mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Ľudská duša - 

Odpor vs. nenávisť

neznámy
neznámy | 2.2.2017 10:53
Trochu ses v tom zamotala, rozděluješ intenzitu lásky a intenzitu vášně a hledáš jakousi čistou přítomnou vlastnost na způsob nesobecké lásky v souvislosti s plutonickým principem :)
neznámy
neznámy | 2.2.2017 11:02
A prečo nie? Planetárne princípy dávajú láske výraz, Láska sama je nad tým.
Plutonická predstava lásky sa zdá živšou a väčšou, ale napríklad trvácnosť a odolnosť dáva láske ten studený saturn. To už také obľúbené nie je. :)
neznámy
neznámy | 2.2.2017 11:12
Saturn dáva aj posudzovanie a odsudzovanie.;)
Nezabúdajme, že každá planéta symbolizuje princíp, v celej škále od kladu k záporu. A teda aj pluto.
Čiste hypoteticky: Ak má niekto problém prijať vlastnosti pluta, nemôže to znamenať, že má "pluto" nespracované, že má jeho vlastnosti vo svojom tieni?
neznámy
neznámy | 2.2.2017 11:17
Samozrejme, na to nikdy nezabúdam, že planetárne sily majú dva protipoly a pohybujeme sa niekde medzi tým. Len o tom tom nepísala, lebo to s tým, čo som chcela napísať, bezprostredne nesúviselo. Ale toto mám na pamäti vždy. :-)
Na otázku odpoveď neviem, tak dám ďalšiu ja tebe. Ako sa prejavuje, keď niekto nevie prijať vlastnosti Pluta?
neznámy
neznámy | 2.2.2017 11:22
Človeksi môže v určitom období odžiť "pluto", v inom období zase aj "lunu" a "jupitera" a tak spoznať celú šírku a vlastnosti lásky, integrovať ich a dostať sa postupne akoby nad všetky princípy. Je dobré si to odžiť a nechať vzťahy aj lásku prirodzene dozrieť.

Ale načo teoretizovať?
neznámy
neznámy | 2.2.2017 11:28
Určite rôzne. Napríklad si človek nechce pripustiť, že má sklony k mocenskosti a manipulatívnosti. Namiesto toho tieto vlastnosti hľadá v iných.

Závisí určite aj od toho, ako má pluto postavené a aspektované v horoskope. (Keď má pluto v aspekte s lunou, ide o prejavy citovej maniplácie, ak ho má v aspekte s merkurom, o manipulatívnu komunikáciu atd. )
neznámy
neznámy | 2.2.2017 11:32
Mne len tak napadlo, že rozdiel je v tom, či niekto plutonický princíp odmieta, bojí sa ho, alebo mu iba nevenuje takú pozornosť, lebo si práve osvojuje niečo iné.
Taký človek môže mať tento princíp veľmi dobre nažitý, ale pre plutonika, ktorý práve absorbuje tento pluto princíp môže vyznieť rovnako ako ten, kto sa ho bojí.
neznámy
neznámy | 2.2.2017 11:39
Plutonik je iba škatuľka. Nikto nie je iba plutonik.

Kto vie -naozaj,- o sebe, čo je? A kto to vie o iných? Čo keď vidí v iných práve seba?:D

Páči sa mi, ako sa debata o nenávisti "zvrhla" na debatu o láske.:)
neznámy
neznámy | 2.2.2017 11:43
Plutonik, to bol len taký výraz pre dokreslenie. Niekto, kto si práve nažíva princíp pluta viac ako iné. :)
neznámy
neznámy | 2.2.2017 12:13
Vždy si nažívame viac princípov zároveň, nejde to oddeliť.

Všetky "princípy" sú stále otvorené, až do poslednej chvíle. Neostáva nám nič iné, iba sa naučiť to s pokorou a múdrosťou prijímať. Pokúšať sa to naučiť. ;)

Mnohokrát som si všimla (na svojich blízkych aj na sebe): Ak si človek nahovorí, že má v sebe "niečo" vyriešené, zakrátko to na neho vyskočí z tieňa. V inej podobe.
neznámy
neznámy | 2.2.2017 13:23
Takže na rozdíl od nenávisti považuješ veškeré úrovně lásky za zcela ovladatelné, a to s podmínkou že v ní nebudou zahrnuty, vášeň, tvořivost a sebeláska jen čistá láska, která objímá a hladí a nikdy se nezmění v nenávist, která by už poté nebyla zvladatelná :) to co tvrdíš vychází z tvé vášně pro tvoření nových principů lásky :)
neznámy
neznámy | 2.2.2017 13:34
Nemáš náhodou v horoskope výrazný Saturn?
neznámy
neznámy | 2.2.2017 14:54
Aj ten, prečo? Že som ho spomenula? :D Saturn sa mi zdal ako dobrý príklad, lebo je výrazne odlišný od pluta, v istom zmysle protikladný. Tak preto. :)
neznámy
neznámy | 2.2.2017 15:16
Nie, vôbec nepokladám veškeré úrovne lásky za scela ovladatelné. Ľudská láska je zmesou ideálnej Lásky a ludskej sebalásky. Ak je tej sebalásky viac, tak sa môže zvrhnúť aj na nenávisť. Z vášňou to má spoločné to, čo som napísala vyššie.
Ja som vášnivý človek aj keď to z môjho výrazu a spôsobu vyjadrovania nie je zrejmé. Kedysi som k tomu mala také prirovnanie. Cítila som sa ako kyvadlo, ktoré sa kýve omnoho viac ako tie iné.
Možno by si sa čudoval ako ti rozumiem. :)
Ako sa vášeň užíva závisí od toho, čomu veríš a nakoľko silno je to v tebe nažité. Ak veríš, že je prirodzené ničiť ju a rozbíjať, tak budeš žiť podľa tejto svojej viery.
Takto to funguje.
neznámy
neznámy | 2.2.2017 16:35
Áno a nezabudla si zdôrazniť, že to už také obľúbené nie je :)

