mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Ľudská duša - 

Naše dobro...

neznámy
neznámy | 7.5.2010 17:18
"Všetko čo sa nám deje, sa nám deje pre naše dobro..." - je to naozaj tak?
neznámy
neznámy | 7.5.2010 18:44
Viac-menej áno, ale deje sa nám to iba preto, lebo sa vedome neuberáme smerom, ktorým máme. Tie udalosti potom pociťujeme ako nešťastný osud, prípadne zlyhanie nášho okolia atď...
neznámy
neznámy | 9.5.2010 20:31
....ja to vnímam tak,že v raste a zrení človeka i jeho duchovného vývoja ,ideme školou poznania a skúšok.To, ako zvládame rôzne životné situácie,je odpoveď našej "múdrosti",poznania,pochopenia...je to zloženie skúšky.A postup do ďalšieho kola ,,levelu ,alebo ak chceš ,bližšie k poznaniu a pochopeniu/čohokoľvek/je vlastne vždy náročný....nevnímam to ako "zlý osud",ale som rada ,že si ma Boh cení natoľko,že mi dovolí vôbec ísť ďalším k skúškam,a nenechá ma neustále opakovať ten istý ročník.
neznámy
neznámy | 9.5.2010 20:37
...Zdenka prepáč za tie prehodené písmenká v poslednej vete.....ísť k ďalším.... atď...
neznámy
neznámy | 9.5.2010 22:51
...dá sa popísať aj celkom jednoducho: celý tento svet, a aj my ako jeho súčasť, funguje na princípe neustáleho vyrovnávania dvoch polarít, či protikladov....ak sa teda snažíme vedome tieto protiklady v nás a v našom živote vyrovnávať, chápeme čo sa nám deje, prečo sa nám to deje a potom to nehodnotíme z bežného pohľadu: dobré - zlé....ak sa ale o to nesnažíme, tie protiklady sa pokúšajú dostať do rovnováhy tak-či-tak a my sa cítime ako obete niečoho, čo sa nám svojvoľne deje, či chceme alebo nechceme, aj keď je to v princípe pre naše dobro...
neznámy
neznámy | 29.5.2010 17:18
Ale ak sa dostaneme von s typu hodnotenia dobré - zlé, plus - mínus - to už prestáva byť dvojpolárne videnie!:) nazýva sa mnohopolárnym a my začneme fungovať uplne inak (neteoretizujem).

