mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Ľudská duša - 

Návod na štěstí

neznámy
neznámy | 18.9.2012 23:41
Jaká metoda/technika/směr se Vám v životě nejvíce osvědčila na cestě uzdravení/seberozvoje/sebeuvědomění?

Existuje nějaká zaručeně správná cesta, za kterou byste strčili ruku do ohně?

(popřípadě vícero...)
neznámy
neznámy | 19.9.2012 10:37
otevřela jsem tvůj příspěvek, že třeba dostanu i já "návod", protože právě toho štěstí mnoho necítím.

Asi ta nejlepší cesta je naladit myšlenky na to, co nás dělá šťastnými, vyhostit ze svého okolí vše negativní a jít ven, dýchat...
Bohužel máme zřejmě i nějaké smutky a trápení prožít.. I mně je smutno, prožila jsem velmi náročný rok, plný ztrát a nevím, jak si nastavit zas to své bezpečí a uniknout agresi a negativitě, která číhá v domě, kde momentálně bydlím a cítím to jako velký přešlap. Prodala jsem domov.
neznámy
neznámy | 19.9.2012 11:28
Neviem ci daka technika existuje.Viem,len ked som chcela zmenit svoj zivot tak som zacala hladat v mojom vnutri co vlastne chcem.Ako si predstavujem svoj zivot a co mi vadilo.Spravna cesta je ta co tvoje vnutro,srdiecko chce.Kazdy ma inu cestu a prechadza skuskami a ulohami.Takze nikto ti neda presny recept.Dolezite je zmenit svoje myslenie a pochopit tie skusky,ktorymi prechadzas.Mne pomohla viera v boha a hladala som kto som.Mne pomahala na mojej ceste meditacia,modlidba a dokazala som sa pozriet priamo tym vlastnostiam,ktore ma blokovali.Ked vies konkretne pomenovat tak vies aj ich riesit.Tym sa cistis a posuvas dalej.Skus sa riadit svojimi poctmi a ako vsetko vnimas.Zivot nas uci na svojich skusenostiach aby sme pochopili a vedeli rozoznat,kde sme robili chyby.
neznámy
neznámy | 19.9.2012 11:43
Mas pravdu,ze mame sa naladit co nas robi stastnymi,lenze neda sa vyhostit negativita s okoli.Jedine mozes vediet sa ochranit pred nimi,lenze to musis pracovat na sebe aby ta ta negativita nepohltila a nevyviedla z rovnovahy.To jedine tak,ze nic nie je zle,len musime vediet to vsetko spracovat a zobrat si to co malo nam to ukazat.Pretoze aj ta negativita nas uci,kde mame este nevyriesene a kde nas to blokuje.Treba vsetko prijmat co nam vstupi do cesty.Ak mas v dome negativitu tak to je v ludoch,ktori tam byvaju alebo priniesli tam ini.Vsetko treba cistit a zaroven aj seba.Ved uvidis ci ti ten predaj pomohol,lebo ak nebude zmena v ludoch tak opet ta negativita pohliti.Kazdy den si treba zapalit bielu sviecku,potom su ochranne kamene a ked je uz horsie tak sa obratit kto sa tomu venuje.Mozes si zobrat na pomoc Archaniela Michaela aby ti pomohol vycistit.Lenze v prvorade je vsetko o ludoch a tak mozes cistit pribytok.
neznámy
neznámy | 19.9.2012 20:54
Záměrem zakladatelky nebylo inspirovat se u jiných či žádat o radu, spíše subjektivní náhledy ostatních lidí se skromnou intencí jejich osobního zamyšlení se nad tématem.

Nicméně děkuji za reakci.
neznámy
neznámy | 19.9.2012 21:08
Svojim sposobom som tam napisala aj to
neznámy
neznámy | 19.9.2012 21:12
Ano, vždyť jsem ti za to poděkovala :)
Ona
Ona | 19.9.2012 21:35
Myslim si ze zakladom je pozitivne myslenie.