Výber zo starých tém o láske, nenávisti, ľahostajnosti...:

"Nenávisť je udržiavaná pri živote dlhotrvajúcim hnevom, zášťou a bolesťou. V tom je jej zásadný rozdiel oproti krátkodobému nárazovému hnevu, ktorý časom prejde. Jej intenzita a trvanie závisí od toho ako veľmi bolo človeku ublížené... a nie každý dokáže odpúšťať...
Vnímam ju ako škodlivú emóciu, ktorá najviac škodí tomu, kto ju cíti.

Na druhej strane je to vraj najčistejší ľudský cit. Nenávisť nepozná žiadne ALE, ako láska. Láska je často niečím podmienená, nenávisť proste len JE a nepotrebuje žiadne ďalšie vysvetlenia. V tom je obdivuhodná..

Nenávisť a láska sú dva póly, ktoré patria do tohto sveta, či sa to ľuďom páči alebo nie. Nikto nie je chránený pred nenávisťou, ani nemôže vyhlásiť, že ju nikdy nebude voči nikomu cítiť. Záleží to na udalostiach a bolestiach, čo mu prídu do života. Som presvedčená, že za istých okolností každý dokáže nenávidieť - či už človeka, štát, systém alebo seba. Niekto má tolerančnú hodnotu a výdrž vyššiu, niekto nižšiu, ale každý má miesto, kam keď osud dobre a silno zamieri, zosype sa predstava o svojom JA neschopnom cítiť "zlo" ako domček z karát.

Čítajte viac: http://www.zverokruh.sk/forum/laska-vztahy/nenavist/?pagenum=6#ixzz4XXfF6ABo[/url] :)




Bosch » Anna2212 | 1.10.2015 10:23
» Odpovedať
nenávist je skvělý výchozí bod, její uvědomění si v sobě, s tím už se dá něco dělat.
mnohem cennější než např. lhostejnost, anebo občanská spořádanost. Ta nemá pro transformaci na rozdíl od nenávisti žádný význam.
proč se jí tak bát je to lidská přirozenost a je v každém, pokud ji necítíme, stačí se jenom trochu více soustředit.
Mám ji rád když přijde, je to vzácný přítel.

Čítajte viac: http://www.zverokruh.sk/forum/laska-vztahy/nenavist/?pagenum=6#ixzz4XXhAbjft[/url] :)


To, o čom som písala, je v jednom slove....transformácia. Nie hojdačka láska - nenávisť - láska - nenávisť - láska - nenávisť...
neznámy
neznámy | 2.2.2017 17:03
To si si ale dala robotu. :-)
Inak to čo si vytiahla zo starých tém si s tým mojim neprotirečí. Hovorí to o inom uhle pohľadu, každý je v procese transformácie niekde inde a vidí niečo iné. Ja som ukázala svoj.
Škoda, len že si ten svoj iný pohľad nerozpísala sama, to by ma zaujímalo najviac.
neznámy
neznámy | 2.2.2017 17:10
Áno a nezabudla si zdôrazniť, že to už také obľúbené nie je :)

Akurát som premýšľala, že to by téma lásky v rozhovoroch skončila veľmi rýchlo, keby bola živená hlavne saturnom. :-D
Ale napadlo mi, taká zaujímavosť. Pokiaľ si dobre pamätám knihu Jana Eyrová, od druhej sestry Bronteovej, tak tam bol saturnský podtón dosť výrazný a i tak to bol obľúbený román mladých žien. Ale nie som si taká istá, musela by som si to prečítať znovu.
Celkovo je ale suchár saturn s láskou spájaný veľmi málo, čo je logické a vôbec nie divné. Obľuba pluta oproti saturnu je evidentná aj bez zdôrazňovania.
neznámy
neznámy | 2.2.2017 17:17
Žiadna robota, obyčajný vyhľadávač tu a vieš, že sme túto tému už rozoberali viackrát a vtedy som tu toho popísala fakt dosť.
Mne sa to nechce opakovať a viac vypisovať, stačí slovo transformácia a to, že nejde o hojdačku stavov od lásky k nenávisti a naopak.
neznámy
neznámy | 2.2.2017 17:18
A ešte mi niečo behá po rozume. :-D
Existuje aj saturnská nenávisť, ale tá nie je spojená s predstavou lásky.
Napríklad nenávisť majetková. Niekedy sa vedeli ľudia znenávidieť aj pre pár metrov poľa. Dnes sú výrazy tejto nenávisti odlišné, ale tiež pestré.
A už stačí, som sa zase divoko rozpísala. :)
neznámy
neznámy | 2.2.2017 17:34
Nepreháňaj to s tým saturnom, zas tak vážne som to nemyslela :)

Ale dík, si mi pripomenula, že som mala pátrať po knihe Jana Eyrová, viem, že sme ju mali, ale zrejme som ju niekomu požičala alebo je ešte v knižnici mojej matky, dcéra ju chce čítať a teda ako Ťa čítam, tak ju ako Kozorožca dosť osloví :)
Stránka:
< 3 4 5 6 7 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...