pre zaujímavosť: vasilij lenskij
neznámy
neznámy | 29.7.2010 23:29
myslienku polarit a ich vyrovnavania som pochopila, ale co znamena mnohopolarne videnie?
neznámy
neznámy | 30.7.2010 12:08
krásne si to povedala, cítim to rovnako, aj sa mi to potvrdzuje tým, čo sa mi deje. absolútne súhlasím
neznámy
neznámy | 30.7.2010 20:19
Ano je to tak,vše si vybíráme svobodnou vůlí a vše co se děje jsme sami vytvořili ,nebo dovolili aby se to vytvořilo.
neznámy
neznámy | 1.8.2010 08:15
Pozri sa do zrkadla a spytaj sa to sama seba a najdes odpoved.
neznámy
neznámy | 7.9.2010 17:00
Áno, ak veríme v to , že rastieme, alebo sa zdokonaľujeme cez utrpenie. Čiže aj to, čo sa nám momentálne zdá ako nespravodlivé , zlé atď. nás má niečo naučiť, niekam nás posunúť. Veľa veci ktoré sa nám dejú sú výsledkom našich, často aj nesprávnych rozhodnutí a činov, a to nielen z tohto života ale aj tých predošlých. ( podľa toho čo sa mne deje posledných pár rokov mám pocit, že ja toho musím veľa odčiniť)
neznámy
neznámy | 8.9.2010 23:01
a to preco zrazu na taku pesimisticku notu? sice aj ked v zatvorke?
neznámy
neznámy | 10.9.2010 15:22
No, za dva roky dve operácie, jeden úraz(útok psa po ktorom som skončila v nemocnici a zamestnávateľ ma prepustil), zistenie, že manžel je gembler ( opakované), mama rakovina, a od januára som nezamestnaná. Niečo očividne robím zle a neviem prísť nato čo to je.
neznámy
neznámy | 12.9.2010 15:12
povedzme ze som tomu uveril. a vsetko je super. to co by mi malo prekazat mi neprekaza :) ba co viac ma to tesi pretoze je to pre moje dobro. no nieje to fajn? :-D
k tomu sa snazite prepracovat?
neznámy
neznámy | 12.9.2010 16:46
To si nejako zle pochopil Marek. Byť ako nejaký apatický blbeček, ktorý nič nechce meniť a zo všetkým je spokojný a zmierený, to nie je riešenie.
Prečítaj si viackrát a veľmi pozorne, čo napísala Hanahana. Tam je to vysvetlené dosť jasne. :)
neznámy
neznámy | 16.9.2010 16:33
K čomu by si sa chcel dopracovať Ty, Marek?
K tomuto? ... "taka schopnost prevtelovat sa by nebola na skodu -YES-. byt kymkolvek muheheeee -BIGEYE- a mam vas vsetkych ludkoviaa.... jooj nikdy by som sa nemusel kupat, umyvat si zubky ci strihat nechty. mohol jest kolko chcem. pit, fajcit kolko chcem aj drogovat a robit orgie."
A čo ďalej?
:)
neznámy
neznámy | 16.9.2010 17:41
Mareček je agent -provokatér. -WINKIE--LOL- No čo už.-ROLL-
neznámy
neznámy | 20.9.2010 17:48
V podstate ak niekto niekomu radi, tak je to vacsinou na zaklade vlastnych skusenosti, no a z vlastnej skusenosti viem, ze tazke obdobie plne neuspechov a prehier len nabaluje dalsie neuspechy...tiez som bola v situacii, ked sa mi rucal cely svet , no a potom som si uvedomila ze vsetko si vytvaram sama, svojim postojom...vyriesilo sa to vsetko tak, ze som sa snazila, v praci, najprv najst pracu, neskor ju zmenit, potom byt v praci aktivna, nieco dosiahnut, pomahat ludom, pomahat sama sebe, naucit sa spoliehat predovsetkym sama na seba...hladas pomocnu ruku? nachadza sa na konci tvojho lakta...tymto som sa riadila a tak nejak sa mi potvrdilo, ze cesta je ciel, ze clovek nedosiahne konecnu blazenost, ale sa o to svoje stastie musi aktivne pricinovat, lebo moze odist, ak sa on nestarame, nepestujeme ho... aj v podstate vsetky pocity harmonie a lasky v roznych filozofiach chapem dynamicky...musime ich zalievat, nechat rast, ucit sa byt stastni...pretoze to je praca, ktora si vyzaduje aktivny pristup a neprichadza sama od seba, tak ako som si myslievala. Mozno ze som to nevystihla, ale takto to chapem ja...
neznámy
neznámy | 20.9.2010 19:45
...oprava, ruka sa nachadza na koci predlaktia, tak je to anatomicky spravne
neznámy
neznámy | 12.11.2010 08:29
Kdybychom žili jen v blaženosti,všichni se na sebe usmívali,vše by bylo bílé,nikdo žádný problém,svět by byl statický.Jedině překážky a výzvy nás učí,jsou to lekce k učení a mnohé bytosti nám závidí že tu na naší krásné Zemi můžeme žít.Protože nikde se tolik nenaučíte než tady,Země je obrovská knihovna genofond,je zde polarita ,není zde jen temnota ,ani jen světlo.Abychom mohli jít výše,musíme zvládnout zkoužky zde na Zemi.Nemůžeme chtít od prvňáka aby uměl násobilku,tak je to i na Zemi ,někdo chodí do první třídy a někdo do tříd vyšších.Nic neděláš špatně,děláš vše jen jak to umíš,za nemoc své maminky nejsi zodpovědná,za své osobní záležitosti ano.Vidím že se nemáš moc ráda a dovoluješ druhým , aby Ti ublížili.Zastav se a uvědom si jak moc Tě Bůh miluje,kdo jsi? Jsi svobodná duše ,milované dítě Boží,jsi dokonalá ve své nedokonalosti.Jedině láska může vše napravit,nemůžeš napravovat manžela gemblera,jen on sám má tu moc,Ty ne! Máš dvě možnosti,1. odejít,nebo nechat odejít manžela. 2.příjmout ho jaký je a být omezené jeho chováním. Nic jiného neni možné a je to jen na Tobě, jak se rozhodneš,nic nelze dělat na půl.ani hledání práce nelze dělat na půl,slyšela jsem radu ,že hledání zaměstnání by měla být práce,vstát v 5.00 do 7.00 hledat na internetu a v inzerátech potom se vydat a podle seznamu nebo mapy obcházet všechny podniky,obchody,dílny,nemocnice atd. až do 15.00, pokud neuspěji jeden den,podaří se to dřív nebo později.Žehnám Ti nekonečnou zářící láskou, přeji Ti ať se do Tvého života vrátí radost,máš jí v sobě ,hledej jí,venku jí nenajdeš.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...