Treba si uvedomit svoje "mantinely" - a rozvijat sa v medziach a vymedzeniach ktore su nam dane = "v medziach svojej obmedzenosti" - niektori ludia sa citia nestastni a sklamani lebo nedosiahli alebo nedostali nieco co maji ini, pretoze by chceli nieco co oni nemaju chciet - mozno sa chceli dostat do spolocnosti ludi kam oni nepatria, a preto ich odmietli - mozno chceli majetky a veci, po ktorych v skutocnosti ani az tak netuzili (len ich okolie ich podnecovalo) a teraz maju pocit "ze naco im to je" - mozno studovali taky odbor ktory od nich ocakavali rodicia, ale ktory ich nenaplna - atd.

....... Navrhujem sadnut si a sustredit sa na Srdcovu cakru a takto si uvedomovat co je pre nas dobre, ktorym smerom sa uberat, co mame urobit - predovsetkym na zaklade toho co citime.

Taky je moj nazor.
neznámy
neznámy | 20.9.2012 00:05
Osvedčila sa mi technika - "naplno" Prosím nezamieňať s nejakými inými praktikami :D-LOL- Ide o to, že čokoľvek do čoho som sa pustila som prežívala s plným nasadením a ani na okamih som nezapochybovala o výsledku. Nejedná sa o fyzické nasadenie ktorého intenzita až takú rolu nehrá. Ide o doslova ten prietok myšlienok, ktoré sa sústredia na jednu vec - niekedy to bola nielen vec ale aj muž :D a tento kanál spojenia udržujem ako pustený kohútik vodovodu..Zvyčajne ked treba pridávam ale nikdy nepopustím. Podobné metódy som čítala v rôznych amerických príručkách o hľadaní šťastia - vizualizácia, plánovanie toho čo ešte ani neexistuje a pod. Ano, to (mne) funguje. Proste si to predstavujem, všetci zúčastnení vystupujú ako v divadle, všetko frčí ako má :) Toto plynutie myšlienok je však spontánne, prebieha s radosťou a ľahkosťou akoby samo. len tak to funguje. Žiadne silové kŕče, násilie-ja to chcem alebo bulikanie, že prečoooo! Skrátka ked si niečo zmyslím, napojím sa ako na satelit a program začína. Zaujímavé je, že mnoho "vecí" čo som chcela zmeniť a dosiahnuť sa samozrejme dokončiť nepodarilo. V istom momente som však bola spokojná, ako by sa stalo. Je to ako ked sa nám niekto neomluví, ale vidíme, že ho to mrzí. Tak aj ja - nedosiahla som ideálne čo som chcela, ale, spokojná som bola, pretože to nadšenie a elán mi stačili na "uzdravení", nepotrebovala som silou mocou ciel, ktorý sa aj podla potreby mení :) V skratke povedané - človek má počúvať hlas svojho vnútra a vonkajšie okolnosti počúvať len okrajovo. Na križovatke to zalomcuje ako na výhybke, už sa zdá, že vlak vykolají, ale kto vydrží a ťahá ďalej bude presmerovaný na nejakú koľaj kde sa všetko zas upokojí. Cieľ si určujem sama, som spokojná, lebo si to ako tak regulujem sama, ale tie výhybky - zatial som ešte neprišla na to, kto mi ich tam hádže - ja to nie som :)-FLOWER--BYE-
Zabudla som dodať, že najlepšie výkony dosahujem v krízových situáciách, to by mohlo byť vysvetlenie, prečo sa mi ich dostalo v takom množstve..asi lebo ich doslova potrebujem ?-ROFL-
neznámy
neznámy | 20.9.2012 02:57
Být šťastný. (ta tečka má být velká - jako že tím odpověď končí-YES- )

-v tom už máš obsaženo sebeuzdravení i sebeuvědomění.
Seberozvoj v tomhle smyslu vynechávám,to je jiná kapitola...

