto skupiny:
"Medzi pudom a osudom sú neprerušené vzťahy, podporujú sa navzájom a potulujú sa nepozorovane okolo nepozorného človeka. Preto každý človek, ktorý v sebe dokáže zmenšiť slepú silu pudu, zmenšuje vo svojom okolí silu osudu."

(Maurice Maeterlinck)

nasla som ten, co som povodne chcela citovat. Vsetky su vystizne:
"To, čo nazývame osudom, sú len naše sklony, naše dispozície, ktoré sú nám dané ako prostriedky života. Ak na nich lipneme, stávajú sa našim osudom, pretože tieto sklony a vášne môžu spútať len mravne nízkeho človeka ... Avšak ak dokážeme zo všetkého, čím sme ovplyvnený, spraviť páku našej slobody, vyhrávame tento boj a s ním i celý život."
neznámy
neznámy » Antonidas | 31.1.2012 22:25
netreba myslim zistovat akym anjelom kto je staci zistit akym si clovekom. priatelom,kolegom, spolahlivym,zodpovednym,citlivym ,empatickym,starostlivym
a hlavne clovekom co plni sluby, clovekom co nesudi ked sam neporozumel co urobil zle tym druhym.jana.:)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...