mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Láska a vzťahy - 

nenávisť

neznámy
neznámy | 23.6.2015 22:27
ahoj pekne si to napisala , len ide o to ked si tu ignoraciu clovek vysluzil teda ze sa spraval nekorektne potom sa mozeme divat na to ako na formu trestu, hoci ako pises ano je to v podstate druh smrti.
este by ma zaujimalo za aky hriech treba takto pykat -SADLEY-
neznámy
neznámy | 23.6.2015 22:28
onka pises mi od srdca dakujem:)
neznámy
neznámy | 23.6.2015 22:29
onka pises mi od srdca dakujem:)
neznámy
neznámy | 24.6.2015 00:18
Všetci sme hriešni;) a robíme chyby a pykáme za ne, za svoje chyby a často aj za cudzie... Ľudia nám to dávajú niekedy "vyžrať" iba preto, lebo sú sami veľmi nešťastní.

Dva múdre citáty z biblie:

Hoď kameňom, kto si bez viny.

Tým, čo si namýšľali, že sú spravodliví, a ostatnými pohŕdali, povedal Ježiš toto podobenstvo: „Dvaja ľudia vstúpili do chrámu modliť sa. Jeden bol farizej, druhý mýtnik. Farizej sa postavil a takto sa v sebe modlil: „Bože, ďakujem ti, že nie som ako ostatní ľudia: vydierači, nespravodlivci, cudzoložníci alebo aj ako tento mýtnik. Postím sa dva razy do týždňa, dávam desiatky zo všetkého, čo mám.“ Mýtnik stál celkom vzadu a neodvážil sa ani oči k nebu zdvihnúť, ale bil sa do pŕs a hovoril: „Bože, buď milostivý mne hriešnemu.“ Hovorím vám: Tento odišiel domov ospravedlnený, a nie tamten. Lebo každý, kto sa povyšuje, bude ponížený, a kto sa ponižuje, bude povýšený.“

A ešte jeden postreh zo života (fyzika):

Ktorá lopta vyskakuje najvyššie? Tá, ktorú najviac pritlačili nadol, resp.najsilnejšie buchli o zem.
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 24.6.2015 11:43
Existencia chýb a hriechov závisí len na uhle pohľadu.
neznámy
neznámy | 24.6.2015 13:33
-THUMBSUP-
S tím velmi souhlasím .. mám jednu hlášku, která tu Tvoji nevylučuje :
" Velkého uvolnění dosáhne člověk tím, že najde odvahu přijmout sebe takového, jaký je ". Myslíme si, že co se objevuje kolem nás, se nás netýká : " To oni ".
Z vlastní zkušenosti znám, že je vždy oslovena jedna z polarit, které je potřeba věnovat pozornost. Bojíme se, že když si přiznáme vlastní agresivitu, tak jsme špatní. Jenže nepřiznáním si žijeme ve lži a je-li agresivita proti sobě, cítíme neustálé ohrožení a utrpení. Má slova nejsou namířena proti člověku, spíš v jeho prospěch .. ale vysvětlit si je může každý různě ;)
neznámy
neznámy | 24.6.2015 16:07
Nenávisť je udržiavaná pri živote dlhotrvajúcim hnevom, zášťou a bolesťou. V tom je jej zásadný rozdiel oproti krátkodobému nárazovému hnevu, ktorý časom prejde. Jej intenzita a trvanie závisí od toho ako veľmi bolo človeku ublížené... a nie každý dokáže odpúšťať...
Vnímam ju ako škodlivú emóciu, ktorá najviac škodí tomu, kto ju cíti.

Na druhej strane je to vraj najčistejší ľudský cit. Nenávisť nepozná žiadne ALE, ako láska. Láska je často niečím podmienená, nenávisť proste len JE a nepotrebuje žiadne ďalšie vysvetlenia. V tom je obdivuhodná..

Nenávisť a láska sú dva póly, ktoré patria do tohto sveta, či sa to ľuďom páči alebo nie. Nikto nie je chránený pred nenávisťou, ani nemôže vyhlásiť, že ju nikdy nebude voči nikomu cítiť. Záleží to na udalostiach a bolestiach, čo mu prídu do života. Som presvedčená, že za istých okolností každý dokáže nenávidieť - či už človeka, štát, systém alebo seba. Niekto má tolerančnú hodnotu a výdrž vyššiu, niekto nižšiu, ale každý má miesto, kam keď osud dobre a silno zamieri, zosype sa predstava o svojom JA neschopnom cítiť "zlo" ako domček z karát.
neznámy
neznámy | 24.6.2015 17:01
Súhlasím s každým slovom, ktoré si napísala.

Vo svojej najhlbšej podstate sme si všetci podobní,ak nie rovnakí. Emócie aj city sú biologicky podmienené. Všetci sme bytosti, schopné lásky aj nenávisti. Ale zároveň máme všetci aj slobodnú voľbu, ako s tým naložíme.
V uvedomení si pravdy, v sebapoznaní a sebaprijatí, so všetkým dobrým aj zlým, je sila.
oneday
neznámy
neznámy » oneday | 29.9.2015 21:32
video sa nedá spustiť
neznámy
neznámy | 1.10.2015 10:23
nenávist je skvělý výchozí bod, její uvědomění si v sobě, s tím už se dá něco dělat.
mnohem cennější než např. lhostejnost, anebo občanská spořádanost. Ta nemá pro transformaci na rozdíl od nenávisti žádný význam.
proč se jí tak bát je to lidská přirozenost a je v každém, pokud ji necítíme, stačí se jenom trochu více soustředit.
Mám ji rád když přijde, je to vzácný přítel.
milan08
milan08 | 1.10.2015 10:30
UZ NEVIEM CO TO JE NENAVIST!
neznámy
neznámy » milan08 | 2.10.2015 21:42
keď píšeš už...kam si sa posunul, čo pociťuješ teraz pri tom slove?
neznámy
neznámy | 2.10.2015 21:43
hm...čudné
lak
lak | 3.10.2015 02:58
asi nijako, skor idem dalej.. citit taku silnu - navyse negativnu - emociu je strasne z(a)vazujuce a ja taketo zavazky nepotrebujem :D
neznámy
neznámy | 4.10.2015 21:25
nenávisti sa snažím vyhýbať ako sa len dá
nikav
nikav | 5.10.2015 11:55
Áno, toto je ten príklad, keď sa oheň hasí vodou. :)
Stránka:
< 4 5 6
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...