Podle mě se stačí pro tuhle možnost rozhodnout.
Stejně tak se z vlastní vůle můžeš zabývat metodami a technikami seberozvoje a to tak dlouho,dokud to považuješ za potřebné.No a pak toho třeba necháš a zkusíš tu první možnost ;) :)

stejně je zajímavé,kolik lidí si dobrovolně vybírá ty komplikovanější cesty -ZZZZ-


PS : ještě bych Ti chtěl poděkovat za otázku -FLOWER-:)
neznámy
neznámy | 20.9.2012 17:15
" Čím sa v živote dostávam ďalej, tým stále viac cítim, že skutočný kľud spočíva v tom, že sa človek zriekne seba samého a rozhodne pripustí, že byť v bežnom slove ŠŤASTNÝ alebo NEŠŤASTNÝ neznamená vôbec nič.
Osobný úspech alebo uspokojenie nezasluhujú, aby sa pri nich človek zastavoval, keď prídu, ani aby sa trápil, keď neprídu alebo sa oneskorujú.
Cenu má len jedna verná činnosť pre svet : v Bohu.
Prv, než to človek spozná a než podľa toho začne žiť, musí prekročiť akýsi prah, zažiť nejaké obráteneie od toho, na čo sú ľudia obyčajne zvyknutí.
Akonáhle však k tomuto kroku raz dôjde - aká SLOBODA pre prácu a pre lásku!
Môj život je teraz plný tohoto "zrieknutia", ktoré v sebe cítim rásť zároveň, ako rastie hlboká chuť ku všetkému, čo je skutočné v hĺbke skutočnosti."
P.T.de Chardin/

Za to dám ruku do ohňa :-)
neznámy
neznámy | 20.9.2012 17:39
Tiez som premyslala, ze niecim prispejem, ale prichadzali mi na rozum len same frazy a otrepane pravdy.
A tak som to nechala tak.
A dnes kuknem a vidim, ze to tu niekto napisal za mna.
Tak je. -BOW-:)
neznámy
neznámy | 20.9.2012 18:20
To sa mi paci.-YES--THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 20.9.2012 22:37
Já si myslím , že v první řadě je potřeba začít u sebe, podívat se do své duše, s láskou si odpustit, začít si vážit a mít rád sám sebe. Pak je dobré pokud je negativita v lidech pročistit energie mezi vámi. Funguje skvěle havajská metoda a ted nevím zda správně naoíši název HOONO PONO. kAŽDOPÁDNĚ JE to funguje na principu i když je někdo na tebe zly, drzí atd, ŘÍKAT SI V DUCHU oDPUST MI PROSÍM, POSÍLAM TI LÁSKU, ODPOUŠTÍM TI. mÁM TO VYSKOUŠENÉ A FUNGUJE. zMĚNÍ SE ENERGIE A CHOVÁNÍ VŠECH ZŮČASTNĚNYCH.
neznámy
neznámy | 20.9.2012 22:38
tULINKO TO MĚLO BYT PRO TU PANÍ COS JI PSALA.
neznámy
neznámy | 20.9.2012 22:43
zARUČENÁ CESTA NĚEXISTUJE, JE MOŽNO POMOCI ODSTRANIT Z DUŠE BLOKY A PROGRAMI A PAK SE ROZVÍJET DÁL SVOU CESTOU.Záleží kdo a co si pod pojmem štěstí představí, zda pocit emociální, u někoho to dokáže vyvolat i tabulka čokolády, nebo jiná stimulace mozkovych buněk. Pro mně je štěstí klid a mír v duši, vědomí že nejsem nikdy sama, mám u sebe bytosti světla, mé zdraví a spokojenost v rodině. K duchovnímu štěstí , které je trvalé narozdíl od emocí, vede dlouhá cesta a každy ji máme jinou.
neznámy
neznámy | 25.9.2012 16:32
no ne, tady se hledá zase návod na život :)

"zaručeně správná cesta" ..tak to mě pobavilo :D
neznámy
neznámy | 25.9.2012 16:52
Mě by spíš zajímalo, co lidi nesutále pudí, kecat na internetu o tom jak by měli žít :)
..tohle už mi hlava nebere, ale bylo to občas fajn na najdise, viď. Tolika chytrolínskejch keců k ničemu o ničem a takovýho pro*rdanýho času bože. ..njn každá sranda něco stojí. :)
neznámy
neznámy | 25.9.2012 17:03
Co ta sem privadza, ze mas taku chut sa vyjadrit k zbytocnosti tohto webu a dalsich? :)
neznámy
neznámy | 25.9.2012 17:22
:D no už jsem měl pomalu strach, že se nikdo s podobnou otázkou neozve :)


Co myslíš? ..a je to pro tebe důležitý? ..když už se mě takhle hezky ptáš ;)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...